Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Sr avg 26, 2009 1:16 pm

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Sr avg 26, 2009 1:56 pm

moje osebno mnenje:
nissan micra:okoli 2002-2003 ne(sicer smo imeli probleme z almero 1.8 ampak nissan+renault je....)
chervolet kalos:samo mesta voznja je poraba okol 8-9 litrov pa se sestavljen je tko da je kar hudo
ford fiesta:luskan avto za "malo denarja" ce jo najdes od 1 lastnika z realnimi kilometri samo go for it
getz:luskan avto samo je vse bolj kot pri kalosu

drugace pa ce te skrbi poraba si kupi dizla(ni nujno da ima nevem koliko konjev
jaz imam 1.9 pa 80 konjev pa cisto bp shajam,poraba je pa okoli 6 litrov mestne voznje z klimo)

ps:kar se tice drugih avtomobilov:pojma nimam :D :D
Forza Fiat!!

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Sr avg 26, 2009 2:29 pm

Ford fiesto so mi prodali, tisto ki mi je bla ok (pa mi je avtomehanik reko, naj raje iščem getze- tankaj vozi varianta)...
Trenutno sem torej na Getzih, micra pa mi je slučajno padla pred oči :?

Clio, Punto- nisem oboževalka... ampak, če res ne bo nič drugega...

sicer pa, če sem do zdaj zdržala brez avta, bom še malo (dokler se ne pojavi en ok)... čakam pa na ogled Getza (lastnik je na dopustu)...
Malo pa gledam tudi na registracijo (stroške, zavarovanje), tako da ne iščem nekega divjega mtorja -- Getzi majo okoli 60- 63kw, pa mislim, da bo dovol, ali?
:? :)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Sr avg 26, 2009 3:36 pm

vlkapika je napisal/-a:Ford fiesto so mi prodali, tisto ki mi je bla ok (pa mi je avtomehanik reko, naj raje iščem getze- tankaj vozi varianta)...

sicer pa, če sem do zdaj zdržala brez avta, bom še malo (dokler se ne pojavi en ok)... čakam pa na ogled Getza (lastnik je na dopustu)...
Malo pa gledam tudi na registracijo (stroške, zavarovanje), tako da ne iščem nekega divjega mtorja -- Getzi majo okoli 60- 63kw, pa mislim, da bo dovol, ali?

ne, to ni ok

če ima 61kW, padeš v razred od 60-80kw
naj bo max. 60 kw

kaj pa 206 hdi (4.5 l /100km)?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 26, 2009 4:31 pm

roomeo je napisal/-a:
vlkapika je napisal/-a:Ford fiesto so mi prodali, tisto ki mi je bla ok (pa mi je avtomehanik reko, naj raje iščem getze- tankaj vozi varianta)...

ne, to ni ok

naj bo max. 60 kw

ta hdi nikol ne žre toliko, tak da raj getza, teh par evrov na leto pri registraciji boš preživela, vsaj ne bo crkoval...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Sr avg 26, 2009 7:38 pm

speedfreak je napisal/-a:
roomeo je napisal/-a:

ne, to ni ok

naj bo max. 60 kw

ta hdi nikol ne žre toliko, tak da raj getza, teh par evrov na leto pri registraciji boš preživela, vsaj ne bo crkoval...

definitivno žere toliko sem ga imel! in niti ene same težave! :!: :!: :!: sicer pa žere toliko pri relacijski vožnji, mesto cca 5.5l, avt5ocesta 5-5.5 (120-130)

in getzi so za en falus!

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika To sep 01, 2009 1:23 pm

še en "falus"
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3099841&show=1

No, tega mam rezerviranega za ogled :) :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 01, 2009 1:32 pm

vlkapika je napisal/-a:še en "falus"
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3099841&show=1

No, tega mam rezerviranega za ogled :) :)

zgleda zelo lep ampak vseeno pazi pri ogledu.

lp

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Sr sep 02, 2009 6:23 pm

Nasvet? Na kaj naj vse pazim? Pač, klko lahko sploh kot laik opazim :) :oops:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 02, 2009 6:29 pm

Poglej kje je servisiran. V bližini Velenja je en zelo dober, vendar neuraden serviser za hyundaije, če ti dovoli, ga zapelji tam pa ti bo on vse povedal...raj daj par evrov za pregled pa boš sigurna. Načeloma pa getzi niso problematični če so kolkrt tolk normalno servisirani.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Sr sep 02, 2009 6:37 pm

No, fajn, ta ga prodaja ravno v Velenju:)
klko pa tak pregled približno stane? Pa kaj sploh pregledajo :)

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Po sep 07, 2009 12:38 pm

No, pa sem ga kupla... in nazaj prodala...

Ah jej... Po nakupu in vseh urejenih dokumentih (zavarovanje, prometna, nove tablice) sem ga peljala k avtomehaniku in ta me je nadr "kot cuceka", da kaj sem to kupla, da je bil avto zaleten in tak slabo popravljen, da...

No ja, motor je bil super... ampak blatniki pa maska in ena luč je bila zavarjena (no, to luč smo še opazli, ostalo pa ne), druga luč pa nova... Vse je blo zagibsano in samo čez pošprejano...

V glavnem z lastnikom sma še danes laufala okoli. Šla na kofe, vrnil mi je denar in sem šla na delo (vstran sem vrgla okoli 80€, pa par dni...).

In, kaj sem se naučila- na pogodbi ne piše več videno kupljeno... v 8 dneh moram ugotovit napako (torej, zamolčan karambol) in zahtevat nazaj kupnino in nastale stroške (no, teh nisem, sem bla vesela, da sem dobila 3600€ nazaj).
Getz je zeloo fajn za vozit, ma mehki volan in ga ne zanaša na ovinkih- tudi pri 80km na h.
Pije malo... Jap, bi ga mela, če bi mi prodajaleh hotel dat 600 €, da si te stvari popravim tak kot treba.

Kupovanje avtov je loterija... samo še vedno ne poznam nikogar, ki bi bil pripravljen z mano it gledat avte...

ah jej :oops: :? :? :( :shock: :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po sep 07, 2009 1:16 pm

Si imela pa srečo, da si denar nazaj dobila. Sicer pa sem prepričan, da bi kdo iz tega forumu šel s tabo kupovat avte.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po sep 07, 2009 1:22 pm

Energetik81 je napisal/-a:Si imela pa srečo, da si denar nazaj dobila. Sicer pa sem prepričan, da bi kdo iz tega forumu šel s tabo kupovat avte.

tud jest sem prepričan. ;) ;)

lp

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Po sep 07, 2009 1:41 pm

Prostovolci? :oops:
Čisto zares sprašujem :!: :?: :? :D

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po sep 07, 2009 2:10 pm

kašno sliko nalepi pa se jih bo nabralo kot gob po dežju :lol:

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Po sep 07, 2009 2:35 pm

Jerch_ je napisal/-a:kašno sliko nalepi pa se jih bo nabralo kot gob po dežju :lol:

Hmn, verjetno misliš od avta, ne? Tistega, ki bi ga naj šel kdo z mano gledat :oops: :)

hih

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 07, 2009 4:10 pm

VSAK avto najprej pelji nekam ( na amzs ) ali servis, da ti ga natančno pregledajo, boljše, da stran vržeš par evrov, kot da kupiš slab avto. Če boš spet našla kaj v Celjskih ali Velenjskih koncih javi, da ti dam kontakt od dobrih servisrjev.

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Po sep 07, 2009 4:44 pm

speedfreak je napisal/-a:VSAK avto najprej pelji nekam ( na amzs ) ali servis, da ti ga natančno pregledajo, boljše, da stran vržeš par evrov, kot da kupiš slab avto. Če boš spet našla kaj v Celjskih ali Velenjskih koncih javi, da ti dam kontakt od dobrih servisrjev.

AMZS računa več kot 90€. Se pa definitivno priporočam za tel. št dobrih mehanikov, ki radi pomagajo ljudjem z malo prihodki :) in ki vlagajo svoje prihranke v že skoraj nujno potreben avto (Getz) :D :oops:

Drugače je avto bil ok- samo slabo popravljena škoda na blatnikih in haubi :?

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Po sep 07, 2009 5:11 pm

vlkapika je napisal/-a:Prostovolci? :oops:
Čisto zares sprašujem :!: :?: :? :D

Če prideš iskat v okolico NM ni problem. 8)
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: alexwell, Google Adsense [Bot] in 13 gostov