Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr maj 12, 2010 10:51 am

Strokovnjak je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:
dhajse je napisal/-a:
tiguan je napisal/-a:Samo gsm številka je

Ja.. Samo telefonska, ki pa pripada Avto Lareks, Gojko Jović s.p. iz Kranja.

To me pa najbolj ujezi, ko trgovci oddajajo oglase kot fizične osebe. Avto.net bi moral takšno početje sankcionirati!

Naredimo seznam vseh teh za katere smo ugotovili da niso zaupanja vredni in je to to. Pa damo "sticky" da vsak vidi tukaj ;)

Bomo veliko prej naredili seznam tistih, ki SO zaupanja vredni. Obstaja sploh kakšen? :lol:
Ne razumem, da takim nategunum ne zmanjka naivnežev. Javno znano je na kakšen (nepošten) način jih velika večina služi, a kupcev jim nikoli ne zmanjka! Carji so, res.

80% kupcev ne gre po internetu gledati teh zadev. Npr..kupujejo avto za hčerko/sina, si rečejo, da gredo naokoli en dan po avtohišah in kaj se zgodi..? Vidijo simpatičen avto (kot je recimo tisti zgoraj), prodajalcu lepo teče jezik, prizna jim, da ima avtomobil npr eno ali dve napakici (drobni) in tako dobijo občutek, da je pošten, ker jim je to povedal in to je to. Ko oče pritiska na prodajalca, jim ta nekako spusti ceno še za 100 EUR, dela se bogega, kako nič ne zasluži, oče je ponosen, hčerka pa vesela, ker je dobila avto..in tako je avto prodan. Seveda, da mu laufa.. Moramo se zavedati, da večina "normalnih" ljudi, niti ne ve, da se v Slo to dogaja ter da je mogoče. Da bi pa ponaredil serv. knjigo? Kje...so prepričani, da je to samo v državah bolj proti jugu. Če pa sin npr, ki spremlja te forume, reče fotru, kaj mora preveriti, pa mu fotr zabrusi kaj v smislu: "tiho bodi sine, jaz vozim avto že 40 let, bom pa ja vedel v kakšnem stanju je, bolje kot ta tvoj internet". Ko se avto pripelje domov, zamenjajo ploščice, serviser jim reče, da so diski zviti, zobniki polosovine polomljeni (ABS).. Kaj pol? Jah nič, popravijo ga toliko, da se ne razpade, kaj več pa se ne splača.

Konkreten primer mojega bivšega sošolca s faksa..

Sicer pa..kar dolga tema.. Pismo, kaj noben več nezna normalno služiti denarja. Ni čudno, da gre potem država u 3pm, potem je pa za vse politika kriva..

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Sr maj 12, 2010 3:16 pm

problem je v tem, da ti prodajalcu lahko začneš pamet solit, pa rečeš da greš...njemu ni problem počakat, bo pa ta drugega napizdo.
če bi pa bli bolj osveščeni pa bi prodajalci drakrat premislili, kaj bodo prodajali

svicar
Nov uporabnik

crono car...lažnivci da jim ni para

Napisal/-a svicar Ne maj 16, 2010 3:03 pm

Za vse, ki imate opravka z Crono car Vipava!

Bodite res previdni. Šef je tak lažnivec, da mu ni para. Najprej nekaj obljubi, potem pa ko je potrebno to izvest se ti v obraz laže da on tega ni obljubil, da sem jaz narobe razumel. Če bi lahko čas zavrtel nazaj, bi prišel kupovat avto s snemalnikom zvoka.
Vsako stvar, ki se jo dogovorite, zahtevajte da se jo napiše. Vse skupaj naj podpiše in požigosa, da ne boste imeli takih poblemov kot jaz.
Z njimi nočem več imeti nobenega opravka. Takih ljudi, ki se mi v obraz lažejo ne maram.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če maj 20, 2010 3:26 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3803349&show=1

Izogibajte se tega Twingota. Ga je kolega prodal cca. teden dni nazaj, za 750eur. Na avtu spušča sprednje vetrobransko steklo(rja okoli stekla), sprednji končniki so zanič, čuje se ležaj na desnem kolesu, avto je bil po levi strani karamboliran, desno ogledalo zlomljeno, na voznikovem sedežu so vodila zarustana,itd itd...

Tako da avto je daleč od odlično ohranjenega. Bliža se mu tehnični in dvomim da bi ga opravil v takšnem stanju kot je sedaj avto :?
Priponke
1_530.jpg

BBKing212
Nov uporabnik

Napisal/-a BBKing212 Pe maj 21, 2010 8:04 pm

Kaj pravite na ta avto?
Prodajalec je Avto Grosuplje d.o.o.
Cena je 15.890 €

http://www.avto-grosuplje.si/opis.php?id=3560161
Priponke
Audi grosuplje.png

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe maj 21, 2010 8:21 pm

Pitu je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3803349&show=1

Izogibajte se tega Twingota. Ga je kolega prodal cca. teden dni nazaj, za 750eur. Na avtu spušča sprednje vetrobransko steklo(rja okoli stekla), sprednji končniki so zanič, čuje se ležaj na desnem kolesu, avto je bil po levi strani karamboliran, desno ogledalo zlomljeno, na voznikovem sedežu so vodila zarustana,itd itd...

Tako da avto je daleč od odlično ohranjenega. Bliža se mu tehnični in dvomim da bi ga opravil v takšnem stanju kot je sedaj avto :?
to pomeni da ga je tud tvoj kolega nategnu, verjetno mu je tud sam vsaj pol teh stvari zamolčal...

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe maj 21, 2010 8:29 pm

LukL je napisal/-a:

to pomeni da ga je tud tvoj kolega nategnu, verjetno mu je tud sam vsaj pol teh stvari zamolčal...

Kaj pa če je kolega prodal za mali denar, ker je bil avto zjeban.

Tukaj takoj vsi pomislite na najslabše, in da vsak vsakega napizduje. Sej vem da je dosti napizdovanja, samo nemoreš pa zdaj kr posplošit da je on tud napizdil tega ki zdaj prodaja...
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe maj 21, 2010 8:36 pm

verjetno si hoče povrnit nakup in zavarovanje :D

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe maj 21, 2010 8:41 pm

Senad je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:

Tukaj takoj vsi pomislite na najslabše, in da vsak vsakega napizduje. Sej vem da je dosti napizdovanja, samo nemoreš pa zdaj kr posplošit da je on tud napizdil tega ki zdaj prodaja...

Ti pa ne znaš brat. ;)

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Pe maj 21, 2010 8:51 pm

Antiznačkar je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:

Ti pa ne znaš brat. ;)

Tega,da steklo spušča ne moreš extra prekriti,saj je barva grdo napokana in rja že sili na plano( avto je bil prodan v dežju) , model se je z avtom peljal in tudi pogruntal kaj je narobe, in zbil ceno iz 950 na 750 in to je bilo to. Samo rekel je še, da naj da avto čimprej iz neta... Tako da, tukaj je šlo bolj za nižanje cene in ne za nategovanje.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Pe maj 21, 2010 9:00 pm

Antiznačkar - brez komentarja.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe maj 21, 2010 9:56 pm

če ljudem poveš po pravici, redkokdo pride sploh avto gledat. Pa lahko avto daš najnižjo ceno na avtonetu in ševedno je prva stvar, ki te kliče kolk je zadnja cena pa ti po telefonu zbija. Sej ni čudno, da se kilometri nazaj vrtijo pa nateguje ljudi, kak je odlično ohranjen avto itd, pol pa ropotija ko ga prideš gledat. Drugače ga noben sploh gledat nepride, ko po telefonu poveš kaj je narobe. Če hoče trg superioren avto za pol cene, pa ga naj ma, čeprav je vsakemu z malo možgani jasno, da to negre skup ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten So maj 22, 2010 11:00 am

Ko sem 6 let nazaj cliota prodajal za takratnih 50k SIT (samo da gre ta sekret od hiše) sem prvih 60 klicev v dveh urah preslišal potem pa se šele javil in zmenil za ogled. Ko je prišel sva se prvo vsedla dol da sem mu razložil kaj sem vse menjal (ob tem sem omenil da so sklopka, olje in zadnji lonec novi kar je že čez teh 50k SIT kaj šele vse ostalo za 300k ki sem v ta sekret renaultovski vrgel) .. potem sva dva kroga okoli avta naredila da sem mu vse napake pokazal, povedal kaj vse bo šlo in namignil da naj ga da v dele. Ker je folk pač butast je moral še iz tistih bogih 50k zbijat ceno in sem mu ga nakoncu za 35k dal čeprav je bila realna vrednost sigurno 150 - 200k. Samo da je šel.. Kar hočem povedat je to da čisto vsak hoče zbijati ceno in jo je praktično brezveze sploh pisati v oglase. Sam sem samo 1x zbil ceno pa še to zato ker me je prodajalec hotel nategnit da je quattro in da klima dela.

Daš avto na net in te prvih 10 kliče in že kar po telefonu zbija ceno. Če nimaš denarja ne kliči. mah..

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Ne maj 23, 2010 6:50 am

Sem prodajal Accenta za 100€, pa je kupec zbil ceno na 80€ :lol: Tisti, ki mi po telefonu želi zbijati ceno, mu pa rečem da zadnjo ceno postavim ob ogledu avtomobila. Resni pridejo, ostali šalabajzerji pa ne :)

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Ne maj 23, 2010 3:04 pm

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Ne maj 23, 2010 3:18 pm

hnoda je napisal/-a:Kaje pa ta dva superugodna nakupa od prodajalca RENE?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3810508&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3810383&show=1

to je pa huda šala :D :D eden nima kaj delat :lol: :lol:

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne maj 23, 2010 3:22 pm

pozna gdo Borisa Cafnika iz Maribora baje uvaža tudi avtomobile za šerbineka po telefonu mi deluje kr vredu ampak vsi vemo kako je to :D :D
P.S baje pov maribora vozi tiste avte ,ki jih je on pripeljav ( od 80 do 90 avtov na leto uvozi) :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne maj 23, 2010 5:52 pm

bk206 je napisal/-a:
hnoda je napisal/-a:Kaje pa ta dva superugodna nakupa od prodajalca RENE?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3810508&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3810383&show=1

to je pa huda šala :D :D eden nima kaj delat :lol: :lol:

In verjemi, da mu telefon neumorno zvoni ...

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Ne maj 23, 2010 6:38 pm

roberto-82 je napisal/-a:pozna gdo Borisa Cafnika iz Maribora baje uvaža tudi avtomobile za šerbineka po telefonu mi deluje kr vredu ampak vsi vemo kako je to :D :D
P.S baje pov maribora vozi tiste avte ,ki jih je on pripeljav ( od 80 do 90 avtov na leto uvozi) :D :D

V mb je enih par ko so po 300 avtov letno uvozli, tak da 80 do 90, še ne pomeni ful dosti. To da je rekel da pol mbja vozi njegove avte, je rekel zato, da bi tebi dokazal da je varno od njega kupit, v kar ne dvomim.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So maj 29, 2010 10:16 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3825930&show=1
Tale avto je bil par dni nazaj 4500.
Pa sem za znanca poklical in mu ponudil avto vreden cca 3000€ za polog.
Pa mi pravi,da lahko edino tko,da mi ostane se 4000€ za odplacilo.
Dober biznis :D
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3822813&show=1
Ta pa je bil tudi nekaj cez 7000€,ima pa 270000km priblizno.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov