Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a INFINITI Pe sep 06, 2013 2:35 pm

Locher je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Ma jaz bi definitivno vzel Mazdo 3 - sploh ni dileme

Evo - sedaj še voda vdira v golfa VII

http://www.autobild.de/artikel/vw-golf- ... 62680.html

Ja in kaj vzeti? 2.0 navadnega bencinarja? Kdo bo to tankal, kdo bo to tankal v teh časih... Golf se mi vseeno zdi boljša izbira, pa proti Mazdi nimam nič.

Dečko - kaj ma veze ta mazdin bencinar s tistimi na katere ti misliš - daj si malo preberi o sky active tehnologiji.
Pa da ti vrnem žogico glede TSI - pa kdo bo to servisiral v teh časih, kdo bo menjal napenjalce, turbine, verige, kdo, bo poslušal nabijanje razrahljanih verig, kdo? :mrgreen:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe sep 06, 2013 3:25 pm

INFINITI je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Ma jaz bi definitivno vzel Mazdo 3 - sploh ni dileme

Evo - sedaj še voda vdira v golfa VII

http://www.autobild.de/artikel/vw-golf- ... 62680.html

Ja in kaj vzeti? 2.0 navadnega bencinarja? Kdo bo to tankal, kdo bo to tankal v teh časih... Golf se mi vseeno zdi boljša izbira, pa proti Mazdi nimam nič.

Dečko - kaj ma veze ta mazdin bencinar s tistimi na katere ti misliš - daj si malo preberi o sky active tehnologiji.
Pa da ti vrnem žogico glede TSI - pa kdo bo to servisiral v teh časih, kdo bo menjal napenjalce, turbine, verige, kdo, bo poslušal nabijanje razrahljanih verig, kdo? :mrgreen:

Dečko ?! - na tako resnem forumu je takšno nazivanje malce neprimerno.

Sem prebral preden sem napisal zgornji prispevek. Težko verjamem preveč lepim obljubam. Ali ni v Golfu 7 TSI nazaj z jermenom?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe sep 06, 2013 5:59 pm

INFINITI je napisal/-a:Evo - sedaj še voda vdira v golfa VII http://www.autobild.de/artikel/vw-golf- ... 62680.html

In posledično še pojav rjavenja pri praktično novem avtomobilu:
Slika

O možnosti širšega vpoklica pa pri Volkswagnu molčijo... Kot običajno! Se spet pripravlja tiho odpravljanje napak :twisted:
http://www.siol.net/avtomoto/novice/kra ... obild.aspx

Kot, da ni dovolj, da sem pa tja ostane vratna kljuka v roki!
Slika
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe sep 06, 2013 7:08 pm

Kljuka je narejena v španiji, cevka na slovaškem, avto pa sestavljajo turki ki živijo v nemčiji. Dobr da vozim opelico. :D

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 06, 2013 7:18 pm

Ja saj o tem sem jaz govoril... Nisem mogel verjet, ker se tako omenja kvaliteta Golfa dokler nisem slišal lastnika novga Golfa.
Kot sem že omenil sem resno mislil menjati avto še letos. In Golf je bil nekako daleč prva izbira pri meni glede na hvaljenje po testih in hvaljenje po forumih.
Ampak ko sem si osebno ogledal avto (cenjen na 23-25k€) sem videl, da le ni vse tako lepo kot je to prebrat po testih in na forumih. Še posebej na tem.
Zato sem dobro premislil in nekako prišel do zaključka, da pač trenutno ni ravno najboljša izbira.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe sep 06, 2013 7:30 pm

Absolutno predrag in kvalitativno vedno slabsi. Vse vec napak se pojavlja

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Pe sep 06, 2013 8:33 pm

Posledice globalizacije in neusmiljenega kapitalizma.
Sej je v vseh panogah in strokah isto,vse je proizvedeno za mnogo krajši rok uporabe kot pa je še to bilo pred 15-20 leti.Da ne omenjam še dlje v zgodovino,tiste res stare reči še vse funkcionirajo.
Se pač danes poceni prizvaja,poskuša čim dražje prodat,menja se pa na krajše roke tako ,da se drži visok cikel proizvodnje.Drugače bi se gospodarstva sesula.

Vsi so isti "fretari"... samo eni ti prodajo dražje materjale ali pa ime,v končni fazi pa imaš probleme povsod.

Od službenih Mrcedesov(vito cdi 110,220,ml320 cdi,cls320 cdi,S400 hybrid) avti še novi,pa kondenz v lučeh, kr hitro pride kak senzor,črički,računalniki kapitulirajo in obstaneš...Se pa dela letno po 35-50kkm z njimi.Po 220-250kkm se prodajo,ne dobiš pa tud ne bog ve kaj več za njih,ker je treba kar neki vložit v njih,da nič ne sveti,in servis je pasje drag.

Moja trenutna.
Insignija črički,gumbek prtljažnih vrat,zvti diski(lahko sem lužo nagazo).Po 71kkm

Tja do letnika 2005-7 so švabi meli še dokaj ok kvaliteto,le malenkosti.Ampak so čedalje bolj okupirani na miljardne profite,katere jim mi plačujemo za to "kvazi kvaliteto" .Ma ja moj kura*.

Vprašanje je le kak bo odnos servisa do stranke,se bo treba kregat za popravilo škode,ali bodo prevzeli odgovornost in strokovna popravili.Napake vedno bojo,ne glede na znamko.
Vsi "poizkusni zajčki" novega golfa z težavami, čim manj težav in hitro rešitev.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe sep 06, 2013 8:43 pm

Pri "zagriženih" fanih Golfa jim ta lahko pred očmi rjavi in razpada pa bojo še vedno govorili o neki kvazi vrhunski kvaliteti, ki jo že dolgo več ni.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe sep 06, 2013 9:16 pm

Upam, da tukaj gre le za "porodne težave" prve serije avtomobilov. Čeprav tudi to ne sme in ne more bit izgovor za takšno šlamparijo :evil:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe sep 06, 2013 9:18 pm

Zalostno, zalostno.. :?
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So sep 07, 2013 1:47 am

Ja .... :? :( :( to je to kar me skrbi pri Golfu....na žalost :? :? :huh: :(

Moja slaba izkušnja z Golfom (zadnji post) je imela kar nekaj takšnih absurdnih šlamparij ki so bile za rubriko "saj to ni res" Te travme so še kako žive in nimam šans ženo prepričat v nakup Golfa.

Jaz sem že skoraj podlegel vsem kar mi je sedmica zadnjič pokazala, in bi najbrž spet kupil Golfa.

Res mi je všeč ta občutek ko se v Golfa usedeš in ga voziš. 105 konjski dizel je prav neverjeten, start/stop dela fenomenalno, števci in barve so prijazni za oči (v Astri me strašno moti tista rdeča), sedeži, volan, računalnik, zaslon na dotik, poraba, ta prijazna trdota, zavore, menjalnik, sedeži ....pa še kaj bi se našlo ....vse to mi je super v tem avtu.

Razlogi za proti so pa to kar se zgoraj omenja (pri meni že doživeto X 15 :( ) slabe izkušnje iz preteklosti, cena, to da si "nekaj več" če voziš Golfa, financiranje, servisi...

Astro sem tudi probal isti dan. Tokrat 5vratna "šport" verzija, 140 KM. Vtis je malo boljši kot zadnjič ko sem vozil karavana z istim motorjem, Vse mi je bilo nekako boljše (razen tistega lufta pedala zavore), tudi osrednji zaslon ni bil rdeči (navigacija), motor je bil kar malo bolj prijazen z navorom in pospeški (se mi zdi), vse je malo mehkejše v primerjavi z Golfom, ampak ne preveč da bi motilo.

In če zdaj dam na vago prednost Golfa z motorji, porabo in DSGjem z zgoraj napisanimi razlogi proti, potem imam rajši Astro. Glede na izkušnjo z oba avta, bi Astri dal prednost kar se tiče zanesljivosti in odvratnih, neplaniranih servisov. Čeprav ta moja izkušnja z Astro ni zagotovilo da bo tudi naslednja Astra tako "pridna".

Ostane mi še i40 v igri ....in mogoče i30. Enega od teh treh bom kmalu izločil ....samo da še i30 probam.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So sep 07, 2013 6:31 pm

Zdaj bo kmalu @tattoo uletel... :)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So sep 07, 2013 9:02 pm

nevermind je napisal/-a:Zdaj bo kmalu @tattoo uletel... :)

In s čim bo zagovarjal to skropucalo. Mogoče s podatkom, da je bilo do junija, ko so odkrili to šlamparijo narejenih 300.000 vozil, napaka je bila pa ugotovljena pri 50-tih primerkih. Ker so pri vagu mojstri prikrivanja, pojma vpoklica pa ne poznajo, lahko o pravi številki samo ugibamo.
Po dosedaj znanih in objavljenih podatkih je to vsega 0,0016667 ‰... dovolj majhna številka, da delničarji in zagriženi fani še naprej masturbirajo ob emblemu :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So sep 07, 2013 10:00 pm

INFINITI je napisal/-a:Dečko - kaj ma veze ta mazdin bencinar s tistimi na katere ti misliš - daj si malo preberi o sky active tehnologiji.

Nikoli se nisem zanimal za Mazdo, ampak tole pa res lepo zgleda http://www.siol.net/data/fotogalerije/a ... _3_pv.aspx
Filozofija motorjev mi je tudi neznana. Zadnjič sem šel malo v živo firbcat Mazdo 6 in tisti podatki porabe so mi bili kot "naučna fantastika".
Ko berem tole http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... zda_3.aspx mi je vedno bolj jasno da z tistimi podatki ne zavajajo preveč .... :shock:

S kakšnimi prijemi do manjše porabe?
Zaradi posegov v delovanje ventilov, optimiziranjem dovoda zraka za idealno mešanje z gorivom, izboljšanja hlajenja valjev, zmanjševanja izgub temperature, manjše in lažje oljne črpalke, lažjih batov in ojnic je motor deset odstotkov lažji, zagotavlja pa 15 odstotkov več navora in 20 odstotkov manjšo porabo.

Po 2500 kilometrih je potovalni računalnik kazal porabo 6,4 litra
Prvih petsto kilometrov smo brez pretiranega truda ali doslednega upoštevanja pravil varčne vožnje zabeležili šestlitrsko porabo. Veliko zastojem in občasnem priganjanju, da smo konvoj štirinajstih vozil držali skupaj, navkljub.
Pričakujemo, da bodo umirjeni vozniki brez naprezanja posegli tudi pod šest litrov. A s sklepom o varčnosti vseeno ne bomo hiteli. Veliko večino kilometrov je vendarle predstavljala relacijska vožnja.

Pa to je fenomenalno! :shock: :shock: :D :D

Ne vem pa kako je s temi motorji pri nizkih vrtljajih in navorom? Nekako mi je všeč ko motor ima navor vsaj od 1800 vrtljajev naprej. Nerad vozim pod visokimi vrtljaji ...zanima me kako se ti motorji obnesejo pri takšni vožnji?

Res mi je všeč ....moram čimprej probat šestko (dokler ne pride trojka) da vidim kako se peljejo teli motorji... :)

Golf pa ..... :? dober avto, ampak res se mi ne da, za vse te "saj to ni res" napake biti skoz na servisu, in se kar naprej pogajat z Porshe Slovenija, okrog garancije. :huh:

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne sep 08, 2013 10:48 am

Kakorkoli, pri nižjih vrtljajih od atmosferca ne moreš pričakovati neke poskočnosti. Podatek pove vse: moč: 88 kW pri 6000 vrt/min; navor: 210 Nm pri 4000 vrt/min, pri 1.4 TSI (122) pa moč: 90kw pri 5000 vrt/min; navor: 200 Nm pri 1500-4000 vrt/min. Oziroma povedano drugače, ko se pri TSI-ju že koraj konča se pri 2.0 Mazdi šele začne :lol: . Kakor komu paše. Možno pa, da pri Mazdi pomanjkanje navora pri nižjih vrtljajih nadoknadijo krajše prestave, kar pa spet to ni to. Res bi bilo treba prej probat, če se ti Mazda tako dopade.

Glede porabe pa: piše 6,4 po potovalnem računalniku, ki pa lahko laže, plus relacijska vožnja. Tako, da se ne bi posebej zanašal na ta podatek. Verjamem pa, da ima nižjo porabo od ostalih atmosfercev. No, z umirjeno vožnjo po regionalkah, lahko z svojim Golfom 1.2 TSI, komot dosežem dnevno porabo 4,7-4,8l po števcu ki zanesljivo ne laže. Drugače je skupna povprečna poraba zadnjih 29.000 km za ta motor nezavidljivih 6,8l, ampak na račun vsakodnevnih kratkih mestnih voženj v službo in nazaj.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne sep 08, 2013 11:05 am

Zakaj pa naj bi ta potovalni računalnik v Mazdi lagal o porabi, v tvojem Golfeku pa ne ?
Nimaš podatka o prevoženih kilometrih, koliko goriva je bilo v tanku, o vremenu, načinu vožnje, pnevmatike polne ali rahlo prazne.... itd itd. Skratka, vozi tvojega pri 400rpm, tam naj bi imel že 1/9 vsega navora.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 08, 2013 11:06 am

Joj spet TSI freaki napadajo, sprijaznite se že enkrat da ni ta TSI nikakršna vesoljska tehnologija in da te porabe pod 5 litrov vidite le v vaših mokrih sanjah. Če ne bi imeli 2 1.2 TSI-ja in enga 1.4 tsi v familiji bi vam še mogoče verjel, tako vam pa nikoli in nikdar ne bom.

edit, meni je pri mazdi BC lagal, ampak v PLUS za cca 0.5 litra, tako da je porabila še manj kot je kazalo
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne sep 08, 2013 11:11 am

For je napisal/-a:Ne vem pa kako je s temi motorji pri nizkih vrtljajih in navorom? Nekako mi je všeč ko motor ima navor vsaj od 1800 vrtljajev naprej. Nerad vozim pod visokimi vrtljaji ...zanima me kako se ti motorji obnesejo pri takšni vožnji?

Če sem odkrit, tudi mene po malem vleče k novi mazdi 3. Oblikovno se mi zdi čudovita in atmosferski motor Skyactiv-G z dvema litroma prostornine in 120 konji na papirju obljublja dolgo življensko dobo, seveda pod pogojem, da niso pri zasnovi oziroma izboru materialov naredili kakšne kozlarije, ki ni značilna za pedantne japonce. Pravijo, da so s to tehnologijo dvignili navor pri nižjih in srednjih hitrostih.

Za mazdo 3 2.0 120KM navajajo podatke: navor 210 pri 4000rpm, pospešek do 100 je 8.9s, končna 195km/h, poraba 6.5/4.3/5.1 l/100km.

Več o tehnologiji skyactiv: http://www.mazda.com/mazdaspirit/skyact ... tiv-g.html

@Clancy, kljub odličnemu navoru tsi mlinčkov še vedno velja "Theres no replacement for displacement". Pri samem speljavanju, sploh v klanec, je vsak turbo mlinček nebogljen proti prostorsko večjemu motorju.
Že med 1.2 tsi 105 in 1.4 tsi 122 je pri tem opazna razlika in malo v šali malo zares... ko se življenska doba tsi mlinčka končuje se mazdin atmosferc šele uteče :D

maniaxxx je napisal/-a: Če ne bi imeli 2 1.2 TSI-ja in enga 1.4 tsi v familiji bi vam še mogoče verjel, tako vam pa nikoli in nikdar ne bom.

Da pa meni ne verjameš, ki imam 1.4 tsi 122 in v povprečju s penzionistično vožnjo po omejitvah porabo okrog 7.4l na 225/45 17" gumah je pa nezaslišano :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 08, 2013 11:19 am

Ti lažeš yashica, samo zato ker ne maraš VW :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tomzzi in 19 gostov