Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če jul 16, 2009 6:17 pm

MatejW je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:Ne vem od kje tabi taki podatki, ampak vtičnico AUX-IN za multimedijske naprave (iPod / USB) je imel Golf V že takrat, ko Cee'da niti na trgu še ni bilo...enaka zgodba je tudi z avtomatskim zaklepanjem, ko spelješ?!

Osnovni model Golf V ima avtoradio, ki se mp3jev ne bere, kaj sele vticnica usb ipd.

Če se že gremo...osnovni Golf V Trendline ob prihodu na trg sploh ni imel radija ampak samo predpripravo za radio (kar pa v tistem času ni bilo nič nenavadnega in tudi med konkurenco precej pogost pojav :roll: )! ;)

Je bil pa že precej hitro potem na voljo za dobro ceno t.i. paket Cool & Sound v katerem je bil poleg avtomatske klimatske naprave na voljo tudi boljši radio z multimedijskim vhodom AUX-IN...in praktično vsi avti (tako za stranke kot tudi tisti naročeni na zalogo) so bili opremljeni s paketom Cool & Sound...

simply je napisal/-a:Si prepričan. O tem ni še nič 100% rečenega. VW je imel mesec dni nazaj remonte v tovarni - tako da o dopustu ni še vse 100% - delali bodo deljeno.

Seveda bodo tovarne tudi med poletjem še vseeno delale, vendar bo večina delavcev zadnji teden v juniju in prve dva tedna v avgustu na kolektivnem dopustu...in posledično se bodo tudi dobavni roki zamaknili za dva do tri tedne (informacija iz prve roke). ;)

simply je napisal/-a:1.8 TSIja Golfa je imel AC Dodič, trenutno ne vem ali ga je že prodal ali ne.

Si prepričan?!? Dam levo roko v ogenj, da NI imel Golfa z 1.8 TSI motorjem (Siddharta), saj je proizvodnja tega modela stekla šele pred dobrimi 14 dnevi...

simply je napisal/-a:P.s. : Tattoo - si peljal novega Scirocca R?

Nope, saj je začetek proizvodnje za Scirocca R predviden šele za konec leta (40. koledarski teden).
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jul 16, 2009 7:10 pm

Skratka, če hočeš opremiti Golfa 2.0 TDI tako kot enega Ceeda z EX ali TX opremo boš plačal krepko čez 20k eur (med 22k in 24k eur), medtem ko dobiš Ceed-a 2.0 dizel z vso opremo za dobrih 16k eur. Tu naj vsak sam presodi, kaj se splača in kaj ne. Za moje pojme Golf tega denarja ni vreden, niti kak drug razredni konkurent, kateremu se cena povzpne na 24k eur in čez. In zdaj, če jaz na zadeve gledam iz racionalnega vidika, sem pa kar naekrat značkar?! ZAKAJ že?! :roll: :roll: :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jul 16, 2009 7:16 pm

pa dej že nehi smetit temo polo78..
kaj dobiš pri ceedu? po ovinkih se vozi ko kombajn proti golfu. v nizkih obratih gre kot motokultivator. motor je farsa ker pije skoraj liter več od golfa, pospešek in končna hitrost pa dovolj zgovorno povejo, da nekje nastajajo izgube. bodisi v teži, uporu ali pa prenosih. in ja govorimo o posebni verziji golfa. in ta bazira na highline opremi. skupaj z doplačili za prilagodljivo podvozje in še kakšno malenkostjo je to avto, ki je roko na srce na zunaj še vedno lahko nekaterim dolgočasen, ampak je kvaliteten in dovršen.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če jul 16, 2009 7:22 pm

uros11 je napisal/-a:Pa kaj je toliko važno tole zaklepanje med vožnjo? Je to komu res važno? Bo kdo noter vdrl ali kaj pri 50 km/h?

Pa kakšen radio ima, pa če ima vhod..., če ste zaradi tega kupili avto oz. Kio, jao, jao.

Evo, o tem sem govoril. Če bi to imel Golf, bi bila to svetovna zadeva, del "must have" opreme, kot npr. radio z zaslonom na dotik. :roll: Ko ima nekaj KIA, je brezvezna ter neuporabna stvar. JAO!

Dejte, dejte nehat no s takimi, take in podobne neumnosti berem po raznih srbskih in bosanskih forumih, kjer se ve katere znamke so najjače, kjer so vse kar ima neka ne-nemška znamka nepotrebne igračke, kar imajo pa nemci je pa vse super uporabno in oh in sploh in nevem kaj še... Kaj nekateri res ne premorete videti dlje od Golfa in nasploh überdojčevagnov?! :roll:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jul 16, 2009 7:22 pm

Jerch_ je napisal/-a:pa dej že nehi smetit temo polo78..
kaj dobiš pri ceedu? po ovinkih se vozi ko kombajn proti golfu. v nizkih obratih gre kot motokultivator. motor je farsa ker pije skoraj liter več od golfa, pospešek in končna hitrost pa dovolj zgovorno povejo, da nekje nastajajo izgube. bodisi v teži, uporu ali pa prenosih. in ja govorimo o posebni verziji golfa. in ta bazira na highline opremi. skupaj z doplačili za prilagodljivo podvozje in še kakšno malenkostjo je to avto, ki je roko na srce na zunaj še vedno lahko nekaterim dolgočasen, ampak je kvaliteten in dovršen.

Ampak še zmerem ni vreden svojga denarja, pa čeprav je edini avto na svetu ki je "dovršen"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če jul 16, 2009 7:23 pm

Jerch_ je napisal/-a:pa dej že nehi smetit temo polo78..

Se vidi, da nisi videl Ceeda še niti od blizu, kaj da bi se šele peljal z njim. Če pa to si, potem pa lažeš samemu sebi in si ta trenutek ti tisti, ki smeti temo! :roll:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jul 16, 2009 7:29 pm

Čisto logično je, da Golfa in Ceeda ne moreš primerjat, že zaradi cene ne. VW naj naredi golfa za 16kE in tolk opreme ki jo ima ceed, pa bomo vidl kakšno skropocalo bo. Nobena umetnost ni nadedit dober avto za veliko denarja, umetnost je naredit doberga in poceni

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jul 16, 2009 7:33 pm

:lol: off: ja zdej pa res smetim temo
on: ker prej ko sem omenil kaj si mislim o ponudbi nisem
off: ti pa nisi popolnoma nič prispeval o temi.
off: in neboš verjel sem se peljajl s ceedom in ravno dizlom, je lastnik na tem forumu in ve kakšno mnenje imam o agregatu in podvozju, kljub temu da ima 17". poleg tega pa nisem slep, da nebi znal iz tabele pravilno razbrati podatkov.
off:sicer pa je ceed krasen avto za povprečnega voznika in kot sem že enkrat rekel- vsak avto je nek kompromis ne glede na ceno in zato se je treba zavedati, da se vedno nečemu odpovemo v korist drugi stvari. ker idealnega produkta ni. so le umetno ustvarjeni občutki ideala. ko boš to razumel, boš vedel, da mi dol visi za značke. ampak, če si fer, potem bodi vedno in pošteno povej o dobrih lastnostih in o slabih. in tudi ta golf ni izjema. in ima slabe lastnosti. ampak je zelo ugoden glede na to kaj ponuja. če pa ti tega ne ceniš je to tvoja stvar, ki jo lahko propagiraš v drugih temah..

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 16, 2009 7:53 pm

Zelo ugoden ravno ni, je pa recimo poštena ponudba, glede na sicerjšno cenovno politiko pri VW.

Roko na srce je golf boljši avto od CEED, ampak ne toliko boljši, kot je razlika v ceni, vsaj ne v največkrat prodanih različicah, kjer nima nobenih tehničnih bonbončkov, ki jih ne bi imela tudi konkurenca ( navsezadnje tudi ceed). Zato je za povprečnega družinskega očeta, z večnim pomanjkanjem denarja ponudba, kot je pri ceedu več kot dobrodošla, ker je takemu človeku bolj kot 2 sekunde na nurburingu pomembna zanesljivost, varnost, prostornost za ugodno ceno, to in še marsikaj pa ceed nudi, Pro ceed pa še atraktivno obliko za mlade in mlajše po srcu.

Me prav zanima, kdaj ste nazadnje izkoristili zmogljivosti avtomobila, podvozja motorja do konca...nekateri nikoli, tisti ki pa jih, pa ne boste niti pogledali kie, tudi golfa verjetno ne.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 16, 2009 8:04 pm

Saj ste pristaši kie vrgli ven tole s samodejnim zaklepanjem in vhodom za radio, kot da se avto zaradi tega kupuje. In ko človek vpraša, zakaj je to sploh dobro, saj za muziko poslušat bi kupil transistor, ne pa avto, je takoj v stilu, če ni v golfu, pač nima smisla, a Kio se pa zaradi radia kupuje.

Še noben ni povedal, zakaj je kia boljša kupčijja. Je servo tako dober kot pri golfu, abs dela enako, elektrika za šipe je enako dobra ali je vse boljše kot ima golf. Ima golf res tako slabo narejene komponente, da je cena zanje pretirana ali je kia res tako vrhunski avto, da odtehta nizko ceno. ALi je nizka cena posledica tega, da je pač toliko tudi vredna... kaj pa vem, ste vsi na to kio obremenjeni in ne morete brez tega, da bi jo priimerjali z golfom. Pa jo dajte z MB, da bo mir....

In vsakega, ki drzne misliti, da je golf boljši kot kia, takoj po njem.... jao, jao. Če ste jo kupli zato, ker je boljša kot golf ali pa ker ste si izmislili neko primerjavo, v kateri je boljša kot gofl, potem se mi smilite. Vedno vlečete tega golfa zraven... Jasno da je bolj poceni. Za isto ceno ne bi prodali niti ene. Vendar je to na račun nečesa, ni KIA zako radodarna, da bi dala zastonj.

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če jul 16, 2009 8:06 pm

speedfreak je napisal/-a:Roko na srce je golf boljši avto od CEED, ampak ne toliko boljši, kot je razlika v ceni, vsaj ne v največkrat prodanih različicah, kjer nima nobenih tehničnih bonbončkov, ki jih ne bi imela tudi konkurenca ( navsezadnje tudi ceed).

OFF: Točno s tem, kar je odebeljenega teksta, se 100% strinjam in tu leži ves point! Sem dovolj fair in jasen @Jerch? :P Ali bi moral tisto, da je Golf boljši še CAPS-at? :twisted:

ON: Se pa strinjam, da je ta verzija Golfa ugodna v primerjavi s tistim, kar so ponujali, ko je le ta prišel ven.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 16, 2009 8:11 pm

Sej veste kako pravjo, hudič se skriva v detajlih. Dejstvo je tud, da se golf navkljub visoki ceni še vedno dobro prodaja, le zakaj :?: Pa naš trg je daleč od tega da bi bil mirodajen, tolk kot je pr nam prodanih avrov na leto jih je v nemčiji v enem mescu. Pa če maš plačo 700 € si res težko prvoščš avto za 20 k€, nemci k majo po 1800 € povprečno plačo, njim pa res ni težko dat tud 25 k€ za enga golfiča. Sicer pa naj vsak kup tisto kar mu je všeč, naj bo to golf al pa dacia.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 16, 2009 8:12 pm

Blinder je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:
Shebo je napisal/-a:Ima tvoja brilijantna teza kakšne dokaze?

Be real. Veš, da ima. Uporabniki foruma (tisti realni, ki imajo ciide) so lepo napisali, da so številke bolj ali manj na papirju in da ima tako na uč max 80 KM. Pa tudi na uč je to jasno, da mlinček od 1.4, brez turbota, tega ne zmore, razen ko se zavrti na obrate (kar pa pri normalni vožnji nima smisla). Navor ima majhnen, torej je v območju, kjer se navadno vrti, glede na težo vozila, neuporaben.

A si samo 11 let star? Če piše 109 km jih ima cirka 109, ne 80. :jao: In je jasno, da 1.4 atmosferski ZMORE 109 km in še več. BMW je 16 let nazaj naredil motor, ki je imel nad 100 km/liter specifične moči.. Nekatere legende ne vejo niti kaj pomeni moč.

Slabo končno hitrost in pospeške lahko ima zaradi dolgih prestavnih razmerij, slabe aerodinamike in za max 100 kg večje teže kot konkurenca.

Hvala za leta. KIA kapo dol, če je CID odvisen od mojih let. Klinc pa tak avto, da se moraš s celim forumom kregat, kako je dober.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če jul 16, 2009 8:38 pm

Malo domišljije prosim...če bi kia ceed in golf vi z enako opremo stalo enako, katerega bi kupili? :lol:

Razumem sicer, da par 1k €...predstavlja nekomu veliko, ampak sam kupujem nov avto za kar nekaj let in če se razlika v ceni razdeli na mesec, zraven obračuna amortizacija enega in drugega, niti ni tako veliko več na konci ali kje obratno celo.
Ne vem pa kaj bentite skoz obliko golfa. Pač klasika. Komu paše. Meni se ta oblika dopade.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Če jul 16, 2009 10:20 pm

ALI STE SPLOH PREBRALI NASLOV TEME!!!!!!!! :twisted: :evil: :twisted:

Tema je o golfu 6 in sicer siddharta verzija, na pa o tem ker je boljši in slabši in nevem kaj še....cene so tako kot so , dejstva so taka kot so in vse jasno... jaz osebno kie ceed nebi kupil pa zaradi mene če je zlata...pač bom kupil golfa, ja in preplačal ga bom...še kaj mogoče... 8)

tukaj nas je nekaj ki se odločamo za nakup glofa siddharta verzija.... zato bi kakoršne koli informacije o motorju,avtu itd ... prišle prav.... ;) ;) ;)

...tako da prosim držite se teme :!: ... lahko pa odprete novo temo ceed vs. golf in debaritate v nedogled... :D

lep pozdrav

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Če jul 16, 2009 11:25 pm

Se strinjam, očitno bo treba temo zaklen...
Tle so eni mnenja da je Kia s Ceedom naredila čudež...sam sem ta j***a vozu in lahko mirno rečem da je avto glede na to kar ponuja nenormalno drag. Ta avto lahko hvalijo samo tisti ki so prej vozili yugote, kar glede na frise voznikov in voznic tudi večinoma drži...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jul 17, 2009 12:32 am

Saj tako je zmeraj v skoraj vsaki temi. Nekdo kaj napiše proti kateri znamki (ponavadi Reno, Toyota, VW, Kia Ceed), potem se jih ene par najde, ki striktno zagovarjajo svojo znamko in ga napadajo, nato merijo dolžino kur*ev in na koncu se tema zaklene. Kar mi je pa najbolj zanimivo je to, da najbolj pluvajo tisti, ki niso niti sedeli v avtu kaj pa šele vozili in imajo največ za povedat.
Hmm, od 116 odgovorov nevem, če jih je polovica uporabnih.
Se opravičujem za off, ampak najboljše, da moderatorji pobrišejo off topice.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jul 17, 2009 6:26 am

Kolega je kupil tega golfa in mi ga je dal en krog. Glede na kojne gre zelo povprečno. Notranjost je kvečjemu dovgočasna. Kolegu je to všeč ker je pač VW. Avto tega denarja ni vreden. Da negovorim o legi. Audi a3 letnik 98 ma boljšo lego.
LP

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe jul 17, 2009 7:10 am

Evo konstruktiven linl - cca 80 strani debate, brez Kie in ostalega

http://www.motor-talk.de/forum/golf-6-a ... 15229.html

Je pa v nemščini in se je treba prebiti skozi.
Zadnjič spremenil uros11, dne Pe jul 17, 2009 8:07 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Pe jul 17, 2009 7:47 am

Gosic je napisal/-a:Kolega je kupil tega golfa in mi ga je dal en krog. Glede na kojne gre zelo povprečno. Notranjost je kvečjemu dovgočasna. Kolegu je to všeč ker je pač VW. Avto tega denarja ni vreden. Da negovorim o legi. Audi a3 letnik 98 ma boljšo lego.
LP

Tvoj kolega golfa o katerem teče ta debata definitivno ni kupil, ker še nobenega ni v Sloveniji, tako da zelo očitno lapaš v prazno. Kaj ta forum nima nobenih modov, da bi malo umirili določene pregreteže? Naslov teme je Golf Siddharta in ne Golf vs Ceed zato prosim, da tisti ki se hočte kregat čigav konj je boljši odprete novo temo in si tam merite kurce, hvala!

Upam, da bo VW kmalu tako kot konkurenca ponudil podaljšano garancijo - o tem tudi že razmišljajo, vsaj prodajalec na Bravničarjevi mi je tako zatrdil, ko sem šel na testno furo novega Golfa plus mesec dni nazaj, pa čimprej se naj odločjo ker mi do konca novembra poteče registracija trenutnega avta in mi je to skrajni rok da menjam.

Koliko so pa dejansko manjši stroški vzdrževanja TSI motorjev napram TDI, če ima kdo to informacijo? Imam namreč rad dinamično vožnjo a kljub temu čimbolj varčno in dosedaj mi je čipan 1.9 TDI odlično služil v te namene. Je pa sedaj seveda razlika v ceni med 140km TDI higline in tole siddharto tako visoka, da se najbrž kljub cca 2litra višji bolj splača vzet 1.8 TSI kjer tudi veliki servis odpade, ker ima verigo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov