Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 24, 2010 5:52 pm

Da ne bo kdo rekel, da se lažem, pa v tej porabi ni nobenega grobnika, nobenga dirkanja po pisti, ta poraba je 60% ac in 40% mestne, dolgoročno gledano bo clio sigurno pil krepko čez 10l oz prej 11l na 100km.

Enkrat bi rad videl, da se nekje dobimo se peljemo na eno turco recimo okrog 100km vsak z svojim avtom recimo clio rs, corsa opc, 207 RC, abarth, scirocco, cooper s, gti, fiesta RS,......... in bomo videli dejansko porabo med avtomobili
Priponke
poraba.jpg

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne jan 24, 2010 6:25 pm

edini ki je naredil normalen odgovor je ozi... vsi ostali z izjemami ste mal hecni... tut jest imam močan avto in prva stvar ki me zanima je poraba... če tebi @pskoda pije OPC 10,6 l bi se zamislil nad cifro.... s povprečno hitrostjo 56kmh pomeni da si veliko na AC in odprtih cestah... jest imam veliko odprte ceste in mestno in zelo malo AC... pa imam povprečje 44kmh.. pa porabo izračunano 10,7l... pa 4 x 4 pa 1500 kg pa še kakšnega konjička več..

Če se kupuje avto za vsak dan in ki bo še vedno za v petek mal ego nafilat je rs prava raketa... in povprečje na tank bo še vedno lahko pod 9l... ne vidim razloga zakaj se ne bi mogel peljati normalno z takim avtomobilom... me je pa dons prehitel na mengeškem polju en bel rs... gre raketa zelo, zelo hudo...

Če bi delal veliko kilometrov bi osebno vzel Cup verzijo (zaradi Recarotov). Samo eno modifikacijo bi naredil... iz navadnega rs a bi naročil vzmeti in amortizerje. Recaro je pojem za sedež. Utrujajoča vožnja pa izhaja ravno iz pretrdega podvozja, prekratkih prestav. Recarote imaš samo enkrat... in potem skoz naprej...

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne jan 24, 2010 6:36 pm

mito155 je napisal/-a:edini ki je naredil normalen odgovor je ozi... vsi ostali z izjemami ste mal hecni... tut jest imam močan avto in prva stvar ki me zanima je poraba... če tebi @pskoda pije OPC 10,6 l bi se zamislil nad cifro.... s povprečno hitrostjo 56kmh pomeni da si veliko na AC in odprtih cestah... jest imam veliko odprte ceste in mestno in zelo malo AC... pa imam povprečje 44kmh.. pa porabo izračunano 10,7l... pa 4 x 4 pa 1500 kg pa še kakšnega konjička več..

Če se kupuje avto za vsak dan in ki bo še vedno za v petek mal ego nafilat je rs prava raketa... in povprečje na tank bo še vedno lahko pod 9l... ne vidim razloga zakaj se ne bi mogel peljati normalno z takim avtomobilom... me je pa dons prehitel na mengeškem polju en bel rs... gre raketa zelo, zelo hudo...

Če bi delal veliko kilometrov bi osebno vzel Cup verzijo (zaradi Recarotov). Samo eno modifikacijo bi naredil... iz navadnega rs a bi naročil vzmeti in amortizerje. Recaro je pojem za sedež. Utrujajoča vožnja pa izhaja ravno iz pretrdega podvozja, prekratkih prestav. Recarote imaš samo enkrat... in potem skoz naprej...

lp

Zakaj?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 24, 2010 8:45 pm

vem za primer, da ima/je imel (včas, kako je zdj, ne vem) porabo okol 13L/100km pri Corsi OPC.

Če gre za prbližn tak namen, kot ga mito155 opisuje, se mi RS oz OPC oz katerkol drug konkurent ne zdi nč sporen. Tist, k ma tak avto za vsak dan, ga najbrž tud konstantno ne goni, ali pač?
Slika

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Ne jan 24, 2010 8:49 pm

@pskoda - podcenjuješ ali pa predvidevaš napačno. 7,5L/100km sem imel porabo v cca. 1100km. Kot sem napisal je bila vožnja po omejitvah z normalnim speljevanjem in šaltanjem pri 2.5k rpm - 3k rpm. Tudi, če je atmosferc ima še vedno "nekaj" navora v nizkih vrtljajih in se lahko normalno vozi in kadar je v teh obratih zna biti tudi šparovček. Imam tudi sliko z to porabo vendar mi zraven na displayju ne izpiše narejene kilometre tako, da je nebom objavil, ker bi ti potem verjetno napisal, da hočeš dokaz.

Moram priznati, da sem tako lociran, da v tistih 1100km avto ni videl AC tako, da bi se verjetno tudi še lahko zbila poraba, če bi zbral potrpežljivost se peljati na AC v 6.prestavi 130km/h. Novejši Clioti imajo ravno zaradi tega daljšo 5. in 6. prestavo. Nekateri angleži prilezejo tudi do 40mpg, ko se vozijo normalno b-roads + AC.

Kolikor si "slišal", da Clio zaradi kubikaže in osnove motorja več porabi - narobe si slišal ;) absolutno se strinjam, da ni primerjave v prožnosti Cliota v kakšni višji prestavi z npr. Corso OPC tako kot ne pri prehitevanju, ker moraš pri Cliotu zbiti kakšno prestavo, višji vrtljaji in posledično tudi večja poraba. Moraš pa zastopit, da če imaš malo feelinga in malo vnaprej spremljaš promet tudi dinamična vožnja z Cliotu ni tako, da bi vsakih 500-600m moral zbiti prestavo in avto stišati do najvišjih vrtljajev.

pskoda je napisal/-a:Enkrat bi rad videl, da se nekje dobimo se peljemo na eno turco recimo okrog 100km vsak z svojim avtom recimo clio rs, corsa opc, 207 RC, abarth, scirocco, cooper s, gti, fiesta RS,......... in bomo videli dejansko porabo med avtomobili

Kamot. Upam, da boš potem videl koliko stil vožnje pripomore k boljši ali slabši porabi, sploh če zna voznik izkoristit kar ima pod riti :lol:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne jan 24, 2010 9:09 pm

_Ozi_ je napisal/-a:@pskoda - podcenjuješ ali pa predvidevaš napačno. 7,5L/100km sem imel porabo v cca. 1100km. Kot sem napisal je bila vožnja po omejitvah z normalnim speljevanjem in šaltanjem pri 2.5k rpm - 3k rpm. Tudi, če je atmosferc ima še vedno "nekaj" navora v nizkih vrtljajih in se lahko normalno vozi in kadar je v teh obratih zna biti tudi šparovček. Imam tudi sliko z to porabo vendar mi zraven na displayju ne izpiše narejene kilometre tako, da je nebom objavil, ker bi ti potem verjetno napisal, da hočeš dokaz.

Moram priznati, da sem tako lociran, da v tistih 1100km avto ni videl AC tako, da bi se verjetno tudi še lahko zbila poraba, če bi zbral potrpežljivost se peljati na AC v 6.prestavi 130km/h. Novejši Clioti imajo ravno zaradi tega daljšo 5. in 6. prestavo. Nekateri angleži prilezejo tudi do 40mpg, ko se vozijo normalno b-roads + AC.

Kolikor si "slišal", da Clio zaradi kubikaže in osnove motorja več porabi - narobe si slišal ;) absolutno se strinjam, da ni primerjave v prožnosti Cliota v kakšni višji prestavi z npr. Corso OPC tako kot ne pri prehitevanju, ker moraš pri Cliotu zbiti kakšno prestavo, višji vrtljaji in posledično tudi večja poraba. Moraš pa zastopit, da če imaš malo feelinga in malo vnaprej spremljaš promet tudi dinamična vožnja z Cliotu ni tako, da bi vsakih 500-600m moral zbiti prestavo in avto stišati do najvišjih vrtljajev.

pskoda je napisal/-a:Enkrat bi rad videl, da se nekje dobimo se peljemo na eno turco recimo okrog 100km vsak z svojim avtom recimo clio rs, corsa opc, 207 RC, abarth, scirocco, cooper s, gti, fiesta RS,......... in bomo videli dejansko porabo med avtomobili

Kamot. Upam, da boš potem videl koliko stil vožnje pripomore k boljši ali slabši porabi, sploh če zna voznik izkoristit kar ima pod riti :lol:

Glede tega bom samo tole pokazal, ker sem enkrat slikal, ni pa najnižja kar se da dobit z umirjeno vožnjo, pa še to meni je vsen koliko pije clio ali corsa ali xy avto, ker se nočem zaradi ene brezvezne porabe tle kregat, raj vidim da gremo na kakšno pijačko. Upam, da se res enkrat dobimo
Priponke
poraba.jpg

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 24, 2010 9:42 pm

Če boš pri takem avtomobilu gledal na porabo je bolje da ga sploh ne kupiš, saj sem bil jaz tudi zelo vesel če sem Lancio spravil samo na 14L Res da v dveh letih mislim da samo 4X, ostalo je bilo vse od 15 do 20L, samo zaradi porabe se nebom sekiral, saj sem hotel imeti tak avtomobil, pač ga bom pa še "futral" :lol: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Ne jan 24, 2010 10:29 pm

lancia hf je napisal/-a:Če boš pri takem avtomobilu gledal na porabo je bolje da ga sploh ne kupiš, saj sem bil jaz tudi zelo vesel če sem Lancio spravil samo na 14L Res da v dveh letih mislim da samo 4X, ostalo je bilo vse od 15 do 20L, samo zaradi porabe se nebom sekiral, saj sem hotel imeti tak avtomobil, pač ga bom pa še "futral" :lol: ;)

pa dej že nehi s tem sranjem... pije kot 400 konjski evo, ge pa kot meriva opc... :roll: , zanesljivost je pa na ravni uvožne alfa166 z 400 000 kilometri

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 24, 2010 10:35 pm

mito155 je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Če boš pri takem avtomobilu gledal na porabo je bolje da ga sploh ne kupiš, saj sem bil jaz tudi zelo vesel če sem Lancio spravil samo na 14L Res da v dveh letih mislim da samo 4X, ostalo je bilo vse od 15 do 20L, samo zaradi porabe se nebom sekiral, saj sem hotel imeti tak avtomobil, pač ga bom pa še "futral" :lol: ;)

pa dej že nehi s tem sranjem... pije kot 400 konjski evo, ge pa kot meriva opc... :roll: , zanesljivost je pa na ravni uvožne alfa166 z 400 000 kilometri

Hočem samo povedati, da je pri takih in podobnih avtomobilih sploh brezveze spračevati kolikšno ima porabo ;) :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

b_line
Nov uporabnik

Kraj: KOPER, PLAVJE

Napisal/-a b_line Ne jan 24, 2010 10:50 pm

sej to je tui res......si teu met tašen avto, potem ga tui futraj
brez veze gledat porabo......js sem zdej kupu vts-a in vsi me neki sprašujejo za porabo...a moj odgovor je ne vem.....in ne niti ne briga...........pije in to je to....jebiga................... :D

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jan 24, 2010 11:11 pm

Ja, ker je VTS pa res v rangu RSa in OPCjk :D :lol:

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jan 24, 2010 11:35 pm

mito155 je napisal/-a:

zanesljivost cliota rs?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 24, 2010 11:36 pm

B|ind je napisal/-a:Ja, ker je VTS pa res v rangu RSa in OPCjk :D :lol:

Po žeji se zihr lahko primerja z njima :vc :mrgreen:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jan 24, 2010 11:38 pm

SAVINJCAN, mislim da je mislil na Lancio !
peroRS, ja, samo to je pa tudi vse :D

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Po jan 25, 2010 7:10 am

prav misliš B|ind .. govoril sem o lanciji... rs je petarda, katero bi brez pomislekov dal na seznam avtomobilov, če bi spet kupoval kaj podobnega...

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Po jan 25, 2010 8:35 am

lancia hf je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:

Hočem samo povedati, da je pri takih in podobnih avtomobilih sploh brezveze spračevati kolikšno ima porabo ;) :lol:

b_line je napisal/-a:sej to je tui res......si teu met tašen avto, potem ga tui futraj
brez veze gledat porabo......js sem zdej kupu vts-a in vsi me neki sprašujejo za porabo...a moj odgovor je ne vem.....in ne niti ne briga...........pije in to je to....jebiga................... :D

Če je daily avto je vsaj z moje strani zaželjeno, da je motor/avto tako doteran tehnično, da ob umirjeni vožnji porabi spodobno. Nikjer nisem napisal tako kot tudi mito155 ne in ostali, da se obremenjujemo z porabo, ampak smo samo napisali, da je lahko ob normalni vožnji na normalnem nivoju. To pa zato, ker je nekdo pisal, da takšen avto moraš tako in tako vozit (vžgeš - teraš :roll: ) in potem je poraba ogromna :roll: če imaš avto zgolj za vikende potem je to čisto druga stvar kot če avto uporabljaš tudi za vse živo skoraj vsak dan. Npr. če greva z punco v Celovc po trgovinah si ne predstavljam nasmeška na ustih, če bi mi avto porabil med 15-20L in bi zato izpljunil dobrih 200hp :?

@pskoda - 1 ali 2 strani nazaj si napisal, da si prišel tudi na 6.6L/100km in v to ne dvomim, ampak verjetno ob primerni vožnji. Nobeden se ne krega btw, ampak samo +10L pri Cliotu pomeni, da se kar dinamično pelje in ni to minimalna poraba oz. poraba, če avto voziš "normalno" - po tem je spraševal BB99. Za :pivo pa ni problema :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po jan 25, 2010 11:11 am

lejga mali, ka pa ti veš ku nimaš pojma :D :D :D :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To jan 26, 2010 7:35 pm

Poraba novega clia na testu je bila 13,7l :shock: , ampak menjalnih pa še zemem ne znajo naredit, tudi pri prejšnem modelu se je rad zatikal
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=26656

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To jan 26, 2010 8:09 pm

Na KAKSNEM testu?

Poglej, eno je, ko se ti peljes vsak dan z avtom od doma do sluzbe. V najboljsih primerih se olje se dobro ogreje ne. Nekaj popolnoma drugega pa je taksen test, ko je povsem jasno, da bo novinar iztiskal iz avta ves sokec, kar ga premore. Corsa, ce se ne motim, je imela na (revija AM) precej bolj hladen dan minimalca okrog enajst, maksimalno testno povprecje pa blizu 17 litrov na prevozenih 100 kilometrov, ko smo ravno pri tem...

Mojemu do obeh kandidatov manjka 30% papirnih zmogljivosti pa ti garantiram, da ga je moc spraviti krepko nad 13 litrov/100 km.

LPF

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To jan 26, 2010 8:21 pm

gofra je napisal/-a:Na KAKSNEM testu?

Poglej, eno je, ko se ti peljes vsak dan z avtom od doma do sluzbe. V najboljsih primerih se olje se dobro ogreje ne. Nekaj popolnoma drugega pa je taksen test, ko je povsem jasno, da bo novinar iztiskal iz avta ves sokec, kar ga premore. Corsa, ce se ne motim, je imela na (revija AM) precej bolj hladen dan minimalca okrog enajst, maksimalno testno povprecje pa blizu 17 litrov na prevozenih 100 kilometrov, ko smo ravno pri tem...

Mojemu do obeh kandidatov manjka 30% papirnih zmogljivosti pa ti garantiram, da ga je moc spraviti krepko nad 13 litrov/100 km.

LPF

Če si se glih v corso spustil je imela pri isti reviji (avto magazin) 12,7l na 100km, pri obeh moraš gledat skupno testno povprečje ne pa pri cliotu skupno, pri corsi pa največje testno povprečje, vglavnem clio ima 13,7 in corsa 12,7l skupnega povprečja na testu. Pri abarthu zelo dvomim, da boš lahko tank zružu z +13l na 100km
Zadnjič spremenil pskoda, dne To jan 26, 2010 8:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov