Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Badzo
Stalni uporabnik

Re: VW Golf Variant : Škoda Octavia Combi

Napisal/-a Badzo Ne dec 25, 2011 9:49 am

masko je napisal/-a:Tukaj imaš povezavo testa obeh, pa si poglej. Kot boš prebral je rezultat neodločen.
http://www.autozeitung.de/auto-vergleic ... -vergleich

Čisto neodločen pa le ni - kljub temu da je golf samo 60eur dražji, je octavia za to ceno na voljo z 7-DSG, med tem ko je golf z 6 stopenjskim ročnim.
Se pravi več ali manj je vse neodločeno, razen izgleda in cena, kjer je izgled subjektiven, cena je pa popolnoma objektivna in je v prid čehinji.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne dec 25, 2011 8:24 pm

masko je napisal/-a:Tukaj imaš povezavo testa obeh, pa si poglej. Kot boš prebral je rezultat neodločen.
http://www.autozeitung.de/auto-vergleic ... -vergleich
Huh, prosim lepo. Če greš prebrat cel test in zraven uporabljaš glavo, je na dlani da ni neodločen, temveč kar lepo zmaga Octavia.

V praktično vseh kriterijih je enakovredna Golfu, iz osebnih izkušenj tudi nisem zaznal nekih opaznih prednosti Golfa glede zvočne izolacije, kar se tiče udobnosti podvozja pa se mi zdi da je bila Octavia karavan celo udobnejša od hatchback golfa.

V glavnem, v tem testu niso hoteli dati definitivnega sklepa, je pa tudi pomenljivo da so v Octavio morali dati DSG, da se je njena cena približala Golfovi... pa brezveze je ugotavljat, da ima Golf serijsko dvojno dno prtljažnika, pri Octaviji je treba pa zanj doplačat 165 EUR - saj to je vendar le majhen del razlike cene, ki loči Octavio od dražjega Golfa....
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne dec 25, 2011 9:27 pm

Da je rezultat neodločen sem namerno napisal. Hotel sem pač, da si ga vsak prebere sam in si sam ustvari mnenje, saj nisem hotel navijati za škodo (ker jo pač imam). Takih testov je kar nekaj. Poanta je v tem, da vedno z enako opremo dajejo prednost octaviji. Posebno tam, kjer niso obremenjeni z znamko. Če bi poznali zgodovino oziroma začetke škode bi verjetno menili drugače.
V VB je že nekaj let znamka škoda prva po zadovoljstvu kupcev (Car Buyer's Choice).
Tam so jih prodali letos samo do konca novembra 41313. Komur se da brati je tu povezava:
http://www.motortorque.com/dealer-news/ ... record.asp
Tam ni nič nenevadnega, da nekdo preide z volva ali bmw-ja na škodo. Si predstavljate reakcije pri nas!!
Zadnjič spremenil masko, dne Ne dec 25, 2011 9:50 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne dec 25, 2011 9:42 pm

masko je napisal/-a:Da je rezultat neodločen sem namerno napisal. Hotel sem pač, da si ga vsak prebere sam in si sam ustvari mnenje, saj nisem hotel navijati za škodo (ker jo pač imam). Takih testov je kar nekaj. Poanta je v tem, da vedno z enako opremo dajejo prednost octaviji. Posebno tam, kjer niso obremenjeni z znamko. Če bi poznali zgodovino oziroma začetke škode bi verjetno menili drugače.
V VB je že nekaj let znamka škoda prva po zadovoljstvu kupcev (Car Buyer's Choice). Tam ni nič nenevadnega, da nekdo preide z volva ali bmw-ja na škodo. Si predstavljate reakcije pri nas!!

Pri nas...katastrofa....pri nas bi rekli, lej ga, propadu.... :lol:
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 25, 2011 9:49 pm

Saj je par let nazaj bila Octavia na več nemških testih boljša tudi od Audija A4, mislim da tudi od Passata. Golf ji seže ravno do felten, karavanski še to ne. Bo potrebno še dosti krompirja, da bo to zapopadel povprečen slovencelj. Na srečo mu vsaj (debelega) krompirja ne bo zmanjkalo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po dec 26, 2011 8:30 am

Zanimivo kako se v celi temi primerja dva avtomobila - in zaključuje da sta skoraj enaka. Par dejstev na eni strani, par na drugi...

Nato pa - moderator - primerja vozilo z A4 in zaključuje o neumnosti slovencev.

Eh ja, kam gre ta svet.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po dec 26, 2011 11:03 am

simply je napisal/-a:Zanimivo kako se v celi temi primerja dva avtomobila - in zaključuje da sta skoraj enaka. Par dejstev na eni strani, par na drugi...

Nato pa - moderator - primerja vozilo z A4 in zaključuje o neumnosti slovencev.

Eh ja, kam gre ta svet.

To je pa tako, če moderatorju (ki naj bi bil že samo zaradi svoje funkcije pojem ?objektivnosti?) pade megla na oči takoj, ko je omenjen VW! :roll:

Pa da ne bomo popolnoma offtopic...en čisto konkreten izračun/primerjava med obema modeloma:

Skoda Octavia Combi 1.6 TDI (105 KM) Family = 18.900 EUR
+ rezervno kolo = 43 EUR
+ po višini nastavljiv sovoznikov sedež z ledveno oporo = 118 EUR
+ predalček za očala v stropu = 14 EUR
+ dvojno prtljažno dno = 140 EUR
+ stranske zračne zavese = 333 EUR
+ asistenca za speljavanje na klancu (Hill Hold) = 70 EUR
+ sprednje meglenke s funkcijo statičnih luči (osvetljitev ovinka) = 101 EUR
+ parkirni senzorji spredaj in zadaj = 288 EUR
+ avtomatska klimatska naprava Climatronic = 428 EUR
+ tempomat = 164 EUR
+ 4 dodatni zvočniki zadaj = 65 EUR
SKUPAJ = 20.664 EUR

Golf Variant 1.6 TDI (105 KM) Comfortline = 21.756 EUR
+ Komfortni paket (parkirni senzorji spredaj in zadaj, nadzor tlaka v pnevmatikah, avtomatski pomik sovoznikovega ogledala proti tlem pri vzvratni vožnji) = 212 EUR
+ avtomatska klimatska naprava Climatronic = 199 EUR
+ radio RCD 310 (8 zvočnikov in AUX-IN) = 91 EUR
SKUPAJ = 22.258 EUR

Razlika med modeloma ob vsaj približno enaki opremi je tako v osnovi 1.594 EUR...zavedati se je pa potrebno, da je Škoda Octavia Family akcijski model z že znižanimi maržami, tako da na kakšne konkretne še dodatne popuste lahko kar takoj pozabiš, medtem ko na Golfa Varianta lahko izpogajaš še zelo lep popust. In predno začne kdo lepiti linke iz Avto.net -> vse zgoraj napisano velja za individualno naročilo v tovarno in ne avtomobile, ki so že na zalogi! ;) Je pa Octavia Combi bistveno lepša od Golfa Variant...tukaj pa res ni nobenega dvoma! :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Po dec 26, 2011 12:33 pm

Po mojih podatkih bi se dalo o tvoji primerjavi lepo debatirati. Ne vem zakaj si dal v doplačilo obeh Climatronic, mogoče zato, da bi bila razlika v ceni manjša? V serijski opremi octavie Family so že zadnji parkirni senzorji, priključek za iPod, tempomat je že v potovalnem računalniku, pa še kaj bi se našlo. Uradna cena za Skoda Octavia Combi 1.6 TDI (105 KM) Family je 18.700.
http://poslo.si/ps/skoda/family/OctaviaFamily.pdf
Res pa je da vidi vsak tisto kar hoče. Napol prazen oz. napol poln kozarec.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 26, 2011 12:46 pm

masko je napisal/-a:Po mojih podatkih bi se dalo o tvoji primerjavi lepo debatirati. Ne vem zakaj si dal v doplačilo obeh Climatronic, mogoče zato, da bi bila razlika v ceni manjša? V serijski opremi octavie Family so že zadnji parkirni senzorji, priključek za iPod, tempomat je že v potovalnem računalniku, pa še kaj bi se našlo. Uradna cena za Skoda Octavia Combi 1.6 TDI (105 KM) Family je 18.700.
http://poslo.si/ps/skoda/family/OctaviaFamily.pdf
Res pa je da vidi vsak tisto kar hoče. Napol prazen oz. napol poln kozarec.

Climatronic oz. dvoconsko klimo je pravilno dal pod doplačilo, ker jo oprema Family pri Octavii nima serijsko, enako velja za tempomat ;)
Zadnji parkirni senzorji so res serijsko, vendar je on dodal doplačilo še za prednje senzorje (v ceniku pa pač piše zadnji in prednji).

Tole je zadnji cenik od Octavie Family (velja od 1.11.2011!), tvoj je pol leta starejši.
http://www.skoda.si/files/si/download/datei/773.pdf

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 26, 2011 12:55 pm

Tako opremljenga golfa se da dobit za okoli 19 jurčkov. Kdor ne verjame, naj pogleda na www.vw.si-->takoj dobavljiva vozila....

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Po dec 26, 2011 1:05 pm

Tattoo- je zapisal
In predno začne kdo lepiti linke iz Avto.net -> vse zgoraj napisano velja za individualno naročilo v tovarno in ne avtomobile, ki so že na zalogi!

Tukaj lepo piše.
Zadnjič spremenil masko, dne Po dec 26, 2011 1:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po dec 26, 2011 1:10 pm

masko je napisal/-a:Ne vem zakaj si dal v doplačilo obeh Climatronic, mogoče zato, da bi bila razlika v ceni manjša?

Zato, ker se v Sloveniji 95% tako Octavij kot Golfov proda s Climatronicom...lahko se pa pri obeh modelih ta postavka tudi črta! ;)

masko je napisal/-a:V serijski opremi octavie Family so že zadnji parkirni senzorji.

Ravno zato, ker ima Family že zadnje parkirne senzorje serijsko (pri Golfu Variantu pa za doplačilo dobiš samo sprednje in zadnje) sem pri obeh dodal parkirne senzorje tako spredaj, kot zadaj! ;)

masko je napisal/-a:V serijski opremi octavie Family je že priključek za iPod

Priključek za iPod je v Škodi ravno tak, kot ga dobiš pri Golfu Variantu skupaj z radijem RCD 310 (AUX-IN)...saj gre v končni fazi za en in isti radijo z drugačno osvetljitvijo! In če se že gremo, potem si s tem priključkom (tako v Škodi, kot v Golfu) lahko bolj malo pomagaš, ker na radiju ne vidiš ne naslova izvajalca in hkrati tudi ne moreš izbirati željene skladbe, ampak moraš vse to narediti na iPodu! :roll:

masko je napisal/-a:Tempomat je že v potovalnem računalniku

To kar ti misliš je samo digitalni prikaz trenutne hitrosti...kar pa je nekaj popolnoma drugega, kot pa tempomat! ;)

masko je napisal/-a:Uradna cena za Skoda Octavia Combi 1.6 TDI (105 KM) Family je 18.700.

Tvoj cenik (izdaja 1.4.2011) je še izpred dviga cen (izdaja 1.11.2011)! ;)

masko je napisal/-a:Res pa je da vidi vsak tisto kar hoče. Napol prazen oz. napol poln kozarec.

Mogoče res...ampak sam imam zelo dober vpogled v tematiko in tudi informacije iz prve roke, tako da zelo dobro vem o čem pišem! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Po dec 26, 2011 1:52 pm

Tattoo- Moj pripis je bil samo primer, da se določene stvari ne da primerjati. In tukaj ni možna t.i. tvoja konkretna primerjava. Povsod je kakšenˇzato kerˇ. Primerjave so skoraj vedno subjektivne. Če bi ti v primerjavi izpustil Climatronic, bi bila razlika takoj večja, to sem mislil. Seveda pa imaš prav. Vse kar si napisal je absolutna resnica. Dvom ni mogoč. In pika.
Tudi moja.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po dec 26, 2011 5:18 pm

Še nekaj me zanima : v kolikor bi izbral Family Octavio Caravan - z xenonom - koliko bi bil dobavni rok?

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po dec 26, 2011 7:22 pm

peroRS je napisal/-a:
mavrica je napisal/-a:TDI 1.6 me ne prepriča, govori se tudi o okvarah oz. berem mnenja uporabnikov o tovarniških menjavah celotnega motorja.

Kje si pa to pobral? :roll: :roll:

Pa tudi večina ostalega dela tvojega posta je napisana zelo na pamet, posplošeno in prenapihnjeno ;)

Posplošeno in napihnjeno? Aha že vidim, da sem dregnil tja, kjer najbolj boli; v tvoj agregat 1.6 TDI. Preber si še mal druge strani, predvsem tuje, da ne boš tako omejen na A.

Razlika kot je med Golfom in Octavio, raje kupim slednjo z 110 konji in 6. prestavo, pa ga čipam na 177 km. Octavia je ZAKON.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 26, 2011 7:32 pm

mavrica je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
mavrica je napisal/-a:TDI 1.6 me ne prepriča, govori se tudi o okvarah oz. berem mnenja uporabnikov o tovarniških menjavah celotnega motorja.

Kje si pa to pobral? :roll: :roll:

Pa tudi večina ostalega dela tvojega posta je napisana zelo na pamet, posplošeno in prenapihnjeno ;)

Posplošeno in napihnjeno? Aha že vidim, da sem dregnil tja, kjer najbolj boli; v tvoj agregat 1.6 TDI. Preber si še mal druge strani, predvsem tuje, da ne boš tako omejen na A.

Razlika kot je med Golfom in Octavio, raje kupim slednjo z 110 konji in 6. prestavo, pa ga čipam na 177 km. Octavia je ZAKON.

Meni boli?
1.6TDI ima 77kW, enako kot 1.9. A misliš, da gre tvoj kaj bolje, ker ima 300ccm več? Tolaži se.
Jaz imam poleg 1.6TDI doma dovolj drugih avtov (tudi 1.9TDI z malo več kot 77kW), ki lahko delajo kroge okoli tvojega agregata, pa ga lahko 10-krat čipaš :lol:
Prav tako se mi zdi nesmiselno kupiti 2.0TDI 110 konj, samo zato da bi ga čipal na 177km in se hvalil s tem okoli. Raje Octavio RS ;)

In za razliko od tebe nisem zagrizen zagovornik samo enega modela avta, pa čeprav imamo doma same Škode ;)
Poznam vse napake avtomobilov in motorjev v VAG skupini, ker mi je to neke vrste služba.
In do sedaj še nisem videl razstavljenega 1.6TDI motorja na servisu. Ti mi pa dokaži nasprotno.

Forumi pa mi niso neko merilo (ne domači ne tuji) in jih berem zato, da se smejim takim cvetkam, kot si ti, ki še ne vejo kateri motor vozijo :roll:
mavrica je napisal/-a:Vozim Octavio 1.9 tdi brez DPF, tip motorja BMP, letnik 2009, prevoženih 85.000

2.0 TDI DPF BMP I4 DOHC 8V, Pumpe Düse injectors, diesel particulate filter 1968 cc 140 PS 320 N·m (240 lb·ft)

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Sr dec 28, 2011 7:33 pm

Koncno po dveh mesecih... konec dileme... danes kupil GOLFA 1.6TDI 105 - confortline (in nekaj dodatne opreme). Cena prava ;-) Po teskih pogajanjih.

Pa se moje mnenje, OCTAVIA se ne more primerjati z Golfom (mu je pa tik za petami), tako kot se Golf ne more primerjati z Audi A3. Pa tukaj govorte kaj hocte, sam sem testiral oba avta z isto opremo in se vse prevesi na VW. Bog ne daj, da pomislim na OCTAVIA varnost s samo 4 AIRBAG-i, avto je tako varen kot avtomobili pred 13 leti, zgodba se se seveda spremeni, ce dodamo stranske zavese, a se vseeno ni tako kot GOLF 6, saj ima ta 97% varnosti in ta kraljuje med avtomobili od 1200 KG in do 1450 KG. Prednost SKODE je samo ta, da ima poceni servise, ti so 50 eur ceneje od VW GOLFA.

Lepota avtomobilov, je pa relativna! Vsake oci imajo svojega malarja!

Napovedujem pa se svetlejso prihodnost novi skodi octaviji, ki se bo pojavila cez leto dni. 8)

Over and out!

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr dec 28, 2011 7:47 pm

Jaz pa veselo čakam, da avto predstaviš :) predvsem pa srečno in varno.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Sr dec 28, 2011 8:03 pm

border_ je napisal/-a:Koncno po dveh mesecih... konec dileme... danes kupil GOLFA 1.6TDI 105 - confortline (in nekaj dodatne opreme). Cena prava ;-) Po teskih pogajanjih.

Pa se moje mnenje, OCTAVIA se ne more primerjati z Golfom (mu je pa tik za petami), tako kot se Golf ne more primerjati z Audi A3. Pa tukaj govorte kaj hocte, sam sem testiral oba avta z isto opremo in se vse prevesi na VW. Bog ne daj, da pomislim na OCTAVIA varnost s samo 4 AIRBAG-i, avto je tako varen kot avtomobili pred 13 leti, zgodba se se seveda spremeni, ce dodamo stranske zavese, a se vseeno ni tako kot GOLF 6, saj ima ta 97% varnosti in ta kraljuje med avtomobili od 1200 KG in do 1450 KG. Prednost SKODE je samo ta, da ima poceni servise, ti so 50 eur ceneje od VW GOLFA.

Lepota avtomobilov, je pa relativna! Vsake oci imajo svojega malarja!

Napovedujem pa se svetlejso prihodnost novi skodi octaviji, ki se bo pojavila cez leto dni. 8)

Over and out!

Svaka čast....čestitke za pravo izbiro...namreč sem se že zbal, da boš odplaval na napačno stran :) :mrgreen:
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt Sr dec 28, 2011 8:06 pm

peroRS je napisal/-a:In do sedaj še nisem videl razstavljenega 1.6TDI motorja na servisu.

Našemu golfu 1.6 TDI 66kW so menjal vse 4 šobe.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost