Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

Re: Nakup C4 II 1.6 HDI - mnenja (str. 4)

Napisal/-a hahehihoh Če jun 12, 2014 5:37 am

Moram povedati iskreno, da toliko denarja res nimam. Za avto si lahko privoščim max 10.000 evrov, ker nikoli se ne ve, kaj se lahko zalomi...

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če jun 19, 2014 12:36 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=859 ... 20Tendance

Jutri grem pogledat tega - nekaj časa nazaj je bil že na netu, pa je potem lastnik šel na dopust in se nismo dogovorili za ogled, zdaj pa je nazaj. Je iz uvoza, zdajšnji lastnik ga ima baje 2 meseca, kupil ga je od privatnika ki ga je uvozil iz Francije. Ogledal si ga bom in če bom dobil dober vtis, ga bom v ponedeljek peljal še na pooblaščen servis, da ga pregledajo (če bo lastnik za, če ne avto odpade). Naj bi imel 132.000 km. Malo se bojim, ker to je za 3 leta star avto veliko kilometrov, poleg tega pa na citroenu nimajo vpogleda do opravljenih servisov v tujini... Bomo videli. Mi je pa zelo všeč, ker ima 112-konjski 1.6 HDI, večina ima 93-konjskega.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če jun 19, 2014 3:30 pm

Js ne bi kupu, ker neki ne štima. Nihče ne kupuje vozila za dva meseca.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če jun 19, 2014 4:11 pm

Saj sem tudi jaz malo skeptičen, je pa avto ugoden in lep, zato sem se odločil, da ga pogledam. In če mi še na slabih 9 tisoč spusti ceno...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jun 19, 2014 8:34 pm

Tista nalepka z št.šasije meni deluje kot da je bila prelepljena (zaščitena zarad farbanja) in da ni bil ta avto malo banana.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če jun 19, 2014 9:33 pm

čare je napisal/-a:Tista nalepka z št.šasije meni deluje kot da je bila prelepljena (zaščitena zarad farbanja) in da ni bil ta avto malo banana.

Dobra opazka,jaz nisem sploh opazil tega. Da ni bil avto ukraden in je čez druga šasija zalepljena? :? Ali razbit...

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe jun 20, 2014 6:30 pm

Danes sem tega citroena iz Francije pogledal in izgleda v redu. V ponedeljek gre na servisni pregled. Ima pa vsa okna l. 2010, le vetrobransko je 2011. Najbrž je bilo zamenjano? Je lepo ohranjen, skoraj brez prask, notranjost tudi zelo lepa.

Pravi, da je avto sam uvozil iz Francije (Pariza) za svojega bratranca, ki pa bo dobil naraščaj in mu tak avto zdaj odpade ker rabi večji avto. Zato ga zdaj prodaja. Na vprašanje da ni bil avto zaleten je rekel, da ni po tem niti poizvedoval in da mi ne more povedat za 100%. Na predlog da ga peljemo na servis ni imel nič proti.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 20, 2014 11:45 pm

To so klasični izgovori takih, ki sami uvažajo samo za zaslužek! Za bratranca in ni poizvedoval, če je bil zaleten :?: :roll: :roll: . Malo morgen, kar pomeni, da je verjetno bil zaleten. Reci mu, da ga kupiš, če je žena od bratranca res noseča (te seznani z njo) in res rabijo avto. Le kaj bo odgovoril? Če je resen preprodajalec, je vnaprej pripravil rezervni scenarij, če bo mencal oz igral na zasebnost/oddaljenost/zaupanje, je stvar jasna.

V vsakem primeru res temeljit pregled specializiranega mehanika (ne "splošnega").

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So jun 21, 2014 6:26 am

Imaš prav... In ja, avto bo definitivno pregledan na servisu...

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So jun 21, 2014 1:12 pm

Pa dobro... tudi če ga je uvozil zaradi zaslužka.
Če mu je avto všeč, če je cena ok, zgodovina štima in avto ni bil harmonika, kje je potem problem?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So jun 21, 2014 2:46 pm

Saj ravno to... dejstvo je, da je avto poceni za ta letnik, več o stanju avta pa izvem v ponedeljek na servisu. Cena bo okoli 9 tisoč...

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jun 23, 2014 5:32 pm

Naj povem, da tega avta danes nisem šel gledat, ker sem se odločil počakati na pravega, za katerega bom 100% odločen, da mi je všeč in daje pravi zame.

Poleg tega bi vprašal sledeče. Odločil sem se svoj denar obdržati na TRR-ju, zato bi kupil avto na kredit/leasing. Avto bi se pisal na mamo, ki ima zaposlitveno pogodbo za določen čas. Zanima me, kako je z nakupom od fizične osebe (ko dobim kaj pametnega) in kakšni so pogoji za pridobitev leasinga-kredita? Kolikšen je min. polog? Recimo, da bi bil avto okrog 9 tisoč, 2 tisoč polog, ostalo na obroke, denimo 200 evrov na mesec. Koliko bi avto preplačal - jurja, dva?

Vprašal bi tudi glede tega, da bi si ga uvozil iz Italije (predvsem zaradi večje izbire, ne toliko zaradi cene) - recimo, da tam najdem primernega za 8 tisoč evrov. Kakšen je postopek? Moram avto pripeljati v Slovenijo z avtovleko ali se ga da legalno po cesti? Ima kdo kakšen link, kjer se izračunajo vse dajatve, ki jih je potem treba plačati državi? Kako je z tehničnim?

Vem, da imam ogromno vprašanj, vendar mi ni prav dosti jasno glede uvoza in financiranja.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Po jun 23, 2014 6:15 pm

Po mojem je bolše da počakaš pa kupiš slovenskega. Ne vem kakšen je postopek, zdi se mi da vzameš v italiji začasne tablice da se prpeleš z njim do Slovenije. Pol maš še pa davek na motorno vozila, pa homologacija, pa še mogoče kaj, ne vem, če si preračunaš ne vem če boš kaj profitiral, plus lahko se zastonj pelješ v Italijo in nimaš časa za premislek...
Za kredit, leasing... pojdi na banko pa vprašaj koliko je obresti pa si zračunaj pa boš videl koliko preplačaš. Maš pa še strošek odobritve kredita in pa strošek zavarovanja kredita. Ti daš vlogo potem pa banka preveri tvoje finančno stanje(redna zaposlitev, redni prilivi itd. itd.). Traja pa nekje 3 dni da dajo odgovor. Plačaš varščino pa se zmeniš da te prodajalec par dni počaka...
Je pa pri posojilih tako kot pri kupovanju avtomobila, nekje so manjše obresti nekje večje, tako da je fajn iti vsaj na 3 banke, lizing hiše whatever pa se pozanimat o pogojih financiranja in stroških(kaj se najbolj splača).
Čeprav so trenutno obresti kredita "majhne" jaz osebno ta trenutek ne bi jemal kredita, če bi mel denar na banki. Obresti na depozit je komaj 1.8 procenta na eno leto.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jun 24, 2014 6:03 pm

Uh, dosti sem si prebral in se odločil, da sam ne bi šel v postopek uvoza avtomobila.

Bi pa vprašal sledeče. Zasledil sem podjetje Kreativni najemi, ki bi mi lahko pripeljalo C4 iz Nemčije.

Našel sem recimo enega primernega (na primer)
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ci ... res=EXPORT

Tak avto bi me prišel na gotovino okrog 9700 € (če prodajalec cene ne zniža) z vsemi dajatvami, prevozom ipd., na leasing pa, predvidevam, okrog 11 tisoč. Je l. 2011, ima 130 tisoč km, ima precej opreme in 112 konjskega dizla. Poleg pa ima alu platišča z letnimi in jeklena z zimskimi gumami. Je pa ta avto le primer, kaj se dobi za ta denar. Saj vem, da za ta denar dobim avto tudi v Sloveniji, vendar ne s tako opremo in tako močnega dizla.

Na Kreativnih najemih pravijo, da uvozijo le avte, ki niso od fizičnih oseb, ki imajo servisno zgodovino preverljivo, ki niso bili karambolirani, ki so lepo ohranjeni in v dobrem stanju. Nisem prepričan, vendar mi je ta varianta zelo všeč, ker imaš tako veliko izbire.

Btw: zakaj imajo v nemških oglasih zraven bruto cene napisano še neto?

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To jun 24, 2014 6:14 pm

meni se zdi da oni plačajo neto ceno potem pa pri nas plačajo davek 22% in nato še davek na motorna vozila. V Nemčiji je pa davek 19% če se ne motim.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jun 24, 2014 9:51 pm

Resno se bom pozanimal glede tega da bi mi kdo uvozil avto. Jutri se bom pri g. Robiju iz Kopra (Šuko).

V oči mi je padel ta:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ci ... res=EXPORT

Všeč mi je barva, kilometri so v meji normale (upam, da niso zbiti), ima željen motor, ima alu + jeklena platišča, v redu opremo ipd.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 24, 2014 11:17 pm

Zdiš se vedno bolj neresen. Na avtonetu (tudi na drugi strani) imaš kar nekaj zanimivih (npr ta - garancija + lizing) za nižjo ceno kot je ta iz D (tudi povsem novi niso bistveno dražji, a ti bi za malo manj denarja raje 3 leta ali več starega s 150000km?), a ti bi raje kompliciral (ne obstajajo superduper variante! "Velik izbor" je pot do pečenke, važna je samo ohranjenost in preverljivost, česar za D avte ni.), zraven še pisal na mamo (zakaj že?), hkrati pa se kompliciranja bal! :?: :?: Zdi se, da se bojiš stopit v pravo akcijo. Kje je problem?

Kaj pa star model (ki je marsikomu še vedno lepši) za bistveno nižjo ceno? Jih je kar nekaj zanimivih, npr ta.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr jun 25, 2014 11:10 am

Glej, dejstvo je da za 9700 v Sloveniji ne dobim 110 konjskega, ki bi imel tako opremo kot tisti iz Nemčije.

Na avto.net trenutno ni avta po mojih željah (zadnji mesec). Res da si nemškega avta ne bom mogel pred nakupom ogledat, bo pa za enako ceno kot slovenski lepši, močnejši in bolje opremljen.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr jun 25, 2014 1:35 pm

Jaz se čisto strinjam z essemom, kompliciraš preveč in razmišljaš preveč, premalo pa narediš. In računaj če kupuješ avto z 120.000km da bo kmalu glavni servis, kar je še takoj dodatnih 500eur.

Tudi takle: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=859 ... %20prestav
bi po mojem prišel v poštev če denar ni problem. Počakaš še kakšna 2, 3 tedne da lastnik malo obupa nad prodajo, nato pokličeš in se lažje pogajaš za ceno.

Tista platišča in neka dodatna oprema ko maš željo je samo šminka, platišča se da še vedno nadgraditi, najpomembneje je da ni preveč prevoženih kilometrov oz. rikverc furano in da ni skritih napak(tako mehanskih kot na pločevini-prometne nesreče), vse kar je več(oprema) je super ni pa to vse.
Ali pa kupiš popolnoma novega za 12.000eur: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8095039&show=2
to pomeni 3 tisočake več denarja pa 0 kilometrov in brez skrbi naslednjih(če je vse po sreči) naslednjih nekaj let.... pa še kasko imaš zastonj prvo leto in če še to odšteješ te pride pride okoli 11.000eur in še ne rabiš mami tečnarit za bonus prvo leto.
edit: pozabil sem da iščeš dizla... tudi tale peugeot ki sem ti že poslal povezavo ni drag če se znaš malo pogajat http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=846 ... DI%20ACESS

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr jun 25, 2014 2:53 pm

Ta rdeč za 12500 je res predrag. Saj na to tudi ciljam, prodal ga za ta denar res najbrž res ne bo, tudi za jurja manj bo najbrž šel težko, tako da se bo pomoje dalo lepo pogajat za ceno. Nekako bi za avto najraje dal do 10, morda 11 tisoč evrov (skupaj z stroški lizinga).

Novega bencinarja pa si tudi ne želim, tako da...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov