Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Passat vs Insignia

Napisal/-a simply To nov 01, 2011 7:51 pm

Sam bi dodal par svojih opažanj oziroma mnenj o obeh avtomobilih - Passata vozim kot službeni avtomobil, Insignio pa tudi občasno vozim :
* pri Insigniji CDTI me je močno zmotila glasnost motorja - rezek zvok, ki ga TDI CR nima. Zato me čudi da so določeni uporabniki foruma dejali da je Insignia tišja od Passata, kar ni res. Tudi v različnih testih v revijah je bilo to jasno omenjeno.
* poraba TDIja je malenkost nižja kot CDTI-ja kar pa meni ne predstavlja oziroma daje preference katerega kupiti.
* Insignia dobro zgleda z 20 platišči, cena gum pa je ohoho. Težava so tudi dimenzije gum, ki so izven standardne - še posebej pri manjših dimenzijah.
* V Insigniji je bilo nekaj težav z navigacijskimi napravami, tudi poti niso prepoznale v Sloveniji - mogoče so to že popravili. V Passatu se RNS doplača za približno 600 EUR kar je relativno poceni.
* Sedeži v Insigniji so občutno boljši kot v Passatu - tudi pri Highline izvedbi. Ker imam v Passatu ventilirane sedeže moram priznati da ta funkcija deluje dobro in jo v Insigniji pogrešam.
* 4x4 : Z njim nimam izkušenj - ampak če je res tako potreben bi se odločil za 4 motion.
* Pri avtomatskem menjalniku tudi prednjači DSG v Passatu, pred avtomatikom v Insigniji.

Če posplošim - edina težava ki jo vidim pri passatu je da je avtomobil običajen. Mogoče ni več užitka v vožnji z njim, ker je preresen, oblika ne izstopa... Ali je to slabo pa ve vsak sam.

Imel sem priložnost voziti tudi Insignio OPC, nad katero sem bil dokaj navdušen. Edinole nisem razumel poante, da sem bil pri pospeševanju od 60km/h do 160km/h ob bok Audiju A6 3.0 TDI Q.

Srečno pri izbiri.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov