Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 16, 2009 9:22 am

nekaj v tej smeri poglej: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2466173#

predvsem, da je od prvega lastnika, ker tako je največ možnosti, da so km realni in vse o.k.....ta segment avta ti je več kot dovolj za vsakodnevne vožnje, kakor tudi najmanj stroškov bo z njim

P.S odmisli passate, ter razno razne ladje ali bog ne daj sabbe in podobno "navlako".....

P.S.1 pa nikakor ne hodi sama kupovat; verjetno je kje kakšen prijatelj, ki se koliko toliko spozna, ali pa ti priporoči koga ki ga on pozna...skratka, ki ve "kako se zadevi streže"....

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 16, 2009 9:43 am

ellena je napisal/-a:Zdej mi je pa res skor vsak predlagu po eno znamko avta in sem še bolj zmedena.. :EE
Nekdo je omenjal enoprostorca,kje pa,za naju 2 je to preveč, Clio odpade,je mela kolegica nesrečo in je rekla da je čisto sranje,zdaj ima toyoto,Opli, do njih sem skeptična, ker razen tega da jih je pač velik in da so deli, nisem nič posebnega slišala, Mitsubishi je pa Japonc, zna bit zanimiv, Hyundai se mi je pa zameru k je tok slab glede varnosti da odpade,čeprav sem na cesti gledala sam še njih in govorila da me osvajajo in ga morm kupit. Evo moje mnenje je tako, vi pa pokomentirajte prosim: po oglasih bom gledala na Mazde (323, še katere?), Golf 3, in Seate-sam a karavan se mi ne splača ,če je bencinar,če se dizli ne pržigajo ko je mrzlo ,a Honde tud? Kaj je kej dobrga na fordih,se ne kvarjo pogosto, pa Škode bom tud gledala. Toyote so pa letniki 96-99 ful predragi...Pa da bodo mel največ 150kkm,a je v redu?

Čak mal, tolk slab glede varnosti pa Accent že ni. Mogoče modeli tam do 2000 letnika.
Ampak za ta denar bo najmlajši avto (cca. 2002 letnik) z najmanj kilometri, dobila boš 2x airbag, klimo, servo, CZ, prtljažnik 350L, preverjeno veliko prostora na zadnji klopi pa še zanesljiv je.
Čeprav tudi tista Mazda 323 karavan na enem linku zgoraj ni tolk slaba izbira.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jan 16, 2009 9:48 am

ellena lahko bi vsaj povedala keri tip avta se ti dopade al kaj.... :roll: ni čudno da ti vsak svoje predlaga če pa še sama ne veš kaj bi rada
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Element88
Nov uporabnik

Napisal/-a Element88 Pe jan 16, 2009 11:21 am

pozdravljena...
mogoce kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2540998&show=

lep dan-...

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Pe jan 16, 2009 11:22 am

Model men ni pomeben, sej parvim rabim avto v bolj praktične namene da so kokrtok varni pač za ta dnar, ne bom se zaletavala glih v vsazga, da pije zmerno in da so servisi ne dragi. Ja kok pa so accenti 2000- kej bolj varni?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2009 11:25 am

Kaj pa kej tazga
Slika
Old subarus never die, they just get faster!

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Pe jan 16, 2009 12:40 pm

Ta džip ne vem kere znamke je pa kok pije..mislim pa da bo za moj žep predrag,res ladij ne rabim, mogoče obstaja kak manjši karavan, tist reno mega nmi je premejhn za 3000eur, v puntu sem se pelala in se niti najmanj varne nism počutla, pa tud placa k daš sedež not ni.. :roll: Par najbolj zanimivih oglasov sem sishranla bom na avtonetu sledila ponudbo, imam pa namen v teh dneh se pogovorit z mamo, če bo kej posodla,pol pa naprej..kriteriji za iskanje pa bodo razen toyote in mazde, l.2000- in okoli 100kkm.Tko da vaši nasveti so dobrodošli, kot vidite sem že kar nekaj naučila v 2 dneh in lahko bolj konkretno iščem :D

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Pe jan 16, 2009 12:52 pm

ellena je napisal/-a:Ta džip ne vem kere znamke je pa kok pije..mislim pa da bo za moj žep predrag,res ladij ne rabim, mogoče obstaja kak manjši karavan, tist reno mega nmi je premejhn za 3000eur, v puntu sem se pelala in se niti najmanj varne nism počutla, pa tud placa k daš sedež not ni.. :roll: Par najbolj zanimivih oglasov sem sishranla bom na avtonetu sledila ponudbo, imam pa namen v teh dneh se pogovorit z mamo, če bo kej posodla,pol pa naprej..kriteriji za iskanje pa bodo razen toyote in mazde, l.2000- in okoli 100kkm.Tko da vaši nasveti so dobrodošli, kot vidite sem že kar nekaj naučila v 2 dneh in lahko bolj konkretno iščem :D

To kar ti iščeš ni v tvojem razponu €€€€.
Zato nehaj bluzit in se postavi na realna tla.
Za 3.000€ nekako zelo varnega avta ni. Pa še nepokvarljivega po vrhu....z malo porabo, nizkimi stroški registracije ipd....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe jan 16, 2009 12:56 pm

Kupi kaklšnega volvota, za 3000€ se da dobit dobrega. (recimo V70) Mali jajčki za tak keš niso varni, še posebej, če te kdo nabije od zadaj.

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Pe jan 16, 2009 1:04 pm

Lumpi ne se jezit, sej ni mus da je vse od porabe naprej na minimumu, če si prebral, sem napisla, da si bom probala sposodt še kej od mame, drugač pa 3000 eur spet ni tko mal dnarja da se nič ne bi dal dobit za to. Če mi mama še kej posodi bon na koncu res accenta 2002 kupla.. punto pa njemu podobni pa men ne zgledajo varni in po moje tud niso

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe jan 16, 2009 1:10 pm

lumpii... Ne pretiravaj,... Seveda se da dobit dober avto za 3000 Eur... Oz. malnekost vec,... Je pa res, da ce si do zdej vozil kaksne avte za 30k Eur, se ti bo en tak avto zdel ZELO slab, oz. bi ga ti kupil svojemu otroku da se nauci vozit,...

Ellena, ignoriraj to,... Nasteli smo ti cel mali kup dobrih avtov za ta razpon Eur,... Od Oplov, Mazde, Fordov, Skode,... Z Accentom se pa jst tudi ne strinjam najbolj,... Ampak, to je samo moje mnenje,...

Je pa zanimivo, da ti je veliko ljudi predlagalo avto, kaksnega sami vozijo,... Samo jst ti taksnega nisem predlagal,... :P Torej sem nepristranski... :P
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 16, 2009 1:14 pm

Mislim, da si kriterije kar dobro postavila. Na tvojem mestu ne bi kupoval velikih ladij, starih 10 let. Lej z Accentom po 2000 letnik je tko: nima glih 5 zvezdic na NCAP, ampak nevaren pa tudi ni. Neko povprečje bi rekel. Imaš ojačitve v vratih, zmečkljivo cono, 2 airbaga, pa še zadnji del ima dokaj velik v primerjavi z Puntom, Cliom (v primeru trka v rit). Ker lohk maš Cliota s 5* pa se ti bo en v rit zaleti, in ti tistih 5* nič ne pomaga.
Vsekakor pa pri njem dobiš veliko za ta denar (če gledaš tudi starost, ohranjenost). Porabo ti lohk iz prve roke povem: pri 1,3 mašinci je kombinirana okoli 7L, na sami relaciji ga pa lohk spraviš do 5,5L. Samo mesto pa dobrih 8L.
No, tudi 323 karavan je super zadevca. Vsekakor Korejcem hitro padejo cene, zato boš za svoj denar dobila mlajši avto z manj kilometri.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2009 1:14 pm

ellena je napisal/-a:Ta džip ne vem kere znamke je pa kok pije..mislim pa da bo za moj žep predrag,res ladij ne rabim, mogoče obstaja kak manjši karavan, tist reno mega nmi je premejhn za 3000eur, v puntu sem se pelala in se niti najmanj varne nism počutla, pa tud placa k daš sedež not ni.. :roll: Par najbolj zanimivih oglasov sem sishranla bom na avtonetu sledila ponudbo, imam pa namen v teh dneh se pogovorit z mamo, če bo kej posodla,pol pa naprej..kriteriji za iskanje pa bodo razen toyote in mazde, l.2000- in okoli 100kkm.Tko da vaši nasveti so dobrodošli, kot vidite sem že kar nekaj naučila v 2 dneh in lahko bolj konkretno iščem :D

Ta đžip ima porabo med 6.9 in 7.5 litri, pozimi po celem snegu pa do 8.5 litrov na 100km (ampak po celem snegu, ne po cestah), ker je samo 1300 kubičen (tok kot puntoti in ostala jetra) in ima 80 konjskih moči. Avto ima tudi zelo kvalitetno toyotino mašino. Je pa tudi zelo varen od teh malih avtomobilov in ni nič prav velik - meri namreč malo manj kot 4 metre v dolžino, kar je toliko kot novi clio. Pregleden je pa bolj kot vsi ti mali avtomobilčki. Registracija je polna 450 evrov, servisi so zelo poceni - redni servis je okoli 75 evrov na uradnem servisu, veliki servis (jermeni, nepanjlci in vodna pumpa skupaj z rednim servisom (filtri, svečke in olje)) stane okoli 250 evrov, tako da tukaj nimaš kaj falit. Probaj malo pogledat, če ga kaka firma prodaja (enih par mislim da je na netu) in pojdi na testno vožnji.

Kolegici sem ga zrihtal in je prezadovoljna z njim. Sedaj pozimi nima nobenih skrbi, avto se vozi odlično tako po suhem, kot po snegu, prostoren je pa za svojo velikost tudi. Ker je avto malo povišan ima tudi boljši pregled, tako da je res prezadovoljna.
Ti avtočki delajo od 450 do 600.000 kilometrov s to mašino brez problemov, kvaliteta je pa na nivoju. Pa še to, daihatsu je japonska firma, ki je od leta 1998 v 80% lasti toyote. Delajo samo male avtomobile, da ne skačejo v zelje svojim lastnikom. Tako da je ta avto toyotina kvaliteta.

In vsi ti mali avtomobilčki zdržijo bočni trk mercedesa SLE . Če ne verjameš poglej na njihovi strani www.dauhatsu.com, kako testirajo avtomobile. Vsak model mora prestat tak bočni trk brez velikih posledic (seveda pleh je ukrivljen, vendar vozniku in sopotnikom ne sme biti hudega) , da ga sploh dajo v proizvodnjo.
Pa tudi kar se ekologije tiče, je ta avto eden izmed bolj ekoloških - narejen je namreč skoraj cel iz recikliranih materialov, ker daihatsu na ta način skrbi za okolje.

Tukaj je pa slikca tega avta s 60km/h v ograjo na avtocesti (so pretiraval fantje).
Slika
Tako da ti lahko dokažem, da je dovolj varen. Pa po NCAP crash testih ima 5 zvezdic.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Pe jan 16, 2009 1:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 16, 2009 1:18 pm

Men se pa accent ne zdi ravno varen avto
http://www.euroncap.com/tests/hyundai_a ... 98/36.aspx

je pa fiat punto bolj varen
http://www.euroncap.com/tests/fiat_punto_2000/28.aspx

Tle neki omenjate da so accenti od leta 00 bolj varni, ampak na eurncapu jst testa nisem najdu.
Zadnjič spremenil ban, dne Pe jan 16, 2009 1:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 16, 2009 1:21 pm

To je še starejši model, za katerega sem napisal, da ni prav zelo varen. Starejših letnikov pa ni, najnovejši so pa na ANCAP (Avstralija)
Tam ima letnik 2003 3*. Pač ni najbolj varen, zanič pa tudi ne. Je pa kar dolg, kar tudi nekaj prinese k varnosti.
Zadnjič spremenil Energetik81, dne Pe jan 16, 2009 1:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Pe jan 16, 2009 1:22 pm

lumpii je napisal/-a:

To kar ti iščeš ni v tvojem razponu €€€€.
Zato nehaj bluzit in se postavi na realna tla.
Za 3.000€ nekako zelo varnega avta ni. Pa še nepokvarljivega po vrhu....z malo porabo, nizkimi stroški registracije ipd....

Lupmii, malo pretiravaš.
Do 3000 EUR imaš na izbiro kar nekaj razmeroma varnih, zanesljivih in načeloma nekvarljivih avtov.

elena, če ti je všeč hyundai, go for it. Ni nič manj varen od primerljivih avtov...
Namesto accenta kupiš lantro, imaš dovolj placa, aktivne in pasivne varnosti.
Res je strošek zavarovanja in cestnine kakih 200 eur višji kot pri kakem kinderjajčku, se pa vsaj pelješ.

Npr. lantra:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2448039&show=

Pa še nekaj vozil, ki pašejo v tvoj rang (vse s klimo, abs, airbagi, nad 2000 letnik, pod 3000 eur)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2537366&show= Fiat Brava
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2529239&show= Mazda 323
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2540998&show= Renault Megane
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2533127&show= Citroen Xsara

Pa še kaj bi se našlo...
Lep dan!

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Pe jan 16, 2009 1:23 pm

ban je napisal/-a:Men se pa accent ne zdi ravno varen avto

Tle neki omenjate da so od leta 00 bolj varni, ampak na eurncapu jst testa nisem najdu.

Upam da je neki jasno tle gor.
Pustmo kitajce in korejce vzgajat riž in riževa polja, avtomobile pa kupujmo evropske, ne pa kitajske....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 16, 2009 1:27 pm

@lumpii ne bluzi in ne izzivaj krega. Poskušamo svetovati Elleni in ne razpravljamo zdaj o znamkah.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe jan 16, 2009 1:48 pm

lumpii je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Men se pa accent ne zdi ravno varen avto

Tle neki omenjate da so od leta 00 bolj varni, ampak na eurncapu jst testa nisem najdu.

Upam da je neki jasno tle gor.
Pustmo kitajce in korejce vzgajat riž in riževa polja, avtomobile pa kupujmo evropske, ne pa kitajske....

Ojoj :lol:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 16, 2009 2:08 pm

nebivedu
od kje teb, da ma daihatsu 5 zvezdic??
novejši terios ma 4 ;)
in po iskanju nima noben daihatsu več kot 4
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov