Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Če apr 15, 2010 1:54 pm

Če vzamemo samo besedo MALA RAKETA, ji daleč najbolj ustreza samo eden: Mini John Coooper Works....
Ker po voznih lastnostih mu ni para med malimi raketami... Druga stvar pa je vzdrževanje, deli ipd. S tega vidika pa renault!!!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če apr 15, 2010 2:00 pm

kolega ma minija pa je zelo specifičen avto in za zelo specifične denarnice ;) tako da tukaj raje clio, ker je dosti boljši avto za isti denar.

pri miniju so bremze katastrofalne, če ne menjaš jermenice ne gre nikamor pa smo že pri tuningu ki ga s cliotom ne rabiš. Poleg tega da je kompresorsko gnan in je poraba znatno večja kot pri RS-u.
the brand with the three stripes :)

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Če apr 15, 2010 2:16 pm

mislim da ti croma man ne veš kakšnega minija ima tvoj prijatelj... Namreč obstaja kar nekaj verzij. Govoril sem za John cooper Works....
ne posploševat!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če apr 15, 2010 2:19 pm

croma_man je napisal/-a:če bo tak k je z feltnami se bo vozil z pony expresom :lol: :lol:

pišuka sj mam že od avgusta iste feltne :lol:

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če apr 15, 2010 2:28 pm

croma, kar se motorja tice pri Miniju, je to motor leta med 1600 kubicni motorji.. motor ni kompresijsko gnan, ampak je biturbo! za svojih 175KM, da od sebe zelo dosti, novor je prakticno enak v celotnem obmocju vrtljajev, pa tud poraba je presenetljivo nizka.. ampak to je govora o novejsem Cooper S..

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če apr 15, 2010 2:33 pm

SamoK je napisal/-a:croma, kar se motorja tice pri Miniju, je to motor leta med 1600 kubicni motorji.. motor ni kompresijsko gnan, ampak je biturbo! za svojih 175KM, da od sebe zelo dosti, novor je prakticno enak v celotnem obmocju vrtljajev, pa tud poraba je presenetljivo nizka.. ampak to je govora o novejsem Cooper S..

si ziher da je biturbo?

starejši S-i imajo kompresor
Slika

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če apr 15, 2010 2:33 pm

SamoK je napisal/-a:croma, kar se motorja tice pri Miniju, je to motor leta med 1600 kubicni motorji.. motor ni kompresijsko gnan, ampak je biturbo! za svojih 175KM, da od sebe zelo dosti, novor je prakticno enak v celotnem obmocju vrtljajev, pa tud poraba je presenetljivo nizka.. ampak to je govora o novejsem Cooper S..

To pa n vem če bo glih držalo :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mini_(BMW)#Engine_summary ... je pa res, da ima spremenljivo geometrijo lopatic turbine ...
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če apr 15, 2010 2:59 pm

Matey_ je napisal/-a:

To pa n vem če bo glih držalo :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mini_(BMW)#Engine_summary ... je pa res, da ima spremenljivo geometrijo lopatic turbine ...

Ma niti to o spremenljivi geometriji lopatic mislim da ne drži :D A najde kdo na netu kaj je tale twin scroll...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če apr 15, 2010 3:00 pm

poznamo S-e do 2006 (polovica leta) ki so bili kompresijsko gnani z različnimi kW (120 in 125) po 2006 nastopi s turbo puhalom in 128kW.
Letošnji pa že imajo 134 kW.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Če apr 15, 2010 5:06 pm

kaj pa tole :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3700773&show=1

drugače ma mislim da se ti bolj splača uzet megana 225konjskega saj je z ceno cliota glih tam tam

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če apr 15, 2010 5:31 pm

HaMzO je napisal/-a:kaj pa tole :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3700773&show=1

drugače ma mislim da se ti bolj splača uzet megana 225konjskega saj je z ceno cliota glih tam tam

tole ni za vozt :D je prehudo :)
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če apr 15, 2010 5:54 pm

norc89 je napisal/-a:stari model leona v6 4 motion

Je 1.8T pol boljša izbira 8)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če apr 15, 2010 5:58 pm

Slicker je napisal/-a:honda s2000 je zanimiva iz performance vidika, ampak o kabrioletih imam malo šovinistično mnenje :lol:

Kupš hardtop pa je :lol:

Usatn pr španskih jetrih, stari LCR oz nova Cupra.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če apr 15, 2010 9:54 pm

cupra je preko budgeta. 13k€ je maximum, raje manj, več nikakor. LCR je hud, ampak je to le malo večji audi s3. tako da to ne pride v poštev. ubistvu mi je najbolj všeč clio rs, se mi zdi da dobiš največ avta ki ga iščem za ta denar. minija bom defitinivno šel sprobat, da mi pol slučajno nebi blo kasneje žal. je pa res da bom za kaj mlajšega od 2004 letnika prekratek. JCW sem že tudi omenil da vsaj za 10k€ presega moj budget. kar se pa tiče performancov. avta jaz ne bom do konca izkoristil nobenga. recimo na 70%, več pa si ne upam. hočem pa neki kar ni prezakomplicirano narejeno, tolk da bom lahko sam menjal filtre in drug potrošni materjal. tak da tlele ne vem če mi mini pride v poštev. ampak kot sem reku, šel ga bom sprobat, potem pa bomo vidl kaj bo.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če apr 15, 2010 11:05 pm

v neki moto reviji sem enkrat prebral nekaj takega, da bi naj bil biturbo! kao za spodnje in zgornje obmocje vrtljajev, ceprav bi lahko to nadomestila tud, dvo-stopenjska turbina! vsekakor, pa nima kompresorja novejsi Cooper S..

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Napisal/-a shalej Pe apr 16, 2010 6:42 am

Se mi samo zdi ali res ni nihče omenil Fieste ST?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3691375&show=1

Se mi zdi, da bi blo tu še cenejše vzdrževanje od cliota RS. Res pa je da je majhna.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Pe apr 16, 2010 7:32 am

Renault_user je napisal/-a:mislim da ti croma man ne veš kakšnega minija ima tvoj prijatelj... Namreč obstaja kar nekaj verzij. Govoril sem za John cooper Works....
ne posploševat!

Gre za navadnega S-a, croma ti je približal osnovni vidik vzdrževanja avtomobila.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Pe apr 16, 2010 7:38 am

tako kot napisano, ne samo da vem kak avto ima, vem tud kaki stroški so z njim in za nameček še dodam slednjo statistiko :

lastnik je 3 leta, kupil je predfacelift minija, za avto je takrat odštel 15k€, v 3 letih skupaj z zavarovanjem in servisi, brembo 4 batne čeljusti in pa tuning na 200 hp je odštel še 15k€. Komplet tuning avta recimo 3k€ s feltnami/gumami...ostalo je šlo v vzdrževanje.Avto ima realnih 140tkm, kupljen s 100 in še mal...

Maš dovolj?
the brand with the three stripes :)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Pe apr 16, 2010 7:39 am

croma_man je napisal/-a:tako kot napisano, ne samo da vem kak avto ima, vem tud kaki stroški so z njim in za nameček še dodam slednjo statistiko :

lastnik je 3 leta, kupil je predfacelift minija, za avto je takrat odštel 15k€, v 3 letih skupaj z zavarovanjem in servisi, brembo 4 batne čeljusti in pa tuning na 200 hp je odštel še 15k€. Komplet tuning avta recimo 3k€ s feltnami/gumami...ostalo je šlo v vzdrževanje.Avto ima realnih 140tkm, kupljen s 100 in še mal...

Maš dovolj?

a je to bivši punto?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe apr 16, 2010 7:39 am

Blinder je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:Ma niti to o spremenljivi geometriji lopatic mislim da ne drži :D A najde kdo na netu kaj je tale twin scroll...

Ja tud jst sm se mal zmotu :) ...
... Tuki neki piše Twin scroll turbo housing

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov