Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 16, 2009 11:45 am

Da še jaz povem svoje mnenje.
Vsak, ki kupuje avto (ni važno al nov al rabljen), še posebej pa 18-letnik, ki kupuje GTI-ja, bi se najprej moral sam pri sebi vprašat ne kolk stane avto, ampak kolk stane vzdrževanje:

a) osnovno zavarovanje brez popustov+registracija+mladi voznik (ca 900€):
http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=5&tip=2

Potem je kle še kasko, ki ga večina ne vzame, ker jim je predrag.

b)če kupiš najcenejšega na netu, lahko sklepaš, da ni bil redno servisiran, možno celo kdaj udarjen in zato pokličeš uradni servis,da ti povejo okvirne cene(ne jih vzet 100% za res!) za:
-menjava jermenov (300-500€)
-menjava zavornih diskov in ploščic (500€)
-servis olje, filtri, svečke, zavorna tekočina...(300€-400€)

c)4 letne gume vsaj 205/55/16''+4 zimske gume 195/65/15''= okvirno 400€+300€
Kdor hoče živet vsaj še par let, bo na tak avto namontiral kvalitetne (DRAGE) gume, ne neko kitajsko sranje al pa bognedaj obnovljene.

d)1.8T+18-letnik=poraba 10+

In ugotoviš, da skupaj vse pride več kot ste plačali avto (samo predvideni redni servisi s cenami, ki sem jih okvirno navedel).

Niste niti prvi niti zadnji, ki je ugotovil marsikakšno okvaro na avtu nekaj ur po nakupu. Samo na to se računa prej in se dogovori s prodajalcem, da se odpelje avto pregledat na pooblaščen servis! Če bi odklonil, mu enostavno rečeš "v redu, gremo drugam".
In pol se greste po forumu kregat zaradi enga števca. Bli ste na ogledu, sprobali zadevo in če sem prav prebral vam je kupec še spustil ceno skoraj za 1500€ :shock:

Glede na to, da je stvar zdaj javna in se ve za kateri avto gre, se ga vam tud ne splača prodat, ker ga noben ne bo hotu kupit. Zato je edina rešitev, peljat in popravit, pa še kaj drugega zamenjat, da bo avto zanesljiv in varen na cesti.

lp

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr dec 16, 2009 12:19 pm

Kaj to je oni moder Golf, ki je imel junija letos 213900km prevoženih? :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Sr dec 16, 2009 1:38 pm

ja moder je, sam zdej ma neki manj kilometrov, nazadnje se bo izkazalo da prodajalec ni tako nedolžen kokor se dela

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr dec 16, 2009 2:14 pm

Nekje na forumu je bil link na youtube, kjer je bil video o vrtenju kilometrov. In povsod so števec fizično vzeli ven.

Drugače pa ne zagovarjam nikogar ampak velja rek;
Kolko dnara tolko muzike.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Napisal/-a \OnlyME/ Sr dec 16, 2009 10:17 pm

nejcracing je napisal/-a:no zdej pa še prodajalec OnlyME naj pove v katera avtohiša je uvozila avto iz italije tok da vemo kateri so nategatorji

Golf bi naj bil slovenskega porekla, tako je meni vsaj prejšnji lastnik rekel...... bilo je tudi povedano, da bi naj bil golf sprva v lasti nekega slovenskega podjetja, ki je šlo v stečaj in avto prodalo. Res je sicer da servisne knjige ni bilo zraven, sam jebiga, če so me nasrali so me pač nasrali - kaj se naj obesim zdaj?!?

Polek tega, ko sem avto kupoval, je blo rečeno da je v brezhibnem stanju in evo:

- peljem se iz celja domov, trese volan, pogledam doma gume in mi postane slabo

- peljem drugi dan avto k šerbineku, da naredim prepis (prodajalec je rekel da mi pusti tablice in cestnine), pa mi reče teta tam točno tak:˝Gospod midva pa morema vse na novo naret, ker vam je potekla registracija.˝ Pa je šel moj našparan dnar za morje v 3 PM, na morje pa sem šel naslednji dan (prvo morje z otrokom, ki je bil takrat star 3 mesece) in hvala bogu da mi je šel prijatelj posodit denar, da sem resnično sploh lahko šel na morje

