Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če dec 14, 2006 7:00 pm

ko stopiš mački na rep, zacvili. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če dec 14, 2006 7:16 pm

Ne, sploh ne.
Bodimo(te) realni in ne pisat o tem, kako je neka znamka vozil za en falus in krš od avta, poleg tega pa imeti na "svojem spisku lastništva vozil" 1,2 ali 3 avte te znamka. Če bi bil res tak krš, ga gotovo ne bi kupil 3x. Vsaj jaz tako mislim.Imel sem tri Alfe do sedaj. Četrto kupujem. Še nobena me ni pustila na cesti. Za razliko od Audija in BMW.
Ko so brata(Audi A6) in očeta(BMW 3) pripeljali z vlečno domov. :( Pa sta bila oba avtomobila kar draga, glede na Alfe. :cry:

Svoje komplekse mora človek sproščati kje drugje, ne na forumu. ;)

Od Renaulta pa lahko napišem diplomsko koliko in kakšnih reklamacij imajo. Tako, da mislim, da je Renault veliko bolj v kurcu, kot Alfa. :oops:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če dec 14, 2006 7:29 pm

Nasty je napisal/-a:Ne, sploh ne.
Bodimo(te) realni in ne pisat o tem, kako je neka znamka vozil za en falus in krš od avta, poleg tega pa imeti na "svojem spisku lastništva vozil" 1,2 ali 3 avte te znamka. Če bi bil res tak krš, ga gotovo ne bi kupil 3x. Vsaj jaz tako mislim.Imel sem tri Alfe do sedaj. Četrto kupujem. Še nobena me ni pustila na cesti. Za razliko od Audija in BMW.
Ko so brata(Audi A6) in očeta(BMW 3) pripeljali z vlečno domov. :( Pa sta bila oba avtomobila kar draga, glede na Alfe. :cry:

Svoje komplekse mora človek sproščati kje drugje, ne na forumu. ;)

Od Renaulta pa lahko napišem diplomsko koliko in kakšnih reklamacij imajo. Tako, da mislim, da je Renault veliko bolj v kurcu, kot Alfa. :oops:

"ne pisat bla bla bla... reno je še bolj v kurcu"
zdej se pa odloč
jst zase lahko povem, da nimam nč ožjega izbora znamk pri nakupu zarad statistike pokvarljivosti- pravgotovo pa se izbor zoža zarad slabih servisov ;)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če dec 14, 2006 7:40 pm

ocean je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Reku je isto kokr škoda :EE
Eh ja.Boljše, da nehamo.Avto je kar ser kvalitete tiče povprečen, malo bolj športen in sploh če kupuješ rabljenega čista loterija.
Hajduk aka Martina: Mogoče malo težko dojemam, ampak zakaj ste imeli 3 alfe, če so vse šrot?Mogoče smo blesavi tisti, ki nam je alfa všeč, ampak kakšen bimbo moraš biti ti, ki je ne maraš pa jo vseeno imaš :ue Jaz bi popizdil, da bi se moral prevažati v avto, ki mi je obupen.Raje umrem kot, da se vozim v Skylinu :P

ocitno ne razumes kaj sm hotu rect...mogoce med mladimi ne vec ampak vecinoma pa ob imenu skoda sliss kaj bos meu ta j***a...in kle mas primerjavo je dobr avto z dobrimi motorji, k si tok pametn vrjetn ves da so isti k u avdiju...ma pa slab renome to sm ti reku ce ne razumes bod raj tih

Kaj se buniš za vsako stvar.Če ne razumeš heca bod raj tih oz. nekaj podobnega.Nimam nič prot škodi in nisem mislil nič slabega.Se mi zdi pa skrajno neumna tema in prekregana že 1000x.Itak se ne bomo zmenili nič pametnega zakaj se nebi potem hecali :-P

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če dec 14, 2006 7:50 pm

Ja alfa je res en j**c od avta, prav mučno mi je ko se zjutraj usedem v ogrevan usnjen sedež v moji 155-ki, in ko avto vžge iz prve ter potegne do 230 z 2.0 mašino in bogimi 155 konji :roll: Najhuje pa mi je ko pri +40°c trpim v avtu z avtomatsko klimo na lepih 22°c in gledam ostale okoli sebe ko se tako prijetno kuhajo v svojih golfih 4 SDI brez klime :bonk

Aja pa še nekaj, avto ima 273000km prevoženih in ne kaže kakih znakov utrujenosti, pa kdor me pozna dobro ve da se pri meni avto ne špara.

Aja pa še en banalen primer, moja 33-ka je z 1.5IE motorjem pri 160.000km preživela celo sezono driftanja po mobikrogu brez težav z mašino. Mašinca je še vedno doma in bo lahko nekomu služila še dolgo.

Sedaj, pa imam 1.7 16V motor in mi je šele po predelavah ter stolčenem karterju uspelo uničiti ojnični ležaj na dragu u Ljubljani, pa sem se še vedno domov pripeljal.

Kot sem dejal na začetku Alfa je j**c bejžte stran od tega šrota italijanskega :roll:

Sarkazem OFF :lol:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če dec 14, 2006 7:59 pm

kljukec; konkretno.
Bratovo službeno vozilo: Scenic 1,9 Dci:
- ESP ni deloval od novega. Ko je želel prehitevati in je obrnil volan, da bo prehiteval, se mu je prižgala lučka za ESP in avto je "zabremzal". V 14 mesecih (toliko je brat potreboval, da je znorel in dobil nov avto) ga niso usposobili. Nazadnje so rekli, da naj ga odklopi,
- ko sva šla iz Essna, so se mi nenadoma pri Salzburgu prižgale popolnoma vse lučke na armaturi. Avto je malo zacukal, toda ni crknil.
- crknilo gretje. Potrebovali so en teden, da so dobili vse dele za zamenjavo,
- počil kolektor.....
V glavnem, predno ga je prodal, je peljal avto na servis, da je dobil list na katerem so zapisali kaj vse so pregledali. In, da je vse OK. Po tem dnevu se ni več vsedel v avto. Kupcu je dal ta list. Po nekaj tednih, ga je kupec poklical in rekel, da, ko je peljal avto na servis (ker mu je nekaj crknilo), so mu povedali, da ima ta Scenic izredno bogato servisno zgodovino.

Znanka je imela Clio II. Od novega do prodaje, je zelo pogosto, ko si čakal v križišču, v glavnem da si se nekje ustavil, avto enostavno crknil.In potem čisto normalno vžgal. Po teh letih (potem ga je prodala) niso ugotovili kaj je vzrok temu.

Prijateljica ima Clio III: avto je star 3 tedne. V ponedeljek ga prvič pelje na "reklamcijo". Lučke v armaturi se ugašajo. Svetilnost prednjih luči se spreminja, črički v armaturi,.....

Sodelavec ima Megan 1,6. Star dve leti. Menjali so mu že vse tuljave.

A je dovolj, ali ti še naštevam. Vse našteto sem videl na lastne oči.

Sem pa že na začetku napisal pristaš katere znamke vozil sem. Renault sem pa dal za primerjavo, ker nekateri vztrajno tupijo, da ni slabšega avta, kot Alfa. Zelo malo ljudi, ki to piše, je pa Alfo v resnici tudi imelo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če dec 14, 2006 8:35 pm

Nasty, alfe so love or hate avtomobili. V foušljivi zaplankani sloveniji pač hate.
Kar naj bo tako.
Jih bo toliko več za nas, ostale ;)

Kolega z accentom 1,3 in drugi z G2D 1,6 mi vztrajno tupita, da so alfe krš, pa vseeno se rada z mano vozita... ni to čudno?
"Dej boš dons ti na pijačo pelu", "Ne da se mi furat, dej ti."
Kako, da jaz nikoli ne rečem tega :D
Enkrat mi je BC (ko daš kontakt prikaže nivo olja) pokazal prazno, nič olja - avto je skoraj teden dni stal na mestu.
Pa sta že oba skakala od veselja, kaj je to, te alfe so tak krš, žrejo in puščajo olje blablabla. Ko sem še enkrat dal kontakt sta pa po hitrem postopku utihnila, saj je BC pokazal dejansko stanje v olja, ki je tik pod maximumom že od menjave maja. :)

Kolegov ne morem prepričati, da alfe niso krš:
- prvi (G2D) je BMW fan, vse je krš samo bmw je zakon
- drugi (accent) je pa od strica slišal, da je kolegu, ki je kupil alfo padla mašina z nosilcev in zdaj so vse alfe krš
To je to. Onadva nikoli ne bosta imela alfe.

Za zaključek še pripišem "ponarodeli" rek, ki se mi zdi čisto na mestu:
NIJE ŽVAKA ZA SELJAKA ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če dec 14, 2006 8:50 pm

Jst sm se ravno odloču, da alfe kot naslednjega avta ne bom imel.. pa tko mi je všeč 156ka :cry: :cry:

namreč, ne bo se mi dalo vsak dan kjerkoli bo alfa omenjena jokat spisov, kok je huda, pred vsakim kolegom zagovarjat da ni j**c ipd. dej alfisti prosim nehejte, bodte veseli, da ljudje ne vejo, kaj se skriva pod alfo, če veste da je tok dobra, da lahko pač vi uživate v tem, oni pa ne ;) če vas pa to moti, da sosed ne ceni vašega avta, ker se je iz neznanega razloga drži slabo ime, jo pa prodajte pa kupite kakega beemveja al pa audija pa bo ;)

res, dosadno je tole pregovarjanje z alfami skos.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Napisal/-a Dejan1 Če dec 14, 2006 9:08 pm

slovenska kmečka pamet....sam da je golf 2 dizl, zdej ta bl modernia pa "zajebani majo pa že SDI 4 pa 5 golfe :D pa so najboljši.
Nej si vsak mislm svoje o alfah, jst jo bom mel....

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Če dec 14, 2006 9:10 pm

Še sreča...sem prav vesel da ne boš kupil...

Sicer pa Alfa ni zate... ;)

Ti kar ostani na znamki katero voziš, da ne bo pol jambranja, kok se fajn počutiš ker maš Alfo :D
555

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če dec 14, 2006 11:11 pm

pravijo, da se dobro blago samo hvali
nevem zakaj potem alfisti tako vneto hvalijo svoje voze :twisted:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če dec 14, 2006 11:24 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:Še sreča...sem prav vesel da ne boš kupil...

Ti kar ostani na znamki katero voziš, da ne bo pol jambranja, kok se fajn počutiš ker maš Alfo :D

aa, dokazujete da tut brat ne znate ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če dec 14, 2006 11:25 pm

Saj ni to, da jih mi hvalimo, le drugi jih tako vneto pljuvajo.
Jaz kolegoma nisem rekel: "Lej kok mam hud avto!", temveč sta ona2 začela kok je krš blabla. To je štos ;)
Nobeden od njiju pa alfe od blizu še ni videl, dokler je jaz nisem nabavil.

Nisem še videl teme z naslovom: "Alfa tapata zakon najboljša, alfisti smo carji". Kot si rekel: dobro blago...
A nekateri pa pač ne ločijo oglja od diamanta in pika. Brez veze metati bisere svinjam. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če dec 14, 2006 11:30 pm

bass je napisal/-a:Brez veze metati bisere svinjam. ;)

no točno to sem jst napisal v svojem postu ;) ne vem, zakaj se ne držite tega

lp
Slika

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Če dec 14, 2006 11:30 pm

Glede na udobje, opremo in dobro lego na cesti se cenovno alfo veliko bolj splača vzet glede na naš standard. Jst pravm: nej ima človek bmwja al pa mb, dokler se vanj ne usede v trenirki znamke hoppa (namesto kappa) in ne vozi zasranih, nevzgojenih in neoblečenih mulcev v njem. Seveda se pa da za isto ceno kot je nova alfa dobit bmwja z 250 kkm. Pa še kredit na položnice ti dajo. In to na 20 let brez obresti. Sj je skoraj nov. :/:o:/ Vedeti moraš, kaj si lahko privoščiš in kaj ne To ne pravim zato ker bi bil alflfist, ampak zato, ker slovenclni in bosanclni tumpasto razmišlajo. Je tudi veliko drugih avtomobilov, kateri so mi všeč. Meni osebno je na alfah všeč dizajn. Če bi bilo tako kot je bilo pred 20 leti pa bi rekel: alfin dizajn in mercedesovo srce - ubijalska kombinacija.
Svaki čedo svoga konja hvali!

alfista_
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a alfista_ Če dec 14, 2006 11:54 pm

stari ma že tretjo alfo..zdej 156 1.8 ima 120000km in nobenih problemov
20 let nima problemov...
na servis jo pa v trst vozi...kar je po mojem mnenju bolše ko naši servisi (izkušnje pa potrjujejo)...ko pri nas ugitavljajo napako 1 teden ti jo tam ugotovi ko poveš kaj se ti z avtom dogaja

pa ne zdej mislit da se delam pametnega al kr sm prijavljen kot alfist da je drugo vse krš... :P

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Pe dec 15, 2006 6:20 am

eclipse_R je napisal/-a:
_BiStRi_ je napisal/-a:Še sreča...sem prav vesel da ne boš kupil...

aa, dokazujete da tut brat ne znate ;)

lp

Bi ti kaj napisal nazaj, pa se bom raje zadržal, namreč nek nivo je treba držat 8)
555

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe dec 15, 2006 10:31 am

nek kvazi superiorni nivo odkar imaš to vsemogočno QV? Sicer pa samo odgovarjam na tvoje poste o meni ;)

lp
Slika

hladov
Nov uporabnik

Kraj: primorska-bolj jugovzhodna

Napisal/-a hladov Pe dec 15, 2006 10:44 am

Sicer je verjetno res brez veze , pa vendar: v sosednji vasi je možakar, ki je (govorim za cca 10 let nazaj ) zamenjal svojo 33-ko za MB 190 8) (da se mu ne bi smejali vaški dedci- saj veste PRIVATNIK 8) itd.) Ko pa sem se pripeljal z mojo 33 :D ko sva vrgla debato. Možakar je rekel, da je MB sicer čvrst avto :!: , a je bila vožnja v 33 ki pravi gušt :twisted: (užitek). Kot sem že napisal vozim sedaj sicer že starejši passat :( . Pa ne bi mogel reči, da se je kaj manj kvaril - gledam na njegovo mladost ko ga je imel v lasti moj oče, ki sicer zelo pazi na svoje avtomobile :shock: . V svoji lasti pa sem imel kar nekaj drugih avtomobilov ( fičko , fiat x 1/9. 128, jugo 55 seat ibiza ,R5, kakšen tovornjaček itd) , vendar nikoli novega :( . Pri kakšnih treh je bil potreben malce večji poseg- predvsem zaradi prejšnjih lastnikov :evil: , ki sploh niso imeli smisla za vozilo. Seveda upam, da bom nekoč zmogel nabaviti kakšno novo zadevo ali pa vsaj ne preveč staro. Je pa ena zadeva :?: , zaradi katere trepetam pred nakupom novejšega vozila. Ko že mislim, da vem kaj bi kupil- ko bom zmogel mi kakšen iskren lastnik izbranega modela pove za težave, predvsem pa stroške, ki jih nosi odprava le teh :cry: .
In kot opažam je veliko problemov vezanih za elektroniko. Namesto, da bi tisto svojo povprečno plačo namenil vsakodnevnim stroškom, pa da bi mi ostalo še kaj denarja in seveda tudi časa da bi s svojim izbranim vozilom užival v moji izbrani relaciji, se vsako toliko pojavijo neki nepričakovani stroški :bonk , ki te vržejo nazaj.
Pa je čisto vseeno katere znamke je avto, ali je športen ali ne ( ko ni treba so itak vsi prehitri). :ne Predlog: :con Proizvajalci avtomobilov bi morali razmisliti tudi o ljudeh , ki ravno ne zaslužijo 2,3,4,...x povprečne plače , pa bi se vseeno radi lepo peljali. Zaradi mene lahko tisto elektroniko lepo snamejo ven. Tudi šipo znam še vedno spustiti ročno. ;) Dajte mi en soliden motor :vrum , dobre zavore ( brez ABS), današnjo obliko in pasivno varnost, tiste air bage pa lahko vgradijo v tisti model, ki ga bo vozil kakšen boljši človek, Pa če bo cena takšnega avta kakšen milion ali dva nižja nič zato. Potem pa ajdi otok Cres, Dalmacija, Vršič - se vidimo.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe dec 15, 2006 11:29 am

Določena pravila o varnosti vozila določa tudi EU direktiva-npr. ABS. Takih avtomobilov, kot si jih želiš, mislim, da sploh ni moč kupiti. V ponudbi so, kot osnovni model - da lahko rečejo, saj dobiš naš model že za toliko in toliko denarja. Toda, ko ga želiš kupiti pa nastane problem. Tudi avto za Bolgarijo ali Romunijo ima že večino opreme, ki jo ti "ne želiš".Toda namesto 4 vreč imajo 2. Namesto automatske klime imajo ročno,....

Verjemi, da proizvajalcev ne zanima, ali imamo denar za nov avto ali ne. Za njih je "najpomembnejša" varnost.Še vedno je več tistih, ki imajo, kot tistih, ki nimajo. Tisti, ki imajo določajo kaj želijo imeti. In tem proizvajalci ustrežejo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov