Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: P307 bencin zamenjati za ???? dizl

Napisal/-a nebivedu Pe avg 31, 2012 7:28 pm

esem je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a: Torej za 4000 evrov pri kupnini in 2000 evrov razlike v ceni prodaje avta se s subarujem vozim približno nekje 200.000 kilometrov preden pridem na vrednost, ki bi jo izgubil pri nakupu audija.

Mešaš gnila in dobra jabolka oz seštevaš, kar si že štel prej.
V resnici je celo ravno obratno - moral bi odštevat. Enostavno - za Audija v 5 letih daš (po tvoje "izgubiš") 4000 € (nabavna minus prodajna), za Legacyja pa 2000 € (nab. minus pro.), torej je razlike samo 2000 € - samo za 67 000 km finančno enake vožnje z večjo porabo.

Če daš za avto 8000 evrov, potem moraš teh 8000 imet, ko avto plačuješ, se ti ne zdi? Ne boš prodajalcu dal samo 4000, pa rekel, čez 4 leta bo pa itak tok cenejši, pa bom kr teb izgubo zaračunal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Pe avg 31, 2012 8:13 pm

@avtorju:
Največ boš prišparal če prodaš P307 za 5.500 in kupiš Xsaro bencinar 1.6 MK1 staro enih 10 let (65kw) za max 2.000€ :mrgreen:
Sicer bo poraba ista (okol 7), ti pa ostane še 3500, ki ti jih noben avto v doglednem času ne bo "prišparal".
-----------------------
Romzis

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe avg 31, 2012 8:30 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6228289&show=1

Kakšne so tele astre? Motor? Ima to res avtomatsko klimo??
Ima to jermen, kdaj je veliki servis?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 31, 2012 8:40 pm

mišek je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6228289&show=1

Kakšne so tele astre? Motor? Ima to res avtomatsko klimo??
Ima to jermen, kdaj je veliki servis?

Ketno ma, ima avtomatsko če piše auto, motor je zanesljiv, ni pa najvarčnejši...načeloma precej neproblematičen avto
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe avg 31, 2012 9:11 pm

Katere dizel mašine so sploh v tem rangu najboljše? Recimo da gledam avte med 5 in 6.000€
V bistvu dci ni na dobrem glasu, jtd so bojda odlične, tdi so predragi, hdi niti ne vem kako so kaj te nove.

Za tako ceno, kak avto in motor, da je najbolj sigurno, kar se tiče okvar in da malo porabi?

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Pe avg 31, 2012 9:30 pm

FORD tdci

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe avg 31, 2012 10:08 pm

mišek je napisal/-a:Katere dizel mašine so sploh v tem rangu najboljše? Recimo da gledam avte med 5 in 6.000€
V bistvu dci ni na dobrem glasu, jtd so bojda odlične, tdi so predragi, hdi niti ne vem kako so kaj te nove.

Za tako ceno, kak avto in motor, da je najbolj sigurno, kar se tiče okvar in da malo porabi?

TDI vzemi in ti ne bo žal....seveda če se sam ne zastopiš najbolje na avte, vzemi nekoga s seboj na ogled....da oceni realnost kilometrov, ohranjenost motorja itd...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So sep 01, 2012 12:06 am

nebivedu je napisal/-a:
esem je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a: Torej za 4000 evrov pri kupnini in 2000 evrov razlike v ceni prodaje avta se s subarujem vozim približno nekje 200.000 kilometrov preden pridem na vrednost, ki bi jo izgubil pri nakupu audija.

Mešaš gnila in dobra jabolka oz seštevaš, kar si že štel prej.
V resnici je celo ravno obratno - moral bi odštevat. Enostavno - za Audija v 5 letih daš (po tvoje "izgubiš") 4000 € (nabavna minus prodajna), za Legacyja pa 2000 € (nab. minus pro.), torej je razlike samo 2000 € - samo za 67 000 km finančno enake vožnje z večjo porabo.

Če daš za avto 8000 evrov, potem moraš teh 8000 imet, ko avto plačuješ, se ti ne zdi? Ne boš prodajalcu dal samo 4000, pa rekel, čez 4 leta bo pa itak tok cenejši, pa bom kr teb izgubo zaračunal.

Ne bi ti nasprotoval, če ne bi bil v napačnost tvojih (končnih) cifer, ki lahko koga zavede, povsem prepričan.
Zdi se predvsem, da je zadaj lapsus in nekaj nenatančnega branja. Naj razložim še enkrat - ni važen znesek v žepu (lahko imaš 108 k€ in kupiš Audija, imaš še 100, ali Subaruja, imaš še 104), ampak "cena" uporabe avta v teh petih letih, ki je po tvojih besedah ("izgubiš") za Audija 4 k€, za Subaruja pa 2 k€ (po prodaji imaš pri Audiju 104 (108 - 8 + 4), pri Subaruju pa 106 (108 - 4 + 2) v žepu) - končna razlika (v "izgubi", amortizaciji) je samo 2 k €. Ti pa si razliko še enkrat prištel (od začetne razlike 8/4), namesto da bi jo odštel (ker dobiš več za Audija, torej je tu Audi za 2 k€ v plusu, ne v minusu), zato si dobil "zastonj" razliko v bencinu za 6 k€ (4 začetne +2), pravilno je obratno - 4 k€ začetne razlike minus 2 (zaradi 2 k€ večje vrednosti Audija po 5 letih)) je samo 2 k€ končne razlike. Torej ne 200 000 km, ampak 67 000 km.

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 01, 2012 6:10 am

@esem tole sem moral pa kar dvakrat prebrat, da sem poštekal. ;)

lp

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So sep 01, 2012 7:24 am

WMB je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Katere dizel mašine so sploh v tem rangu najboljše? Recimo da gledam avte med 5 in 6.000€

TDI vzemi in ti ne bo žal....seveda če se sam ne zastopiš najbolje na avte, vzemi nekoga s seboj na ogled....da oceni realnost kilometrov, ohranjenost motorja itd...

Kakega TDI pa dobim v zameno za mojga pugija? Kako 2 leti starejso stirko s prek 200.000 km.
Pa se to ne. Sem vceraj dal na avto net iskanje, cena do 6000, letnik od 2006, avtomatska klima, pa ne vrze ven druga kot megane, kako astro, citdoena C3 in C4, P307. Mogoc sem se kaj pozabil. Tak kar se klime tice imam sedaj luksuz, ki ga za tako ceno v tem rangu ne dobis. C4 se mi zdi da ima isto, vsaj iz slik. Megani imajo eno consko, tiste astre pa ne vem, ce ze je je eno conska, ce je to sploh prava avtomatska. Spodaj ima samo gumbe za vrtenje, ali ima prikaz potem na zvornjem displeju, ki je tudi za radio? Da ni to tak ko imajo xsare, ko bol na oko nastavljas, nima digitalnega prikaza in pa smer pihanja na roke nastavljas. Hitrost ventilatorja pa potem tista avtomatika mal cudno nastavlja. Meni zdaj poleti, ko je razgret avto takoj zacne na polno pihat, da hitro ohladi, potem pa znizuje. Pri xsari pa kar neki mucka. Pa dvo conska se meni pozimi dopade. V noge mene stalno zebe, potem si dam pa pihanje rocno pod noge, levo stran na 26, da mi noge greje, v telo bi pa tako bilo vroce, zato dam desno stran na 24 ali pa 23 in potem komlet avto malo ohladi pod nogami mam pa toplo. Pa se to ma, od 18 do 24 stopinj ima preskok po pol stopinje. To je pa poleti pri klimi fajn, lahko natancno nastimas kak ti pase. Vsa cast, da so takrat v tak rang dali tako opremo noter.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 01, 2012 7:50 am

mišek je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:

Kakega TDI pa dobim v zameno za mojga pugija? Kako 2 leti starejso stirko s prek 200.000 km.
Pa se to ne. Sem vceraj dal na avto net iskanje, cena do 6000, letnik od 2006, avtomatska klima, pa ne vrze ven druga kot megane, kako astro, citdoena C3 in C4, P307. Mogoc sem se kaj pozabil. Tak kar se klime tice imam sedaj luksuz, ki ga za tako ceno v tem rangu ne dobis. C4 se mi zdi da ima isto, vsaj iz slik. Megani imajo eno consko, tiste astre pa ne vem, ce ze je je eno conska, ce je to sploh prava avtomatska. Spodaj ima samo gumbe za vrtenje, ali ima prikaz potem na zvornjem displeju, ki je tudi za radio? Da ni to tak ko imajo xsare, ko bol na oko nastavljas, nima digitalnega prikaza in pa smer pihanja na roke nastavljas. Hitrost ventilatorja pa potem tista avtomatika mal cudno nastavlja. Meni zdaj poleti, ko je razgret avto takoj zacne na polno pihat, da hitro ohladi, potem pa znizuje. Pri xsari pa kar neki mucka. Pa dvo conska se meni pozimi dopade. V noge mene stalno zebe, potem si dam pa pihanje rocno pod noge, levo stran na 26, da mi noge greje, v telo bi pa tako bilo vroce, zato dam desno stran na 24 ali pa 23 in potem komlet avto malo ohladi pod nogami mam pa toplo. Pa se to ma, od 18 do 24 stopinj ima preskok po pol stopinje. To je pa poleti pri klimi fajn, lahko natancno nastimas kak ti pase. Vsa cast, da so takrat v tak rang dali tako opremo noter.

Sej bi ti kaj predlagal pa ne bom javno, ker bo potem sam kreg. ;) Uglavnem poglej k renaultu, ker če si do sedaj vozil pugija ti bo renault sigurno sedel. Pa tok opreme in varnosti nimaš povsod.

lp

p.s. en primer......: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6235915&show=1 pa avto ma 100% 6. prestav

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 01, 2012 7:56 am

Sej sem mu nalimal link do kake lagune, to bi bila tudi dobra opcija če dobi kako dobro. Drugače ima astra avtomatsko, nastavitve se prikazujejo na zgornjem displayu, nima pa astra bog ve kako dobre klime po mojih izkušnjah, ima naprimer corsa boljšo, pa tudi focus ima boljšo. Če ti je pomembno udobje glej za francozi, če ti pa ni toliko pa poglej za kako astro ali focusom
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So sep 01, 2012 9:27 am

esem je napisal/-a: ne v minusu), zato si dobil "zastonj" razliko v bencinu za 6 k€ (4 začetne +2), pravilno je obratno - 4 k€ začetne razlike minus 2 (zaradi 2 k€ večje vrednosti Audija po 5 letih)) je samo 2 k€ končne razlike. Torej ne 200 000 km, ampak 67 000 km.
lp

V bistvu nebivedu rpimerja izgubo vrednosti+porabo goriva. Če legacy letnik 2003 stane 4k, audi 8k€... je to za izračun nebiveduja dobro. če pa greš računat, kolko je izgubil tisti, ki je kupil novega legacyja... cene novih so podobne audiju. Zgubi 4k več zaradi izgube vrednosti + 1k letno zaradi goriva. legacy fanj zgublja na vrednosti
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So sep 01, 2012 10:17 am

maniaxxx je napisal/-a:Sej sem mu nalimal link do kake lagune, to bi bila tudi dobra opcija če dobi kako dobro. Drugače ima astra avtomatsko, nastavitve se prikazujejo na zgornjem displayu, nima pa astra bog ve kako dobre klime po mojih izkušnjah, ima naprimer corsa boljšo, pa tudi focus ima boljšo. Če ti je pomembno udobje glej za francozi, če ti pa ni toliko pa poglej za kako astro ali focusom

Laguna ne pride v poštev, v prvi vrsti zato, ker je ne dobim v garažo.

Glede zgornjega megana; nima pet vrat,črn je (takega mam zdaj, nikoli več!) ceno ima tako, da bi moral še cirka 1200 doplačat.

Za izhodišče vzamem, da me goriva za bencinarja pride 90 eur dražje kot za dizla.
Za razliko v nabavni vrednosti lahko eno leto pokrivam dražji bencin.
Gume ima 17 col, taka guma je vsaj enkrat dražja od 15 col. Plus tega nikjer ne piše da da zimske poleg (zdaj imam oba dobra kompleta), se pravi, da je treba novembra vrečt čez 500 eur za gume, kmalu bo veliki servis.

Avto kot celota mi v hipo naredi čez 2000 eur stroškov....avto mi začne delat prihranek komaj po dveh letih.

Če se res ne najde kaj optimalnega ostanem na tem kar imam. Za isto ceno je nemogoče dobit, doplačevat nima smisla, potem je to skregano z varčevanjem, edino če bi šel na rang nižje, na manjši avto, tisto bi potem dobil kakega tudi za 5000 z malo kilometri, pa še tam ni veliko izbire, sploh če mi ostaja želja po avtomatski klimi.
Da bi pa šel kupovat dražji avto, zato da bi pri gorivo prišparal, je pa bedarija. Potem najbolje da imam tega tako dolgo, da zvozim oba kompleta gum pa potem prodam.

Gledam pa na avto kot strošek v celoti, ne samo gorivo. Smešno je tisto, ko kupi novga dizla na lising, plačuje kasko, vsako leto zgubi jurja ali več na vrednosti potem pa reče kolk cenej se vozi kot s kakim starejšim bencinarjem, ki je vsaj pol cenejši že pri nakupu, izguba je tudi pol manjša, neki večji servisi pa do 200.000 ne bi smeli biti, kar se tiče obrabe vitalnih delov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 01, 2012 10:27 am

mišek je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Sej sem mu nalimal link do kake lagune, to bi bila tudi dobra opcija če dobi kako dobro. Drugače ima astra avtomatsko, nastavitve se prikazujejo na zgornjem displayu, nima pa astra bog ve kako dobre klime po mojih izkušnjah, ima naprimer corsa boljšo, pa tudi focus ima boljšo. Če ti je pomembno udobje glej za francozi, če ti pa ni toliko pa poglej za kako astro ali focusom

Laguna ne pride v poštev, v prvi vrsti zato, ker je ne dobim v garažo.

Glede zgornjega megana; nima pet vrat,črn je (takega mam zdaj, nikoli več!) ceno ima tako, da bi moral še cirka 1200 doplačat.

Za izhodišče vzamem, da me goriva za bencinarja pride 90 eur dražje kot za dizla.
Za razliko v nabavni vrednosti lahko eno leto pokrivam dražji bencin.
Gume ima 17 col, taka guma je vsaj enkrat dražja od 15 col. Plus tega nikjer ne piše da da zimske poleg (zdaj imam oba dobra kompleta), se pravi, da je treba novembra vrečt čez 500 eur za gume, kmalu bo veliki servis.

Avto kot celota mi v hipo naredi čez 2000 eur stroškov....avto mi začne delat prihranek komaj po dveh letih.

Če se res ne najde kaj optimalnega ostanem na tem kar imam. Za isto ceno je nemogoče dobit, doplačevat nima smisla, potem je to skregano z varčevanjem, edino če bi šel na rang nižje, na manjši avto, tisto bi potem dobil kakega tudi za 5000 z malo kilometri, pa še tam ni veliko izbire, sploh če mi ostaja želja po avtomatski klimi.
Da bi pa šel kupovat dražji avto, zato da bi pri gorivo prišparal, je pa bedarija. Potem najbolje da imam tega tako dolgo, da zvozim oba kompleta gum pa potem prodam.

Gledam pa na avto kot strošek v celoti, ne samo gorivo. Smešno je tisto, ko kupi novga dizla na lising, plačuje kasko, vsako leto zgubi jurja ali več na vrednosti potem pa reče kolk cenej se vozi kot s kakim starejšim bencinarjem, ki je vsaj pol cenejši že pri nakupu, izguba je tudi pol manjša, neki večji servisi pa do 200.000 ne bi smeli biti, kar se tiče obrabe vitalnih delov.

@mišek megan je bil kot primer................ Sej ni treba, da ma 17 gume a ne? ;)

lp

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So sep 01, 2012 10:44 am

ni treba ja, samo 16 col jih ma pa res veliko, že tista guma je 100 eur po kosu.
lahko daš 15 gor, samo moreš spet gume kupit (oz lahko bi obdržal te ki jih imam, en komplet) in kupit še moreš felne, sam strošek

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 01, 2012 10:47 am

mišek je napisal/-a:ni treba ja, samo 16 col jih ma pa res veliko, že tista guma je 100 eur po kosu.
lahko daš 15 gor, samo moreš spet gume kupit (oz lahko bi obdržal te ki jih imam, en komplet) in kupit še moreš felne, sam strošek

Te razumem ampak ne vem od kje dobivaš take cene za gume?

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 01, 2012 11:00 am

16 stke so med 70 in 80 e, in to govoriva o zelo kvalitetnih gumah ne o nekih kitajkah. Ampak sam vedno najdeš milijon razlogov zakaj NE bi menjal...torej odnehaj in vozi peugeota še naprej , če gledaš na stroške celotno ( kar je dobro seveda ) potem ne glej samo na porabo pri peugeotu.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So sep 01, 2012 11:09 am

ContiWinterContact TS 830, 195/65/15.....67,80€
205/55/16......114,20€
225/45/17......178,80€
http://www.gume-takoj.si/
Razlike so občutne......4 gume 15 col.....271€............
4 gume 16 col.....457€............
4 gume 17 col.....715€.........
Vse te gume pa pašejo recimo na megana oz. avte tega ranga.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 01, 2012 11:11 am

mišek je napisal/-a:ContiWinterContact TS 830, 195/65/15.....67,80€
205/55/16......114,20€
225/45/17......178,80€
http://www.gume-takoj.si/
Razlike so občutne......4 gume 15 col.....271€............
4 gume 16 col.....457€............
4 gume 17 col.....715€.........
Vse te gume pa pašejo recimo na megana oz. avte tega ranga.

Ti govoriš o zimskih jaz pa o letnih, za zimske lahko daš 15 col tud na megana
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: pleomax in 11 gostov