Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Nakup novega avtomobila

Napisal/-a MBtouran Če nov 04, 2010 4:11 pm

Ne težave so bile 1.4 TSi z 123KM, težko vžiganje, čuden, glasen tek motorja ipd. 160 km niso imeli teh problemov kolikor je meni znano.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 04, 2010 4:19 pm

Golf ali Polo? Najbolje, da se v oba vsedeš, da vidš sploh, kakšen je občutek pri enem in kakšen pri drugem.
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 04, 2010 6:48 pm

Največ težav je bilo z GTjem 1.4 TSI 170KM.

Z 123KM ni kakšnih večjih težav.

witboy007
Nov uporabnik

Napisal/-a witboy007 Če nov 04, 2010 7:11 pm

ne saj ne GT pa GTI to je preveč za mene.
1.2 bo kar zadosti.
ker sem se pozanimo.. mogo bom imeti super kasko in vse skupaj me bo stalo 1250 EUR.
Ampak ker imam pri tej zavarovalnici dodatno zavarovanje in zavarovano hišo me pride 800 EU brez bonifikacije.

tako da sedaj edina zadeva kar me še zanima je ali comfortline ali highline.
Razlika je v 1000 evrih.

golnar
Nov uporabnik

Napisal/-a golnar Če nov 04, 2010 7:47 pm

raje več opreme, bo tudi veliko lažje prodat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če nov 04, 2010 9:07 pm

witboy007 je napisal/-a:tako da sedaj edina zadeva kar me še zanima je ali comfortline ali highline.
Razlika je v 1000 evrih.
Hja poglej oba seznama opreme in preveri, kaj od opreme highline ne dobiš pri comfortline in katere od teh stvari dejansko rabiš, pa potem za tiste stvari poglej koliko stanejo če jih dodatno doplačaš pri comfortline. Če je seštevek manjši kot razlika higline-comfortline, pač vzemi comfortline plus želene dodatne opcije.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če nov 04, 2010 9:17 pm

Vedno bolj imam občutek da kupuješ avto zaradi drugih, se pravi kaj bi drugi kupili, kaj je drugim všeč, kater motor bi drugi vzeli, svojih potreb pa kot da nimaš!?

eld0
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a eld0 Če nov 04, 2010 9:30 pm

Z Comfortline + Climatronic + RCD310 si lahko že zadovoljen. Highline pa zgleda res top, večfunkcijski volan in alcantara polepšata notranjost. Pri Highlineu tudi nimaš Climatronica.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če nov 04, 2010 9:34 pm

eld0 je napisal/-a:Z Comfortline + Climatronic + RCD310 si lahko že zadovoljen. Highline pa zgleda res top, večfunkcijski volan in alcantara polepšata notranjost. Pri Highlineu tudi nimaš Climatronica.

K temu dodaj le še razširjen prikazovalnik potovalnega računalnika in to je to. Vse ostalo je zgolj za dušo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če nov 04, 2010 11:20 pm

Definitivno highline, čeprav tudi tam ni vse opreme (npr. še vedno moraš doplačat za avt. 2-consko klimo, USB priključek, park senzorje ipd.). Je veliko lepši interier, predvsem boljši/lepši sedeži pa volan tudi ni tako "zobotrebčast" (beri: tanek) kot pri comfortline ali trendline. Če bi sam kupoval Golfa, sploh ne bi gledal kar je manj od highline ampak to je moje mnenje za moj okus. Ti moraš pa zase vedet kaj ti ustreza, ker komu bo morda že comfortline vrh glave... ;)

Edino ena stvar me je pa zmotila pri volanu od highline opreme pa me zanima, če je še kdo dobil tak občutek: V določenem položaju se mi namreč zdi, da delno zakriva števca obratov in hitrosti. Pa da ne bo samo kritika na VW, enako je npr. tudi pri novem modelu Mazde 3. Mogoče je krivo to, da mi ustreza malenkost nižje nastavljen volan, ki pri omenjenih avtih tako zakrije levo in desno stran števcev. Pa vendarle pri drugih avtih tega zakrivanja ni, kljub npr. nižji poziciji volana, zato me je to zmotilo. Vsekakor nenavadno... :huh:
Antiznačkar po prepričanju

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe nov 05, 2010 7:03 am

Polo78 hehe, pač imaš tak položaj sedenja :D

Poizkusi dvigniti sedež namesto, da spustiš volan in bo mogoče bolje.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 05, 2010 7:27 am

Obvezno si dokup še zasilno rezervno kolo za 47€.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe nov 05, 2010 7:46 am

belkaena je napisal/-a:Polo78 hehe, pač imaš tak položaj sedenja :D

Ja sej, dvig sedeža pomaga, samo potem je občutek nekako podoben kot pri enoprostorcu (višje sedenje, položnejši volan). Rajši imam tisti klasični "limuzinski" položaj, kjer je volan kar se da naravnost, kot pri formuli npr. Ma saj bi se dal preživet to malenkost, samo zanimal me je, če je še kdo zaznal isto stvar...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe nov 05, 2010 10:00 am

Polo78 je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:Polo78 hehe, pač imaš tak položaj sedenja :D

Ja sej, dvig sedeža pomaga, samo potem je občutek nekako podoben kot pri enoprostorcu (višje sedenje, položnejši volan). Rajši imam tisti klasični "limuzinski" položaj, kjer je volan kar se da naravnost, kot pri formuli npr. Ma saj bi se dal preživet to malenkost, samo zanimal me je, če je še kdo zaznal isto stvar...

Polo to težavo imamo skoraj vsi vozniki ki smo malce višji. Sedež spustiš do konca dol, volan pa dvigneš na najvišjo točko, sicer s kolenom butaš v plastiko okrog volanskega droga. V takem položaju sredina volana prekrije spodnji del števcev (kazalec hitrosti vidiš šele pri 40 ali 50km/h), če ti položaj sedenja omogoča spustiti volan nižje, pa se zgodi da zgornji del obroča prekrije vrh števcev. To sem opazil pri skoraj vseh avtomobilih ki sem jih vozil, da jih naštejem samo nekaj: R Clio, Škoda Octavia, VW Golf, VW Passat, BMW serija 3, Ford Focus, Ford Fiesta.

V glavnem se zadeva dogaja pri vseh vozilih.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 05, 2010 10:12 am

Jst teh problemov kljub svojim 188 cm nimam v golfu 5, volan mam čist gor in nazaj, ker drgač s koleni butam ob plastiko pod volanom, sedež pa malo bolj dol. Pa vse normalno na števc vidm. Prvič slišm za takšne težave. :huh:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe nov 05, 2010 12:38 pm

S 190cm v Golfu tudi niti približno nimam težav s tem, res pa da mam še nogo št. 49 tako, da imam še dodatne težave! :D Se pravi sedež na predzadnjem zobu in nizko volan do konca k sebi in pač taka višina, da števce normalno vidim. Se pravi konec koncev skoraj "dirkaški" položaj, podobno kot je opisal Polo78, tako se nekako najbolje počutim. Res pa da v dosti avtih iskanje položaja zame ni tako enostavno(med drugim tudi v passatu iz podpisa ni idealno) zaradi recimo premajhnega "hoda" volana pri nastavljanju, prekratke sedalne površine, utesnjenega prostora pri stopalkah, "štrleče" armature itd. In tudi ko se končno namestiš, se zgodi, da zadaj ni več nič prostora pri relativno velikih avtih. Ravno na področju ergonomije (z izjemo nekoliko pretankega volana pri 6ki) in izkoristka prostora me Golf najbolj prepriča in posledično kakšen sicer odličen avto najbolj razočara.

Sem pa recimo v 147-ki lahko pozabil, da bi videl kaj pod 70 km/h, da ne govorim o lomljenju noge ob pritiskanju kuplunge! :-P Pri ostalih avtih se pa ne spomnim nekih izrazitih problemov s preglednostjo števcev.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe nov 05, 2010 1:56 pm

V Golfu 5, ki je bil omenjen, pri svoji idealni nastavitvi sedeža in volana recimo ne bi imel tega problema, ker tam števci niso tako glomazni in so postavljeni tudi bolj skupaj. Enako recimo nimam tega problema pri Ceed-u, novi ali stari Mazdi 6, stari Mazdi 3 in pri v bistvu vseh avtih starejšega datuma. Kot rečeno, problem imam samo v avtomobilih, ki imajo po dva velika števca, ki sta si med seboj precej razmaknjena. Take pa imajo nova Mazda 3, Golf VI ter Alfe 156 in 159 (v Giullieti še nisem sedel, predvidevam pa, da bi imel enak problem), mogoče sem še kak avto pozabil. V bistvu je pri Golfu VI problem samo pri highline opremi, "kriv" je pa malenkost debelejši volan in predvsem tista dva zavihka nad palcema, ki malenkost prekrivata levo in desno stran števcev v meni idealnem položaju za volanom. Saj pravim, da verjetno sem si kriv sam, ker želim imeti bolj nizko nastavljen volan, da je le ta čim manj položen. Je pa prekrivanje pri vseh naštetih avtih malenkostno in ni tako hudo, da bi označil take števce za zgrešene.

witboy007
Nov uporabnik

Napisal/-a witboy007 Pe nov 05, 2010 5:19 pm

No zdaj je tko.
Prišel sem v avto hišo pa so ravno pripeljali dva golfa.
2.0 TDI in 1.4 TSI
pa sem probo oba. ampak 1.4 TSI mi deluje 100x lepše in bolše.
Zato sem povprašu po 1.2 Highline oprema in dodatna oprema. čaka se 3 mesece na to.
zato ker nočem čakat sem se odločo za 1.4 TSI in danes vse rešil. Od a do ž- Tako da je avto doma.

Sedaj me zanima kaka je razlika med 1.4 TSI in 1.4 TSI

Ker ta moj je rdeči i.
Sem pa z njim zelo zadovoljen.
V začetku je imel prevoženih 3 km. tako da sem prvi voznik :D

skupaj zavarovanje z kaskom in popusti me je prišlo 980 EUR

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe nov 05, 2010 5:39 pm

witboy007 je napisal/-a:Sedaj me zanima kaka je razlika med 1.4 TSI in 1.4 TS

Razlika v številu konjčkov pod motornim pokrovom