Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bucko_99
Novinec

Re: škoda octavia

Napisal/-a bucko_99 Pe maj 09, 2014 6:40 pm

RedBaron je napisal/-a:Kaj jaz menim je brezpredmetno, ker ne pišem zakonov jaz... :)

Pomoje je oboje luksuz (tako sama prosornina motorja, kot tudi avto kot tak)... res pa je, da nekdo ki ima denar kupi novega, tisti ki pa nima toliko, pa kupi 10 let starega grand cherokeeja... dajatve so pač vezane na prostornino in ta se z leti pač ne spreminja.. tako pač je, večji in močnejši motor je pač neke vrste luksuz in država se pač vsede povsod kjer se lahko... žal

Pri nas je tako vse na glavo glede teh davkov. V Angliji imajo cestno takso glede na izpust CO2 in so celo nekateri oproščeni takse. Res pa je da je težko uvedit nek sistem da je pravičen za use. Čeprav nima veze z to temo; bolj nepravično je npr. da upokojenec in miljonar pri nas prispevata isto denarja v zdravstveno blagajno. Idiotsko se mi je tudi zdelo zvišanje cestnine za neko višino nad prvo osjo. Bol pravično bi bilo po teži vozila oz. nosilnosti, saj težji kot je avto(kombi,..) bolj uniči (auto)cesto.

Avtor teme še sploh kupuje ta avto?

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Pe maj 09, 2014 8:04 pm

po prebranem se je odločil, da se bo raje s kolesom vozil :lol:

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe maj 09, 2014 9:14 pm

jordan je napisal/-a:po prebranem se je odločil, da se bo raje s kolesom vozil :lol:

:lol: saj ni napisal da kupuje =P

lovecar je napisal/-a:Lp,
Naj po sproščen pogovor

Debata pa ni bla ravno sproščena za nekatere :mrgreen:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe maj 09, 2014 9:29 pm

Čeprav nima veze z to temo; bolj nepravično je npr. da upokojenec in miljonar pri nas prispevata isto denarja v zdravstveno blagajno

To seveda ni res. :] Saj si isti kot Semolič ko misli da je 20% od 1000EUR isto kot 20% od 3000EUR. Če pa ti enačiš plačilo dodatnega zavarovanja za zdravstveno blagajno je pa še večji smeh.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne maj 11, 2014 9:28 pm

Opažam, da vsaj v sloveniji porsche slovenija pozicionira škodo za boj s korejci (hyundai in kia), ker so podaljšali garancijo (6 let in 200k km) in hkrati dviginili cene za 400€, potem je pa še tu brezobrestno financiranje... Po moje bodo (so) odščipnili kar lep delež korejcem...

Recimo kontra pa dela peugeot, citroen in pa tudi opel, ki da visoke prihranke, da je avto poceni, potem pa na to nabijejo drago financiranje...

Recimo za Peugeota vem za primer, ko je avto prišel 18k€, ko pa obroke sešteješ pa 22.500€...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po maj 12, 2014 9:18 am

Mogoče nekatere modele da - npr. Rapid - ostalo je definitivno nad Kio. Če ne verjameš vprašaj Veroniko.

Octavia je že predraga - saj je skoraj ob ceni Superba.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 12, 2014 10:45 am

simply je napisal/-a:Octavia je že predraga - saj je skoraj ob ceni Superba.

Potem lahko rečeš, da je tudi Golf/Leon ob ceni Superba/Passata (z podobno opremo in motorizacijo), A3 je pa že nad vsemi. ;)

Oz. še najbolj pregrešno drag je kak A1 :roll:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po maj 12, 2014 10:51 am

Zato sem pa za službeno vozilo izbral Passata 2.0 TDI BMT Variant kateri ponuja največ v rangu do 25.000 EUR - z navigacijo, xenonom, vzratno kamero, modrim zobom ter PDC spredaj in zadaj.
No bila je opcija še za Superb ampak se zanjo nisem odločil.

Octavia se mi je zdela predraga - ali pa trgovci niso ponudili pravšnjega popusta.

Audi A1 jo pozicioniran tipsko - kot Mini zato pač takšne cene. Za svojo ceno jih je še dosti na cesti ( De, ITA, Avstrija ... ).

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 12, 2014 12:16 pm

simply je napisal/-a:Octavia se mi je zdela predraga - ali pa trgovci niso ponudili pravšnjega popusta.

Octavia Combi Ambition 2.0 TDI
dizel / 110 kW/150 KM / 6-stopenjski / 5-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.2l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 110g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,148g/km EUR 22.761,22
Zunanji laki
Candy bela EUR 0,-
Sedežne prevleke Ambition črna
Barva notranjosti: sedež:črna - vrata:črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: zgornji del:črna - spodnji del:črna

"Light Assistant" Podrobnost Slika 168,64
biksenonska žarometa Podrobnost Slika 872,58
navigacijski sistem "COLUMBUS" z Podrobnost Slika 1.644,62
parkirni senzorji spredaj in zadaj z Podrobnost Slika 277,29
priprava za prostorocno telefoniranje Podrobnost Slika 16,06
tempomat Slika 159,22
Skupaj: EUR 25.899,63

Elegance ima nekaj dodatkov več (3x samozatemnitvena ogledala ipd.), razlika v ceni je 800€. Vendar bi moral kljub temu te dražje opcije (xenon, navi) dodat, zato sem izbral ambition opremo.

Evo redna cena. Na tole dobiš komot ca. 3 jurje popusta ;)
Je pa res, da sta Passat/Superb klaso višje, že sam občutek udobja na AC zaradi večje medosne je čisto drug :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po maj 12, 2014 1:06 pm

vidim, da ste doktorirali.. pa ravno znanec kupuje in me zanima kaj se splača, če nisi zahteven:
1)iz zaloge najti
2)po naročilu in prosit za popust na gotovino
3)se hodi od trgovca do trgovca po ponudbe
4)xy

pogojev ima malo. pač 105km dizel, idealno 6. prestav, tudi s 5. bo ok (greenline je imela 6..) in da ni temne barve (modre, črne, itd) in pač oprema po stilu od viška glava ne boli, če je ni pa tudi ne bo konec sveta zanj.

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Po maj 12, 2014 1:16 pm

peroRS je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Octavia se mi je zdela predraga - ali pa trgovci niso ponudili pravšnjega popusta.

Octavia Combi Ambition 2.0 TDI
dizel / 110 kW/150 KM / 6-stopenjski / 5-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.2l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 110g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,148g/km EUR 22.761,22
Zunanji laki
Candy bela EUR 0,-
Sedežne prevleke Ambition črna
Barva notranjosti: sedež:črna - vrata:črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: zgornji del:črna - spodnji del:črna

"Light Assistant" Podrobnost Slika 168,64
biksenonska žarometa Podrobnost Slika 872,58
navigacijski sistem "COLUMBUS" z Podrobnost Slika 1.644,62
parkirni senzorji spredaj in zadaj z Podrobnost Slika 277,29
priprava za prostorocno telefoniranje Podrobnost Slika 16,06
tempomat Slika 159,22
Skupaj: EUR 25.899,63

Elegance ima nekaj dodatkov več (3x samozatemnitvena ogledala ipd.), razlika v ceni je 800€. Vendar bi moral kljub temu te dražje opcije (xenon, navi) dodat, zato sem izbral ambition opremo.

Evo redna cena. Na tole dobiš komot ca. 3 jurje popusta ;)
Je pa res, da sta Passat/Superb klaso višje, že sam občutek udobja na AC zaradi večje medosne je čisto drug :)

To je ta problem, ni šans da dobiš 3 jurje popusta pri Octavii. Jaz sem po konfiguratorju iz 25.500 prišel na 24k s popustom. Kot je že nekdo omenil, če jim evre vržeš v glavo ne trzajo :D
Celo ena Octavia na zalogi kao za 25.400, dajo 3, morda 4% popusta...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Po maj 12, 2014 1:21 pm

uf.. potem se sploh ne splača na gotovino, ker te 4% rajše gotovino kam investiraš.
to si hodil od trgovca do trgovca in so bile ponudbe identične?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 12, 2014 5:17 pm

shaq32 je napisal/-a:To je ta problem, ni šans da dobiš 3 jurje popusta pri Octavii. Jaz sem po konfiguratorju iz 25.500 prišel na 24k s popustom.

Je že bila debata na temo teh popustov. 1500€ popusta na ponudbo ti bo napisal vsak trgovec, tudi če si 18-letnik, ki pride samo pasti firbec v salon.
Nato se pa začne pogajanje. Pa ne v smislu, kot počnejo nekateri, da s ponudbami letajo do 4-5 trgovcev in praktično izsiljujejo popuste.

Še stotič ponavljam, pa ne bom več. Če si resen kupec in pokažeš zanimanje boš dobil tudi resen popust. Seveda precej pomaga, če si redna stranka
ali pa če te pripelje nekdo, ki je že kupil avto. Potem se takoj šteješ za večjo stranko, kot nekdo, ki kupi en avto na 10 let in ga potem ni več na vidiku.

Jerch_ je napisal/-a:potem se sploh ne splača na gotovino, ker te 4% rajše gotovino kam investiraš.

To vsekakor, sploh zdaj ko je brezobrestno financiranje. Daš malo večji polog, ostalo gotovino vežeš na banki in ti že obresti plačajo 2-3 obroke letno, odvisno od zneska.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če maj 15, 2014 8:51 am

shaq32 je napisal/-a:Hvala za info, ampak no go. Oprema 40 let ni za varianta, samo 5vratna različica. Je komplet napaka v konfiguratorju... :D

Zdej očitno je Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 15, 2014 8:54 am

Odlično!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če maj 15, 2014 9:29 am

peroRS je napisal/-a:

To vsekakor, sploh zdaj ko je brezobrestno financiranje.....

ni se sicer šlo za Škodo, ampak vseeno: razloži, če stane avto 22.000 in dam toliko gotovine, kako je lahko ob BREZOBRETNEM financiranju končna cena (po 60 mesecih) 26.500

PS. če vežeš (13 mesecev) 22.000 je najboljša obr. mera 2.4% kar znese 528€ po petih letih cca 2600€ še vedno si v minusu za 1900€ (26.500-24.600)

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Če maj 15, 2014 9:59 am

ban je napisal/-a:
shaq32 je napisal/-a:Hvala za info, ampak no go. Oprema 40 let ni za varianta, samo 5vratna različica. Je komplet napaka v konfiguratorju... :D

Zdej očitno je Slika

A je to sedaj kaka nova dokumentacija. Kolikor vidim je še vedno stara objavljena, in je to že bilo noter...
Treba preverit še enkrat v vw salonu.

hvala.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če maj 15, 2014 10:03 am

sašo5 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

To vsekakor, sploh zdaj ko je brezobrestno financiranje.....

ni se sicer šlo za Škodo, ampak vseeno: razloži, če stane avto 22.000 in dam toliko gotovine, kako je lahko ob BREZOBRETNEM financiranju končna cena (po 60 mesecih) 26.500

PS. če vežeš (13 mesecev) 22.000 je najboljša obr. mera 2.4% kar znese 528€ po petih letih cca 2600€ še vedno si v minusu za 1900€ (26.500-24.600)

oprosti, tisti del, da je končna cena 26.500 ne razumem? ostalo mi je jasno.. Kaksno je torej to brezobrestno financiranje?

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če maj 15, 2014 10:29 am

Meni pa tisit del v ceniku ko so vse cene nad 20k € ni čisto nič jasen :lol:

Z boljšanjem učinkovitosti in nižanjem porabe na tak cenovni način (TSI, DSG), se bo hitro izkazalo, da je hibridni sistem s preprostim motorjem enako drag, samo da porabi manj.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če maj 15, 2014 10:45 am

J.McLane je napisal/-a:Meni pa tisit del v ceniku ko so vse cene nad 20k € ni čisto nič jasen :lol:

Z boljšanjem učinkovitosti in nižanjem porabe na tak cenovni način (TSI, DSG), se bo hitro izkazalo, da je hibridni sistem s preprostim motorjem enako drag, samo da porabi manj.

brezpredmetna debata, ker v sloveniji ni mesta oz strnjenega naselja, kjer bi hibrid sploh prišel do izraza. Že start/stop sistem dela pri nas veliki večini več škode kot koristi. Tisti, ki se vozijo izključno po mestu imajo smarte, twingote, up-e.. 60konjev motorje in ne glede na desno nogo nizjo porabo, da ne govorim strošek kot kakšen hibrid. žal je tako. ostali, ki se vozijo relacijsko, sploh po AC jim hibridi čisto nič ne služijo. še več; avti segmenta kot je octavia so iz modela v model lažji, zmanjšujejo zračni upor in z drugačnimi prenosi ter boljšim izkoristkom nižajo porabo do te meje, katere hibrid že zaradi dodatne teže ne more doseči. pri hibridih pa je kaj- vedno več teže, več elektronike in potenciala za okvare. kot drugo pa nevem zakaj na testu recimo octavie greenline dejansko dosegajo rekordno nizko porabo, pri hibridih pa ni ravno tako.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost