Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a ban Po feb 11, 2013 10:31 am

Cefizelj je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Lej, kup si golfa pa mirna Bosna :lol:

Če išče zanesljiv avto :lol:

Malo pojdi po salonih in si oglej kaj ti je dejansko všeč, potem je pa vse odvisno od sreče. Kvari se danes vse.

Ma ne vem, jst ga mam sedem let pa dela ko urca, razen rednih servisov še ničesar zamenjano. :vrum

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po feb 11, 2013 3:15 pm

nooblette je napisal/-a:
Zdaj pa malo gledam za c elysee, dacia lodgy, peugeot 301, vglavnem kaj vi menite :) Najraje diesel če je pa kakšen izredno zanesljiv bencinar bom pa tudi požrl kak liter večjo porabo.

V tej temi več ali manj opažam le to, da iščeš svojstveno potrditev nad svojim primarnim izborom. Gledaš za dokaj novimi modeli na trgu, kjer velikokrat velja nepisano pravilo o tzv. famoznem "prvem letu" po lansiranju modela ter večji možnosti otroških hib. (Hja, konec koncev sem tudi sam kupil avtomobilski model v zelo zrelih letih, pred skorajšnjo menjavo modela. Ter že na začetku s precej dolgim nosom ugotovil, da ima model konstrukcijsko hibo!).

Ker gre za precej "frišne" modele na trgu, je o kakšnih hibah na dolgi rok zaenkrat še nemogoče govoriti. Morebiti bi lahko gledali na kakšne vzporednice ter potencialne hibe pri modelih, na katere se naslanja omenjena želena trojica. Peugeot 301 ter Citroen C-Elysee sta modela, narejena na platformi PSA PF1, katera je bila uporabljena že pri Peugeotu 207 ter sedaj pri 208. Motorne opcije so poznane iz ostalih PSA modelov, o kakšnih posebej zaskrbljujočih napakah ni bilo govora (ima morda kdo kakšne drugačne informacije?). Sam bi morda pogledoval k 1.6 115KM VTi opciji. O voznih lastnostih bo moč povedati v kratkem, ko bosta modela na našem testu.

Lodgy si je "sposodil" prednjo premo pri Loganu ter zadnjo pri aktualnemu Kangoo-ju, pod motornim pokrovom pa se skrivajo znani Renault-ovi motorji. Vozne lastnosti so za nezahtevnega voznika povsem zadostne, primerljivo s kakšnim Kangoo-jem precej boljše! Preseneti dokaj komunikativen volan, ki je precej bolj odziven od kakšnega že omenjenega Kangoo-ja. Precej prepričljiv zna biti novi Renaultov 1.2 Tce (115KM), ki deluje tudi ob polno obteženem avtomobilu s sedmimi potniki precej suvereno. Hibe so najverjetneje dokaj podobne, kot pri Renault modelih, s podobno motorizacijo. Zna pa biti, da so lastniki ostalih Dacijinih modelov manj zahtevni kupci in je raznoraznih kapric o napak(icah) manj, kot pri lastnikih ostalih znamk - zatorej zna tudi biti, da je informacij o napakah Dacij v javnosti manj. Vprašanje se poraja ob le 3 zvezdicah EuroNCAP (vprašanje o varnosti NE sme in NE more biti postranskega značaja in PIKA!!! - zatorej razna filozofiranja o tem "kdaj mi bo usojeno" upam, da ne bodo nikdar prišla na plano v tistem trenutku, ko bo stekel pred avto nepreviden otrok, voznik pa bo zaradi svoje "filozofije" imel hude težave z manevriranjem avta, ker je pri nakupu "pozabil" na ESP! Varen avto ni namenjen le vozniku temveč tudi drugim udeležencem v prometu!).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 11, 2013 5:50 pm

nooblette je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Ne das si dopovedat, da je nemogoce recti kupi avto xy in bos imel 20 let mir brez okvar. Ampak ti se vedno isces to, po novem celo na rabljenem trgu, kjer je to se toliko bolj nepredbidljivo...

Kako je pa ta moj zdržal tok časa potem brez samcate napake :shock: Jah potem je več kot očitno da ne delajo več dobrih avtomobilov zato sem rekel da mi je potem mogoče useeno če kupim rabljenega za 3000e pa dam na njega še 2k pa teraj dok ide. Imam željo kupit novega ampak po vaših sporočilih danes to ni več to?!

Eno mogoče malce butasto uprašanje, pa vseeno: Če bi dal obnoviti 18 let star avto od a-ž, recimo daš za obnovo 10k evr, kako je potem na zavarovalnici če me nekdo butne? Verjetno mi priznajo tistih 500 eur in to je to? A je kakšna možnost ga zavarovati za recimo 12k eur?

Drugače pa ja tale citroen c-elysee mi nekak še najbolj diši :D Samo a mi lahko tak bencinski motor (1.6 vti 115hp) zdrži 300k kilometrov z rednimi servisi? Tako kot ste rekli za mazdo da je neuničljiv, a je ta tudi blizu tega?

ne splača se ti obnavljat obstoječega, niti ga po moje ne moreš zavarovat za to višjo vrednost.

300kkm samo z rednimi servisi ti bo redkokater avto zdržal, če sploh kater, imaš pa pri enih več upanja da ti bo kot pri kakšnem drugem. Ampak kot so ti že nekateri pisali, kaj ti bo avto brez okvare, če boš mogoče pri katerem drugem privarčeval na gorivo toliko, da boš tudi s kako dražjo okvaro pod črto prišel ceneje skozi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po feb 11, 2013 10:51 pm

matejxx je napisal/-a:Avto za katerega veš da se ne bo pokvaril ne boš nikoli našel. Pri čisto vsakem avtu boš imel vedno verjetnost da se ti bo vsaj nekaj malega pokvarilo.

Ti kupuješ avto do 15 000€, jaz ti priporočam, da si kupiš avto do okoli 12 000€ in da ima čim daljšo garancijo.

Npr:
- Opel Astra - 8 let garancije preko njihovega financiranja ( Za malo več denarja dobiš tudi novi model)

ma fotr isto astro H od saval Postojna, garancija je že 8 let AMPAK samo na motor in menjalnik, če voziš na pooblaščenca useh teh 8 let :mrgreen: splošna oz. na vse pa samo 2 DVE leti :mrgreen:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po feb 11, 2013 11:16 pm

J.McLane je napisal/-a:- Bencinski Cruze, Mazda 3, to sta verjetno predstavnika najprožnejših bencinarjev, dobiš tudi bencinarja z 1 l nižjo porabo, če že mora biti bencinar.
-

Golf 1.2 tsi na spritmo... 6.4 L/100
mazda 3 1.6 ... 8.1 L/100

to pa že nanese na 3000€ razlike v 100.000 km
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po feb 11, 2013 11:22 pm

hvala vsem za odgovore, bom še malo raziskoval :D

joj kok bom pogrešal svoj avto ko ga ne bo več :sadd , danes ko je bilo kar mrzlo pa sodelavec svojo 2 leti staro kio vergla ene 5 sekund(bencinar) jaz se pa usedem v svojo *kripco* pa sam zik in evo ko ura laufa =I
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 12, 2013 7:23 am

To ti je pa kia, to takoj izloč iz svojih želja :mrgreen:

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 To feb 12, 2013 3:10 pm

Reči sodelavcu da z njegovim avtom ni vse ok ;) Drugače pa moje mnenje ostaja atmosferski bencinar+plin pa te nima kaj veliko skrbet za okvare. Seveda se pa vsak avto lahko kvari, kot že stokrat povedano je vse odvisno od sreče...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 12, 2013 5:54 pm

nejc1 je napisal/-a:Reči sodelavcu da z njegovim avtom ni vse ok ;) Drugače pa moje mnenje ostaja atmosferski bencinar+plin pa te nima kaj veliko skrbet za okvare. Seveda se pa vsak avto lahko kvari, kot že stokrat povedano je vse odvisno od sreče...

Preverjeno zanesljiv atmosferski bencinar, preverjeno zanesljiv plinski sistem in preverjeno sposoben monter, pa te nima kaj skrbet. Se da dobit tudi nezanesljivega atmosferca in ne najbolj zanesljiv slabo zmontiran ali pa ne najbolj kompatibilen plinski sistem, pa imaš po možnosti zjahan motor brez garancije...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 12, 2013 9:17 pm

ok eno tehnično uprašanje...

Ali je lahko današnji atmosferski motor kaj manj kvaliteten(blok motorja, aluminij, ventili...) kot naprimer 15 let star. govorim o vitalnih delih, nevitalnih in vseh ostalih delih.?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To feb 12, 2013 9:44 pm

nooblette je napisal/-a:ok eno tehnično uprašanje...

Ali je lahko današnji atmosferski motor kaj manj kvaliteten(blok motorja, aluminij, ventili...) kot naprimer 15 let star. govorim o vitalnih delih, nevitalnih in vseh ostalih delih.?

Jaz zagotovo pridem na podelitev doktorata o nakupu vozila...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 12, 2013 9:56 pm

Dej prosim že naredi kar sem ti na začetku rekel.. zamisli si nek avto, ki je v SLO zelo zastopan ali pa bo na cesti in zato tudi odpadih in vprašaj koliko stanejo vsi! vitalni deli- sklopka, blok, letve, roke, hladilnik... in ti bo hitro jasno, da v 10 ali več letih kolikor misliš imet avto, je to najmanjši strošek. vedno več lahko prišparaš pri registraciji, zavarovanju, servisiranju in še čem. tukaj vedno bolj obirajo. za nek srednji nov avto daš skupaj s servisom, zavarovanjem (kasko- vsaj na začetku) in registracijo vsaj 1000eu na leto. pa ne govorim o luksuzu ampak pač povprečen avto če delaš 20.000km na leto. Pomeni če ta strošek zmanjšaš - manjša kubatura, cenejša osnova in poceni servisi lahko prišparaš letno več kot se ti lahko pokvari.
in o tem bi morala tečt debata. ker pa nimaš nekih preferenc in po mojem mnenju ti videz nič ne pomeni, malenkost več varnost je debata lahko široka. ampak kolikor koli je široka se zavedaj da po petih letih na račun poceni stroškov vzdrževanja za marsikateri avto lahko že prišparaš za praktično popolnoma nov avto rezervnih delov.

kot drugo pa glej zgubo vrednosti. Glede na to da je kriza in cena novih avtov pada, so rabljeni relativno dragi in še dražji bodo. torej spet prepračunaj kaj če kupiš avto in ga imaš samo 4 leta in veš da ne bo nič popravil (4 leta ima večina proizvajalcev garancijo splošno) in potem prodaš.. če se ti ekonomsko splača je tudi to rešitev. Vrži kaj na papir ne pa da tukaj po forumu opletamo kot po koprivah s tujim ti*em

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 12, 2013 10:23 pm

A lahko kdo odgovori? bom hvaležen :)

Pa še eno uprašanje, ki sem ga tudi že prej postavil kako je z zavarovanjem starega avtomobila ki bi bil popolnoma obnovljen? :?:

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To feb 12, 2013 11:05 pm

Da bi star avto obnavljal pozabi. Mislim lahko, če imaš res preveč denarja!

Glede na to, da so ti všeč limuzine, res poglej 301ko in c-elyseeja. 1,6 vti je dober motor, če vzameš novega 1,2 trivaljnika pa boš imel zares majhne stroške vzdrževanja, ok porabo, sam prehiteval boš pa bolj težko :twisted:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 12, 2013 11:19 pm

ghandaed je napisal/-a:Da bi star avto obnavljal pozabi. Mislim lahko, če imaš res preveč denarja!

Glede na to, da so ti všeč limuzine, res poglej 301ko in c-elyseeja. 1,6 vti je dober motor, če vzameš novega 1,2 trivaljnika pa boš imel zares majhne stroške vzdrževanja, ok porabo, sam prehiteval boš pa bolj težko :twisted:

No to želim slišat... si rekel je dober motor zakaj je dober? 1.2 pa mislim da bo res malo prešvoh :D

Ps.: pa še enkrat da bi obnavljal star avto! uprašal sem kako je z zavarovanjem potem le tega? rabim konkretne odgovore fantje lepo prosim.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 12, 2013 11:34 pm

nooblette je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:Da bi star avto obnavljal pozabi. Mislim lahko, če imaš res preveč denarja!

No to želim slišat... si rekel je dober motor zakaj je dober? 1.2 pa mislim da bo res malo prešvoh :D

Ps.: pa še enkrat da bi obnavljal star avto! uprašal sem kako je z zavarovanjem potem le tega? rabim konkretne odgovore fantje lepo prosim.

A zdaj boš že kar rahlo aroganten, ker ne dobiš odgovorov na tvoje (blago rečeno) čudne zamisli? :roll: Pokliči v kakšno mesnico, mogoče ti bodo tam znali podat konkretne odgovore o zavarovanju (predvidevam, da jih pri zavarovalnicah ne dobiš?). ;)

@ghandaed: Njemu denar ni tak problem, glavno je, da se avto nikoli ne pokvari, ne glede na to, če ga bo v recimo 10 letih stal najmanj 5.000 € več kot en, ki se bo parkrat pokvaril! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To feb 12, 2013 11:41 pm

star avto je toliko vreden in boš zanj dobil kot za vsako 15 let staro vozilo (okoli 400€), ni važno al maš ti no3 zlate stole in je vloženih 100k € vanj

niso problem te deli kot si jih napisal, bolj problem današnjih vozil je elektronika ali še huje kakšna serijska napaka, drugače lawfajo in naredijo veliko km

aja pa...

ne vem zakaj imam tak občutek, da fant nima niti 18 let in samo sanjari ali pa res še zmeraj neumno razmišlja :roll:
Alergičen na rjo

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 12, 2013 11:58 pm

Vredu. Mislim ,da bolj ko se trudim izvlečt neke informacije dejansko od nekoga ki se mogoče na materijale in tehniko bolje spozna, manj mi le to ratuje. Tako ,da se vsem iskreno zahvaljujem za vaš čas ki ste si ga uzeli.
Lahko napišete še kaj če želite, jaz pa ne bom več najedal z več kot očitno "butastimi" uprašanji.

ps.: Bom javil za kater avto se bom odločil :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 13, 2013 12:03 am

Škoda, da si sploh odpiral temo, ker več kot očitno nasveti itak ne vplivajo na tvoje razmišljanje oz. jih ignoriraš. ;)
Slika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 13, 2013 12:27 am

~toMmy~ je napisal/-a:Škoda, da si sploh odpiral temo, ker več kot očitno nasveti itak ne vplivajo na tvoje razmišljanje oz. jih ignoriraš. ;)

Pa morem rečt, da sem kar umirjen človek na splošno AMPAK!

tommy kakšni nasveti pa? kakšni povej? zanimala me je predvsem zanesljivost, 90% postov pa so neke računice in vse drugo samo tisto kar sem vljudno uprašal ne, TOREJ?!! uporabnik @esem,maniaxxx,TOYOTA, in mogoče še kakšen je podal uporabno informacijo, vsi drugi pa kaj?? A si mogoče povedal dejansko kaj pametnega v teji temi kar bi me zanimalo oziroma sem uprašal?? Mogoče podal kakšen link, karkoli?? Vse drugo pišeš samo tisto kar uprašam ne, torej? Kako nej drugače odreagiram kot, da dam na ignore?

@MBtouran je napisal da bi bil rad povabljen na doktorat iz nakupa avtomobila, mislim halo?? Sem napisal, da prekleto težko zaslužim/privarčujem denar in očitno če bi vse vedel nebi nič spraševal se ti ne zdi? A če dam nekomu nagrado 300 evrov, da mi bo resnično pomagal z mojimi uprašanji in bi bil drugačen odziv nekaterih uporabnikov? Povej?

In če izrecno citiram tvoj stavek: Jaz ne rabim nasvetov,da bojo spremenili moje razmišljanje ampak odgovore na uprašanje ki ga zastavim, če si je posameznik pripravljen vzeti čas in mi odgovoriti bom globoko hvaležen, če si ni pa vredu.

Imaš avto?Kateri? motor? si imel kakšne probleme? si zadovoljen? Napiši kaj v teji smeri drugače mi povej, greva na pivo pa bova tam o čemerkoli želiš, velja?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: IcEm4n in 4 gostov