- peljem se od šerbineka na petrol po čike, obstanem tam z avtom 1 uro in pol pri odprti havbi in popizdevam, ker avto ni vžgal --> telefon sem skoraj skuril ko sem klical prodajalca

- avto končno vžge, peljem na tester (univerzalni) in ded not ni mogo v računalnik

- avto sem dobil brez rezervnega ključa, rezervnega sem si mogel organizirat sam od predprejšnjega lastnika, ki je doma v ljubljani (kolega iz ljubljane je hodil do njega po ključ, pripeljal ključ v kočevje na avtošov od tam pa kolega v slov. bistrico)

- 1 dan pred morjem, se pravi drugi dan po nakupu avta, se mi je začelo dogajat to kaj se dogaja zdajšnjemu lastniku: avto je vžgal in takoj vgasnil. Sedel sem do 1h zjutraj s kolegom v avtu in smo gledali kje je kaj narobe, da bi lahko naslednji dan šel na morje

- homologacije nisem dobil zraven, prejšnji lastnik je rekel da je ne najde, iskal jo je en mesec, gnjavil sem mu vsak drugi dan, na koncu je menjal telefonsko

- kličem drugi dan prodajalca, mu povem kaj se dogaja z avtom, kak me je napizdil z registracijo in cestninami, dobim odgovor da sem odpeljal izpraven avto in da naj si ga popravlam sam, ker sem ga sam tudi zjebal

V glavnem, peljal sem se takrat na morje z avtom ki je vgasnil prej kot pa vžgal. Zjutraj sem šel ob štirih probat če avto vžge, ko je vžgal je od štirih naprej pa dokler nismo prišli v Umag cel čas bil prižgan - nisem si upal vgasnit avta, da nebi obstal na poti z malim otrokom. Ko smo šli nazaj z morja tudi ni hoto vžgat, sem že prodajalcu je*al vse po spisku sredi Umaga in ko je končno vžgal, sem ga vgasnil šele doma na dvorišču. Pol so se pa ključi skodirali na novo, pa žica se je menjala in končno bil je mir.

V glavnem, karkoli že pač je z avtom narobe, resnično upam da se bo porihtalo, ker tega golfa peljat pa je bil res užitek. Če lahko še s kakimi vezami kje pomagam da se kaj porihta pri avto, daj povedat (kupec), pa bomo probali uredit, karkoli pa obtožuješ mene, pa ti lahko povem samo to, da je brezveze, ker potem se lahko vsedema skup v avto, grema do prejšnjega lastnika, pa obtožujema njega.....

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če dec 17, 2009 7:50 am

ja, samo ,ko sem pa včeraj gledal slike ko si ob nakupu predstavil avto na drugem forumu so pa kilometri res malo kot zdaj...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če dec 17, 2009 8:27 am

GT_Turbo17 je napisal/-a:ja, samo ,ko sem pa včeraj gledal slike ko si ob nakupu predstavil avto na drugem forumu so pa kilometri res malo kot zdaj...

kaj bi naj ta stavek pomenil ? :lol:

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Če dec 17, 2009 8:30 am

DaDek je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:ja, samo ,ko sem pa včeraj gledal slike ko si ob nakupu predstavil avto na drugem forumu so pa kilometri res malo kot zdaj...

x2, predvsem zadnjih par besed :)
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Če dec 17, 2009 8:36 am

Senad je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:

x2, predvsem zadnjih par besed :)

Na eni sliki;
http://www.shrani.si/?k/Ox/3gMUHqAD/25062009124.jpg

je 213000km po števcu. Če se ne motim sem zasledil nekje v temi, da jih ima sedaj 145000km. :lol:
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če dec 17, 2009 9:40 am

huh.. kočljivo;)

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ Če dec 17, 2009 9:41 am

ja jaz ko sem avto kupovav sem tak vedev da nima tolko prevoženih...tak da se jaz z totimi prevoženimi sploh nena sekiram...saj keri avto letnik 98 vag grupe pa jih ima 145000 ??? redko keri....tak da kilometri mene nena skrbijo....edino ni blo fer od prodajalca da mi ni povedav kaj je z avtom narobe pa mi lagav ko sem prišo po avto da ga ni doma da morem prej poklicat ko pridem.. jah ni čudno da sem mogo prej poklicat če pa se je bav da avto nebo vžgav...lahko bi mi povedav ker ceno mi je pošteno spusto pa bi jaz avto mogoče vseeno kupo samo bi ga kr od tam zapeljav na servis kar bi me prišlo dosti bolj poceni...ne pa da se jaz pripeljem domov v lovrenc na pohorju pol pa mi drugi dan avto nena vžge...pol sem 70e mogo plačat za vleko pa se j'''' da sem avto spravo dol v maribor...se pravim če bi mi on povedav da je z avtom to pa to narobe bi ga jaz vseeno kupo ker sem ga dobil za sorazmerno mali denar pa bi bil problem rešen...na kilometre se pa poserjem...dandanes je skoraj nemogoče oz. nemogoče kupit gtija ki ima realne kilometre...razn mogoče če daš za njega 6000e al pa več....

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Če dec 17, 2009 10:14 am

hladni je napisal/-a:pa smo spet tam: samo da je golf. :)
ovi mi je misli prebral
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če dec 17, 2009 10:39 am

Čisto moje osebno mnenje. Ljudje hočejo imet kolikor toliko drage avtomobile in jih malo plačat potem pa kupujejo take kripe in se kasneje "zajebavajo" z njimi.

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Če dec 17, 2009 11:21 am

OnlyME se opravičujem sm ene avte pomešu med sabo sm mislu da si ti oni k mi je reku da je avto kupljen v avtohiši in je iz italije ,ok sam povej kako je z kilometri a ste jih vi prevrtavali al kdo

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če dec 17, 2009 11:23 am

ghostrider, \OnlyME/ se je ponudil da zadevo mirno rešite da bo pomagal kolikor se da, kar mislim da je fer od njega.

Čeprav pa vseeno, sem dobil vtis iz prodajalčevega posta v smislu ˝oni so mene napizdili, jaz sem pa tebe˝.

Mater kaj bi jaz tem nategotorjem naredil, \OnlyME/ - že onemu pred tabo !
Kdo je pa kilometre nazaj vrtel ? \OnlyME/ ali že pred tabo ?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če dec 17, 2009 11:41 am

\OnlyME/ je napisal/-a:- peljem se iz celja domov, trese volan, pogledam doma gume in mi postane slabo

-

kaj si te gledal, ko si kupoval ? Si samo kupil, ker je imel napis GTI :lol: jao ded..

Drugač pa se meni zdi, da bo ta avto imel kr 250k km realnih. Ta avto je potreben dobrega servisa ali pa samo za šrot plac

Zdaj že men ni jasno glede teh KM. Na našem forumu si 25. junija predstavil golfa in na sliki je 213k Km...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če dec 17, 2009 12:40 pm

B|ind je napisal/-a:Kdo je pa kilometre nazaj vrtel ? \OnlyME/ ali že pred tabo ?

Če bi bral,koliko je avto imel km, ko ga je OnlyMe predstavil in koliko, ko ga je prodal mislim, da ni težko ugotovit.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Napisal/-a \OnlyME/ Če dec 17, 2009 2:05 pm

Števec je bil menjan ko so mi kodirali ključe, ravnokar poklical na Jarca....

lukavr6
Nov uporabnik

Napisal/-a lukavr6 Če dec 17, 2009 2:39 pm

ghostrider, ti si se zajebal v istem trenutku ko si corradota prodal- dal bi unga jurja za motor pa vezno in stvari ki si jih mel zbite, pa bi mel vsaj avto katerega delovanje nebi bilo vprašljivo.

tukaj pa lako cel avto razdreš pa mogoče še vedno ne boš pogruntal kaj je narobe. to so taki avti da je treba orng pogledat preden se kar nekaj popravlja. jaz sem svojega razdrl pa skp sestavil, pa sproti napake odpravljal, ti boš moral pa isto naredit če hočeš met zanesljiv avto. prejšnji lastnik ti tu nima kaj, cena je bila pa primerna avtu.

lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če dec 17, 2009 2:59 pm

\OnlyME/ je napisal/-a:Števec je bil menjan ko so mi kodirali ključe, ravnokar poklical na Jarca....

če si rekel, da pride števec 1000eur ? torej si ga zamenjal kljub ceni ? Al so ti ga podarili ?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov