audijan je napisal/-a:...Ali pa kakšnega dobiš ti naredi homologacijo še za sprednja stekla, potem ne mora nuben nič in to je to.
če kakšnega take ga poznaš kje.
lp.
peroRS je napisal/-a:ban je napisal/-a:Po mojih izkušnjah je tako. Pospeški nič boljši, poraba nič manjša, glasnost nič manjša....samo denarnica bolj suhaIn nimam turbača, pa samo 100 KM, mogče je pri 250 KM motorjih razlika.
Odvisno od motorja. Ti imaš 1.6 VW-jev motor? Tam res ni nobene razlike.
Na moji bivši Fabii 1.4 16V 74kW se je pa poznal 100-oktanski bencin. Motor je delal (malenkost!) tišje in bolj mirno.
Ko si po nekaj tankih 100-oktanca natankal 95 so se ventili malo bolj slišali.
Sicer pa na porabo in zmogljivosti ni vpliva.
ban je napisal/-a:... Se pa spomnem, da sem 1x gledu neko oddajo na tv, ko so v angliji tankal različen bencin in potem meril moč na valjih in je dejansko bila razlika v moči. Mel so pa mislm da dva avta, enga navadnga pa eno imprezo sti, in pri imprezi je bila razlika kar nekaj KM, pr tašvohnemu pa ne.
esem je napisal/-a:Takrat ni bila primerjava med različno-oktanskimi bencini, ampak različno kvalitetnimi. Konkretno - navadnimi (ki jih imajo vse črpalke) in nekimi dražjimi bolj "športnimi" (poseben shell, ki ga imajo tudi v Avstriji ipd), ki jih je edino impreza znala res izkoristit (verjetno je bila tudi bolj prilagojena takim). Torej predvsem sama kvaliteta bencina (čistost, dodatki ipd), ki se jo dodatno plača in ne toliko oktani.
Po forumu brska: Google [Bot], kiki13 in 10 gostov