Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 05, 2010 11:45 pm

corvette je napisal/-a:Žal lahko tole samo potrdim v opozorilo ostalim.
....

Pozdravljen na forumu.

Hvala za take natančne in kompletne objave.

lp

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s So mar 06, 2010 12:29 am

4momo je napisal/-a:Tudi jaz pred leti pri WIKRI kupoval focus karavan. Ugotovil da je bil "kupljen v D " AVGUSTA 2000 prvi servis pa je imel v knjižici APRILA 2ooo :evil: :evil: :shock: :evil: :!:
Torej bil prej servisiran , kot prodan WTF .....
Nič nisem kupil (leta 2003!!) , in kasneje zvem da mu par ljudi okoli Vojnika in tam nekje LIČA ZBITE avte, popravljeno na hitro in prodano kot SPLOH IN OH SUPER OHRANJENO Z MALO km - JA PAJADE :lol: tISITI FOCUS NAJ BI IMEL OKOLI 75000KM (LETA2003). Papirji niso štimali jaz pa bi vzel kredit !! Potem bi mi pa policija ali carina zaplenili avto češ da je avto ukraden !! Nisem reskiral , in kupil za takratnih 500.000sit dražji NOVO xsaro break HDI 110km, jo po 2 letih čipal pri RSR na 140KM in zdaj gre kot sneta sekira in kuri od 5-7Litrov/100. Jaz za zdaj zadovoljen (brez okvar!!) z prevoženimi 78000km. Pa čeprav me zdaj spet srbijo prsti oz. denarnica in bo koncu leta verjetno šel avto v prodajo. Na netu ga verjetno sploh ne bom prodajal saj mi nobeden ne bo verjel da ima tako malo km. Bo šel kar znancem.
Malo sem zašel oops V GLAVNEM NE KOPUJ PRI WIKRI!!
LPIgor

Mi smo (res da že davnega leta 2000) kupili pri WIKRI Ford galaxya2,3 l. 1997 z 90 000 prevoženimi. Bil je uvožen iz nemčije. Kupili smo ga za 2 250 000 SIT, vreden pa je bil cca 3 mil. SIT. Vozimo ga še danes, z njim ni problemov. Ne vem pa a so že v tistih časih vrteli kilometre ali še ne toliko?!

LP

mentolina
Nov uporabnik

Napisal/-a mentolina Po mar 08, 2010 6:49 am

Opel Avtocenter Tavčar Sežana

Kupil avto pri njih, žal bil nategnjen.

Kilometri zavrteni nazaj; na števcu 88.000, avto jih je imel vsaj še enkrat toliko, bil naj bi nekaramboluran, avto bil karamboliran, prebarvan.....

So uradni zastopniki, zato bi se takim prodajalcem moralo zaupati....žal temu ni tako.

Opel Avtocenter Tavčar po moji grenki izkušnji odsvetujem....

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Po mar 08, 2010 8:31 am

mentolina je napisal/-a:Opel Avtocenter Tavčar Sežana

Kupil avto pri njih, žal bil nategnjen.

Kilometri zavrteni nazaj; na števcu 88.000, avto jih je imel vsaj še enkrat toliko, bil naj bi nekaramboluran, avto bil karamboliran, prebarvan.....

So uradni zastopniki, zato bi se takim prodajalcem moralo zaupati....žal temu ni tako.

Opel Avtocenter Tavčar po moji grenki izkušnji odsvetujem....

Ne vem zakaj bi bil to tehten razlog,da bi MORAL zaupati prodajalcu...takšni so ponavadi največji nateguni!
Ne vem...ampak pri nakupu "novega"avtomobila je prva stvar,da vzameš sabo merilec laka(si ga od nekoga sposodiš).Drug pogoj,da gre zraven nekdo,ki ima malo pojma o avtomobilih...sem 99%,da če je avto barvan-bil sesut in povrhu še prevrten, bi nekdo,ki se malo spozna to opazil.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po mar 08, 2010 8:40 am

To je res. Začneš meriti in takoj vidiš odziv prodajalca.
Če začne kaj mutit, točno veš kje si.

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Po mar 08, 2010 9:57 am

LP,
Moj prijatelj zdj že vneto kupuje avtomobil že kak mesec in je šel do sedaj pogledat že vsaj 10 avtomobilov, kjer so vsi zatrjevali,tako privat prodajalci kakor tudi v avtohišah, da so nekarambolirani, super duper ohranjeni, 1. lastniki itd. ampak do sedaj je bil to sam krš od krša! Ima merilec laka in pravi, da je to pogreb kakšne avtomobile ljudje prodavajo! Pravi, da pa se je našel celo en "pošten" kateri muje povrnil potne stroške, potem ,ko se je iz kazalo, da je lagal, da avto ni bil karamboliran. Tako, da danes je kupit dober avto kakor na loteriji zadet sedmico!!!

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Po mar 08, 2010 12:16 pm

Gregamax je napisal/-a:LP,
Moj prijatelj zdj že vneto kupuje avtomobil že kak mesec in je šel do sedaj pogledat že vsaj 10 avtomobilov, kjer so vsi zatrjevali,tako privat prodajalci kakor tudi v avtohišah, da so nekarambolirani, super duper ohranjeni, 1. lastniki itd. ampak do sedaj je bil to sam krš od krša! Ima merilec laka in pravi, da je to pogreb kakšne avtomobile ljudje prodavajo! Pravi, da pa se je našel celo en "pošten" kateri muje povrnil potne stroške, potem ,ko se je iz kazalo, da je lagal, da avto ni bil karamboliran. Tako, da danes je kupit dober avto kakor na loteriji zadet sedmico!!!

No ja, je tudi odvisno kakšne avtomobile gledaš, ne da se kar tako posploševat.

rock-dj
Nov uporabnik

Mnenje

Napisal/-a rock-dj Po mar 08, 2010 5:30 pm

Dober dan.
Zanima me mnenje o tem avtomobilu ter mogoče tudi kaj novega o prodajalcu. Najlepše hvala že vnaprej.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3324265&show=1

Simon

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po mar 08, 2010 5:42 pm

ac krašna škocjan na dolenjskem slovi kot nategator....na dolenjskem se ga izogibamo...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po mar 08, 2010 6:34 pm

čudno.. jaz pa z njimi same dobre izkušnje..

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Po mar 08, 2010 8:25 pm

Mene zanima, če lahko sklepam, da je bil tale Focus karamboliran, ker ima faceliftan odbijač, ali pa je samo narobe zapisan letnik? Ker manjka mu tudi značka spredaj in ne piše, da ni bil karamboliran.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3579984&show=1

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 Po mar 08, 2010 9:04 pm

po eni strani, ce gledas ni karamboliran pa tudi poskodovan ni nikjer ne pise tocno za kdaj se to gre razen, ce bi blo napisano nikoli poskodovan/karamboliran ceprav vsi vemo, da bi moglo bit za vsa leta nazaj od kar je bil nov.
mogoce pa nekdo kupi avto in ko ga prodaja ne ve, ce je bil prej poskodavan niti se ne zanima za to.
lp

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer Po mar 08, 2010 9:22 pm

BBS je napisal/-a:Mene zanima, če lahko sklepam, da je bil tale Focus karamboliran, ker ima faceliftan odbijač, ali pa je samo narobe zapisan letnik? Ker manjka mu tudi značka spredaj in ne piše, da ni bil karamboliran.

tudi sprednje luči ima novejše

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed To mar 09, 2010 8:09 am

moj žlahtnik prodaja opel astro H, 1.6 16v comso oprema l 06.
ima 58000km in je kot nova, niti ene praskice, nekajkrat tedensko prana in skoraj vsakodnevno sesana. garažirana. bi jo prec kupil če bi jo potreboval, tako pa imam enoprostorca ker rabm plac. vglavnem če se kdo zanima me naj vpraša
je pa prvi lastnik in jo prodaja ker je naročil novo astro.

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 To mar 09, 2010 10:04 am

BBS je napisal/-a:Mene zanima, če lahko sklepam, da je bil tale Focus karamboliran, ker ima faceliftan odbijač, ali pa je samo narobe zapisan letnik? Ker manjka mu tudi značka spredaj in ne piše, da ni bil karamboliran.

Zadnji odbijač je od modela pred olepšavo, tako da spredaj se je sigurno nekaj delalo na avtu.

Lp

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To mar 09, 2010 1:26 pm

Ja slikan je pa v delavnici, takoj po ''obdelavi'' :roll:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 09, 2010 1:58 pm

slodreamer je napisal/-a:

tudi sprednje luči ima novejše

Pa predno masko tudi...
Zadnji odbijač pa ustreza navedenemu letniku (je brez letvice).
Letnik pa tudi ustreza, kar se vidi po črnih pragovih.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

urikhan
Nov uporabnik

Napisal/-a urikhan To mar 09, 2010 9:00 pm

Lp

Forum sem sicer prebiral že prej, sedaj pa sem se včlanil, ker potrebujem nasvet, informacijo o naslednji ponudbi:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3551176&show=1

Sicer pa sem probal na forumu že kaj poiskati o tem prodajalcu pa nisem nič našel.

Prodajalca sem danes klical, pravi, da je vozilo uvoženo iz Nemčije in da je v redu. Pravi tudi, da bi se še dalo kaj zmeniti za popust.

Torej osebno mi je vozilo dokaj sumljivo poceni, sploh če se da še znižat ceno. Piše da ima meglenke pa jih na sprednjem odbijaču ni ravno opaziti. Mislim, da majo vsa podobna vozila s tem motorjem zadaj tudi avspuh(dvojni), tukaj pa ga sploh ni. Predvidevam, da je bilo vozilo karambolirano.
Ima pa tudi kar veliko km glede na prvo registracijo-pa še to imam občutek da bi znal biti prevrten iz kakih 40k na teh 21k. imam sicer še namen osebno si ogledat avto.

Mnenja, izkušnje-predvsem s prodajalcem(SANTAJA d.o.o.)? Naj omenim še, da je bil glas oz. naglas prodajalca po telefonu "južni".

Hvala za nasvet in lep pozdrav

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To mar 09, 2010 9:56 pm

Sej tud na stikalu za luči ni videt, da bi imel sprednje meglenke. Piše tud, da ima tempomat, preveri če je to res v kolikor ga greš res pogledat. Nevem zakaj vztrajaš pri avtu če se ti že na prvi pogled zdi kar nekaj dejavnikov sumljivih.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To mar 09, 2010 11:32 pm

@urikhan
Kaj ti ime Sabotić Hamo deluje kot južni? :lol: Če si iz LJ in ti je avto blizu skoči pogledat, stane te nič ne, moje mnenje pa je, da avto ne more bit ravno biser, da se ga je splačalo vozit iz Nemčije in zakaj bi ga nekdo prodal že po 21k km? Edina dobra opcija bi bila da so mu ga vzeli v lizing hiši, kar je težko verjetno....bolj možno je, da so kupili razbitega ;)
Freude am Fahren
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: kiki13 in 7 gostov