Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To maj 11, 2010 7:23 pm

IcEm4n je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Verjetno , ce se malo okoli zapeljes in izbiras ponudnike, se servisi ne morejo ne vem koliko razlikovati-sploh pa pri 15keur ne bi sel kupit drugega avta, ki mi je manj vsec, ker bom imel drugi servis cenejsi za naprimer 100eur.

hja, odvisno. Jst sm dal na enem servisu za prvi servis cca. 110€, na drugem bi dal pa nekaj več kot 160€. Razlika več kot očitna. Pri naslednjem servisu bi bila razlika še nekoliko večja.

Jaz sem zelel povedat: ce se informiras za svojo znamko avtomobila pri razlicnih serviserjih za servise pride do razlik-izberes logicno najcenejsega.
Zelo velike razlike pa ne pridejo med servisi, ce imas Opla, Renault, Vw....isti rang avtomobilov. Pride, ampak te stevilke niso pretirane.
Pri ceni 15k eur, ki bi jih bil pripravljen zapraviti za avto ; cena prvega in drugega servisa ne bi bila odlocilnega pomena pri izbiri avtomobila-zlasti, ker razlike ne bi bile velike.
:)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr maj 12, 2010 10:00 pm

FLINK je napisal/-a:Verjetno , ce se malo okoli zapeljes in izbiras ponudnike, se servisi ne morejo ne vem koliko razlikovati-sploh pa pri 15keur ne bi sel kupit drugega avta, ki mi je manj vsec, ker bom imel drugi servis cenejsi za naprimer 100eur.

Kakor komu; govorim iz trenutnih izkušenj in ti povem, da je orenk razlika, če me hočejo opeharit 270€ za olje + oljni filter, zračni filter in filter klime ali pa "le" 150€ (torej 2. redni servis). Najbolj pa me boli srce, ker si zadeve lahko sam zamenjam in bi me vse skupaj prišlo pol ceneje, vendar je garancija vredna teh nekaj desetevrov.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če maj 13, 2010 9:32 am

Za 15.500 je na voljo nov Seat Leon, črne ali srebrne barve, 17 col ALu, temne šipe, auto Ac, potovalni računalnik, 1.6 TDI motor in pa 4 letno jamstvo brez omejitve kilometrov.

če koga zanima več pa na PM

lp

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Če maj 13, 2010 10:15 am

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Če maj 13, 2010 3:04 pm

No, a ni tale leon dosti boljša izbira kot polo?
Opreme ima dovolj, motor zmogljivejši od tistega v polotu, le da je malce težji.

Temu lahko rečeš avto. ;)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če maj 13, 2010 3:30 pm

Ko bi imel vsaj ESP. Motor pa ni nič zmogljivejši od tistega v polu.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če maj 13, 2010 5:39 pm

Antiznačkar je napisal/-a:No, a ni tale leon dosti boljša izbira kot polo?
Opreme ima dovolj, motor zmogljivejši od tistega v polotu, le da je malce težji.

Če ni potrebe po večjem avtu, je potem malce brezveze. Oba avta sta "avto", s tem da je, kot je že danatory napisal, brez ESP, isto zmogljiv (đabe 10 konjev več, če ima tudi 100 kil več ;) ), DPF-znajo bit problemi, in meni osebno je Polo lepši zunaj in še toliko bolj znotraj. Tko da objektivno gledano ni nič več od avta, če ni potrebe po velikosti, subjektivno pa pač kar je njemu bolj všeč, tako za pogledat, kot za vozit.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če maj 13, 2010 6:09 pm

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 13, 2010 7:35 pm

Antiznačkar je napisal/-a:No, a ni tale leon dosti boljša izbira kot polo?

motor bl zmogljivejši?

a si zihr? :)

Leon je najmn za 200 kil težji, konjev mata isto, s tem da je Polo 1.2 TSI ta Leon pa baje 1.6 TDI, nevem no :)
Zadnjič spremenil KlemenP, dne Če maj 13, 2010 7:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 Če maj 13, 2010 8:00 pm

Mislim, da bi se moral vprašat, za koliko časa boš ta avto imel. Če boš nabavil novega, ga verjetno ne boš tako hitro prodal - tako da je vredno razmisliti tudi o tem, kdaj/če boš rabil morda tudi malo več prostora ali pa ti je takšen mestni malček popolnoma dovolj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 13, 2010 8:27 pm

Glavno, da na tem forumu človek ne sme kupit solidno opremljenega majhnega avta, če za ta denar dobi skoraj osnovno verzijo večjega. Če mu polo ne bi bil dovolj velik, bi verjetno že sam gledal za čim večjim, mar ne? Če kdo kupuje nekaj v golfovem razredu za malo več denarja, so tudi takoj linki od najcenejših predstavnikov stopnjo višjega razreda. In potem se čudim, kako imajo še vedno novi avti zadaj šipe na ročko. Ni čudno, če pa narod na ta način kupuje.

Če ti je polo dovolj prostoren, zmečeš za podoben denar malo več opreme v njega in imaš lepo več opreme ter uživaš v nižjih stroških (poraba, gume, zavarovanje ipd.), večji okretnosti...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 13, 2010 9:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če ti je polo dovolj prostoren, zmečeš za podoben denar malo več opreme v njega in imaš lepo več opreme ter uživaš v nižjih stroških (poraba, gume, zavarovanje ipd.), večji okretnosti...

[sarcasm]ja sam za ta denar lohk dobiš tut testno Škodo Octavio[/sarcasm]

drgač pa ja najprej sm hotu Golfa z mau manj opreme, pa še to k mi je frend skoz težiu da je Polo premajhn, sam se mi za začetk bl splača manjši avto, ker itak vozu se bom več al manj sam tko al tko, družine še nimam, pa tut če bi jo meu bi biu Polo za dost velk, če bi meu enga otroka, kj več bi bla pa že jeba :D hehe

Polo je kr nice sploh s tako opremo pa mašinco ;)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če maj 13, 2010 10:22 pm

ne vem če sem že pisal v tej temi, mi je pa smešno da se kupuje avto za 15.000€ pol se pa joka da hoče met čim manjše stroške

ja pismo, vzemi avto za 5.000€ pa ti ostane 10.000€ za stroške

nekateri naredijo 100.000kilometrov v 10 letih in za to porabijo 25.000€, nekateri pa (pre)več. al pa se za teh 15.000€ voziš kakih 5 let, pa ti še ostane razlika do 15.000€

odvisno v katero vrečo raje mečeš denar. v tem svetu je očitno avto najpomembnejša stvar v življenju. bolj kot katerakoli druga stvar ki sploh ni več vrednota

upam da ne boš imel težav zbirat denar za bencin pa take fore :?
vidim samo pomanjkanje treznega in odgovornega razmišljanja.

špara se na vsakem koraku, med drugim tudi v trgovini pri hrani, pri avtu pa ni omejitev. uh kaj vse si lahko privoščiš z 10.000€ viška

pa brez zamere

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 13, 2010 10:30 pm

a4 je napisal/-a:ja pismo, vzemi avto za 5.000€ pa ti ostane 10.000€ za stroške

al mislš da ni bla to prva stvar k sm jo fotru omenu, pa je reku ne, da mi kup avto za tok pa tok, drgač bi si tut jst kupu enga rablenga za 5k pa bi 10k obdržu sj avto ni neka investicija :)

ampak ja :P žal... :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov