m.koc je napisal/-a:Vozil sem pežoja 508 in 308 in sta vredi avtomobila za pelat. Škoda da je volan na pežoju 308 tak majhni. Fajn je velik kuferam, notri je lep ambient, ni kaj za šinfat veliko. Preden sem šel na pežo sem šel po ponudbo na vw. Jaz nea vem samo, tu na pežoju so bli prodajalci tak kot se šika, na škodi pa vw pa niso bli vredi. Kupujem avto ne prodajalca samo da pa malo prijaznosti ne pokažejo te pa tudi nič. Na volkswagnu mi je reku tolko lahk damo popusta mi je dal tiste papirje, pa ko sem šel in odzravil je bil kar tiho. Za popust je pa reku takle je, če bi ga vzeli se slišimo in niti besede več.Polne riti vsega majo pa so taki.
Drugi teden bom še šel na testiranja potem bom pa nekaj kupil. lp
mavrica je napisal/-a:m.koc: Te je zanimivo brati, ko take pokaš, si kar predstavljam, ko govoriš v narečju.
Srečno pri nakupu.
Cefizelj je napisal/-a:Za ta volan moraš it avto probat. Mene ni motil, ker sem našel pravo višino volana, ki mi je ustrezala pri vožnji + videl sem odlično na števec. Eni so pa večji/manjši in ne najdejo prave nastavitve (ali jih to toliko moti da se niti ne potrudijo da bi jo našli - tukaj je pa lahko veliko vzrokov zakaj). Se mi je pa zdel ta majhen volan super za vrtet tako v 208 kot v 308, ker imamo doma 307 in je tisto kolo od volana grozno.
For je napisal/-a:Cefizelj je napisal/-a:Za ta volan moraš it avto probat. Mene ni motil, ker sem našel pravo višino volana, ki mi je ustrezala pri vožnji + videl sem odlično na števec. Eni so pa večji/manjši in ne najdejo prave nastavitve (ali jih to toliko moti da se niti ne potrudijo da bi jo našli - tukaj je pa lahko veliko vzrokov zakaj). Se mi je pa zdel ta majhen volan super za vrtet tako v 208 kot v 308, ker imamo doma 307 in je tisto kolo od volana grozno.
Ma ni šans da ne najdeš prave nastavitve, ker volan res gre precej gor-dol in tudi po globini tega ni malo. Sedež pa tudi gre precej gor-dol, naprej nazaj![]()
Ženi sem rabil nekaj časa pojasnjevat da ne rabi premikat volana.... da samo dvigne sedež (jaz ga imam do konca dol) dokler nima števcev nad volanov ...to je tudi vsa filozofija. Ko je to končno dojela, je začela še v svojem Puntiču dvigovat sedež. Ponavadi v prejšnjih avtih ni nič dvigovala ...samo naprej nazaj (kar je bilo narobe) ....zdaj se ji prav fajn zdi kako dobro vidi vse skupaj![]()
![]()
V glavnem, tkole mora izgledat preden se lotiš še ogledala nastavljat
...ne glede na to kaj je treba narediti z sedežem in volanom. Opcij je res veliko ..sedež nastavljiv po dolžnii in višini, in volan po visini in globini.
Je pa res grozno ko se vsedem v Puntota ...kot da bi bil v tovornjaku. Takšen je občutek ko se navadiš na tega Pežojevega.
For je napisal/-a:Cefizelj, se strinjam definitivno!![]()
Mavrica tukaj imaš kar nekaj slikc zaslona http://www.mojalbum.com/delirium-2/peugeot-308 ..pač stvar higijene![]()
Kar se tiče uporabnosti ...verjemi da je zadeva odlična. Pač ...rabiš nekaj časa da se navadiš (kot za vsako novo stvar), potem je pa vse rutina.
Koliko stane?
Pa saj to lahko rečemo za marsikatero zadevo v avtu. Koliko stane kompresor klime, koliko stane hladilnik, koliko stane šipa, pokrov motorja, vrata .....lahko v nedogled o tem razpravljamo.
mavrica je napisal/-a:Zelo lepa notranjost, čeprav zame osebno ergonomija šepa že pri osnovnih stvareh, kot je nastavljanje temperature. Rad imam minimalistične stvari, a nekako morajo biti mehanska stikala, ki so hitro dosegljiva in preprosta (npr. tako kot imajo narejeno novodobni Audiji - lepo zavrtiš gumb kot na vrhunskem HiFi). Me zanima, koliko bo stala zamenjava te elektronske konzole pri Peugeotu, ko se bo iztekla garancija. Verjetno ne bo prav poceni. Izgleda fancy, a bolj neuporabno in deluje umazano.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov