Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: porsche 944

Napisal/-a lisko Sr nov 24, 2010 12:16 am

xalfist je napisal/-a:.....pogledam dve oddaji pa znam vse ko mc gajver

Napiše se MaCgyver :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Sr nov 24, 2010 1:12 am

Sashs je napisal/-a:
Trenutno imas gOr enga s2 3.0 z predelavo na eur 2 za 4300 z nekaj cez 200 jurji prevozenimi, glede na to da so timotorjineunicljivi je dobra alternativa je pa letnik 91 in ne 87 kot gledas ti....

Ne iščem 87 letnika, pač pa 86+ se pravi z novejšo armaturko, kar vrjetno sam veš. In pa ne iščem avta za točno 4000€ ampak tu okol, recimo 2000+/(MInus bolj težko), vse odvisno v kakšnem stanju je avto. Sam sem gledal motor 2.5 163 ali 192, ti pa praviš da naj rajše vzamem 3.0, sedaj moje vprašanje je v čem je tolk boljš 3.0 da bi vzel tega? Za 2.5 163 mi je že en povedo, pa je reko da ni težav, za 3.0 pa še noben nič? To da bolj potegne, itd vrjamem, ampak je še kaj drugega da bi vzel 3.0?

Vidim da ko se začne človek šalit in govorit neumnosti pa, je vse ok. To kaj sem pisal nekaj zadnih postov, je bilo malo šale saj, se ni mi bilo več za prerekat z nekaterimi. Seveda da si nisem premislo, čeprav so mi svetovali fičke itd. Tut alfe ne, alfe so mi všeč novejši modeli starejši niti ne tako. Tak da zagotovo ostajem pri porsche 944, od vsega začetka.
Za novo leto pa grem v nemčijo, in ker že tolk govorite da se najbolj splača iz nemčije, bom šel malo na okoli pogledat če majo kaj pametnega na zalogi, no če bom sposoben ,ker party pa to :lol:

Lisko: MaCgyver to ja, čeprav ni chuck norris ampak ok hehe. ker chuck norris, je edin, ki si lahk pod vodo žvižga :lol:
Alfa romeo 147

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Sr nov 24, 2010 10:45 am

2,5 je audi osnova 3.0 pa je porsche konstrikcija ki ima manjso porabo kot 2,5 morda se ti bo zdelo neumno ampak je tako, drugi konjenica... Se sploh ne da primerjat avto ima 1500 kg a se ti sanja kaj delajo 165 konji z to tezo ali pa 50 konjev vec

V sloveniji bos o teh avtih izvedel bore malo... Razn od lastnikov ki ga resnicno premorejo vec bos zvedel na tujih forumih in bos tudi sam ugotovil da je 3.0 bolj hvaljen in sicer v s2 izvedbi...sigurno ne zastonj...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr nov 24, 2010 11:53 am

Koliko sem gledal po netu ima 2.5 motor 1250kg, za 3.0 pa sem zasledil da ima 1390kg, edin če ima cabrio 1500kg tega pa nisem gledal. Saj to je res, ker ta avto se ne kopujem za par let, bi mogoče res bil boljši nakup 3.0, moram se malo pozanimat na kakšnem nemškem in angleškem forumu. V angliji vem da imajo, glede porschejev zelo urejeno spletno stran, kjer se tut deli dobijo, avti itd.
Alfa romeo 147

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Sr nov 24, 2010 5:32 pm

Ja sory cabriolet je dodatno ojacan in zato tezji... Ampak povem ti... Tak avto mora imet vsak 200 konjev ker drgac ni to to... Ne more bit da te vsak 2.0 tdi nascije...

Glede euro 2 imas za uvoz zelondobro resitev...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr nov 24, 2010 7:38 pm

Slika Slika Bo že bolje Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Sr nov 24, 2010 8:47 pm

Zanimivo da decko obvladam tud osnove normalne komunikacije :D

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr nov 24, 2010 8:50 pm

lancia hf je napisal/-a: Slika

Ni bilo drugega kot pepsi pri hiši? :D

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 25, 2010 12:52 am

Sashs je napisal/-a:Ja sory cabriolet je dodatno ojacan in zato tezji... Ampak povem ti... Tak avto mora imet vsak 200 konjev ker drgac ni to to... Ne more bit da te vsak 2.0 tdi nascije...

Glede euro 2 imas za uvoz zelondobro resitev...

Ja vem da je cabrio dodatno obtežen, sam mene cabrio ne zanima kaj preveč, že na sploh mi niso cabriji všeč. Edino mercedes sl letnik okolk 1970 mi je všeč, mislim da ga je imel Emeršič v filmu babica gre na jug, če pozna kdo.
Ja pol če se da to uredit glede motorjev, pol itak ni problem za uvoz. In kaj je treba pri takšnem avtu najbolj pazit če ga uvoziš, kaj najraje prekrijejo prodajalci pri teh avtih?

Jaz sem vseskozi normalno, sprejemal kritike in se z nobenim nisem prerekal, dokler ni prišlo do nepotrebnega obtoženavja, ko sem postavil nekaj hipotetičnih vprašanj, in sem bil "napaden" kaj vse mislim naredit z avtom, in da si mislim kupit tak avto da bom privarčeval. Oprosti ampak preko tega pa nisem mogo, da nebi kaj nazaj napiso. No za mene je to mimo tak da tega ne mislim pogrevat.

kot sem že omenil sem okoli starega in novega leta v nemčiji, tak da bom mogoče res šel pogledat kaj imajo tamkajšni prodajalci na zalogi.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 25, 2010 8:10 am

Še čisto malo, pa ga bote/bomo kar preko foruma iz tujine prpelali Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Če nov 25, 2010 9:58 am

Pri tok starih avtih nimas kaj za pazit dostavljen je odvisno od srece lahk je nek avto na pogled groblje tehnicno pa v nulo

Al pa v nulo ohranjen pa tehnicno v pizdi

Moj je bil tehnicno top in tako tako ohranjen.... Imam novo bilsteinnastavljivo podvozje noter tavelike diske od carere turbo ter cel kup drugega smetja je pa avto potrebno licarije.... Tako pac je tako avti imajo vedno kako gradbisce....

Poglej si jih cim vec in potemizberi na podlagi cena videno...

Barva ti tukaj ne sme igrat vloge...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 26, 2010 12:57 am

Ja sam imam tut željo kupit, takšnega " malo zanemarjenega" npr notranjost pa da jo razstavim na prafaktorje, pa se dajo talne obloge na novo al pa prečistit odvisno kolk bi bile uničene, mogoče sedeže v usnje. Poznam enega, ki ti stapicira cel avto, je avto kot nov, ni glih poceni ampak je pa narejeno tak kot mora bit. Vem da si je en model dal pri njemu megana coupea uredit, pa je dal nekje 2000€ pa zgleda boljše kot iz tovarne. Tak da za notranjost sem že kr odločen da bi dal večina na novo vse, kaj se tiče sedežev in talnih oblog in stropa.

Zanima pa me, mehaničnih zadev. Kaj je dobro, da se obnovi pri takšnem avtu. Glede podvozja, je mogoče dobro da se kaj vnaprej menja ali se menja, kaj je hin ostalo se pusti?
In pa glede motorja, je dobro da se ga naprimer razdre in naredi generalko, ali to ni potrebno?

Vem da so z temi veliki stroški, ampak sem si budget za nakup avta tako razporedil, da ne dam vsega denarja za sam avto, ampak kupim cenejši avto za okol 4000€ ostalo porabim za obnovo. Ker kot sem že povedal ni mi point, kupiti nekega v nulo porihtenega notranjost itd, ker želim sam nekaj narediti in po mojem okuso. Pol vsaj veš kaj si na avtu naredil ter kaj voziš.
Alfa romeo 147

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Pe nov 26, 2010 5:13 pm

Kupi enga ki bo all around v originalnem stanju z podrajsano notranjostjo... Ampak dobro karoserijo...

Vse sotalo se da za male pare naredit...

Ta ki ga omenjas da ti bo preoblacil sedeze bo delal tudi mojga....

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 26, 2010 10:53 pm

Ja saj to tut mislim da je original, pa nerabi bit nevem kako ohrajen, sam to tut ne da je čist zjeban.

Pol se pravi da ni treba generalke itd delat na avtu?

Nevem koga imaš v mislim, jaz ven za enega iz štajerske malo iz mb proti selnici od dravi. Jih je pa dost teh majstrov tak da nevem če glih istega mislima.
Alfa romeo 147

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Pe nov 26, 2010 11:19 pm

V okolici mbja sta samo sva selnica pa sentilj... S tem da je oni v sentilju boljsi in mlajsi ter bolj dovzeten za materjale...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

Tale zgleda ok

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Pa take tud izbire mas gor dovolj pa eur 2

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So nov 27, 2010 6:31 pm

Aha, tak to, no jaz sem vedo samo za tega iz selnice, fanj pa vedeti še za koga drugega.

Oba sta po mojem okusu, kot sem že povedo da grem za novo leto v nemčijo,za par dni pa si bom vzel čas pa pogledal če je kaj. Moram na netu pogledat če je ker iz dusseldorfa, ker tja grem jaz.
Alfa romeo 147

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne nov 28, 2010 7:31 am

Super da greš gledat, pol nam pa javi če bo v nemčiji kak porsche..

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne nov 28, 2010 2:49 pm

Flene so mi všeč nekaj takega, sem jih že videl na več porschih in mi lepo sedejo na avto.
Tak nekako zgleda.
Slika

Tak najdo sem še eno stran kjer imajo take felne, in od kere firme so. Najbolj so mi všeč All cuprad, Ral cuprad in P rad, so si med sabo sicer zelo podobne ampak so razlike med njimi. Pač v tem smislu felne so mi všeč german look.

http://www.wheelmachine2000.de/autos/Po ... alcup5shp/
all cuprad
Slika

Ral cuprad
Slika

ta je p rad
Slika

To so samo vzorci kakšne so mi všeč, in ni nujno da imajo te male vijakece lahko so brez, sam da so poglobljene. Moram še najd, če so kakšne felne original od porschea pa da so na tak način.
Pa zanima me je to preveč za tak avto v smislu izgleda ali je ok, pa še en problem je, to so najmanj 18tke original so pa 16tke , sam pa kot sem reko nebi rad preveč avta spreminjal ? Ker sedaj ko gledam ima ogromno 944, felne na tak način.
Alfa romeo 147

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Ne dec 05, 2010 11:57 am

Take z robom in vijakeci imam jas....17 noro zgledajo... Grejo na popravilo k cromamanu... Sam nimam cajta

Ze ta vikend bi avto moral k kleparju vendar se ni dokoncno pripravljen tako da se bo zavleklo za dan ali dva

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne dec 05, 2010 10:58 pm

Vem da zgledajo hudo, sem pregledo mnogo teh 944 in zelo veliko jih ima na tak način gor, in meni najlepše pašejo gor. Kere maš to od Rh firme al kere druge, ker od RH kolk sem gledo so najmanj 18tke?

Jaz pa komaj čakam da grem v Nemčijo pa da vidim kaj tam ponujajo, upam da kaj pametnega.

Kakšna kleparska dela pa so potrebna na tvojem, pa če se prav spomnim boš tvojega dal na novo prebarvat?
So pa ti 944 pocinkani če se ne motim, tak da če ni bil kje kaj rukjen naj nebi rjavel, ali je pri tvojem kaj drugače?
Alfa romeo 147
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov