Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: Zbijanje cene novega avtomobila

Napisal/-a emozul Sr jul 15, 2015 12:13 pm

Ne, nič ne bom rekel, ker me samo zanima, kakšna je splošna percepcija o zaslužkih v avtobranži... In glede na to, da je bilo vprašanje jasno zastavljeno, bi pričakoval tudi jasen odgovor. Če pa pač nimaš nič pametnega za napisat, pa ne rabiš igrati forumskega klovna...simple as that! ;)[/quote]

Tako smešnega odgovora pa še ne.
Sedaj naj mi ugibamo koliko je zaslužka, ti se boš pa zraven smejal.
Resno, dejte že enkrat napisat koliko je pa bo MIR.
Samo za info. Ko sem kupil Škodo (junij 2015), mi je sam prodajalec rekel, da so RS-kam dgvignili ceno, reci in piši 1000e, kam gre potem ta denar :huh:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jul 15, 2015 12:30 pm

Avtomobil bo najceneje, če plačaš z denarjem celega tukaj me ne bo prepričal nobeden, ker so mi že prevečkrat rinili financiranje in pri 3 znamkah je bil končno dražji avto.
Vsako podjetje, ki ga boš priklopil zraven bo hotelo nekaj imeti od tega in plačal bo seveda kupec.
Raznovrstna financiranja živijo od vašega preplačanega avta in ne od nas ki smo skeširal avto.
Saj po eni strani je prav, da jemljete financiranje imajo ljudje vsaj službe in prihodek, plače pa še brezposelnost je manjša in človek ki kupuje nov avto ima itak preveč denarja.

Za avto je največja možna bedarija jemat lizing, ker se dobijo od recimo 500eur naprej, druga stvar je hiša, stanovanje ki se ne dobi za 500eur in čisto prav je, da se ta preseravanja plačajo. Pri nakupu avta bi osebno še podražil obresti.
Lp

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr jul 15, 2015 6:19 pm

pskoda je napisal/-a:Avtomobil bo najceneje, če plačaš z denarjem celega tukaj me ne bo prepričal nobeden, ker so mi že prevečkrat rinili financiranje in pri 3 znamkah je bil končno dražji avto.
Vsako podjetje, ki ga boš priklopil zraven bo hotelo nekaj imeti od tega in plačal bo seveda kupec.
Raznovrstna financiranja živijo od vašega preplačanega avta in ne od nas ki smo skeširal avto.
Saj po eni strani je prav, da jemljete financiranje imajo ljudje vsaj službe in prihodek, plače pa še brezposelnost je manjša in človek ki kupuje nov avto ima itak preveč denarja.

Za avto je največja možna bedarija jemat lizing, ker se dobijo od recimo 500eur naprej, druga stvar je hiša, stanovanje ki se ne dobi za 500eur in čisto prav je, da se ta preseravanja plačajo. Pri nakupu avta bi osebno še podražil obresti.

Avto od 500€ naprej? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jul 15, 2015 6:33 pm

:?: Ne razumem :?: Ali mogoče hočeš povedati, da se ne dobi avta za prevoz od točke A do točke B za 500eur :?: V tem primeru jih imaš na avto.netu ogromno tudi za dosti nižjo ceno
Lp

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Sr jul 15, 2015 7:21 pm

pskoda je napisal/-a:Avtomobil bo najceneje, če plačaš z denarjem celega tukaj me ne bo prepričal nobeden, ker so mi že prevečkrat rinili financiranje in pri 3 znamkah je bil končno dražji avto.

A ti si pa frajer ker si skeširal avto? Najvecja bedarija. Sem preprican da živiš pri starših in delaš samo za avto.
Če kupiš avto na keš je isto kot če bi ga vrgel v morje naj ga ribe požrejo, saj maš že nasledn dan kakega jurja manj, ki si ga prej moral dolgo dajat na kup.
Če kupiš avto na lizing, daš minimalni polog in plačuješ na mesec kolikor avto uporabljaš in je to to. Privarčevan denar raje zapraviš za kej bol pametnega..recimo želijo otroci v glasbeno pa rabiš takoj par jurčkev na lagerju za inštrument..aja pa inštrumenti ne zgubljajo vrednosti, recimo :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr jul 15, 2015 8:19 pm

yeo je napisal/-a:A ti si pa frajer ker si skeširal avto? Najvecja bedarija. Sem preprican da živiš pri starših in delaš samo za avto.
Če kupiš avto na keš je isto kot če bi ga vrgel v morje naj ga ribe požrejo, saj maš že nasledn dan kakega jurja manj, ki si ga prej moral dolgo dajat na kup.
Če kupiš avto na lizing, daš minimalni polog in plačuješ na mesec kolikor avto uporabljaš in je to to. Privarčevan denar raje zapraviš za kej bol pametnega..recimo želijo otroci v glasbeno pa rabiš takoj par jurčkev na lagerju za inštrument..aja pa inštrumenti ne zgubljajo vrednosti, recimo :)

WTF? Vrgel v morje? Kaj? A lizing je pa...kaj? A ti še plačajo, da ga vzameš? Daj mi povej, kje se to dobi!

Pri lizingu ali kakršnemkoli drugemu financiranju ne privarčuješ ampak obratno...vedno nekomu plačaš nek procent, da lahko "uporabiš" njegov denar za nakup/uporabo avta. Torej če kdo meče denar v morje je to tisti, ki ga kupi prek xy financiranja (takšnega ali drugačnega) - če nima izbire, OK, če jo ima pa pač njegova izguba. Večina ljudi izbiro ima.

Torej le še en v vrsti, ki misli, da je ceneje, če kupi na obroke. Nikoli ni in nikoli ne bo ceneje, v daleč najboljšem primeru bo cena ista, če slučajno naletiš na neko tako akcijo, a 100x raje vzamem oz. počakam 5% popusta kot "zastonj" položnice. Ja, avto je mal dražja investicija, ampak vse se da, če se hoče in predvsem, če ti ne pade krona z glave, če se nekaj časa voziš z ne ravno novim avtomobilom.

Če pa zapravljaš za cunje in pijačo do "minusa" na računu potem pa seveda izbire ni, kot "na silo" dat vsak mesec za avto 200€+. :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jul 15, 2015 8:42 pm

yeo je napisal/-a:

A ti si pa frajer ker si skeširal avto? Najvecja bedarija. Sem preprican da živiš pri starših in delaš samo za avto.

:lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:
Kakšen beden komentar
Ali ti misliš, da avto na lizing pa ni treba odplačat? Tam imaš pa gratis in ti ni treba dolgo delat za lizing, da ga odplačaš in preplačaš?

Osebno nisem frajer, ker si privoščim tisto kar si lahko kupim. Frajer si ti, ker imaš stvari, ki jih ne moreš kupit, ampak se vseeno z njimi preseravaš, važiš ki pa sploh niso tvoje

Zaradi takega bednega razmišljanja po televizorju poslušam, da je že skoraj vsak slovenec zakreditiran do glave

ps.: instrumenti izgubljajo vrednost. To vem, ker imam 6 letno glasbeno šolo in tudi vedno imam par jurjev na lagerju
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 16, 2015 7:28 am

yeo je napisal/-a:

Orkamdana, tazga komentarja pa že dolgo nisem prebral :roll:
Mimgrede, jst sem do zdej tud vse avte plačal na keš in še nisem bakrotiral.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jul 16, 2015 10:37 am

Dejte se malo pohladiti ker je zunaj vroče poletje.

Vsak naj s svojim denarjem dela kar hoče in vsak ima svojo računico. Samo ne se žaliti, če ima kdo drug princip "obračanja" svojega denarja.

Se pa vedno ugotovi ene in iste stvari:
- da je avto vedno slaba naložba (za veliko večino ljudi, pustimo izjeme, privatnike, itd)
- da naj bi bilo najbolj ugodno enkratni znesek z gotovino (moje opažanje: ni vedno tako)
- da naj bi bilo najbolj "potratno" jemati lizing (moje opažanje: ni vedno tako)

Vedno je treba preračunati na podlagi dejanske ponudbe in pogojev. Večkrat se je že izkazalo, da je bil leasing na najkrajši možni rok ob primernem pologu ugodnejši od gotovine v enem znesku. Ampak se je treba poglobiti v dejanske številke, ne pa kar pavšalno, da je gotovina zakon, leasing pa za odiranje.

Nekateri so vajeni gotovinskega keširanja, drugi pa "prisiljeni" v obročno plačevanje, tretji pa preračunajo, kaj se v dejanskem primeru izplača.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če jul 16, 2015 11:06 am

Mi smo vzeli avtomobil na lizing zato,ker smo dobili 1000€ popusta,a v pogodbi nikjer ne piše,da ne smemo prej prekiniti in bomo kaka 2 obroka plačali in smo izračunali,da nas avto še vedno pride 800€ ceneje(všteti vsi stroški,ki nastanejo s prekinitvijo lizinga). To je edini razlog,da nismo plačali z gotovino. Pri oplu pa je mogel znanec plačati obresti za celo leto kljub temu,da je odplačal potem avto že po 2 mesecih.

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Če jul 16, 2015 2:25 pm

Avto skeširate ja, živite pa pri starših :))

Avto kupim na lizing, dnevno delam 200km minimalno, menjam na dve leti. Vse imam preračunano, skeširat se ga ne splača..denar imam na lagerju za nepredvidene in nujne stroške.

Zakaj pa mislite da podjetje, ki ima na računu 100.000eur in kupi avto za 30.000 eur ga vzame na lizing?....
Lp

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če jul 16, 2015 3:13 pm

yeo je napisal/-a:Avto skeširate ja, živite pa pri starših :))

Avto kupim na lizing, dnevno delam 200km minimalno, menjam na dve leti. Vse imam preračunano, skeširat se ga ne splača..denar imam na lagerju za nepredvidene in nujne stroške.

Zakaj pa mislite da podjetje, ki ima na računu 100.000eur in kupi avto za 30.000 eur ga vzame na lizing?....
Lp

Podjetja verjetno leasing dajo v stroške. Kje ti prikažeš stroške in si s tem poplačaš leasing, ne vem (morda pri obiranju države z nižjimi cenami vrtcev).

Verjamem, da je kar nekaj forumašev, ki ne živijo pri starših, pa vseeno skeširajo avto, imajo na lagerju kakih 10 ali pa 20 jurjev in jim ni treba preračunavati ali imajo dovolj za ženino rojstnodnevno darilo.
Zadnjič spremenil Locher, dne Če jul 16, 2015 3:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če jul 16, 2015 3:16 pm

Firediver je napisal/-a:Dejte se malo pohladiti ker je zunaj vroče poletje.

Vsak naj s svojim denarjem dela kar hoče in vsak ima svojo računico. Samo ne se žaliti, če ima kdo drug princip "obračanja" svojega denarja.

Se pa vedno ugotovi ene in iste stvari:
- da je avto vedno slaba naložba (za veliko večino ljudi, pustimo izjeme, privatnike, itd)
- da naj bi bilo najbolj ugodno enkratni znesek z gotovino (moje opažanje: ni vedno tako)
- da naj bi bilo najbolj "potratno" jemati lizing (moje opažanje: ni vedno tako)

Vedno je treba preračunati na podlagi dejanske ponudbe in pogojev. Večkrat se je že izkazalo, da je bil leasing na najkrajši možni rok ob primernem pologu ugodnejši od gotovine v enem znesku. Ampak se je treba poglobiti v dejanske številke, ne pa kar pavšalno, da je gotovina zakon, leasing pa za odiranje.

Nekateri so vajeni gotovinskega keširanja, drugi pa "prisiljeni" v obročno plačevanje, tretji pa preračunajo, kaj se v dejanskem primeru izplača.

Keširanje je zakon!

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Če jul 16, 2015 6:07 pm

Ne mojster, ne gre se za stroske. Zivimo v kapitalizmu in uspesno podjetje zeli cim nizje stroske in cim vecji dobicek.
Point ki ga zelim dotupit je, da ce imas 100.000eur jih uspesno podjetje obrne in jih ima nasledn dan 120.000eur, namesto da jih zapravi za avto...hvala bogu za lizing, jebes obresti, vse pac neki stane

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če jul 16, 2015 6:24 pm

yeo je napisal/-a:Ne mojster, ne gre se za stroske. Zivimo v kapitalizmu in uspesno podjetje zeli cim nizje stroske in cim vecji dobicek.
Point ki ga zelim dotupit je, da ce imas 100.000eur jih uspesno podjetje obrne in jih ima nasledn dan 120.000eur, namesto da jih zapravi za avto...hvala bogu za lizing, jebes obresti, vse pac neki stane

Malce spoštljivosti, kolega. Nisem jaz zate mojster.

Yeo, nisem jaz podjetje. Te kapitalistične zapravljivske fore pri meni ne veljajo veliko.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Če jul 16, 2015 6:31 pm

pskoda je napisal/-a::?: Ne razumem :?: Ali mogoče hočeš povedati, da se ne dobi avta za prevoz od točke A do točke B za 500eur :?: V tem primeru jih imaš na avto.netu ogromno tudi za dosti nižjo ceno

Nevem zakaj si pol privoscis luksuz? Tud brez letnega dopusta na morje se da prezivet,.... Bos tud tam nekaj privarceval.
Slika

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe jul 17, 2015 12:00 am

Locher je napisal/-a:

Lp

Podjetja verjetno leasing dajo v stroške. Kje ti prikažeš stroške in si s tem poplačaš leasing, ne vem (morda pri obiranju države z nižjimi cenami vrtcev).

Verjamem, da je kar nekaj forumašev, ki ne živijo pri starših, pa vseeno skeširajo avto, imajo na lagerju kakih 10 ali pa 20 jurjev in jim ni treba preračunavati ali imajo dovolj za ženino rojstnodnevno darilo.

Tudi, če kdo živi pri starših, ni poceni, sploh, če je potrebno uredito fasado, okna, streho, parket, peč, izolacijo, kopalnico,....
Kot drugo lizing se splača, če mene vprašaš samo za podjetja, za fizične osebe ne.
A se ti zdi, da je veliko, če imaš na lagerju 10000-20000 evrov, meni ne preveč, sploh, če zgubiš službo.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jul 17, 2015 5:18 am

emozul je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

Lp

Tudi, če kdo živi pri starših, ni poceni, sploh, če je potrebno uredito fasado, okna, streho, parket, peč, izolacijo, kopalnico,....
Kot drugo lizing se splača, če mene vprašaš samo za podjetja, za fizične osebe ne.
A se ti zdi, da je veliko, če imaš na lagerju 10000-20000 evrov, meni ne preveč, sploh, če zgubiš službo.

Hiša nikoli ni bila poceni, terja veliko časa in denarja. 20k danes ni veliko denarja, prej nek minimum. Če ostaneš brez službe, to hitro spoznaš. Bolje pa je ušivih 20k na lagerju kot 20k zapufan.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe jul 17, 2015 6:53 am

MatejW je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a::?: Ne razumem :?: Ali mogoče hočeš povedati, da se ne dobi avta za prevoz od točke A do točke B za 500eur :?: V tem primeru jih imaš na avto.netu ogromno tudi za dosti nižjo ceno

Nevem zakaj si pol privoscis luksuz? Tud brez letnega dopusta na morje se da prezivet,.... Bos tud tam nekaj privarceval.

Zato ker imam denar in si ga lahko privoščim. Drugače pa to ni bil point mojega vprašanja. Point je bil oz vsaj razumel sem tako, da avta ne moreš dobiti za 500eur, da te pripelje od točke A do točke B, ampak je treba vzet lizing jaz pravim temu fafing za kredit ponavadi taki itak niso sposobni, da se lahko pelješ
Lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jul 17, 2015 7:08 am

Brezveze napadat drug drugega, vsak ima svojo računico:
- eden skešira, da ima potem mir glede plačevanja avtomobila
- drugi vzame leasing, ker si drugače ne more privoščiti takega avtomobila (ampak to je itak njegov problem)
- tretji vzame leasing kljub temu, da ima denar in ostanek do polne cene avtomobila skozi mesece sproti obrača na druge načine, da pokrije obrok in še mu ostane..
- četrti preračuna, kaj se mu trenutno splača glede na dejanski primer - keš - leasing (višina pologa, višina obroka, trajanje odplačevanja..)
- peti iz principa ne kupi novega avta
- šesti štuka svoj star izrabljen avto, ker za drugega rabljenega nima denarja, kaj šele za novega
- in tako dalje

Lahko bi nadaljevali:
- da ima eden rad na lagerju vedno 100k € za vsak slučaj
- da drugi živi iz dneva v dan in ima na lagerju tisto sprotno kar strese iz žepa
- da tretji živi pri starših in svojo plačo požene po grlu
- da četrti živi sam, pa še bajto zida
- in tako dalje

Dejmo pustit da vsak živi svoj način življenja! Vsak ima svoje okoliščine in vsak naj po svoje presodi kako naj kupi avto!
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov