Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Re: Nakup avtomobila do nekje 5k ali 6k €

Napisal/-a dottore Ne apr 28, 2013 8:23 pm

@Stellaria28 ne kupuj teh avtov, ki že v oglasu zgledajo z*****i, ker se ti bo zgodilo to kar z Nissanom, če ne še kaj hujšega. Ta Volvo zgleda zanič!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne apr 28, 2013 8:42 pm

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 9:44 pm

Saj ne bom kupila, šla sem malo pofirbcat za Volvoti in ker grem jutri Mazdo 6 preizkusit, pa sem rekla da moram to čudo za 150.000 videt, ker se čisto blizu Mazde prodaja. Avto že več kot pol leta stoji, ker fantolin ni imel za lizing, ga je šele zdaj odplačal, tako da bežim od avta. Naj ne bi imel vrtenih km, samo stoji.Kar je res najboljše za avto :D

Volvota si bom kupila, samo ne zdaj, ko bom imela prijeten kupček € na zalogi se bom pa o mrcinah pogovarjala. :mrgreen:

Tele mazdice bom šla pogledat, za katere sem se zmenila, videla kako in kje so ble servisirane. Če so ok, bi morda nekaj takega vzela.
Noj u bistvu sem pa tudi razmišljala, da uzamem eno poceni kištico za kratek čas, pa potem menjam. Samo lahko se pri taki še bolj nasankam in res samo plačujem za servise.
Zato pomoje bolje za omenjen denar in ko bom menjala, bo šlo staro za novo. Mazda še kar ceno drži... Drugače sem pa že čisto zmešana od teh avtov.
Bmw sedmica 4.0 bencinka, ki sem si jo lastila je imela 645.000 prevoženih. Ubitačen avto, takoj bi jo spet imela...ampak ta je pa res sod brez dna. Na mestu je pila 15, kaj šele če sem na gas stopila :-P Da o servisu sploh ne govorim
Bo nekaj sorazmerno varčnega zaenkrat kar uredu. ;)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 9:49 pm

Ivan36 te mercedezi so trpežni ko ne vem kaj. Kolega vozi E klaso, še malo starejšo in avto dela brez problema. Neuničljiv ;) Hotli smo jo uničit pa ne gre. Ne da se. Včasih so znali res avte delat. zdaj je vse nekaj na hitro narejeno, pa materiali poceni, ni denarja...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne apr 28, 2013 10:28 pm

Stellaria28 je napisal/-a:Ivan36 te mercedezi so trpežni ko ne vem kaj. Kolega vozi E klaso, še malo starejšo in avto dela brez problema. Neuničljiv ;) Hotli smo jo uničit pa ne gre. Ne da se. Včasih so znali res avte delat. zdaj je vse nekaj na hitro narejeno, pa materiali poceni, ni denarja...

In zakaj ga ne greš pogledat? ;)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 10:38 pm

Ker mi mercedezov servis ne diši preveč in tudi deli ne :D to je pa druga pesem... Sicer je ogromno rezervnih delov a mercedes je mercedes. Prej bi bolj na kakšnega bmwja padla, sem našla kar nekaj dobrih primerkov, tudi poznanih, ampak jih ni pod 260k prevoženih. 3ke ali 5ke karavan, res lepo ohranjene, večina teh je obsedena s svojim avtom, imajo visoko ceno, za star letnik...ampak vem zakaj jo imajo, ker bi jaz ob prodaji tudi tako postavila. Moram močno razmislit kaj in kako se bom odločila... Ne želim poslušati očitkov, zakaj sem si kupila bmwja z 200k prevoženimi. Pač moj fotr ne razume, zakaj bi človek kupoval tok star avto za cca.4000 in ogromno prevoženih km. ;)

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Ne apr 28, 2013 10:50 pm

Volvo S60 D5 deset let star in pod 250 000 km so sanje. Verjemi, ne obstaja. Takšen avto se kupi, ker delaš veliko km in želiš predvsem udobno in varno vožnjo. Jaz sem ga kupil 7 let starega z 240 000 km, lastnik pred mano ga je imel pet let in redno delal servise (priložil vse račune). Sem si pred tem ogledal nekaj drugih Volvov z manj km na števcu in čisto vsi so bili v zanič stanju. Sem prepričan, da so imeli veliko več realnih km od mojega. No, sedaj imam 315 000 km in ker so slovenski kupci avtomobilov tako naivni, da kupujejo številke na števcu za km namesto avtomobila se zavedam, da sem se z avtom praktično poročil. Pač vrtet števca pa ne mislim, nisem tak. Ampak zaenkrat mi ni žal, saj ima vse, kar želim v avtomobilu. No, tempomata nima ampak ga nikoli nisem imel, tako da mi ne manjka. Imam navigacijo, potovalni računalnik, dvopodročno klimo, napeljavo za prostoročno telefoniranje, veliko varnosti in kar je najpomembneje, avto dela. Cene teh dveh pa so tako zelo sumljive oz. nizke (glede na prevožene km), da jaz ne bi niti pomislil na nakup. Jaz bi za svojega, ker je cel poštiman, zahteval okrog 5 000€. Mogoče sem nerealen, a treba je vedeti, da ko enkrat tak avto zapustiš, se prične domino efekt popravil, ki pa zahtevajo OGROMNO denarnico. In ker vem, kaj imam, ga ne bi dal poceni. Sicer sem pa že ob nakupu vedel, da ga bom imel, dokler ne crkne popolnoma. Poleg tega mi je všeč, da ima močno mašino in se avto ne muči ob vsakem klancu ali če se pelje 4 ali pet oseb. Verjamem, da je tudi zato toliko bolj trpežna mašina.

Če boš šla pogleda katerega od tistih Volvov vedi, da mora Volvo pri 150 000 realnih km imeti notranjost, kot da bi šele zapeljal iz prodajnega salona. Volan ne sme kazati nobenih znakov obrabe.

Sicer nisem prepričan, a mislim da je tista Volvo mašina s 131KM kar enaka D5, le da je drugače programirana.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Po apr 29, 2013 7:44 am

No saj se mi je dozdevalo, Volvo je po nekih pogledih zame zelo podoben Bmwju (stari 5ki ali 7ki), ker ima prav tako udobje, trpežno mašino, ki jo skoraj ne najdeš pod 200k prevoženimi. Saj pravim, da jih je imela moja sedmica 645k in še je delala. Samo mene je uničeval bencin s 4.0 je bila res požiralka, so pa močni motorji, ki se zlepa ne uničijo. Sicer pa vidim, da se moraš pri nakupu Volva res ravnati tako kot pri Bmwju. Močno pozoren na zgodovino servisov, ker postane zelo nehvaležen če se ga ne servisira in pa človeka, ki ga je vozil. Samo saj pravim, za tak avto, da bo dober bom pripravljena, ko bom imela malo višji evro zalogaj. Drugače pa oboji top avtomobili. Če bi upoštevala samo moje želje za nakup, bi vzela eno od teh dveh mašinc Volva S60, XC70 ali pa Bmw 5 karavan (staro varianto, nekje do 2003) okrog 200k prevoženih. Samo res se mi ne da potem poslušati domačih, kako sem se nategnila z nakupom, ker imam tako kilometrino. :shock:
Ker imam blazno srečo v življenju, bo ravno mene začel avto hecat, tudi če nobenega prej ni :D
Najraje bi si kupila kolo :), ker nimam več želja.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 29, 2013 8:56 am

Stellaria28 je napisal/-a:Oče mi je predlagal še tegale...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7158747&show=1 ,ga je včeraj izbrskal, zvečer. Drugače pa nič kaj dosti, trenutno tudi bencinarjev ni ne vem koliko dobrih.Korejcev me je tudi malo strah, ne vem kako kaj funkcionirajo. Klicala sem na servis, pa tudi niso ravno poceni, ne poznam nobenega popoldanca.
Poslušaj očeta in ga pejt pogledat. Če je bil redno servisiran in ima res toliko km, bo vse OK.
Točno to mašino imam jaz v Matrixu, fotr v Accentu, oba sva nabavila rabljene pa ni bilo niti enega problema še. Servisira ti ga pa lahko vsak popoldanc, je čisto enostavna mašina. Jst, ki ga servisiram sam doma, dam za mali servis ~45€ za material.
Menjava zobatega jermena + napenjalca pride nekih 250€ z original materialom na pooblaščencu. Jaz imam povprečno porabo 7,5, pa se veliko vozim po mestu, kratke vožnje. S 110km/h po AC bi morala z Elantro redno dosegati 6L/100km (ker je precej nižja od Matrixa).

Sicer pa sem že enkrat zapisal, da imaš ti konkreten problem, če imaš samo 4000€ v žepu in ogromno razdaljo do slabo plačane službe. Zato bi ti še enkrat svetoval (tako kot Sonic) dobrega bencinarja za do 3500€, nato pa vse sile usmerit v iskanje boljše službe.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Po apr 29, 2013 9:33 am

Iščem Energetik81 iščem, samo traja to v tej preljubi Sloveniji. Saj sem se zmenila za ogled tudi tega, upam da ni spet kakšen nateg. Ko majo dedije pa bakice za izgovor, ker bi radi prej prodali avto. Vsaj na prvi pogled mi je izgledal res ok. :roll:

Edino problem mi predstavlja, ker ima samo 4 vrata. Otrok, pes, hm in veliko krame za na morje :huh: Vesela bi bila, če bi imel vsaj 5. vrata je lažje transportirat stvari, sploh pa voziček. Ga moram vedno s sabo vzet za mero. ;) V mazdo 6 gre (limuzino), sicer komaj, ker ima ozko odprtino, zato bi mi bolj dišal karavan in se nagibam k velikosti karavana ali pa vsaj 5 vrat. Mi bo mnogo lažje. Saj razumem, da mi hočete dobro in seveda gledam tudi bencinarje ampak tudi bencinarja kakšnega res OK zaenkrat nismo našli. Imam še ta teden čas do vračila denarja.
Zadnjič spremenil Stellaria28, dne Po apr 29, 2013 10:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po apr 29, 2013 9:53 am

Pojdi tole iskat pa bo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7210271&show=1

Poraba majhna,prav dosti ne more crknit, vzdrževanje mislim da ne more bit cenejše.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po apr 29, 2013 10:05 am

Matjazy je napisal/-a:Pojdi tole iskat pa bo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7210271&show=1

Poraba majhna,prav dosti ne more crknit, vzdrževanje mislim da ne more bit cenejše.

Tole bi znala biti kar ok izbira, samo sodeč po novih tablicah (v okvirju prodajalca Hyunajev) dvomim, da gre za 1. lastnika...

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Po apr 29, 2013 10:24 am

Tudi jaz sem hotela to vprašat, sicer zgleda ohranjen, ampak tudi km mi ne dišijo preveč. Zelo redko človek vidi dizla s tako malo prevoženimi, strah me je da ni prvi lastnik. Postalo me je strah avtohiš in preprodajalcev z rabljenimi avtomobili. Če pomislim kaj bi naredila jaz, verjetno če bi imelam kakšno težjo okvaro in ne bi imela financ za popravilo, bi avto peljala do dilerja, ker ga je najlažje na tak način prodat, ko ne gledaš kupcu v oči. Vsaj jaz ne bi mogla no, so pa različni ljudje. :?

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Po apr 29, 2013 10:53 am

Kaj pa porečete na tole trojko?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7267284&show=2

Gospoda slučajno poznam in vem da je avto servisiral redno in pa bolj malo vozil, ali vam na avtu kaj ni všeč, razen da golta kar dobre količine bencina. Za avto se že tepejo tam gor... :) Če bi dala na plin? A se vam zdi prestar avto za tak podvig? Ker bmwejkoti res nimajo kakšnih posebnih težav s plinom...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 01, 2013 2:34 am

Stellaria28 je napisal/-a:Ker mi mercedezov servis ne diši preveč in tudi deli ne :D to je pa druga pesem... Sicer je ogromno rezervnih delov a mercedes je mercedes. Prej bi bolj na kakšnega bmwja padla, sem našla kar nekaj dobrih primerkov, tudi poznanih, ampak jih ni pod 260k prevoženih. 3ke ali 5ke karavan, res lepo ohranjene, večina teh je obsedena s svojim avtom, imajo visoko ceno, za star letnik...ampak vem zakaj jo imajo, ker bi jaz ob prodaji tudi tako postavila. Moram močno razmislit kaj in kako se bom odločila... Ne želim poslušati očitkov, zakaj sem si kupila bmwja z 200k prevoženimi. Pač moj fotr ne razume, zakaj bi človek kupoval tok star avto za cca.4000 in ogromno prevoženih km. ;)

Tu ni logike. :D Za vsak avto se najde "taprav" mehanik, razen, če ste zaljubljeni v pooblaščence. Pa še takrat pomoje ni neke razlike med BMW-jem in MB-jem...je pa v zanesljivosti pomoje. V prid MB-ja. Cene delov so pa pomoje tam tam.

Ne kupuj s preveč čustvi...denarnica trpi. =P

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Sr maj 01, 2013 12:45 pm

Za BMWja že imam mehanika in to super, fer in ni zlatar :) Malo pa moram s čustvi kupovat, ker sem cele dneve v avtu in obožujem vožnjo, če imam uredu mašinco :mrgreen: Pri mercedezu me rahlo mučijo km, nekam malo jih ima za to starost, razen če ga je imel kakšn dedi kot tega bmwja.
No bmw gre drugi tedn na rentgen, ker so na to pristali, dedi je tudi rekel, da lahko...edino servis olje, filtre je treba naredit, ker je bil opravljen pred enim letom. Je rekel da je delal nekje do 10.000 na leto ali pa še manj. Avto bil garažiran, on si je pa vzel svoj zadnji avto, ker ima 71 let in tega je vozil 11let. Par ogledov je bilo istočasno z mano in so me hotli kar pojest, ker je deda reku, da sem prva klicala zato mi daje prednost in možnost da ga peljem na preventivnega. On pa si je vzel mercedeza novega :) Poln ko ne vem kaj. Mislim da bi bla neumna, če ne bi vzela takega avta. Ampak samo če res vse štima. Osel ne gre dvakrat na led :D

Edino poraba je okrog 8, 2 spravila sem ga po 26km na 7,3 tako da bi se dalo normalno vozit...ali pa plin. Če bo vse štimalo, ga mislim imet kar nekaj časa, če bo zadevica normalno delovala. Se bom pustila presenetit =P

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 01, 2013 1:20 pm

Si torej kupila tega ki se je prodajal pri Španu, kjer na linku vidim, da je prodan?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 01, 2013 2:16 pm

No, če je tako, potem pa kar...in če ga imaš namen imet dalj časa, obvezno LPG! Na hitro sem malo pogooglal, ker me zanima tudi mene kako je s tem, in ni videt, da bi bili problematični glede tega. Vsekakor pa ti svetujem, da se malo bolj poglobiš v internet in si ustvariš neko sliko o tem, kakšno porabo bo imel, koliko km boš delala z enim tankom in, najpomembneje, če motor zdrži dolgoročno. Pa izbereš enega kvalitetnega izvajalca, pa je. :)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Sr maj 01, 2013 6:12 pm

Hej, ne ni še prodan je pa zaaran :D prej mu sledi kompleten pregled pri Kokalju, tako da mislim, da bo on že vedel, ker mu resnično zaupam glede bmwjev. Ja to je trenutno moja izbira glede avta, imeti ga nameravam za dalj časa, saj te motorčki šibajo tudi po 300k in več, za plin sem se pa dogovarjala kar pri plineksu.Se mi zdijo še najbolj zanesljivi. Uf komaj čakam na brrrrrm v6 :D

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Če maj 02, 2013 7:10 am

Stellaria28 je napisal/-a:Hej, ne ni še prodan je pa zaaran :D prej mu sledi kompleten pregled pri Kokalju, tako da mislim, da bo on že vedel, ker mu resnično zaupam glede bmwjev. Ja to je trenutno moja izbira glede avta, imeti ga nameravam za dalj časa, saj te motorčki šibajo tudi po 300k in več, za plin sem se pa dogovarjala kar pri plineksu.Se mi zdijo še najbolj zanesljivi. Uf komaj čakam na brrrrrm v6 :D

bmw nima niti enega V6 na lagerju. Sicer pa a ne dobivas privatnih sporocil. Imam enega lepega bmwja zate. Lepsega in cenejsega kot je tale.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov