Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če jan 08, 2009 8:19 pm

sašo5 je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:
In to napiše človek, ki v vsakem članku oz. testu napiše oz. odda komentar za Japonska in Korejska vozila, da so j***a.

najdi mi post, kjer sem napisal za korejce, da so j***a: j***a sem napisal za mazdo....(še za aveota se nisem nikol tako izrazil)
če najdeš, sledi nagrada, če ne.........tožba za obrekanje in širjenje krive vere :P

Glej nimam nič proti vam, ampak včasih pretiravate. V člankih - testih vozil ste napisali/komentirali takole:

Tole ni v postih.

Korejci:
Sašo5 | 29.3.2008 2008b 12:44
j***a od j**c - daleč najslabši od vse konkurence: kar je pa najhuje, predrag je

Sašo5 | 23.12.2008 2008b 19:35
To pa so j***a, da jim ni para.....morš bit f...... da to kupiš....

Japonci:
Sašo5 | 4.10.2008 2008b 01:11
Poglej tabelo in audijevo končno/pospeške/porabo/navor, pa tud dražji ni nevem koliko naspram honde, ki je mimogrede "j**c" ta 2.4 motor ne prepriča.....

Sašo5 | 4.1.2009 2009b 14:53
temu avtu so "konkurenti" punto in corsa.....yaris in colt mi ne sodijo notri...... P.S drugače pa j***a, kot vse Mazde....

Razumem, da to napiše kakšen mulo, ki se mu še ''mleko z brade cedi'', ampak da napišete vi - pa še nekje sem zasledil, da ste letnik '64 (btw, kot moja mama)...

Btw marca bom v termah Čatež (vaši kraji) - sledi > :pivo :P
Pa lep večer še naprej.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če jan 08, 2009 8:31 pm

chevy je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:
In to napiše človek, ki v vsakem članku oz. testu napiše oz. odda komentar za Japonska in Korejska vozila, da so j***a.

najdi mi post, kjer sem napisal za korejce, da so j***a: j***a sem napisal za mazdo....(še za aveota se nisem nikol tako izrazil)
če najdeš, sledi nagrada, če ne.........tožba za obrekanje in širjenje krive vere :P

Glej nimam nič proti vam, ampak včasih pretiravate. V člankih - testih vozil ste napisali/komentirali takole:

Tole ni v postih.

Korejci:
Sašo5 | 29.3.2008 2008b 12:44
j***a od j**c - daleč najslabši od vse konkurence: kar je pa najhuje, predrag je

Sašo5 | 23.12.2008 2008b 19:35
To pa so j***a, da jim ni para.....morš bit f...... da to kupiš....

Japonci:
Sašo5 | 4.10.2008 2008b 01:11
Poglej tabelo in audijevo končno/pospeške/porabo/navor, pa tud dražji ni nevem koliko naspram honde, ki je mimogrede "j**c" ta 2.4 motor ne prepriča.....

Sašo5 | 4.1.2009 2009b 14:53
temu avtu so "konkurenti" punto in corsa.....yaris in colt mi ne sodijo notri...... P.S drugače pa j***a, kot vse Mazde....

Razumem, da to napiše kakšen mulo, ki se mu še ''mleko z brade cedi'', ampak da napišete vi - pa še nekje sem zasledil, da ste letnik '64 (btw, kot moja mama)...

Btw marca bom v termah Čatež (vaši kraji) - sledi > :pivo :P
Pa lep večer še naprej.

owned!!! :clapclap

zanga so itq use kar ni VW al pa OOOO j***a. pa so se nekateri čez SpeedyRS pritiževal, da kako na "grob" način piše svoja mnenja. tale sašo ni nč boljši, oz še slabši, ker pri tej starosti bi lahko kej bolj pametnga napisal.

pa da še povem nekej glede te teme. sedel sm v golfu in v meganu, pa se mi zdita popolnoma enakovredna, ker so pri novem meganu renojevci naredil veeeelik korak naprej. tko kot z laguno ;)
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jan 08, 2009 9:59 pm

Nasty je napisal/-a:sašo5;
v vsem. :shock: To pa je argument. Po tvojih besedah je dober
zato, ker se prodaja za višjo ceno, kot ostali v tem razredu.

po mojem tudi
razlikovati moraš se prodaja - kot ga ljudje dejansko kupujejo in med ga predrago prodajajo- ni povpraševanja
v avtomobilski industriji trg deluje/oz je deloval relativno dobro- kaj prinese ceno- seveda kvaliteta , obliki imidž- in če ljudem golf nebi bil vreden svojega denarja ga nebi kupovali
poglejte kako je pri majhnih kombijih- vivario oz. trafic- dobroopremljenega dobiš za cca 20-22.000 eur- kako je pa z transporterjem- cca 30.000 eur pa še kakšen tisočak zraven- v avtu se pelješ najboljše v tem razredu pa venar glede na to, čemu so namenjeni- prevoz večih oseb oz. tovora ni vreden 50% več kot njegova konkurenca - moje mnenje
dejstvo pa je da trg in povpraševanje ustvarjata ceno ter ponudbo- tako da je kot kaže vreden vsekega centa, saj jih je na cesti k dreka
lp

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jan 08, 2009 10:31 pm

pač postavijo višjo ceno, če pa folk kupi za takšno ceno, pa še tolk bolš za njih, apeliram na vw

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 08, 2009 10:56 pm

chevy je napisal/-a:
Tole ni v postih........

...saj vikat me pa res ni treba.....

zvlekel si "j***a" iz tistih testov na prvih straneh, v postih pa ne najdeš(razen za mazdo) ...več ali manj sem vse argumentirano napisal, tudi stojim za tem.........

P.S. ok. ne bom več, četudi eni živite v zmoti, ampak sto ljudi-sto čudi....

rok46 je napisal/-a:zanga so itq use kar ni VW al pa OOOO j***a.

NAROBE..... :!: malo prav v tej temi poglej, koliko sem novega megana prehvalil, če pa je za moj okus motor 1.6 16v 110ps, slabša izbira kot pa 1.5 dci 105ps, je pa to moje subjektivno ali objektivno mnenje, katerega imam pravico izrazit........se strinjaš :?:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 08, 2009 11:02 pm

Nasty je napisal/-a:... Ali s turbinami. Ki so tako za npr. Toyoto, kot Renaulta
narejene v SLO.

Kakšne turbine? Kje v Slo?

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jan 08, 2009 11:16 pm

Tattoo- je napisal/-a:Zimske gume so lahko do dva razreda nižji hitrostni razred...

O temle sem slisal ze od nekoga. Tako da bo to menda kr drzalo. Sicer sem ze narocil SAVA ESKIMO 195 65 R15 91H, na mimovrste so 56 eur/kom, pri dilerju, ki mi jih bo ze kar zmontiral pa so 63 eur/kom, tako da smo tutu, ker preko mimovrste bi jih moral se zmnontirati to pa stane 5 eur na komad poleg, kar pa doprinese skoraj isto ceno. Ker pa komaj cakamo na avto in vikend voznjo, ni vec potrpljenja, da bi komplicirali za par evrckov.

Mi lahko sendas link do zakona? Rad bi si sam preblar o zimskih pnevmatikah.. Hvala!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če jan 08, 2009 11:21 pm

border_ je napisal/-a: Sicer sem ze narocil SAVA ESKIMO 195 65 R15 91H, na mimovrste so 56 eur/kom, pri dilerju, ki mi jih bo ze

in tudi bolje, da si naročil v H izvedbi; ne boš verjel, ampak prav pri Savi pride to do izraza, ker ima H označba močnejšo "bočnico" in se avto neverjetno lepše vozi tako po ravnem, kakor tudi po ovinkih naspram T izvedbe........

P.S. vse 4 napumpaj na vsaj 2.4 bara.....

P.S1. zimske so lahko EN hitrostni razred nižje

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 09, 2009 7:31 am

Pri avtih je poponoma enako kot pri ostalih proizvodih, ene stvari so dražje ene pa cenejše. Ker sem pred kratkim opremljal stanovanje sem veliko prehodil trgovine z belo tehniko, pohištvom... in ugotovil da dobiše en izdelek lahko tudi za 500% dražje, npr. gorenjeva pečica je 500€, od miele pa več kot 1.000€. Pa se potem vprašaš zakaj taka razlika, pečeta obe, mata neke digitalne displaye, 10 programov za peko itd. Ampak razlika v ceni je 100%, usnjena sedežna od TOM-a, 2.000€, v rutarju od rolf benza 9.000€. Le zakaj bi kdo kupu sedežno za 9.000€ če lahko dobiš podobno veliko in z podobnim materialom (usnjem) za 2.000€, ali še manj. Leseni del huhinje lahko dobite za 5.000€, od kakšnega priznanega dizajnerja pa tud za 10.000€ ali več. Srajca v noname trgovini je 15€, srajca hugo boss pa 150€. In zakaj bi kdo kupu srajco za 150€? Verjetno zato, ker hugo boss predstavlja nek inidž, prestiž, ki si ga lahko privošči. In podobnih primerov mate kolker hočte v vseh prizvodih, enako je tudi pri avtomobilih. Dobite avto za 13.000 ali pa za 20.000, pač stvar osebne presoje in finančnih zmogljivosti posameznika. Dozdej nisem še nikjer prebral, da bi se kdo raburjal zato, ker je nekdo kupil mercedesa za 80.000€, ko pa nekdo kupi golfa za 20 jurjev je pa cel hudič in je največji i**** ker ni kupil nek drug avto za 13 jurjev. Je pa verjetno nekaj tudi na tem kot pravjo, hudič je v detajlih.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 09, 2009 8:18 am

@ban, se strinjam. Je pa ful odvisno KAJ kupuješ. Kakšne stvari so vredne, da so dražje, kakšne so pa celo boljše cenejše.
Npr. jaz sem nabavil steklokeramiko+pečico Beko za 500€, medtem ko pa je Bosch samo plata 500€; in pol leta že kuham in pečem BP.
Po drugi strani recimo se pa splača gorniška oblačila (gore-tex itd) nabavit dražja, ker so dejansko bolj kvalitetna.
No, pri avtih pa odvisno. Meni recimo kvaliteta plastike na armaturi ne pomeni NIČ, važna mi je samo oprema in zanesljivost avta; zato valda ne bom šou kupovat Golfa, če se bom pa v Cee'd za 5000€ manj peljal (zame) enako. Drugi pač drugače..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jan 09, 2009 8:27 am

Večina avtmobilov je v današjem času "skupaj znešena". Dele proizvajajo
po celi EU, ki jih pošiljajo v matične tovarne posamezno ali pa že sestavljene.
Zakaj bi bila kvaliteta sedežnih prevlek od Golfa VI slabša od tistih v npr. Renaultih,
če pa oboje izdelajo v ... SLO? Enako je s bloki motorjev za BMW, MB,..., ki
jih vlivajo v Škofji Loki. Ali s turbinami. Ki so tako za npr. Toyoto, kot Renaulta
narejene v SLO.

To vemo vsi ampak - zakaj ima Renault v Slo - pa tudi drugje po Evropi, negativen prizvok. Verjetno zaradi določenih kiksov v preteklosti.

Prav tako ima VW malo boljši imidž zaradi par stvari v preteklosti + efekt NIJEMAČKA.

Vsekakor pa tisti, ki kupi Golfa ne zgreši, prav tako ne tisti ki vzame Bravota, Ceeda...

Dandanes bi se ozrl na druge stvari :
- strošek servisa
- garancijska doba - kulanca
- strošek zavarovanja ( recimo Megane ima super postavljen 1.5 dCi, Vw 2.0 TDI slabše ... )
- mogoče oprema v avtomobilu ( tistemu ki to kaj pomeni ).

In na te razlike bom sam gledal ob nakupu novega vozila.
Seveda bom raje vzel nemca, ampak če bodo stroški zavarovanja večji, servisi dražji, garancija samo 2 leti, oprema slabša bo tudi moja ljubezen do nemcev splahnela. Ne glede na denar!

jure dvoršek
Nov uporabnik

Napisal/-a jure dvoršek Pe jan 09, 2009 8:34 am

Ja, nekateri ne vidijo bistva, ki sem ga zapisal jaz in ban (post pred mano), poleg tega jih je pa polovica špricala osnove slovenskega jezika....Razlike v detajlih: samo vrata odpreš in zapreš, vsi korejci in japonci udarijo kot votla konzerva, astra+golf imata pa čist drug zvok. Poglej debelino vrat in pragov, kvaliteto plastike, spoje na armaturi, moj Highline ima alkantaro na sedežih, tovarniško vgrajen radio (ne pa neka naknadna vgradnja Kenwoda&Co iz BigBanga za 100 Eur), menjalnik-tukaj se samo spomnim Peugeot 307&308 ali pa Xsare&C4, katastrofa!!!, odpri pokrov motorja, nobene ''odvečne''napeljave, vse je skrito, hrup v kabini (tukaj je bil Golf V z starimi motorji v podrejenem položaju)...Potem pa še ena primerjava: dobro leto nazaj sem prodal ženin Fiat Brava, letnik 2000, solidno ohranjen, dobil 2.000 Eur, isti letniki Golfi IV so se pa prodajali po 5.000 Eur !! Evo, tukaj pa je razlika, to je pa čarobna beseda-ohranjanje tržne vrednosti !!
Tako, nekaj dejstev, pa nisem nobenega žalil, še enkrat: vsi avti v tej klasi so čisto dobri, služijo namenu, razlike niso ne vem kako velike, so pa!! Celo življenje sem vozil take avte in sed bil čisto zadovoljen, z nobenim nnisem imel problemov, vsakega sem prodal, sedaj sem pač imel priliko za Golfa VI in sem jo izkoristil in vidim, zakaj se ta klasa imenuje golfov razred. Po tistem, ki postavlja merila.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 09, 2009 8:39 am

simply je napisal/-a:
Večina avtmobilov je v današjem času "skupaj znešena". Dele proizvajajo
po celi EU, ki jih pošiljajo v matične tovarne posamezno ali pa že sestavljene.
Zakaj bi bila kvaliteta sedežnih prevlek od Golfa VI slabša od tistih v npr. Renaultih,
če pa oboje izdelajo v ... SLO? Enako je s bloki motorjev za BMW, MB,..., ki
jih vlivajo v Škofji Loki. Ali s turbinami. Ki so tako za npr. Toyoto, kot Renaulta
narejene v SLO.

To vemo vsi ampak - zakaj ima Renault v Slo - pa tudi drugje po Evropi, negativen prizvok. Verjetno zaradi določenih kiksov v preteklosti.

Prav tako ima VW malo boljši imidž zaradi par stvari v preteklosti + efekt NIJEMAČKA.

Vsekakor pa tisti, ki kupi Golfa ne zgreši, prav tako ne tisti ki vzame Bravota, Ceeda...
Sam enki okol zavarovanja. Osnovno zavarovanje je odvisno od kW motorja, cesta taksa pa od ccm3, tako da tukej znamka avta ali cena nimata veze. Drugač je pri kasko zavarovanju kjer je cena zavarovanja odvisna od navane cene novega avtomobila. Kolega pred 2 leti kupu novga megana, po ceniku je bla cena 4.8 mio (on je za nejga z popusti dal 3.6 mio), ampak kasko zavarovanje še zmeri plačuje od 4.8 mio

Dandanes bi se ozrl na druge stvari :
- strošek servisa
- garancijska doba - kulanca
- strošek zavarovanja ( recimo Megane ima super postavljen 1.5 dCi, Vw 2.0 TDI slabše ... )
- mogoče oprema v avtomobilu ( tistemu ki to kaj pomeni ).

In na te razlike bom sam gledal ob nakupu novega vozila.
Seveda bom raje vzel nemca, ampak če bodo stroški zavarovanja večji, servisi dražji, garancija samo 2 leti, oprema slabša bo tudi moja ljubezen do nemcev splahnela. Ne glede na denar!
:?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jan 09, 2009 8:39 am

Važno je da si zadovoljen!

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe jan 09, 2009 8:57 am

sašo5 je napisal/-a:P.S1. zimske so lahko EN hitrostni razred nižje

Skopirano iz spremnega teksta AMZS-jevega testa zimskih pnevmatik...
AMZS je napisal/-a:...saj slovenski predpisi o zimski opremi dovoljujejo uporabo zimskih pnevmatik do dveh hitrostnih razredov nižje kot je v homologaciji avtomobila predpisana uporaba (letnih) pnevmatik. To lastnikom avtov omogoča precej večjo fleksibilnost pri nakupu zimskih pnevmatik, seveda pa tudi finančni prihranek, saj so pnevmatike nižjih hitrostnih razredov praviloma cenejše kot pnevmatike višjih hitrostnih razredov.

Še link: AMZS test zimskih pnevmatik
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Pe jan 09, 2009 9:22 am

Jap pol bo drzalo dva razreda nizje... dobro... H sem pa slisl, da so bolse skup spacane gume od Save... ce prav bi raj mel na avtu GoodYear UG 7+. Ampak dobro je, kar je je... neucakanost terja svoj davek. 8)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 09, 2009 9:47 am

Jst tud tanovih meganov ne vidm na cesti, pa živim v kraju kjer ma revoz svojo tovarno in je renojev 70% vseh vozil, tud golfov VI ne vidm , razen testnih.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 09, 2009 9:51 am

a astra je pojem kvalitete??
za moje pojme je vsaj GTCjka cosmo + paket (delno usnje) ne more biti pojem kakovosti notranjosti
volan ma slab oprijem, plastika na armaturi se mi ne zdi dobra, sedi se pogojno dobr, ....
lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jan 09, 2009 10:04 am

mojster,če se ti ogromno potiš v roke potem res nima volan od astre dovolj oprijema. sem jo imel sam pa vem,tak da ne govorit taki blesavih.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe jan 09, 2009 10:05 am

hladni je napisal/-a: delavnice so polne a4, itd.
Me zanima kako bo izpadel golf ob novi astri, glede na to, da je bila že zdajšnja generacija bolj napredna od golfa...

....novi A4 nima niti enega vpoklica po celem svetu, pa se prodaja točno eno leto(in to fenomenalne številke) celo na novo razvit motor je...... le "update" računalnika so delali zaradi malo boljšega speljevanja z mesta.....niti ni bilo treba takoj, ampak pri menjavi olja - recimo na 15.000km, ali pač ko je imel kdo čas........
aha: pa guma na zadnjih vratih se mi je odlepila... :P (ob 15.00 h povedal, drugo jutro je bila na servisu.....- zamenjal sam v topli garaži.....)

astra je naprednejša od golfa V; ja res je - še cagra za temperaturo nima......je pa res prva po prodajiv tem segmentu_na Hrvaškem...... :roll: :roll: :roll:

ubogi "hladni" res je - 14
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov