Hm, zdaj pa mi nekaj ni jasno - a si se potem odločil da sedaj kupiš tucsona ali imaš tucsona že od prej, pa sedaj gledaš za nekaj drugega?mihaing je napisal/-a:Glede šparanja: če je možnost zakaj pa ne. Vendar ni pogoj da se bom zaradi mesečnih 50EUR "polomil" v avtu. Poraba vsekakor pomemben faktor, ampak prednost ima udobje, ker bom v enem tednu prebedel v avto najmanj 20 ur.
Res je da sem precej na visokem položaju ampak pri meni značka nikoli ni igrala vloge zato sem se tudi odločil da sedaj vozim tucsona ker mi nudi največ za ta denar.
mihaing je napisal/-a:Potrebujem mnenja, predvsem izkušnje saj je prišel čas ko bo potrebno zaradi menjave službe zamenjati vozilo. Potrebujem pomoč da si naredim izračun če se mi splača vzeti službo tako daleč. Potni stroški so plačani skrbi me zgolj to da bo avto po nekaj letih fuč.
Vsakodnevna relacija IZOLA-LJ in obratno. Od mojega doma in nazaj nanese 230km dnevno. Letno z zasebno vožnjo bo naneslo min 60.000km-
Sedaj me zanima kaj naj kupim (cena do 20.000EUR lahko tudi več) da bo vozilo kos vsakodnevno vožnji (95% avtoceste). In da bo po prevoženih 300.000 še nekaj vredno.
Razmišljal sem predvsem o Hyundai i30 1.6 crdi, saj ima hyundai 5 letno garancij brez omejitev prevoženih kilometrov kar je tudi pogoj za nakup (poleg nizke porabe)
mihaing je napisal/-a:No prišel iz teste vožnje Škode Octavie 1.9 tdi
Kratko in jedernato: avto nažalst ni za mene. Agregat je OK tu nimam kaj pripomnit čeprav ima samo 105KM, porabo sem imel na avtocesti 5,2l (cca 160km). Udobje je nažalost porazno. Trdi sedeži, vzmetenje pa ni prilagojeno luknjam na AC. Sedenje za volanom mi ne odgovarja in nekako mi armaturka deluje zastarelo.
Morda pa le zato ker sedaj vozim tucsona in se mi samo tako zdi.
Doktor je napisal/-a: Osebno bi v taki dilemi vzel spodobno opremljenega + motoriziranega "malčka", npr. CLIO 1,2 TCE - z vso (pomembnejšo) opremo
mihaing je napisal/-a:..... kot 140kg kot jih imam jaz......
Ugh. Čeprav je trenutni clio večji od Mk2, ki sem ga včasih imel, še vedno močno dvomim da je to primeren avto za vsakodnevno relacijo 230 km+.Osebno bi v taki dilemi vzel spodobno opremljenega + motoriziranega "malčka", npr. CLIO 1,2 TCE - z vso (pomembnejšo) opremo ( ... med drugim tudi avt. klimo, ESP, tempomat ... ), ki velja 13.000 EUR, oz. približno 4.000 EUR ceneje kot primerljivo opremljen osnovni dizelski i30.
Verjetno imajo dobre ekonomske/finančne razloge. Špekuliram, da jim morda firma kupi avto (in pač nimajo izbire) ali pa morajo res gledati na vsak evro."tvojo" relacijo razni zastopniki v EU opravljajo z prej omenjenimi "malčki".
Doktor je napisal/-a:... nisem napisal "... naj vzame/kupi CLIO oz "malčka" ... ", ampak " ... osebno bi izbral CLIO oz "malčka"...".
Mislim, da je jasno zapisano.
Mimogrede : če je že govora o 140 kg - rekreacija, gibanje, primerna prehrana ... pa bodo vsakdanji napori vse kaj drugega !
Sedeti za volanom 230 km in (veliko) več - primerna prehrana, redna rekreacija, razgiban,z idealno težo, ... je nekaj drugega kot "zariban", s prekomerno težo - osebna izkušnja !
LP
mihaing je napisal/-a:HM. Podali ste mi kup argumentiranih predlogov. Nekateri dobri nekateri manj. Ker je moj tucson preizkušen in zanesliv, prevoženih pa ima samo 67k in se v njem počutim odlično pa je morda res da bi tucsona predelal na plin, dodatno pa si vgradim tempomat (imam to opcijo).
Poraba definitivno nebi bila več kot 10l če se peljem 130km/h. Se pravi da je to enako kot bi tankal dizla z porabo 5l/100km. Kolikšen je maksimalno velik rezervar za plin?
Kja mislite.
P.S. avto je letnik 2005, 2.0, 2WD
Jerch_ je napisal/-a:še par predlogov in bo mihaing najel garsonjero v lj..
ne sanjaj porabe s plinom 10l/100km ob 2.0 motorju in debeli toni in pol
esem je napisal/-a:Sicer podpiram plin, a ima tak avto neprijetno in zamudno tankanje. Tudi v plinski tank gre manj plina kot je deklarirano, pa še spreminja se od črpalke do črpalke. Ob tvoji kilometrini bi moral tankat plin vsak drugi dan - in to zna bit morda precej zoprno (odvisno od posameznika, od gužve na črpalki itd). Je pa res, da ga lahko voziš na oboje (p + b) in imaš ob večjih stroških manj postankov na črpalkah.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov