Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Po jul 19, 2010 6:14 am

Sej v bistvu je končan... Luči pa feltne bom že stlaču gor, drgač pa je avto v instant izvedbi.... odpreš kontejner in se pelješ... :D Ja, drugače pa to ne bo avto za vsak dan. Glede na to, da podvozje bojda ni nič kaj dosti rjavo, ga bom skušal takšnega tudi ohraniti, torej uporaba v dobrih vremenskih razmerah...

Priklop.... edini priklop, ki ga bo imel bo na cev za dovajanje bencina, kar pa glede na porabo ne bo tako redko...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jul 19, 2010 3:10 pm

Začetni modeli EVO l so imeli original take luči, samo to so bili letnik 91 ta če je pa letnik 93 se pa ve zakaj so od starega modela luči gor :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Po jul 19, 2010 3:48 pm

Glede luči je že bilo povedano... Če pa je za tvoj ego bolje, da obvelja, da je bil avto razbit, pa naj bo tako... Meni je vseeno...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jul 19, 2010 8:22 pm

Še enkrat sem prebral, pa nikjer nisem zasledil zakaj so bile luči menjane oops

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jul 19, 2010 8:30 pm

Če bo rumena se bo gerbecu oko orosilo, ko jo bo vidu ;)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan To jul 20, 2010 6:10 am

lancia hf je napisal/-a:Še enkrat sem prebral, pa nikjer nisem zasledil zakaj so bile luči menjane oops

Luči niso bile menjane. Avti za azijski trg so pač imei takšne luči. Če malo pogledaš Lancie, ki se prodajajo v EU in so uvožene z Japonske, jih ima večina takšne luči... Od posebnih serij (tudi Martini), do navadnih, kot je moja...

@a-sist: ne bo rumena, če je že bela... (glej stran 4) ;) bo pa res marsikomu obudila spomine na Lanciastične čase na našem koncu....

LP

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To jul 20, 2010 8:28 am

Tole bo še zanimiva tema :twisted:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To jul 20, 2010 8:40 am

Aaaaaaaaaaaa

Še ena legenda več na našiš cestah :woohoo
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jul 22, 2010 8:24 pm

GTI_Fan je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Še enkrat sem prebral, pa nikjer nisem zasledil zakaj so bile luči menjane oops

Luči niso bile menjane. Avti za azijski trg so pač imei takšne luči. Če malo pogledaš Lancie, ki se prodajajo v EU in so uvožene z Japonske, jih ima večina takšne luči... Od posebnih serij (tudi Martini), do navadnih, kot je moja...

@a-sist: ne bo rumena, če je že bela... (glej stran 4) ;) bo pa res marsikomu obudila spomine na Lanciastične čase na našem koncu....

LP

Malo sem se bolj pozanimal, in sem ugotovil, da so naknadno dajali te luči na avtomobile zaradi njihovega zakona. Vem pa da zadnjih 250 kosov, so tovarniško imeli take luči,ker so bile samo za japončke delane, in menda je en primer ostal celo v Nemčiji
PS: Nove luči star model so 1000€ novi model pa dosti dražje, tako da je bolje da jih pri nas ne iščeš ;)

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Če jul 22, 2010 8:41 pm

Ja, luči bodo kar finančni zalogaj in projekt zase... Je pa tako ,da zame evo ni evo, če nima ta majhnih luči z lečo...

Sicer pa, glavno da je (bo) avto pri hiši , luči pa ob svojem času, oz. ko se pokaže kakšna "ugodna" varianta...

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jul 22, 2010 8:51 pm

Res je, in kar počasi, tudi mene je glava bolela, ko sem za kašno stvar spraševal (luči, turbina ....) in sem še zmeraj čez čas našel neko ugodno varianto.
Tudi grega983 obnavlja HF-ko pa ve kako dragi so deli, samo za tako legendo neboš v prazno dal niti €
PS: Ne vem koliko te bo Lancia stala, samo v Zagrebu se EVO letnik 92 prodaja za 12000€.

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Pe jul 23, 2010 6:40 am

Glede evota v ZG...
Ja, 12.000 ni veliko. Je pa to evo 1, ki ima po defaultu nižjo ceno, potem pa je tukaj tudi vprašanje ohranjenosti... Na ebay.uk se evo 1 z dokaj neznano zgodovino in po sistemu dražbe dobi že tudi izpod 10k.... Koliko pa je potem še vložka, pa ne veš dokler ga v redu ne prešravfaš...
Tudi jaz sem najprej izkal avto za projekt in sem bil pripravljen v osnovi dati precej manj, kot bom dal sedaj... Ko pa sem začel malo računati, koliko bi me prišla obnova (ne samo v evrih, tudi v času), pa sem ugotovil, da je bolje v osnovi kupiti avto v dobrem stanju.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe jul 23, 2010 6:47 am

Ampak ni pa takega veselja če kupiš kompleten avto ;)
Obnavljat je res finančni in časovni podvig, ampak potem pa v nulo veš kaj voziš.

Je pa res da pa so določeni deli konkretno zasoljeni.
Za manj denarja kot sem ga dal jz za 16V haubo so ljudje našli lepo ohranjene starodobnike .........

In upam da bo tvoja lepotica ostala dolgo časa pri hiši :tomidelej:

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Pe jul 23, 2010 7:15 am

Veselje že veselje... ampak če nimaš nekega prostora, do boš imel noter dlje časa razdrt avto, pa če nimaš časa, oz. ga imaš toliko, da bi trajala obnova več let, potem je edin logičen zaključek ta, da kupiš OK avto...

In ja, bo ostala pri hiši... Če bojo nastopile težave, bom prej kavč in TV prodal, kot pa Delto... ;)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Pe jul 23, 2010 12:40 pm

veselje ja ... ko maš avto že 2 leti v garaži si v zadnjem letu zmetal v njega 5k€ pa je še vedno vse kaj maš samo lupina pa par škatl delov, peljal se nisi še kilometra in veš da se še naslenje leto neboš, majnka ti kup stvari ki jih moraš še nabavit ... vrjemi te veselje kr mine.
Ogromno avtov je obstalo v razkosanem stanju zarad tega problema ... tak da če imaš denar je bolše it po že zrihtanega pa se vozit, v kolker se dobi zrihtane .. in z veseljem ki ga imaš rihtat podrobnosti ki jih takoj lahko preizkusis v praksi in ti dajo nekaj v tistem trenutku ko jih nardiš.
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe jul 23, 2010 12:47 pm

CockroaC je napisal/-a:veselje ja ... ko maš avto že 2 leti v garaži si v zadnjem letu zmetal v njega 5k€ pa je še vedno vse kaj maš samo lupina pa par škatl delov, peljal se nisi še kilometra in veš da se še naslenje leto neboš, majnka ti kup stvari ki jih moraš še nabavit ... vrjemi te veselje kr mine.
Ogromno avtov je obstalo v razkosanem stanju zarad tega problema ... tak da če imaš denar je bolše it po že zrihtanega pa se vozit, v kolker se dobi zrihtane .. in z veseljem ki ga imaš rihtat podrobnosti ki jih takoj lahko preizkusis v praksi in ti dajo nekaj v tistem trenutku ko jih nardiš.

Ammmmm ...... vedno je najlažje nekaj kar zamenjat oz kar kompletno novo nabavit.
In še predobr poznam situacijo ki si jo prikazal.
Imam doma do zadnje matice in šraufa razparcelirano delto I, ki jo počasi obnavljam,
o finančnem vložku pa je brezpredmetno govorit.
Edina omejitev so želje in vztrajnost.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe jul 23, 2010 1:20 pm

Določene dele se zrihta določene pač rabiš nove če se greš zares obnavljat.Sicer ne trdim da se ne da na tak nacin zrihtat avta ... samo ogromno folka se ne zaveda kaj pomeni tak projekt ... sej je fajn brat na internetu ko gre vse gladko, par slikic preletiš ,vse skorajda samo pade skupaj ... ko pa si enkrat v delavnici pa par dni dgneš začito dol z avta, ko zarad nekega banalnega kosa ki ga ne dobiš nikjer zaustaviš projekt za 2 tedna, ko najdeš še 100 drugih banalnih stvari za zrihtat pol pa je druga pesem ... lahko je pisat na interntu kak je to fajn da vse sam nareis, pa vselje pa da ves kaj mas samo realnost je pa žal drugačna in dokler ne probaš ne veš, ne da ne veš .. niti blizu si ne znaš predstavljat kaj to pomeni.
Roko na srce vsaka cast tistim ki jim rata spelajt taki vec letni projekt, jaz si tega nebi upal.
Je pa seveda res da če maš željo po avtu ki ti je kompletn nedosegljiv, je lažje vska mesec nekaj investriat, svoje delo maš zastonj pa si čez čas lastiš sanjski avto .. kar je pa v končni fazi neprecenljivo.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe jul 23, 2010 1:57 pm

ti bi lahko bil pesnik cox :)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe jul 23, 2010 7:49 pm

Tvoja mi tui skos to pravi ;)
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jul 23, 2010 8:50 pm

Noja to je odvisno od veselja, saj sem tudi jaz kupil Delto skoraj nevozno. Dal sem nanjo skoraj 1000€ da sem jo spravil v vozno stanje (motor podvozje) , ni bila pa tehnično izpravna. Do sedaj je šlo že cca 1500€ pa je še zmerom rastavljena, in še cca 1500€ da jo poštriham in sestavim.
Pač, nekateri radi izgubljajo par tisoč € letno na na novih avtomobilih, nekateri pa raje za ta denar vzdržujemo legende na naših cestah. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov