maniaxxx je napisal/-a:Sej sem mu nalimal link do kake lagune, to bi bila tudi dobra opcija če dobi kako dobro. Drugače ima astra avtomatsko, nastavitve se prikazujejo na zgornjem displayu, nima pa astra bog ve kako dobre klime po mojih izkušnjah, ima naprimer corsa boljšo, pa tudi focus ima boljšo. Če ti je pomembno udobje glej za francozi, če ti pa ni toliko pa poglej za kako astro ali focusom
Laguna ne pride v poštev, v prvi vrsti zato, ker je ne dobim v garažo.
Glede zgornjega megana; nima pet vrat,črn je (takega mam zdaj, nikoli več!) ceno ima tako, da bi moral še cirka 1200 doplačat.
Za izhodišče vzamem, da me goriva za bencinarja pride 90 eur dražje kot za dizla.
Za razliko v nabavni vrednosti lahko eno leto pokrivam dražji bencin.
Gume ima 17 col, taka guma je vsaj enkrat dražja od 15 col. Plus tega nikjer ne piše da da zimske poleg (zdaj imam oba dobra kompleta), se pravi, da je treba novembra vrečt čez 500 eur za gume, kmalu bo veliki servis.
Avto kot celota mi v hipo naredi čez 2000 eur stroškov....avto mi začne delat prihranek komaj po dveh letih.
Če se res ne najde kaj optimalnega ostanem na tem kar imam. Za isto ceno je nemogoče dobit, doplačevat nima smisla, potem je to skregano z varčevanjem, edino če bi šel na rang nižje, na manjši avto, tisto bi potem dobil kakega tudi za 5000 z malo kilometri, pa še tam ni veliko izbire, sploh če mi ostaja želja po avtomatski klimi.
Da bi pa šel kupovat dražji avto, zato da bi pri gorivo prišparal, je pa bedarija. Potem najbolje da imam tega tako dolgo, da zvozim oba kompleta gum pa potem prodam.
Gledam pa na avto kot strošek v celoti, ne samo gorivo. Smešno je tisto, ko kupi novga dizla na lising, plačuje kasko, vsako leto zgubi jurja ali več na vrednosti potem pa reče kolk cenej se vozi kot s kakim starejšim bencinarjem, ki je vsaj pol cenejši že pri nakupu, izguba je tudi pol manjša, neki večji servisi pa do 200.000 ne bi smeli biti, kar se tiče obrabe vitalnih delov.