Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: alfa 156 1.9 ali 2.4? nujno rabim pomoč - nasvet

Napisal/-a tristan01 Pe nov 09, 2012 9:39 am

xalfist je napisal/-a:
čare je napisal/-a: Če bi sam menjal sklopko, koliko bi bila realne cena glede na to da je treba še menjat spodnje sprednje roke, diski, voznikov vzratno ogledalo, in zadnje vrata so malo udrta.

Drgače na kanalu od spodaj avto je brez rje, motor je suh(ni spran- je paršen), razbit konkretno ni bil, ker so vse letnice na šipah 2, vezna zgleda ok ni blo kdaj kaj mrdano, plastike okoli kolotekov vse cele. Avta se tut ni trudil nekaj ekstra čistit oz da bi ga kaj olepševal. oz je bil kr vsran mogoče celo preveč. če bi kaj prekrival, bi ga pomoje zglanco v nulo da bi zgledal čim lepši, in da bi ga tako prodal.

Samo dve opombi: Ceno sklopke preveri pri trgovcih (glej komplet lamela, potisna in ležaj), k temu dodaj pol dneva dela v delavnici in si na stroških menjave. Toliko naj spusti ceno. Kar se tiče lastnika - je pač profesionalni voznik, zna izkoristit motor in temu primerno tudi malce slabša sklopka ni ovira za na videz normalno vožnjo.

Kar se tiče umazanije pa vloži 5 EUR in plačaj pranje avtomobila v najbližji avtomatski pralnici. Debel sloj prahu in svinjarije s ceste z lahkoto prikrije nepravilnosti v laku ali celo različne odtenke - da ne bo potem presenečenja doma.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe nov 09, 2012 12:55 pm

tristan01 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:
čare je napisal/-a: Če bi sam menjal sklopko, koliko bi bila realne cena glede na to da je treba še menjat spodnje sprednje roke, diski, voznikov vzratno ogledalo, in zadnje vrata so malo udrta.

Drgače na kanalu od spodaj avto je brez rje, motor je suh(ni spran- je paršen), razbit konkretno ni bil, ker so vse letnice na šipah 2, vezna zgleda ok ni blo kdaj kaj mrdano, plastike okoli kolotekov vse cele. Avta se tut ni trudil nekaj ekstra čistit oz da bi ga kaj olepševal. oz je bil kr vsran mogoče celo preveč. če bi kaj prekrival, bi ga pomoje zglanco v nulo da bi zgledal čim lepši, in da bi ga tako prodal.

Samo dve opombi: Ceno sklopke preveri pri trgovcih (glej komplet lamela, potisna in ležaj), k temu dodaj pol dneva dela v delavnici in si na stroških menjave. Toliko naj spusti ceno. Kar se tiče lastnika - je pač profesionalni voznik, zna izkoristit motor in temu primerno tudi malce slabša sklopka ni ovira za na videz normalno vožnjo.

Kar se tiče umazanije pa vloži 5 EUR in plačaj pranje avtomobila v najbližji avtomatski pralnici. Debel sloj prahu in svinjarije s ceste z lahkoto prikrije nepravilnosti v laku ali celo različne odtenke - da ne bo potem presenečenja doma.

LP Tristan01

ja sklopka je 200e plus delo kolk je delo se morem pozanimat.
.torej je boljse da jo sam menjam in vem kako je narejeno, ali recem njemu naj menja in placam polno ceno?

Ja saj ce avto vozis oz ko sem ga prvih km peljel do nekje 2000obratov 1. 2.3 sploh nisem opazil. Amapak na probni voznji moras sprobat tut visje obrate in je v tretki nad 2000 zacela drset. Ja da se vozit tut sploh da ne opazis ampak cez čas bo ziher za zamenjavo oz v kratkem času.

Avto razbit ali kaj vrjetno ni, na vseh šipah je oznaka 2 za letnico, plastike okoli kolotekov cele, podvozje brez rje, tako da barvan pomoje ni bil. Barvan je bil predni odbijac pomoje ampak vezna in okoli zgleda oz ni nobenih znakov da bi bil konkretno zalete.
Pa se to sprednje steklo je original in ce bi imel zelo dosti vec prevozenik km bi blo steklo poskodovano od kamenckov, ampak je kr solidno ohranjeno oz se ni kdo z njo vozil divje oz limal folku za rit.
Alfa romeo 147

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Pe nov 09, 2012 1:12 pm

Daš mu 2 jurja, nekaj odbiješ za sklopko in nekaj je bil itak pripravljen spustit in je to 2 jurja. Jaz bi raje menjal v lastni režiji, ker vidim da ti je všeč sa bosta pa v najslabšem primeru tudi zmenila za 2.200 max.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe nov 09, 2012 1:27 pm

Prepricaj se v kilometre, ker zna bit AR jama brez dna.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 09, 2012 3:56 pm

mire je napisal/-a:Prepricaj se v kilometre, ker zna bit AR jama brez dna.

Glede km, on naj bi jo kupil leta 2007 te je bla prvič reg v slo. sicer v registru sta navedena 2lastnika ampak je bil avto prvo na očeta zarabi bnifikacije, pol pa je dal na sebe, če je to res nevem. On vozi tovornjaka, in na avtu ima celo leto zimske gume, pomoje ne dela nekih ogromnih km, potem sprednje steklo ni nekaj napikano od kamenčkov in je še original 2 (leto izdelave), usnejen vola ni znucan, prav tako ne stopalke, pač iz teh dejavnikov bi lahko sklepal siguren pa ne morem bit. vrjetno bom še ga vprašal , če je pripravljen da grema na rač z avtom pa da vidim njegov odziv.
Pa avto ne deluje zjeban, ker te alfe ki sem jih dosedaj gledal so bile vse zhajan.

Danes sem se šel pozanimat sklopka je od 200-250€ odvisno kje kupiš+ 200-250€ delo, večina mehanikov mi je rekla tako cifro, češ da je z tem za dva dni dela, hja te že.

Imam pa še eno vprašanje ali kdo ve ali ima ta alfa 2.4 110kw na sklopki navaden ležaj ali nek hidravličen, to me je spraševal en mehanik ker če ma hidravličnega je še to 150€ strošek. In pa če kdo ve ali je sklopka posebej ali je z vztrajnikom in moraš menat vse, to je tut reko da če je skupaj z vztrajnikom tut drago ko pes.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 09, 2012 7:15 pm

za enkrat je ta alfica zaljučena. Sem ga poklical, in je reko da, mu njegov mehanik popravi za 150€, pa sem ga vpralaš kaj popravi za tak dnar, in je reko da mu je mehanik rekel da so vrjetno lamele zanič in da to menja pride 150€, če pa je sklopka zažgana pa seveda več. Ampak da mi samo lamele menja se ne strinjam z tem glede na to da ima avto 240.000. Je pol reko da rajše vidi, da prida avto tak kot je, da mu nebom pol reko, da niso vredu naredli. In da ga da za 200manj se pravi 2300€.
Torej če ima sedaj avto cene 2500€, in je to zamolčal oz ni vedel da je sklopka zanič, je po njegovem avto v normelnem voznem stanju vreden 2500e oz malo maj ker mi je prvič po telefonu rekel da bi se dalo zmenit okoli cene. Sedaj če mi ga da za 2300 plus da si jaz menjam sklopko stane od min450€ + odvisno od tega kaj vse treba zamanjat , me avto pride na min2800€, na to pa nikakor ne pristanem. Res je da ima avto gor komaj 2-3dni in sem jaz ga prvi ogledal, ampak prodal ga v takem stanju hitro nebo, mogče čez kakšna dva tedna si bo premislo in spustil ceno za tolk , kolk pride menjava sklopke.

Aja je pa še en njegov falus. On pravi da vozi zelo umirjeno, da ge ne tera itd, a ko je avto kupil je dal delat chip tuning tako da je avto chipan. zakaj bi dal nekgo 150konjsi disl, ki že itak lepo potegne še chipat, če je miren voznik? oops
Mogoče sedaj ko gre sklopka k vragu zdanji teden, mesec vozi lagano :lol:
Alfa romeo 147

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 09, 2012 8:10 pm

No potem pa sklopka drsi zaradi tega ker je avto čipan.Simpl ko pasulj,sam imam trenutno isti problem zdržala pa mi je 50000 km in to čisto normalne vožnje.No zdaj pa k sklopki.Če ima sklopka navaden potisni ležaj potem garnitura ne pride več kot 200€,če pa ima hidravlični potisni ležaj(ki je obenem tudi cilinder sklopke) je pa sklopka malo ceneje ležaj pa nekih 90€ (to govorim vse v polnih cenah to pa da je dela za 2 dni pa je ena buča velikanka in 200-250€ da ti nekdo vzame za delo je za ustrelit nekoga.Sklopko pa za ta denar dobiš brez vztrajnika,če bi rad še tega boš pa doplačal še nekih 500-600€ (spet polna cena)

ena varjanta
http://www.herkules.si/index.php?productID=9993
no sem, zdaj na brzino sčekiral http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=e ... NDiE9f5sVg kjer je vidt da za ta avto obstaja samo ena varjanta sklopke in to je z navadnim potisnim ležajem.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 09, 2012 8:25 pm

Tko informativno me zanima: Kje si se pozanimal za menjavo sklopke? Ker 200-250€ + dva dni dela je pa fejst huda buča....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 09, 2012 8:42 pm

Še mene je mal zabolelo tole ja. 100€-150€ pa 8-9 ur dela je + rabiš še 2 litra olja za menjalnik zraven sklopke to je pa to.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 09, 2012 8:50 pm

čare je napisal/-a:Še mene je mal zabolelo tole ja. 100€-150€ pa 8-9 ur dela je + rabiš še 2 litra olja za menjalnik zraven sklopke to je pa to.

Se strinjam.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 09, 2012 9:24 pm

Ja bom kr konkretno napisal, prvi avtomarko v mb, 200€. saj tu nebi dal nikoli delat ampak vprašal sem zgolj informativno. Sem dal tam delati velik servis na sedanjem avtu, in nikoli več. Za delo velikega servisa sem dal 160e, a en drug bi mi računal 80€,sam se nisem pozanimal prej.

Drug mehanik pa pod pohorjem proti vzpenjači, malo naprej od pohorske kavarne in na desno, Vošnik. Tist pa je reko 200-250e ker je kao za dva dni dela, ker je tolk za delat :lol:

Aja glede chipa pa je tak, da je chip vgrajen že od leta 2007 oz takoj ko ga je kupil ga je dal vgradit. Tako da je chip v avtu že 5let. Me pa malo bega tale chip tuning po njegovo. Ker mi je pokazal neko škatlico, da je toto, ampak to je za mene bol chipbox kot pa chip tuning. Sklopo pa je naj bi on menjal ko ga je kupil na 120.000.
zadeva pa se mi zdi da identična tej
http://m.njuskalo.hr/tuning-snage/fiat- ... as-3219106
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So nov 10, 2012 12:35 am

zaradi chiptuninga je znal bit avto gonen, on ti pa seveda naklada u 3 dni, išči dalje
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So nov 10, 2012 1:38 pm

zuzek je napisal/-a:zaradi chiptuninga je znal bit avto gonen, on ti pa seveda naklada u 3 dni, išči dalje

Ja saj to je melo dvoumno ne, on pravi češ avto vozim lepo, ga ne tišim itd, a dal je delat chip tuning to je malo tak tak.
Vsakega ki ga poznam ki je miren voznik in ima disla niti ne pomisli o chiptuningu. Pa tut en kolega ki ima bolj težko nogo, in je imel prometno, in posledično dobil dosti kazenskih točk, ko je nabavo disla ni več razmilšal da bi dal avto chipat, če bo itak mogo lepo vozit.

Pomoje je blo tak, če ima avto 6let sedaj je pa star okoli 30 mogoče malo manj. Ko je avto kupil, je bil še mlad voznik in je avto tut tu pa tam potero, čez par let pa se kot se večina voznikov umiril in ga zadnje čase res mogoče lepo vozi, ampak je načim vožnje od prej skuril sklopko, ki pa je sedaj začela pešat.

Je pa tudi res, da če bi bil neki hud divjak, da bi se limal na rit in dosti prehiteval bi bilo prednjo steklo načeto od kamčkov, ampak je v dobrem stanju, je pa še ogirinal prvo steklo gor.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 10, 2012 1:47 pm

zuzek je napisal/-a:zaradi chiptuninga je znal bit avto gonen, on ti pa seveda naklada u 3 dni, išči dalje

Ni mus. Poznam ene par ljudi s čipanimi dizli in niso norci.Avti pa so bili čipani le in samo zaradi nižje porabe.

gdi
Novinec

Napisal/-a gdi So nov 10, 2012 1:51 pm

Sam še zmer raje kupim avto od enga ko ga bolj dinamično vozi in kdaj pretiši z več km, kot pa od enga starga dedka ko ima avto 1x na teden za po nakupih in pol manj kilometrov.
Na tvojem mestu bi iskav naprej, če praviš da se ti ne mudi. Spremlaj naprej se bo že pokazav kakšen dober.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So nov 10, 2012 3:25 pm

A sklopko je on ze enkrat menjal ? pri 120k, ce sem prav razumel
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So nov 10, 2012 4:52 pm

mire je napisal/-a:A sklopko je on ze enkrat menjal ? pri 120k, ce sem prav razumel

Ja sklopko je on menjal ko je avto kupil 2007 leta pri 120.000. No sedaj sem še naredil test. Kolegu sem rekel naj ga pokliče in malo povpraša če je motor, turbina , sklopka vse ok , tak po ovinkih, in je rekel da avto gre odlično, da nimaš kaj mrdat. hehe ok ko sem ga jaz klical še kao ni vedel, zaj ve da je sklopka zanič in še kr laže. In ko je vprašal kolk je zadnje cena je rekel 2400€ , ker je avto res dober. Z zanič sklopko za 2400e hvala lepa.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So nov 10, 2012 7:52 pm

no to je tud res da ni mus, vedi sam to da tudi sam čisto NIČ ne varjamem prodajcem, ker on itaq hoče prodat avto in bo tebi
rekel da jekupil avto od enga umirjenega voznika, avto skozi gledan nič tiščan itd.. pa ni važno kako vozilo prodaja

odkar sem šel na ogled vozila, po tel. sem striktno prašal če avto kaj pije olja in če je kaj rjast, mi je starejši moški
zatrjeval da nič, po 150 km narjenih pa vidm avto skorej pod odpadu, cel gnil, mašina pa tudi vsa mastna, boš ti meni
lagal, če ni nekih dokazow kdo je prejšni lastnik ali dokazow z računi da je blo nekaj menjano nič ne verjamem, niti
da vozilo naredi tehnični, itaq je vsakmu samo da proda in si za to izmisli lepo zgodbico
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 10, 2012 10:54 pm

xalfist je napisal/-a:
mire je napisal/-a:A sklopko je on ze enkrat menjal ? pri 120k, ce sem prav razumel

Ja sklopko je on menjal ko je avto kupil 2007 leta pri 120.000. No sedaj sem še naredil test. Kolegu sem rekel naj ga pokliče in malo povpraša če je motor, turbina , sklopka vse ok , tak po ovinkih, in je rekel da avto gre odlično, da nimaš kaj mrdat. hehe ok ko sem ga jaz klical še kao ni vedel, zaj ve da je sklopka zanič in še kr laže. In ko je vprašal kolk je zadnje cena je rekel 2400€ , ker je avto res dober. Z zanič sklopko za 2400e hvala lepa.

Se pravi, da je tip v 120.000km "uredil" sklopko tako, da le-ta sedaj drsi?Po 120.000km?
Pa kolegu je take napljuval?
Ma dej, pozab na ta sekret.Če je v 120kkm zapalu skolpko, je verjetno še kej drugega hin.Ni vredno 2400€.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 11, 2012 2:57 pm

Jaz mam čipanga JTD-ja,avta ne tiščim,po AC se vozim 130-140 in mi sklopka po 50000 km drsi v enekem območju obratov kot pri tisti alfi.j*** ga sklopka pač trpi,sicer ne izključujem možnosti da je mastna kar bom pa videl ko bom vrgel menjalnik dol.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 25 gostov