kris je napisal/-a:Ok najprej TOMA kateri avto voziš?
potem pa še ghostrider:
No vidiš sam si napisal da vag-vi avtomobili pešajo pri kvaliteti zakaj pa tega nihče ne omenja, kar se corole tiče smo jo imeli doma novembra 2005 imela je 4000 km tako da ni bila predpotopna ampak čisto nova, pa za toyoto bi še najdu več napak brat od punce je mel corollo verso pa lahko rečem da tudi ni bila popolna kar se kvalitete odznotraj tiče pa še na nobenem testu nisem zasledil da bi kaj kritizirali na armaturki zgoraj naprimer ima predal ki je štrlel za 0,5 cm iz linije prav tako spodnji, ročaji na vrati so bili res slabi ne vem kako bi to opisal (recimo če režeš plastiko na koncu vedno malo ostane na robu ko odrežeš kar je treba stran pobrusit no tu se je kr zraven vse držalo, to se zdej spomnem pa še bi se kaj našlo.
Praviš da imata kolega prejšni model 147 se pravi to je letnik 01,02 tu nekje isto kot on mercedes pa poglej eno armaturko od mercedesa clk-ja 01 pa od 147 in mislim da ne moreš reči da je od mercedesa kaj bolj kvalitetna, kar se pa novih alf tiče se pravi nova 147, 159, brera te so pa zdaj svetlobna leta pred 156,166, prejšnjo 147 in jim tudi na testih nihče več ne očita da ni kvalitetna, prej nasprotno sigurno se najdejo napakice sam jaz hočem sam povedat da alfa tu ni izjema.
Kar se alfinih motorjev tiče, dizelski so eni boljših zato tudi tam skoraj ni napak ampak se tudi najde kot povsod drugje, pri bencinski ts motorjih so lahko bili problemi ali pa tudi ne recimo mi jih doma nikoli z nobeno alfo nismo imeli naprimer 156 1.8 ts 180.000 km, 166 2.5 V6 150.000 km, zdej pa moja gt-jka 1.9 jtdm okoli 50.000 in tudi nobenega problema tako da mi nimamo slabih izkušenj z alfami. Pa še to italijani ziher gledajo na konkurenco v novih alfah so sami novi motorji ki niso več gnani z jermeni kar je lahko bil problem, ampak so gnani z verigami pa tudi vse ostalo je bojše tako da mislim da so sedaj zelo konkurenčni, tako da najprej je treba avto probat potem pa se lahko čez njega govori nekateri pa kr na osnovi govoric komentrijao avtomobile ki jih od blizu še videli niso.
INFINITI je napisal/-a:Tudi "nižji" razred pri hondi je postal špica. Poglejte si zadnjo generacijo civica. Ne samo tekstruo plastike in gume, ampak celoten fit&finish pa občutek ko šlataš in premikaš gumbe. Nenazadnje so izjavili da je definitivno konec "poceni" hond - v vizir so vzeli AUDI v razredih kjer jim konkurira.
gorgo je napisal/-a:jaz osebno vozim tud MB A in ti lahko zagotovim, da škripa odzadaj in poka, sicer pa je tak znano da pri Ajih grejo fuč zadnje roke... za MLa pa nevem
INFINITI je napisal/-a:Tudi "nižji" razred pri hondi je postal špica. Poglejte si zadnjo generacijo civica. Ne samo tekstruo plastike in gume, ampak celoten fit&finish pa občutek ko šlataš in premikaš gumbe. Nenazadnje so izjavili da je definitivno konec "poceni" hond - v vizir so vzeli AUDI v razredih kjer jim konkurira.
INFINITI je napisal/-a:gorgo je napisal/-a:jaz osebno vozim tud MB A in ti lahko zagotovim, da škripa odzadaj in poka, sicer pa je tak znano da pri Ajih grejo fuč zadnje roke... za MLa pa nevem
To se pri Aju dogaja, ker so po tistemu znamenitemu prevračanju na streho, menjali kinematiko podvozja, tršali in nižali - specifikacije materialov so pa ostale isto in so tako izven tolerance - zato pokajo zadeve spodaj - naš sodelavec ima svojo Ajko vsake toliko na servisu da mu to štimajo - pa še kar ne morejo.
Drugače mi je A bil dober avto - na enemu prvih v sloveniji sem privozil vozniški izpit; bil je 170 CDI. BIl sem presenečen kako stabilen je bil na avtocesti pri visoki hitrosti (inštruktor je dovolil "razdevičenje motorja" heheh) glede na svojo kratko medosno razdaljo.
Rekel, bi da je ta avto bil eksperiment in učni pripomoček za MB v tej klasi - šele sedanji A je meca, ki si zasluži zvezdo na nosu, predvsem po notranjosti.
kris je napisal/-a:Ghostrider kar se tiče tistega žaganja nisem rekel da so žagali ampak na robovih so bili taki ostanki od česa so pa ne vem, sam nisem vedu kako naj razložim kaj mislim, toyota ki je kao ful kvalitetna in ne crkuje od punce brat jo je po 4 mesecih prodal ker je dvakrat obstal z njo (vzrok nafta) ampak ker mu tega niso mogli urediti jo je pač prodal ker ne misli vsake toliko časa obstat na cesti, tako da tud toyote niso nepokvarljive.
Mojster Miha je napisal/-a:Glede zadnje izjave - problemi z dizel agregati samo pri Japoncih
Se zavedaš, da ima večina Japonskih znamk, ki ponujajo dizel agregate v svojih modelih po izvoru "Made in EU" - MAZDA = FORD oz PSA, TOYOTA = PSA, NISSAN = RENAULT ....
Na kratko komu potem pripisati krivdo - Japoncem, ki agregat v bistvu le vgradijo, ali EU, ki ga konstruira ?
LP
TOMA je napisal/-a:Se opravičujem če sem komu stopil na žulj. izrazil sem le svoje mnenje. To pa mislim, da je še dovoljeno na tem forumu. Res je, da še nisem bil lastnik Alfe. Zbodla me je le primerjava kvalitete med MB in Alfo. Zanima pa me čeje kdo na tem forumu kupil Alfo zaradi kvalitetne izdelave in kvalitetnih materialov ? Dvomim ! Ravno ta dva pogoja sta zame najbolj pomembna, zato tudi kupujem avtomobile, kjer je možnost tveganja najmanjša. To pa na žalost ni Alfa. Pa brez zamere.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov