Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jul 05, 2009 3:34 pm

Zanimivo, ko nekdo napiše kaj proti Fiatu ali ima slabe izkušnje z omenjeno znamko, takoj vskoči Fiatfan in se začne zmišljevat o nekih sosedih, znancih, ''baba čula baba rekla'', pa da so sami problemi z njihovimi ne-Fiat avti...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jul 05, 2009 5:04 pm

Brezveze je gledat na znamko glede na mnenja na forumu. Če je nekomu 5x crkno menjalnik še tud nič ne pomeni oz. pomeni da nezna z avtom. Pa tudi če fiatfanu fiat služi dobro je brezveze po tem postavljat merila.

Merila se postavljajo na večji ravni, ko kopuješ avto je najbolje da ga sam sprobaš da vidiš kako ti paše udobje itd. zraven vzameš mehanika da še on pove mnenje, dobro je tud da avto pelješ skupaj z lastnikom na servis da ti pregledajo.

Bravo pa zame ni avto. Ga ima bljižnja kolegica in se skoraj dnevno vozim v njem in znotraj je itak katastrofa (navadna cenena plastika), pogledaš okol ročne pa tam je taka plastika ko za igrače delat, trd avto, poraba ni ravno mala.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jul 05, 2009 5:06 pm

zlarre_ je napisal/-a:@Fiatfan ti si lahko samo metek v čelo porineš. ;)

Fiat bolši od Honde. :lol:
Nebom niti govoril naprej, ker ti si mentalno šel po kislem, da bi razumel druge besede, ker ti je Fiat stopil v glavo. ;)

P.S: Mal si poglej letnike in cene. :roll:

To o letnikih in cenah ne pove dejansko kater avto je boljši drugače, osebno imam tudi raje bravota kot 130 let staro hondo, ki je imela vsaj 16 prepotentnih v blokadonabijajočih lastnikov....

Da so pa honde načeloma bolj zanesljive je pa dejstvo, čeprav bravo 1.6 ni ravno pokvarljiv avto in tudi marsikaj zdrži.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne jul 05, 2009 6:24 pm

Technologic je napisal/-a:Brezveze je gledat na znamko glede na mnenja na forumu. Če je nekomu 5x crkno menjalnik še tud nič ne pomeni oz. pomeni da nezna z avtom. Pa tudi če fiatfanu fiat služi dobro je brezveze po tem postavljat merila.

Merila se postavljajo na večji ravni, ko kopuješ avto je najbolje da ga sam sprobaš da vidiš kako ti paše udobje itd. zraven vzameš mehanika da še on pove mnenje, dobro je tud da avto pelješ skupaj z lastnikom na servis da ti pregledajo.

Bravo pa zame ni avto. Ga ima bljižnja kolegica in se skoraj dnevno vozim v njem in znotraj je itak katastrofa (navadna cenena plastika), pogledaš okol ročne pa tam je taka plastika ko za igrače delat, trd avto, poraba ni ravno mala.

Ja človek pol mi pa povej kater avto tega razreda ni plastičen v notranjosti?
Mislim govoriš pa res totalne bedarije, saj si s tem postom dokazal, da nimaš drugega kot govorit čez fiata.
Daj mi nekaj povej, recimo za 1500eur, kater avto je pa boljši za ta denar od brava?
No odgovoi mi konkretno. Ti pa očitno voziš MB za 70.000 da govoriš o kvaliteti plastike. Laguna II, ima takšno plastiko da te kap rukne pa veš kolk je stala pa kateri razred avta je. NE PRIMERJAJ HRUŠK IN KORENJA, lepo te prosim no :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Ne jul 05, 2009 6:56 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Technologic je napisal/-a:Brezveze je gledat na znamko glede na mnenja na forumu. Če je nekomu 5x crkno menjalnik še tud nič ne pomeni oz. pomeni da nezna z avtom. Pa tudi če fiatfanu fiat služi dobro je brezveze po tem postavljat merila.

Ja človek pol mi pa povej kater avto tega razreda ni plastičen v notranjosti?
Mislim govoriš pa res totalne bedarije, saj si s tem postom dokazal, da nimaš drugega kot govorit čez fiata.
Daj mi nekaj povej, recimo za 1500eur, kater avto je pa boljši za ta denar od brava?
No odgovoi mi konkretno. Ti pa očitno voziš MB za 70.000 da govoriš o kvaliteti plastike. Laguna II, ima takšno plastiko da te kap rukne pa veš kolk je stala pa kateri razred avta je. NE PRIMERJAJ HRUŠK IN KORENJA, lepo te prosim no :shock: :shock: :shock:

Marsikateri avto je boljši za ta denar! In ne popljuvaj zdaj vseh znamk in kako so tvojim znancem crknali Renoji,Peugeoti,VW-ji,..itd...

PS: Lahko bi delal v kakšnem Fiat salonu,sigurno bi bil prodajalec meseca :D

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne jul 05, 2009 7:20 pm

Fiatfan je napisal/-a:Daj mi nekaj povej, recimo za 1500eur, kater avto je pa boljši za ta denar od brava?

Recimo kak BMW 324TD :)
Dal sem 1300€, fino gre, mal pije, opreme lih en tolk ko kak bravo (+ recimo dvojne hlajene diske spredaj itd), po vsaj 450k km je noter manj obrabljen kot kak fiat pri 3x manj km in nima niti enega najmanjšega črička. Je star, ampak če nisi obremenjen pri vožnji tega niti ne opaziš
Pa še driftaš lah :D :D

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Ne jul 05, 2009 7:26 pm

Matjazy je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:Daj mi nekaj povej, recimo za 1500eur, kater avto je pa boljši za ta denar od brava?

Dal sem 1300€, fino gre, mal pije, opreme lih en tolk ko kak bravo (+ recimo dvojne hlajene diske spredaj itd), po vsaj 450k km je noter manj obrabljen kot kak fiat pri 3x manj km in nima niti enega najmanjšega črička. Je star, ampak če nisi obremenjen pri vožnji tega niti ne opaziš

Zamanj se trudiš. ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jul 05, 2009 7:29 pm

zlarre_ je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:

Zamanj se trudiš. ;)

se strinjam ;) ;)
lp

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne jul 05, 2009 7:49 pm

Matjazy je napisal/-a:

bmw 324TD?? zdj pa nevem al ti to resno misliš al me sam provociraš??
Kej takega še pa nisem slišal.
Pa veš ktir je še boljši za takšen denar? Kakšen ameriški ševrole tam 78 letnik, 6.0, k ma zihr usnje in use, saj nemorm verjet kakšne govorite nekateri :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne jul 05, 2009 8:01 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:

bmw 324TD?? zdj pa nevem al ti to resno misliš al me sam provociraš??
Kej takega še pa nisem slišal.
Pa veš ktir je še boljši za takšen denar? Kakšen ameriški ševrole tam 78 letnik, 6.0, k ma zihr usnje in use, saj nemorm verjet kakšne govorite nekateri :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jap.. samo takle bmw pije mal manj k bravo bencinar, tista usa zadevca bi pa malček več :)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jul 05, 2009 8:32 pm

Nisi navedel nekih hudih zahtev plastike naprimer nima noben mondeo, laguna I (nevem zakaj dvojko primerjaš ko nima veze do 1500€ ti mašaš jabolke in hruška),.

glede na zahteve ki si jih naštel res najdemo od bmw-jev do fičekov. S tem da ta bmw če greš gledat na avtonet imajo tudi po pol milijona kilometrov pa še grejo fiati pa se porazgubijo malo nad 150k (zakaj?). Zakaj na znamke gledaš tako ozko, sam fiat obstaja zate pol dolgo nič pa spet fiat.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne jul 05, 2009 9:25 pm

ma laguno II sm omenu ravno zarad tega ker je to dosti novejši in dražji avto pa kvaliteta plastike ni nič boljša.
Poslušaj, js mam 160k pa je mašina taka kot na kakem pasatu pri 50.000, popolnoma nič mastna, redno servisiran na pooblaščenem servisu use.. tako da ne govor gluposti.
Gre za iskanje optimuma, torej čim mlajši, čim novejše zasnove, čim več opreme, za minimum dnara, temu se reče optimizacija nakupa.
In ne govor o 30 let starem bmwju lepo te prosim no.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jul 05, 2009 9:31 pm

Fiata primerjaš z vw z drugimi besedami bravota z passatom in govoriš da ima bravo pri 160k tako mašino kot passat pri 50k ?

Stari rad bi te srečal kdaj pa vedel tvojga bravota res! Kaj pa maš od opreme?

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Ne jul 05, 2009 9:31 pm

uuuu...kak je postalo napeto :D :D ...jaz mislim da je najbolš,da sam pogleda kaj mu je všeč pa kaj bi mel, pole daš pa link al pa podatke in to tu gor, pa pole komentira(jo/mo) vsi ostali, ker če gre to tak naprej, ti ne dobiš kakega dobrega nasveta samo prepričevanje :D :D
pač uživaj v nakupu in prav se odloči(ubogaj svoj 6 čut ;) :D ) :D

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Po jul 06, 2009 6:45 am

_BaNaNa_ je napisal/-a:uuuu...kak je postalo napeto :D :D ...jaz mislim da je najbolš,da sam pogleda kaj mu je všeč pa kaj bi mel, pole daš pa link al pa podatke in to tu gor, pa pole komentira(jo/mo) vsi ostali, ker če gre to tak naprej, ti ne dobiš kakega dobrega nasveta samo prepričevanje :D :D
pač uživaj v nakupu in prav se odloči(ubogaj svoj 6 čut ;) :D ) :D

Točno tako.
Kot lastnik fiata, normalno da navijam za fiata.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso Po jul 06, 2009 8:24 am

Uf, chill out people :)

Ok, šel sem gledat v gorico bravo : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2941838&show=1

Rezultat:
- avto je 1.4,ampak menjan drug motor za 1.6, se pravi not je 1.6
- na števcu kaže 242.000 km, trdil je da je prejšni motor imel 100.000km in je z zdajšnim vse skupaj 240.000 km.
- ko sem vžgal avto in spredaj pri motorju napenjal zajlo za gas, se je začelo rahlo kadit ven izpod motorja nekje
- šipe se izredno počasi odpirajo
- sklopka je trda, in bo treba kmalu menjat
- tip nima pojma kdaj in če je bil sploh narejen velik servis in niti ga ni delal.
- prodajalec ima okoli 25 let in je kar veliko nakladal, češ vse je kul in, da je prejšni teden naredil tehnični, kar je sicer res.
- v oglasu piše izredno ohranjen, zame osebno je notranjost in zunanjost srednje ohranjena
- zadnja cena je 1400 eu (po moji oceni več kot 900 eu ne dobi)

Uglavnem, tega ne vzamem :D

Zdaj pa naprej gledat, uf
:o
Zadnjič spremenil Prezioso, dne Po jul 06, 2009 8:51 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jul 06, 2009 8:32 am

Prezioso je napisal/-a:Uf, chill out people :)

Ok, šel sem gledat v gorico bravo : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2941838&show=1

Rezultat:
- na števcu kaže 242.000 km, trdil je da je prejšni motor imel 100.000km in je z zdajšnim vse skupaj 240.000 km.
- ko sem vžgal avto in spredaj pri motorju napenjal zajlo za gas, se je začelo rahlo kadit ven izpod motorja nekje
- tip nima pojma kdaj in če je bil sploh narejen velik servis in niti ga ni delal.
- prodajalec ima okoli 25 let in je kar veliko nakladal, češ vse je kul in, da je prejšni teden naredil tehnični, kar je sicer res.

To se lahko napiše še v temo nategatorji. Ima sploh homologiran motor tale bravo?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 06, 2009 8:57 am

Prezioso je napisal/-a:Uf, chill out people :)

Rezultat:
- v oglasu piše izredno ohranjen, zame osebno je notranjost in zunanjost srednje ohranjena

vem, kako to izgleda,ker sem bil sam v podobni situaciji par let nazaj.
Takrat me je že skoraj minilo, ker sem dal skoraj celo Slovenijo čez, sam ne smeš obupat. Ko sem vzel tega ki ga imam sedaj, ga lastnik ni popolnoma nič hvalil, pa vendar je bil najboljši od vseh,tako da vztrajaj pa bo :)

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso Po jul 06, 2009 9:26 am

Jah bomo že nekaj našli..treba potrpet :)

Ok, naslednji avto, ki mi je zanimiv in izgleda solidno:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2948046&show=1

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Po jul 06, 2009 10:07 am

Ta čren bravo se prodaja že več mesecev. :lol:
Kaj si porabil sploh benzin, da si si ogledal te smeti...
A ti tukaj Fiat fani niso nič povedali o tem, da ta avto že dolgo na avto.netu.... :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov