Ja ....

to je to kar me skrbi pri Golfu....na žalost
Moja slaba izkušnja z Golfom (zadnji post) je imela kar nekaj takšnih absurdnih šlamparij ki so bile za rubriko "saj to ni res" Te travme so še kako žive in nimam šans ženo prepričat v nakup Golfa.
Jaz sem že skoraj podlegel vsem kar mi je sedmica zadnjič pokazala, in bi najbrž spet kupil Golfa.
Res mi je všeč ta občutek ko se v Golfa usedeš in ga voziš. 105 konjski dizel je prav neverjeten, start/stop dela fenomenalno, števci in barve so prijazni za oči (v Astri me strašno moti tista rdeča), sedeži, volan, računalnik, zaslon na dotik, poraba, ta prijazna trdota, zavore, menjalnik, sedeži ....pa še kaj bi se našlo ....vse to mi je super v tem avtu.
Razlogi za proti so pa to kar se zgoraj omenja (pri meni že doživeto X 15

) slabe izkušnje iz preteklosti, cena, to da si "nekaj več" če voziš Golfa, financiranje, servisi...
Astro sem tudi probal isti dan. Tokrat 5vratna "šport" verzija, 140 KM. Vtis je malo boljši kot zadnjič ko sem vozil karavana z istim motorjem, Vse mi je bilo nekako boljše (razen tistega lufta pedala zavore), tudi osrednji zaslon ni bil rdeči (navigacija), motor je bil kar malo bolj prijazen z navorom in pospeški (se mi zdi), vse je malo mehkejše v primerjavi z Golfom, ampak ne preveč da bi motilo.
In če zdaj dam na vago prednost Golfa z motorji, porabo in DSGjem z zgoraj napisanimi razlogi proti, potem imam rajši Astro. Glede na izkušnjo z oba avta, bi Astri dal prednost kar se tiče zanesljivosti in odvratnih, neplaniranih servisov. Čeprav ta moja izkušnja z Astro ni zagotovilo da bo tudi naslednja Astra tako "pridna".
Ostane mi še i40 v igri ....in
mogoče i30. Enega od teh treh bom kmalu izločil ....samo da še i30 probam.