Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mavrica
Novinec

Re: Kateri avto kupiti?

Napisal/-a mavrica Če nov 13, 2014 11:09 pm

m.koc: Te je zanimivo brati, ko take pokaš, si kar predstavljam, ko govoriš v narečju.

Kupovanje novega avtomobila bi ti moralo biti v veselje. Greš na testne vožnje, izbereš avto v katerem se najbolje počutiš, potem pa greš v različne salone, ki prodajajo to isto znamko, in se pogajaš. Danes so pasji časi in novi avtomobili se ne prodajajo. Kupec je kralj, le prepričljiv moraš biti. Moraš vedeti, da je dosti bleferjev, ki bi se samo vozili po testnih vožnjah in uničevali nove avtomobile. Npr. imej aro s seboj, da jo pomahaš pod nos prodajalcu. Pa ti postavljaš ceno, 10-12% popusta. Jaz sem gledal lansko leto Octavio limuzino 2.0 tdi in bi me prišla 20.000 eur, ker ima kolega AH; to se mi je takrat zdel racionalen nakup. Največ avtomobila za nabirat kilometre. Je pa svetovna neumnost, da ne bi kupil nekega (dobrega) avtomobila iz užaljenosti, ker je en nepomeben prodajalec nesposoben.

Srečno pri nakupu.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Če nov 13, 2014 11:39 pm

Ni se vsak sposoben bogajat, usaj js ne. Eni pa to znajo in jim odlično uspeva. Npr.en moj sosed je predlanskem kupu novega Citroena C4, pa ga je(sicer zaradi poznanstva) dobil brez davka, pa še nek enormen popust si je izboril. Na koncu ga je, čez kako dobro leto prodal za isto ceno, kot ga je dejansko kupu. :lol:
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe nov 14, 2014 12:30 am

To pogajanje vsi vidimo različno. Eni na vsak način zbijajo ceno kot na tržnici ....meni je to odveč. Pač vprašam koliko je popusta, in rečem da pri konkurenci dobim več, prijazno pozdravim in grem. :roll:

m.koc je napisal/-a:Vozil sem pežoja 508 in 308 in sta vredi avtomobila za pelat. Škoda da je volan na pežoju 308 tak majhni. Fajn je velik kuferam, notri je lep ambient, ni kaj za šinfat veliko. Preden sem šel na pežo sem šel po ponudbo na vw. Jaz nea vem samo, tu na pežoju so bli prodajalci tak kot se šika, na škodi pa vw pa niso bli vredi. Kupujem avto ne prodajalca samo da pa malo prijaznosti ne pokažejo te pa tudi nič. Na volkswagnu mi je reku tolko lahk damo popusta mi je dal tiste papirje, pa ko sem šel in odzravil je bil kar tiho. Za popust je pa reku takle je, če bi ga vzeli se slišimo in niti besede več. :? Polne riti vsega majo pa so taki.

Drugi teden bom še šel na testiranja potem bom pa nekaj kupil. lp

Odnos prodajalcev tudi pri meni veliko šteje. Bi se kar strinjal z napisanim zgoraj ...dodal bi še prodajalce Mazde, razen tistih v BTCju.

Pri Pežoju, Oplu, Hyundai, tudi pri Seatu (v Kranju sem imel srečo z gospodom Slavkom....kar sem glede na prejšnje izkušnje z to hišo, bil zelo presenečen) sem imel dobre izkušnje.

Glede volana, pa ne skrbi. Mene zdaj bolj skrbi to da se ne bom nikoli več navadil na tistega večjega (namenoma ne bom rekel "normalnega" :mrgreen: ) Pa sem enako kot ti, šele na koncu iskanja šel ta avto pogledat.
Najprej kratka testna vožnja z prodajalko ...čez kakšen dan pa spet za ene 4 urce. Definitivno je testna vožnja bila to kar me je prepričalo ....plus odnos prodajalcev, cena, financiranje, poraba ...

Preden se odločiš, še enkrat vzemi 308 za par urc vsaj ..... ;)

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Pe nov 14, 2014 12:50 am

mavrica je napisal/-a:m.koc: Te je zanimivo brati, ko take pokaš, si kar predstavljam, ko govoriš v narečju.
Srečno pri nakupu.

Pa kaj misliš da ne znam pisat slovnično. Će sem Mariborčan bom pisal po mariborsko lublanske srajce pa naj imajo nosove do kolen. Vprašam koliko bi lahko dali popusta, vprašam če gre še kaj več, če noče dat več te pač rečem da bom malo premislil pa grem.

Samo eno stvar bi še napisal, če bo kaki pošteni kupec bral, pa ne delam nikakve reklame. Ne biti nori pa plačevat trgovcem velke marže pri Škodi. Škoda je postala luksuzna znamka.
Primer: Nova Škoda fabia 1.4 dizel 66kwh z srednjo premo stane 16,300 eurov. Te dobiš popusta 3 procente pa si na 15,900eur in lahko ti še
dvesto eurov odbije ceno, če nočeš 6 let da bi mel samo 4 lete garancije. Te je 15.700eur na gotovino.

Novi Peugeot 308, ki je dosti večji, 1.6 dizel 66kwh z srednjo opremo active, pride po ponudbi z metalik barvo ( fabia nima metalik barve) za 14.970eur na gotovino. Sedaj pa naj nekdo reče da ni škoda luksuz. Če ne bo drugega bom totiga pežoja za 15.240 jurjev vzel z zimskimi gumami gratis.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe nov 14, 2014 1:28 am

Ma za 17.000 (1.6 THP motor) moraš dobiti 308 z Allure opremo. Pa tudi če daš 18.000 je super nakup ...opreme res dovolj.

Allure mora biti obvezno, drugače nisi nič naredil.

Sem pa vesel ko en laik kot ti, hitro ugotovi kako te popularne znamke niso toliko boljše kot so dražje .... :D

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Pe nov 14, 2014 1:46 am

Vse sem prav napisal, samo sem šel gledat ponudbo pa ni metalne barve, piše da je neka siva navadna hurikan. Tisto metalno bi "dobi" če bi blo financiranje. Active je tak isto ko Allure samo kaka malenkost je pri alurji več tak da se ne po moje nea splača. Kaj bi pa za 15.300 dobil pri Škodi? Rapida dizla še verjetno ne, ga niti nisem gledal, ker sem slišal da majo z motorji probleme.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe nov 14, 2014 1:54 am

Dobro si ogledaj oba paketa u živo in poglobi se v seznam opreme ....ni malenkost.

Malenkost je razlika v ceni :mrgreen: že FUL LED je vreden veliko

žal ti bo, če vsaj ne preveriš razlike ;)

aja ....pa 1.2 THP moraš probat ..to je bencinar z porabo dizla. 130 KM, i bez traktorskega hrupa :mrgreen:

metor
Novinec

Napisal/-a metor Pe nov 14, 2014 1:58 pm

X2

Pa ta motor 1.2 e-thp je tud odličen, ga mam js in lahko iz prve roke povem.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe nov 14, 2014 5:20 pm

@m.koc: a te lahko malo za rokav pocukam? :) Ravno si omenil ta novi peugeotov mali volan. Povej kako je to kaj in to ko so števci mal dvignjeni? Je res tako super kot pravijo v reklami da celega vidiš ker kolikor malo teste vidim bi naj bil števec pokrit. Mi je bolj všeč nižje in normalen volan.

Bi pa bilo to uporabno če bi bil spodaj manjši predal verjetno :)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe nov 14, 2014 5:25 pm

Za ta volan moraš it avto probat. Mene ni motil, ker sem našel pravo višino volana, ki mi je ustrezala pri vožnji + videl sem odlično na števec. Eni so pa večji/manjši in ne najdejo prave nastavitve (ali jih to toliko moti da se niti ne potrudijo da bi jo našli - tukaj je pa lahko veliko vzrokov zakaj :) ). Se mi je pa zdel ta majhen volan super za vrtet tako v 208 kot v 308, ker imamo doma 307 in je tisto kolo od volana grozno.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe nov 14, 2014 5:56 pm

Aha no super :) takoj ko bo kje možnost bom sprobal.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe nov 14, 2014 7:34 pm

Meni je ta novi Peugeot volan super, sicer v p2008, ampak gre za podobno zadevo.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe nov 14, 2014 11:02 pm

Cefizelj je napisal/-a:Za ta volan moraš it avto probat. Mene ni motil, ker sem našel pravo višino volana, ki mi je ustrezala pri vožnji + videl sem odlično na števec. Eni so pa večji/manjši in ne najdejo prave nastavitve (ali jih to toliko moti da se niti ne potrudijo da bi jo našli - tukaj je pa lahko veliko vzrokov zakaj :) ). Se mi je pa zdel ta majhen volan super za vrtet tako v 208 kot v 308, ker imamo doma 307 in je tisto kolo od volana grozno.

Ma ni šans da ne najdeš prave nastavitve, ker volan res gre precej gor-dol in tudi po globini tega ni malo. Sedež pa tudi gre precej gor-dol, naprej nazaj :roll:
Ženi sem rabil nekaj časa pojasnjevat da ne rabi premikat volana.... da samo dvigne sedež (jaz ga imam do konca dol) dokler nima števcev nad volanov ...to je tudi vsa filozofija. Ko je to končno dojela, je začela še v svojem Puntiču dvigovat sedež. Ponavadi v prejšnjih avtih ni nič dvigovala ...samo naprej nazaj (kar je bilo narobe) ....zdaj se ji prav fajn zdi kako dobro vidi vse skupaj :mrgreen: :lol:

V glavnem, tkole mora izgledat preden se lotiš še ogledala nastavljat
Slika

...ne glede na to kaj je treba narediti z sedežem in volanom. Opcij je res veliko ..sedež nastavljiv po dolžnii in višini, in volan po visini in globini.

Je pa res grozno ko se vsedem v Puntota ...kot da bi bil v tovornjaku. Takšen je občutek ko se navadiš na tega Pežojevega. ;)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So nov 15, 2014 12:04 am

For je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:Za ta volan moraš it avto probat. Mene ni motil, ker sem našel pravo višino volana, ki mi je ustrezala pri vožnji + videl sem odlično na števec. Eni so pa večji/manjši in ne najdejo prave nastavitve (ali jih to toliko moti da se niti ne potrudijo da bi jo našli - tukaj je pa lahko veliko vzrokov zakaj :) ). Se mi je pa zdel ta majhen volan super za vrtet tako v 208 kot v 308, ker imamo doma 307 in je tisto kolo od volana grozno.

Ma ni šans da ne najdeš prave nastavitve, ker volan res gre precej gor-dol in tudi po globini tega ni malo. Sedež pa tudi gre precej gor-dol, naprej nazaj :roll:
Ženi sem rabil nekaj časa pojasnjevat da ne rabi premikat volana.... da samo dvigne sedež (jaz ga imam do konca dol) dokler nima števcev nad volanov ...to je tudi vsa filozofija. Ko je to končno dojela, je začela še v svojem Puntiču dvigovat sedež. Ponavadi v prejšnjih avtih ni nič dvigovala ...samo naprej nazaj (kar je bilo narobe) ....zdaj se ji prav fajn zdi kako dobro vidi vse skupaj :mrgreen: :lol:

V glavnem, tkole mora izgledat preden se lotiš še ogledala nastavljat
Slika

...ne glede na to kaj je treba narediti z sedežem in volanom. Opcij je res veliko ..sedež nastavljiv po dolžnii in višini, in volan po visini in globini.

Je pa res grozno ko se vsedem v Puntota ...kot da bi bil v tovornjaku. Takšen je občutek ko se navadiš na tega Pežojevega. ;)

...če prebereš stavek v oklepaju sem precej insinuiral da ljudje, ki ne najdejo pravega položajo, le-tega ne najdejo bolj zaradi drugih predsodkov, ne zaradi dejanskih težav. Kar sem bral testov 308ke, jih veliko trdi da ne najdejo pravega položaja (kot recimo pri Renaultih položaj gumba za tempomat...), čeprov stvar ni ravno zapletena :).

Dopuščam pa možnost da kdo res ne najde prave nastavitve....

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 15, 2014 12:24 am

Zelo lepa notranjost, čeprav zame osebno ergonomija šepa že pri osnovnih stvareh, kot je nastavljanje temperature. Rad imam minimalistične stvari, a nekako morajo biti mehanska stikala, ki so hitro dosegljiva in preprosta (npr. tako kot imajo narejeno novodobni Audiji - lepo zavrtiš gumb kot na vrhunskem HiFi). Me zanima, koliko bo stala zamenjava te elektronske konzole pri Peugeotu, ko se bo iztekla garancija. Verjetno ne bo prav poceni. Izgleda fancy, a bolj neuporabno in deluje umazano.

Slika

metor
Novinec

Napisal/-a metor So nov 15, 2014 12:54 am

Hm kaj pa je treba temperaturo skos tikat, js naštimam na določeno temperaturo na obeh straneh enako in tko pustim. Občasno spremenim smer pihanja drugače pa nimaš kej tikat dosti, sj zato je pa avtomatska klima ane. Tko je blo pri prejšnjem avtu, ki je mel gumbe in tko je zdej k mam ta zaslon.
Pa vedno bolj bojo tile zaslončki izpodrinjali gumbe, tako da se bo treba navadit tudi pri drugih znamkah. In dejansko je boljše, ko se navadiš čist simpl za rabit, vse lepo pospravljeno, enostavno čiščenje,...

PS. za glasnost radia pa ima tale (HIFI style) gumb za zavrtet :)
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So nov 15, 2014 1:05 am

Cefizelj, se strinjam definitivno! ;)

Mavrica tukaj imaš kar nekaj slikc zaslona http://www.mojalbum.com/delirium-2/peugeot-308 ..pač stvar higijene :)

Kar se tiče uporabnosti ...verjemi da je zadeva odlična. Pač ...rabiš nekaj časa da se navadiš (kot za vsako novo stvar), potem je pa vse rutina.
Koliko stane?
Pa saj to lahko rečemo za marsikatero zadevo v avtu. Koliko stane kompresor klime, koliko stane hladilnik, koliko stane šipa, pokrov motorja, vrata .....lahko v nedogled o tem razpravljamo. :roll:

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 15, 2014 3:06 am

For je napisal/-a:Cefizelj, se strinjam definitivno! ;)

Mavrica tukaj imaš kar nekaj slikc zaslona http://www.mojalbum.com/delirium-2/peugeot-308 ..pač stvar higijene :)

Kar se tiče uporabnosti ...verjemi da je zadeva odlična. Pač ...rabiš nekaj časa da se navadiš (kot za vsako novo stvar), potem je pa vse rutina.
Koliko stane?
Pa saj to lahko rečemo za marsikatero zadevo v avtu. Koliko stane kompresor klime, koliko stane hladilnik, koliko stane šipa, pokrov motorja, vrata .....lahko v nedogled o tem razpravljamo. :roll:

Zelo lep!

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc So nov 15, 2014 12:17 pm

mavrica je napisal/-a:Zelo lepa notranjost, čeprav zame osebno ergonomija šepa že pri osnovnih stvareh, kot je nastavljanje temperature. Rad imam minimalistične stvari, a nekako morajo biti mehanska stikala, ki so hitro dosegljiva in preprosta (npr. tako kot imajo narejeno novodobni Audiji - lepo zavrtiš gumb kot na vrhunskem HiFi). Me zanima, koliko bo stala zamenjava te elektronske konzole pri Peugeotu, ko se bo iztekla garancija. Verjetno ne bo prav poceni. Izgleda fancy, a bolj neuporabno in deluje umazano.

Kaj ti audije v maribori prodajaš? Zadnič ko sem bil v salonu pa sem sedel v a3 pa sem vprašal prodajalca, če ma touchscreen tak ko golf pa je rekel: nene, to je boljše ni nič umazano gor ker se z gumbom pomika pa se ne poznajo fleki na ekranu. Te sem ga pa vprašal zakaj če je to tak boljše pa nima novi terenski volvo, ki bo prišo kmalu ven nima tudi takega gumba, ampak ima (kaj zaj vem bom napamet reku), 40 centimetrski touchscreen, pa je malo boljši pa dražji avto ko audi a3. Te je bil pa kr tiho :D

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 15, 2014 12:25 pm

očitno prodajalec gleda enako praktično kot jaz. Bomo videli, kam bodo šli trendi v prihodnje. Če bo tako kot pri mobitelih, bo kmalu vse na dotik. Volvo je pa itak kitajski :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov