Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Testni Leon, Mazda 3, 308 (Astra, Octavia)

Napisal/-a pskoda Pe dec 13, 2013 1:26 pm

207sport je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
207sport je napisal/-a:
Zmaj78 je napisal/-a:207sport, čestitke ob nakupu in dobrodošel med Mazdaši! :D

8) ko jo dobim jo predstavim!

:tomidelej: Katero opremo si vzel? Mogoče Attraction?

ps.: kakšne bedne imajo eni, da grejo primerjat z 15let starimi jajci :roll:

Vzel sem REVOLUTION, ter biserno bele barve

Revolution je res zelo založen z opremo ubistvu sploh ne reabiš več razen mogoče sledljive žaromete ni pa nuja seveda, ker sem jo tudi sam gledal pa me tudi mal mika 8)
Lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 13, 2013 1:48 pm

ban je napisal/-a:
LeQuack je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
LeQuack je napisal/-a:Bolje velik in močan atmosferc kot mali turbo motorji, ko pohodiš gas pa rabi eno sekundo da reagira.

TSI reagira čist takoj, ne vem katere turbake si ti vozu.

Vozil sem 1.2 in 1.4 TSI, oba pri novem Golfu. Vsakič ko sem prestavil in dal gas do konca je rabil pol sekunde do sekunde, da je pridobil dejansko moč. Že zaradi zasnove turbota ne more biti efekt instanten, fizikalno nemogoče, tako da če kdo pravi da je instantno pač nima prav.

Jaz kaj takega nisem opazil.

Ta mini turbo lag pa res ne igra nobene vloge, pač daš pol sekunde prej gas oz. daš sekundo prej v nižjo pred prehitevanjem, čista stvar navade. Ni to dirkalni avto z veliko turbino na pisti z zaprtimi ovinki...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Po dec 16, 2013 7:39 pm

...čakamo slike :)...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po dec 16, 2013 10:23 pm

Evo, da zaključim še jaz. :D :D :D

Danes prevzel nov avto :)
Zakaj Peugeot 308, sem že napisal precej tega. Odličen avto je, če bo še tako zanesljiv bom presrečen. :D

Gre za 1.6 THP, 125 KM Allure + panoramska streha in zatemnjena zadnja stekla.

Adio Astra ...
Slika
Slika
Slika

Prodajalka Tamara
Slika

Slika

http://www.mojalbum.com/delirium-2/peugeot-308

Cirka tri mesece sem raziskoval in "testiral" in moram se zahvaliti vsem prodajalcem ki so mi zaupali avto za par urc. Kadivec (šenčur) pa mi je i40 dal za 24 ur, kar še posebej cenim. Najbrž to ni praksa in zato sem toliko bolj hvaležen. :D

Hvala Cosmos-u na Celovški in BTCju, hvala Avtotehni VIS Lj, KR, Škofja Loka, Porsche Ljubljana, Avto Trobec, AH Vrtač VW.

AH Cerar(Seat) in Kržišnik(Mazda) si zaslužijo velike pohvale za vse kar sem doživel prek mejlov in telefona.

Še posebej bi rad pohvalil gospoda Slavka (AH Vrtač Seat) ki se je res trudil in pokazal nekaj več profesionalnosti in prijaznosti.

Seveda je pa enako treba pohvaliti Peugeot-Avto Partner Jesenice in gospodično Tamaro ki je na koncu prodala avto. Vse najbolje o tej Avto hiši ki so mi skoraj da sosedi, kar je tudi vplivalo na izbiro avtomobila.
Vse dogovorjeno se je tudi zgodilo ...kaj drugega reči .... to je to!

Če sem koga pozabil se opravičujem.

Končno imam avto in se lahko spočijem od iskanja in raziskovanja :mrgreen:

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po dec 16, 2013 10:32 pm

Na pogled zelo lep avtoček, osebno bi se moral le nekoliko privadit na obratomer, da ne bi začel škilit na obe očesi. :shock:

Naj ti dobro služi ter obilo srečnih kilometrov želim! 8)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po dec 16, 2013 11:41 pm

Zelo lep voz! Kaj je pa tehtnico, ki se je ze bolj nagibala k mazdi prevesilo k peugeotu?

Veliko varnih in brezskrbnih kilometrov! ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po dec 16, 2013 11:48 pm

Hvala!
thunderbolt je napisal/-a:Zelo lep voz! Kaj je pa tehtnico, ki se je ze bolj nagibala k mazdi prevesilo k peugeotu?

cena, bližina servisa, navor, uporaben in pogumno narejen voznikov prostor, udobnost, izolacija kabine, el. ročna, zadržana zunanja oblika, ful led, odnos trgovca, cena mojega rabljenega avta, financiranje..... hmm ...sigurno je še kaj ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 17, 2013 2:35 am

For je napisal/-a:...sigurno je še kaj ;)

Tamarin :) ? :-P

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To dec 17, 2013 6:20 am

Ne išči opravičil in izgovorov in priznaj, da si podlegel ženskim čarom :mrgreen:

Ampak res si izbral avto z opremo, motorjem in barvo vred, točno tak o katerem sem in še razmišljam tudi sam ;)

Resnično ti želim, da ne bo z njim nobenih problemov, ker avto kot tak je odličen ;)

Če ni skrivnost, za koliko € si ga dobil?

Edino okvirje vrži dol in reg. tablici nalepi s tesa silikonskim trakom za zunanjo uporabo (embalaža zelene barve) 8)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 17, 2013 9:34 am

osebno mam pa neka druga merila in predstave o tem

Kakšne Sašo, kakšne?

Srečno z novim vozilom. Poročaj nam kaj o LED-u, kakšni so prvi vtisi ipd.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To dec 17, 2013 9:57 am

Zelo lep, srečno vožnjo.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport To dec 17, 2013 10:43 am

Super izgleda, ter veliko varnih kilometrov!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 17, 2013 10:52 am

Upam,da si se prav odločil,tudi sam bi premislil o tej opciji,s tem,da bi vzel močnejšega s malce slabšim paketom opreme.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To dec 17, 2013 2:46 pm

Kot sem ti že napisal, super izbor in naj servis vidiš samo , ko se mimo pelješ in enkrat na leto, ko boš olje menjal...Kako je pa z zimskimi gumami? Si jih zraven dobil ali moraš kupiti?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To dec 17, 2013 8:22 pm

Zelo je lep, srečno vožnjo! Poročaj kaj kdaj, kako se ti bo obnesel ta motor pa kakšna bo poraba ko se ulaufa.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 17, 2013 10:37 pm

:D :D :D :D :D :D :D

Hvala vsem za dobre želje!

Okvir tablice me ne moti.
Ja, res je prelep! Ta kombinacije je res nekaj posebnega. Sem prejšnji dan gledal vse možne kombinacije na Avto Netu ...tale zmaga, definitivno! :)

Led je LUDILO! :D Mislim... kaj povedat oops :? .....res dobro sveti, kar dan se naredi. Fajn je da je na daljincu tretji gumb za luči, prižigaš jih in ugašaš po želji. Pač, igraš se kot otrok .... oops :D

Zimske gume sem dokupil. So pač prištete ceni avtomobila. Pred prevzemom so jih montirali in letne dali v prtljažnik. Dobil pa še nekaj "malenkosti" ki v bistvu niti niso malenkosti. Nočem jih omenjat, da AH ne spravim v zadrego ;)

Glede porabe, pa ja .... :? tole zdaj itak ni merodajno? Koliko kilometrov rabi motor, da lahko rečemo da je ulaufan?

Drugače pa ....avto je res fenomenalen. Zaenkrat samo navdušuje, a bodite prepričani da bom redno poročal v tisti temi viewtopic.php?f=2&t=98437 o vseh okvarah(trkam v les) izven rednih servisov.

Panoramska streha (ki je v bistvu sploh nisem hotel) je odlična zadeva. Ko je zaprta te kar malo stisne ...kot da bi ti zraka zmanjkovalo.
Zaslon na dotik se kar naprej šopiri :mrgreen: Najprej mi AUX ni uspelo zagnati (še zdaj ne vem kje je finta), potem pa povezava bluetooth pokaže kaj zmore.
Fenomenalno! Vse telefone (stare in nove) ki smo jih imeli pri sebi, smo uspeli povezati. Kaj tako enostavnega in uporabnega res nisem pričakoval. Takoj je vse pripravljeno. Telefon v žepu, in vozi! Prostoročno telefoniranje dela super, predvajanje in brskanje po playlistah telofona je enostavno, brskati po spletu pa še nisem probal ....najbrž bom enkrat, ko mi bo dolgčas v avtu.
Sin (11 let) je v petih minutah imel vse v malem prstu :mrgreen: El. ročna pa funkcionira dobro ...sploh jo ne rabiš klikat ...."ona" že ve kdaj se mora vklopiti in izklopiti. Pomoč pri speljevanju v klancu, dela lepo, preglednost v redu. Nehote si kar hitro na 160-170 kmh, da niti ne opaziš, dokler ne vidiš na števcu, tempomat in omejevalnik sem na kratko probal ....dela super!

Parkirni senzorji se mi zdijo malo penzionerski ....kot da bi rabili malo več časa da reagirajo :? V Leonu se mi je zdelo za odtenek boljše, tudi za prikaz na zaslonu mislim......ampak ni nujno da imam prav, mogoče le drugače delajo kot pri Leonu/Astri, in se je treba navadit.

Pogrešam med števci številko ki pove v kateri prestavi si. Sicer se prižge ko ti sugerira da prestaviš, ampak vseeno bi bilo fajn da je tista številka skoz tam.
Naslon za roko je točno tam kjer mora biti, lepo nastavljiv naprej/nazaj, gor/dol ..predalček spodaj, predalček zraven, sedeži v Allure so čist nekaj drugega ko v cenejših paketih opreme, zunanja ogledala ne morem nastaviti da gledajo čisto dole, proti zadnjem kolesu? Mogoče je neka fora, ali pa pomanjkljivost :huh: :?: ...ne vem?
Zavore odlične, zvok zapiranja vrat primerjajte pri 308 pa pri Mazdi 3 :mrgreen: ...velika razlika! :D

Maaaaa, navdušen! Presrečen ...super občutek! V tej krizi in malodušju res rabimo vsako toliko eno tako zadovoljstvo, da ne pozabimo da živimo. :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To dec 17, 2013 11:16 pm

Zelo lep avto saj kaj drugega itak ne more bit ker je nov 8) ampak čist na hitro me je najbolj zmotil števec za vrtljaje
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr dec 18, 2013 6:14 am

For je napisal/-a:zvok zapiranja vrat primerjajte pri 308

Se zapirajo nekam po nemško suvereno, brez plehkega zvoka :D To je bila prva stvar, ki sem jo preveril preden sem se usedel vanj ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 18, 2013 10:50 am

For je napisal/-a::D :D :D :D :D :D :D

Hvala vsem za dobre želje!

čestitke seveda.... :vrum in obilo veselja v vožnji...

xxl je napisal/-a:Upam,da si se prav odločil,tudi sam bi premislil o tej opciji,s tem,da bi vzel močnejšega s malce slabšim paketom opreme.

jaz tudi :arrow: recimo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... P%20Active solidna cena...

For je napisal/-a:

Glede porabe, pa ja .... :? tole zdaj itak ni merodajno? Koliko kilometrov rabi motor, da lahko rečemo da je ulaufan?

Zavore odlične, zvok zapiranja vrat primerjajte pri 308 pa pri Mazdi 3 :mrgreen: ...velika razlika! :D

sedaj ni čas za merit porabo.....utekanje cca 2000 km, ko bo pomlad bo zadeva merodajna (med 6,5 in 7,5 konstanta) - olje filter menjat med 3 in 5 t.km

kovinski zvok zapiranja vrat :?: pa saj je evropejec... :mrgreen:

pskoda je napisal/-a: ampak čist na hitro me je najbolj zmotil števec za vrtljaje

ne samo to: cel kokpit je korak nazaj, naspram "staremu" :arrow:
meni je ta klasična razporeditev svetovna_izgled števcev naravnost fantastčen + bela ciferplata...vendar to stane_v novem se vidi šparanje...(v Mazdi še slabše)
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 18, 2013 11:16 am

sašo5 je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:Upam,da si se prav odločil,tudi sam bi premislil o tej opciji,s tem,da bi vzel močnejšega s malce slabšim paketom opreme.

jaz tudi :arrow: recimo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... P%20Active solidna cena...

Če bi se sam moral odločit med tem v oglasu in tistim, ki ga ima For, bi izbral slednjega. Jbg, konjenico se da še naknadno nadgradit, opremo žal ne (brez LED luči mi isto čudno izgleda kot insignia brez xenona).
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov