Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Re: Giulietta, Astra ali Golf

Napisal/-a 4momo To nov 30, 2010 4:15 am

Ojla

Tudi jaz sem se odločal med temi modeli =P
Odločitev JE PADLA - Giulietta je :bow :vrum
Obrazložitev: astra - sem si jo šel ogledat, ampak tista armaturka pri kateri potrebuješ še en tečaj me ne zanima. Motil me je A steber, ki (tako se meni zdi) zakriva pogled v ovinku, torej je odpadla zaradi nepreglednosti, mogoče ji delam krivico :/:o:/

Golfa TSI dobil testnega, zelo zadovoljen z odnosom prodajalca :D in popustom (okoli 12%) opremil avto z highline xenon parkasist itd..... avto zelo dober, lepo se pelje in 100% bolj pregleden od Astre, krajši in z več prostora (po občutku) čeprav ni logike 420cm/440cm

Giulietta multiair 170ks - moj izbor : estetsko dovršen avto, parkiral zraven golfa 6, in mi je bilo vse jasno (giulietta!). Motor , ni bistvene razlike med TSI160-Alfa170ks, enak navor, golf ga doseže malo prej, alfa 10ks več, poraba se mi zdi da v alfi malo manj (ni odločilno!! tisti deci ali dva.. ) znotraj golf (opremljen !!!) zelo kvaliteten a malo pust , alfa lepša s tem, da je potrebno doplačati za temen aluminij v armaturki (siva plastika mu ne sede...), radio v alfi SLABŠI (golf 510).
Tisto, kar je prevagalo (pri meni) občutek v avtu in lega, ter DNA v Giulietti .... če želiš uživati kot voznik, kupi GIULIETTO, če želiš prevažati družino kupi GOLFA Giulietta me je na koncu prišla 2000€ majn kot enako primerljivo opremljen golf (xsenon :mrgreen: ) z vsemi popusti, s tem da sem se pri alfi bolje dogovoril za plačila (3x3), pri takšnem nakupu golfa je razlika še večja ....
O zanesljivosti motorjev TSI/multiair pa čez nekaj let =P pa ne natepavat s tistimi uvoženimi avti (alf je tu 90%)(ali pa golfi/pasati) ker imajo skoraj vse prevrtene kilometre za 200000 .... potem pa napišejo, da jim je šel avto v maloro pri 120.000km.

Torej zdaj čakam Julko/Giulietto :pivo :vc

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy To nov 30, 2010 5:31 am

edina pametna odločitev :)
upam, da ti bo čim dlje služla!

LP
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To nov 30, 2010 7:13 am

ThugBoy je napisal/-a:edina pametna odločitev :)

LP
Kakor za koga ;)

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo To nov 30, 2010 8:06 am

ThugBoy je napisal/-a:edina pametna odločitev :)

LP

Valjda, mislim jo imeti +10 let ..... letno pa delam 12k, torej ne bo problema :DDD

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 To nov 30, 2010 8:35 am

a lahko napišeš končni ceni (če ni skrivnost) Giuliette in Golfa, ki si ju imel na papirju?

thnx

duleman
Nov uporabnik

Napisal/-a duleman To nov 30, 2010 4:25 pm

shaq32 je napisal/-a:a lahko napišeš končni ceni (če ni skrivnost) Giuliette in Golfa, ki si ju imel na papirju?

thnx

Pa še katero opremo si vzel če lahko prosim

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To nov 30, 2010 4:37 pm

Super odločitev! Naj ti dobro služi vseh deset let. ;)

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo To nov 30, 2010 6:48 pm

Giulietta distinctive multiair, bela, xenon, pranje žarometov, športne stopalke, alu v armaturki, naslon za roko zadaj, 17col 225-45 elektro zložljiva ogledala, zatemnitev ogledal, črni sedeži ostalo je serijsko avtomatska dvopodročna klima , radio mp3 usb naslon za roke spredaj itd...

Golf TSI 160 highline 5v bel , avtomatska klima, usb, parkirni senzorji, xenon, radio 510 (boljši kot pri Alfi), zapora diferenciala (pri Alfi standardno), zložljiva ogledala

Golf gotovina 22000, lahko tudi kredit 3x3 podraži nakup precej....
Giulietta 20500 na 3x3,1/2, kredit ali keš
Mindflash- bo služila kot vsak pri meni do sedaj :vrum
V bistvu Golf sploh ni slab, a mi je Giulietta TOLIKO lepša. Golf se mi zdi v vožnji tišji in malo udobnejši, pri Alfi bolj čutiš cesto .... če nimamš velik emšo, kupi Giulietto, izključno za družino pa Golfa.
Giulietta je bila izbrana na 2 mesto avto leta, prvi Nissan Leaf :?: :ue (električni avto!!) Bomo videli, koliko jih bo na cesti ..... :cry :cry

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To nov 30, 2010 6:55 pm

4momo je napisal/-a:Giulietta je bila izbrana na 2 mesto avto leta, prvi Nissan Leaf (električni avto!!) Bomo videli, koliko jih bo na cesti .....
Prav vesel sem da leaf.Vsaj nekaj naprednega drugače sem pa upal da bo volvo ali nissan.Se opravičujem za off

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To nov 30, 2010 7:20 pm

4momo: Čestitke ob nakupu!! Naj ti lepotica dobro služi!

Bi ti pa priporočal, da naročiš serviserjem, da ti izklopijo napravo za pranje žarometov. Sam jo imam pri golfu in je kot prvo neuporabna, kot drugo pa žre tekočino za steklo, ko nora. In sem moral velikokrat dotočiti. Poleg tega mi je vedno najprej ošpricalo luči, nato šele šipo. In je bila cela havba mokra + časovni zamik je kar dolg. Če pri Alfi deluje na isti princip jo izklopi, da ne boš živcev zgubil :twisted:

LP

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth To nov 30, 2010 7:45 pm

Čestitke tudi z moje strani, kupil si si bencinski evropski avto leta. :D
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 30, 2010 8:03 pm

4momo je napisal/-a:Ojla

Tudi jaz sem se odločal med temi modeli =P
Odločitev JE PADLA - Giulietta je :bow :vrum
Obrazložitev: astra - sem si jo šel ogledat, ampak tista armaturka pri kateri potrebuješ še en tečaj me ne zanima. Motil me je A steber, ki (tako se meni zdi) zakriva pogled v ovinku, torej je odpadla zaradi nepreglednosti, mogoče ji delam krivico :/:o:/

Golfa TSI dobil testnega, zelo zadovoljen z odnosom prodajalca :D in popustom (okoli 12%) opremil avto z highline xenon parkasist itd..... avto zelo dober, lepo se pelje in 100% bolj pregleden od Astre, krajši in z več prostora (po občutku) čeprav ni logike 420cm/440cm

Giulietta multiair 170ks - moj izbor : estetsko dovršen avto, parkiral zraven golfa 6, in mi je bilo vse jasno (giulietta!). Motor , ni bistvene razlike med TSI160-Alfa170ks, enak navor, golf ga doseže malo prej, alfa 10ks več, poraba se mi zdi da v alfi malo manj (ni odločilno!! tisti deci ali dva.. ) znotraj golf (opremljen !!!) zelo kvaliteten a malo pust , alfa lepša s tem, da je potrebno doplačati za temen aluminij v armaturki (siva plastika mu ne sede...), radio v alfi SLABŠI (golf 510).
Tisto, kar je prevagalo (pri meni) občutek v avtu in lega, ter DNA v Giulietti .... če želiš uživati kot voznik, kupi GIULIETTO, če želiš prevažati družino kupi GOLFA Giulietta me je na koncu prišla 2000€ majn kot enako primerljivo opremljen golf (xsenon :mrgreen: ) z vsemi popusti, s tem da sem se pri alfi bolje dogovoril za plačila (3x3), pri takšnem nakupu golfa je razlika še večja ....
O zanesljivosti motorjev TSI/multiair pa čez nekaj let =P pa ne natepavat s tistimi uvoženimi avti (alf je tu 90%)(ali pa golfi/pasati) ker imajo skoraj vse prevrtene kilometre za 200000 .... potem pa napišejo, da jim je šel avto v maloro pri 120.000km.

Torej zdaj čakam Julko/Giulietto :pivo :vc

Lepo spisano. :bow :bow . Naj ti "julka" služi. ;)

lp

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To nov 30, 2010 8:05 pm

No najprej cestitke za lep nakup!

Se mojih 5 centov, jest ce bi se odlocal bi verjetno kupil drugace. Predvsem zato ker golf dobro drzi ceno in ko prodajas dobis nekaj denarja nazaj(pa ceprav ga bos imel 10 let).. Alfam pada cena ko kamen ko se skotali iz mostu (nic slabega nisem mislil); npr 159ka pade v 2 letih iz 23.000€ na 10-11.000€. Kar velik padec, napram recimo passatu ce vzamem podobni razred za primerjavo ki nov stane priblizno 23.000€ rabljen 2 leti z vec prevozenimi kilometri je se kar vreden 17-18.000€..

Ja vem ni isti avto je pa primer(pa ceprav banalen)

Drugace je pa tudi meni vsec izgled giuliette dosti bolj kot vw..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 To nov 30, 2010 8:07 pm

@4momo, vse čestitke za nakup. Komaj čakam slikce :)
ter hvala za vse obširne informacije.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To nov 30, 2010 8:10 pm

@4momo, glede na izbor avta ti lahko samo rečem :bow :tomidelej: :tomidelej:

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 To nov 30, 2010 8:55 pm

Čestitke za nakup!
Alfo itak kupiš s srcem in ne s pametjo. ;)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To nov 30, 2010 10:20 pm

Čestitke za nakup, naj ti dobro služi in ponuja veliko užitkov v vožnji!

branee je napisal/-a:Predvsem zato ker golf dobro drzi ceno in ko prodajas dobis nekaj denarja nazaj(pa ceprav ga bos imel 10 let).. Alfam pada cena ko kamen ko se skotali iz mostu (nic slabega nisem mislil); npr 159ka pade v 2 letih iz 23.000€ na 10-11.000€. Kar velik padec, napram recimo passatu ce vzamem podobni razred za primerjavo ki nov stane priblizno 23.000€ rabljen 2 leti z vec prevozenimi kilometri je se kar vreden 17-18.000€..

2 leti stare 159 po 11 jurjev so zanič ohranjene (največkrat razbite in nič kaj dobro popravljene) z ohoho prevrtenimi kilometri iz uvoza. Sem jih že precej pogledal in je bilo pri vseh tako. Spodobno ohranjene 2008 letniki iz uvoza so okrog 15k, slovenske pa še jurja ali dva več. Sm moraš imeti že fajn srečo da sploh najdeš slovensko, tudi zaradi takega razmišljanja kot je zgoraj napisano. Tako da je izguba vrednosti IMO čisto primerljiva s konkurenco, še posebej če primerjaš s kakimi Audiji ali BMWji, ki so v bistvu prava konkurenca. Podobno bo nedvomno veljalo tudi za Giulietto - dva jurja cenejša od Golfa, in toliko bo razlike tudi pri prodaji. Le da bo tukaj kaka slovenska več na izbiro, če se bo nadaljeval tak trend prodaje kot je trenutno. Držim pesti :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To nov 30, 2010 10:28 pm

Čestitke za nakup. Drugače pa bojo nekateri tudi prišli do spoznanja, da avtomobile znajo delati tudi drugi, ne samo nemci, in v dostih primerih boljše in cenejše.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo To nov 30, 2010 10:29 pm

branee je napisal/-a:No najprej cestitke za lep nakup!

Se mojih 5 centov, jest ce bi se odlocal bi verjetno kupil drugace. Predvsem zato ker golf dobro drzi ceno in ko prodajas dobis nekaj denarja nazaj(pa ceprav ga bos imel 10 let).. Alfam pada cena ko kamen ko se skotali iz mostu (nic slabega nisem mislil); npr 159ka pade v 2 letih iz 23.000€ na 10-11.000€. Kar velik padec, napram recimo passatu ce vzamem podobni razred za primerjavo ki nov stane priblizno 23.000€ rabljen 2 leti z vec prevozenimi kilometri je se kar vreden 17-18.000€..

Ja vem ni isti avto je pa primer(pa ceprav banalen)

Drugace je pa tudi meni vsec izgled giuliette dosti bolj kot vw..

Poglej si passate 2008 letnik od 10.000€-11.000€ naprej jih dobiš....
Ferrari is scaled down version of God

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 30, 2010 10:39 pm

159-ka ceno zglublja zelo podobno kot Passati in BMW 3-jke, vsaj tako je bilo v študiji ki so jo naredili pred 2-3 leti se mi zdi v Belgiji, in taki študiji je definitivno bolj za verjet, kot če greš malo na avto.net pa mobile.de na pamet gladet cene in na podlagi tega delat zaključke. Treba je pa tudi vedet, da je podobno opremljen BMW 3 stal več kot Alfa 159, in gole številke ne povedno nič.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov