Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Če sep 10, 2009 10:21 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3058594&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3108179&show=1

Res je da sem ljubitelj Hond....sam navijam za ta dva....avta sta z stilom narejena(zame)....velika moč....sam sem si lastil Golf 3 1.4 60km in sem bil zelo presenečen, kaj je ta mašina zmožna....pa tko sibka.
Z veseljem bi si privoščil še kdaj kako Golf 3 GTI ali pa VR6, če bom našel kaj pametnega, ko bom imel kaj % popusta pri zavarovalnici in ko se naveličam Honde in njebega Vtec-a.;)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če sep 10, 2009 10:22 am

@blinder
Ja, sej če prodajaš tak avto, se morš kar navadit takih komentarjev od nepoznavalcev, če ne se ti skegla. Sploh pa tista o 1000€. Same feltne so vredne več...

Še: tistga vr-a je šel že nekdo gledat in je bil baje orng zaleten in mašina lepo masti, tko, da ti podvozje ne gnije.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 10, 2009 10:25 am

tale golf II iz kamene dobe nevem če je vredn 500€. pa daj lepo te prosim,stara ropotulja ki je malo bolj zrihtana. po evrotaxu bi bil mogoče glih 250€ vredn,oni pa hoče imeti takšno cifro kot da je zlat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Če sep 10, 2009 10:44 am

Patrik_A3 je napisal/-a:tale golf II iz kamene dobe nevem če je vredn 500€. pa daj lepo te prosim,stara ropotulja ki je malo bolj zrihtana. po evrotaxu bi bil mogoče glih 250€ vredn,oni pa hoče imeti takšno cifro kot da je zlat.

Prosim ne govori neumnosti. :roll:
1. stran nazaj prelistaj....

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 10, 2009 11:11 am

sem ga že gledal na avto. net. Ne vem kaj bi naj blo tako vrednostnega na tem 22 let starem avtu? :roll: je slučajno zlat?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če sep 10, 2009 11:19 am

primozek68 je napisal/-a:@blinder
Ja, sej če prodajaš tak avto, se morš kar navadit takih komentarjev od nepoznavalcev, če ne se ti skegla. Sploh pa tista o 1000€. Same feltne so vredne več...

Mogoče mu rata prodat tega golfa kakšnemu VW ljubitelju, drugi ljudje nebi dali tolko $$ zanj.

Na yugota, vrednega 100€, namontiraš feltne v vrednosti 1000€. A boš zdaj yugota lahko prodal za 1100€? Daš mu še kovane bate pa titanijske ventile, v vrednosti 2000€, boš ga zdaj prodal za 3100€?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če sep 10, 2009 11:57 am

Evo še en avto, ki bi ti mogoče ustrazal ... motor ima še veliko potenciala, avto zgleda vradu ohranjen, cena je dokaj ugodba, za tisto razliko pa se da naredit edn oreng servis, pa pomoje bi še kaj ostalo za kašne malenkosti ... z malo truda, pa bi pomojem komot lahko prišel na 250KM+ ...
V glavnem ni slaba izbira ...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3101101&show=1

LP
Matej

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če sep 10, 2009 12:28 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:sem ga že gledal na avto. net. Ne vem kaj bi naj blo tako vrednostnega na tem 22 let starem avtu? :roll: je slučajno zlat?

:D res jih streljas. Gre za obnovljeno klasiko, ki jo bo zdaj zdaj mozno registrirat za smesen denar. Pelje pa se najbrz bolje od marsikaterega sodobnika...

lpF

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če sep 10, 2009 12:30 pm

Matey_ je napisal/-a:Evo še en avto, ki bi ti mogoče ustrazal ... motor ima še veliko potenciala, avto zgleda vradu ohranjen, cena je dokaj ugodba, za tisto razliko pa se da naredit edn oreng servis, pa pomoje bi še kaj ostalo za kašne malenkosti ... z malo truda, pa bi pomojem komot lahko prišel na 250KM+ ...
V glavnem ni slaba izbira ...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3101101&show=1

LP
Matej

Kaj je zate "komot" ? :)

LpF

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če sep 10, 2009 12:39 pm

gofra je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:sem ga že gledal na avto. net. Ne vem kaj bi naj blo tako vrednostnega na tem 22 let starem avtu? :roll: je slučajno zlat?

:D res jih streljas. Gre za obnovljeno klasiko, ki jo bo zdaj zdaj mozno registrirat za smesen denar. Pelje pa se najbrz bolje od marsikaterega sodobnika...

lpF

Da da se strinjam .. nakup sam ni pocani, je pa registracija smešna, pa še vozne lastnosti so baje fenomanalne.

Kaj je zate "komot" ?

Pač brez večjih težav, hitro ... :oops: :)

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Če sep 10, 2009 12:57 pm

@Blinder: Če kaj spremljaš tuje strani, potem veš, da je ta cena povsem realna. Kar se pa tiče serva, imajo ti golfi že vse nastavke, tak da ni potrebno nič predelovati, pa tudi sicer, če pogledaš cel avto kako je zrihtan, ti je lahko jasno, da je tudi volan lepo montiran.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Če sep 10, 2009 1:35 pm

V začetku teme se je govorilo o japonskih legendah uličnih dirk like 3000 GT, 300ZX ... Prišli pa smo do VW G2 GTI :shock: :cry :cry hahahaha.. Polo SDI mogoče? :cry :cry

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če sep 10, 2009 1:51 pm

Če uvrscas Pola SDI in Golfa II GTI v isti razred, ti svetujem, da si za hobi najdes kaksno drugo zadevo. Avtomobilizem ti je ocitno spanska vas...

LpF

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Če sep 10, 2009 2:11 pm

Hahahahaha ... Govoril sem karikirano, ti pa očitno ne. Ampak se opravičujem dottore, Golf 1.8 je seveda superšportnik.

P.S.: Seveda nima ena petina avtomobilov, ki vozi po cestah EU podobno zmogljivih motorjev in FWD pogona. Nikakor.

:pivo

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Če sep 10, 2009 2:38 pm

Nisem nikakršen zagovornik golfa, sam poskušajte primerjati vozne lastnosti ( lega, pospeški) med golfom 2 gti 16 v in peto generacijo gti in boš videl da ni bistvene razlike.
okužen z Rallyus virusom

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če sep 10, 2009 2:41 pm

Corleone je napisal/-a:Hahahahaha ... Govoril sem karikirano, ti pa očitno ne. Ampak se opravičujem dottore, Golf 1.8 je seveda superšportnik.

Poglej, nihce ne trdi, da je supersportnik (btw, mi definiras kaj to pomeni?). Za 4K EUR, bos tezko prisel do cesarkoli hiperzmogljivega in mislim, da je to starterju teme to tudi jasno. Mu pa ljudje poskusajo pomagat s predlogi. In tale golf je relativno ok izbira. Relativno, ker je ljubiteljsko vzdrzevan in bi ga bilo skoda za vsakodnevno priganjanje...

LpF

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Če sep 10, 2009 2:58 pm

Niti ni tema o GII GTI, kaj šele o primerjavi med slednjim in V GTI (v razmerju moči in mase sta si res zelo podobna), temveč o športnem avtu do 4k€.

Poglej za AR GTV/155Q4, Fiat Coupe, VW Corrado, Audi S2 (oz 80), BMW E30/36, Nissan Silvia ter ostali Japončki s konji, Calibra ... Moj predlog je, da iščeš T motor, 4x4 pogon, pa čimbolj ohranjen primerek, ne glede na model, ker za tako vsoto ne boš dobil športnega, hitrega avtomobila, ki bo v normalnem stanju.

Edit (reply na gofro): Najprej definicija, ki si jo želel, nisem se ravno popolno izrazil, vendar je bilo mišljeno približno tako (če koga žali, da je napisano v angleščini se opravičujem ampak se mi ni dalo prevajati, lahko pa - na izrecno željo): The term sports car has been defined as "an open, low-built, fast motor car." The term describes a class of automobile with two seats, two doors, precise handling, brisk acceleration, and sharp braking — trading practical considerations such as passenger space, comfort, and cargo capacity — for driving enjoyment.

Človek ni napisal da išče redek, ljubiteljski avto za nedeljska poliranja na dvorišču (čemur bi bil morda ta Golf nekaterim primerna izbira, nekaterim spet ne), ampak športni avto - kar pa vsaj zame ni (ker je to samo športna izvedba majhnega družinskega avtomobila) ;)

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy Če sep 10, 2009 3:28 pm

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če sep 10, 2009 3:56 pm

dzimy je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3125107&show=1

Pa katri del v besedi športnik ti ni jasen? Oz. tebi in precej ljudem tule. Eni pacienti lepijo gor karavanske Audije, pa velike Alfe pa nevem še kaj vse. Recimo Alfa 166 3.0 pa Alfa 164 3.0 so limuzine s športnih pridihom, ne pa športniki. Pravtako je tisti S4 ali kaj je že bil, samo športna izvedenka navadnega karavana. Tudi nevem kaj dela tu stari ljubitelski Golf 2 GTI. Tu spet gre za športno različico najbolj ljudskega "hatcha".

Corleone vam je dobro povedal kaj je športnik, vsaj približno no. Ne pa da lepite linke kar vseh mogočih avtov iz avto.net-a. Če nimate pojma kaj je kateri avto ne dajajte predlogov.

Človek išče DRUGI avto, ne pa prvega. Torej ima en avto za normalno vožjo, drugega pa za vikend užitke, pa ne bo valda mel te vaše predloge za ob vikende :) Razni GTI-ji in podobno so pač združenje dveh tipov avtov, da ti potem ni treba doma imeti dveh, ampak je taka vto pač kompromis.

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Če sep 10, 2009 4:12 pm

To kar si povedal sem hotel tudi jaz, pa grem že samemu sebi na živce s konstantnim nasprotovanjem :?

Predlogi z avto.net:

Nissan 300ZX
Nissan 200SX
Toyota Celica T AWD
Mitsubishi 3000GT

Ob vseh 406 Coupe V6, GTV V6, C70T, 500SEC, Accord Coupe V6 in E36, ki vseeno bolj sodijo med športne kot denimo S4 ali 166 3.0 (btw vsi našteti se prodajajo na avto.net)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov