Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Pe avg 03, 2007 9:56 am

beretta9 je napisal/-a:z boniteto sem mislil denimo vožnjo avtomobila pod ameriškimi tablicami (to verjetno vse najbolj zanima oz. je edino v kontekstu z avtomobili od tega kar bo naprej napisano), kar je ugodno s tega vidika, da si lahko omisliš neko 2-3tonsko žival od avta, za katerega v USA plačaš mizerno reg. in zavarovanje, pa ga potem veselo voziš tu v EU kot službeno vozilo... potem pa so še tu razne druge finančne ugodnosti kot so najemi kreditov ipd.

ivanetich je napisal/-a:delniško družbo?

kolk morš pa na leto to plačevat? kakšne so pa potem bonitete?

delniško družbo sem dal kot eno izmed oblik gospodarskih družb, to pa pač zato ker jo je recimo najtežje ustanovit, oz. je najbol rigorozna zakonodaja

na leto plačevat? plačuješ po sistemu kot v vsaki drugi državi, v skladu z ustrezno zakonodajo - plačuješ pa davke od dobička (če ga maš 8) ), razne druge dajatve ipd. s to razliko, da v ''offshore'' območjih, kot so denimo konkretno Dellaware v USA in potem denimo Kajmanski otoki, Nizozemski Antili ipd., plačuješ manjše davke oz. pristojbine oz. le-teh ne plačuješ oz. so minimalni, potem velja manjša transparentost poslovanja, samo to vse so primeri kjer se odločiš za ti. famozno ''pranje denarja'' - torej, ti maš ''preveč'' denarja (iz kakih poslov nas ne zanima :oops: ) in se bojiš oz. nočeš da ti ga naša davkarija pobere oz. obdavči, zato se odločiš za ustanovitev podjetja v offshore območjih in s tem imaš legitimen biznis oz. ''alibi'' od kje ti dnar - samo po novi davčni zakonodaji DURS trga davek od dobička, tako fizičnih kot pravnih oseb, ki so državljani RS, ne glede na to kje je ta pridobljen (pa magari v Tanzaniji)... v tem primeru pa potem lahko tisti, ki si lahko to ''privočijo'', raje dajo denar v banke na omenjenih območjih in potem le-te naprej ''plemenitijo'' denar v obliki ranoraznih investicij in s tem tebi povečujejo donos oz. dobiček, obenem pa niso vezane izdajati poslovnih podatkov svojih komitentov, posledično pa potem ta dnar ne more bi t obdavčen :roll:

se opravičujem za ta post, samo sem ga pač napisal sem, upam da admin ne bo preveč hud :P

Sicer je to OFF TOPIC pa vseeno: ZDA ima trenutno tri zvezne drzave, kjer lahko tujci (ok, nerezidenti, zal sam nisem to,ker zivim tukaj...) ustanovijo podjetja po sistemu off-shore: Delaware, Nevada (nima fransizne takse) in Wyoming. Ustanovit delnisko druzbo tukaj ni nic bolj "rigorozno" kot pa recimo LLC. Stroski so nekaj sto $, ni ustanovitvenega kapitala, postopek je koncan v nekaj dneh, pot v ZDA sploh ni potrebna. Letne pristojbine so potem v razredu $150 in to je to.

Vec o tej temi in ustanovitvi: http://delreg.com/

Tak avto, ki ga potem kupis v imenu svojega podjetja v ZDA pripeljes v Slovenijo: to pa je ze druga zgodba, ce ti bodo oblasti in policisti tezili, ko te ustavijo in povprasajo za dokumente. Meni denimo niso, ko sem pred letil vozil ameriske avte na ta nacin.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe avg 03, 2007 10:05 am

_Sc0rPi0_ je napisal/-a:mene pa zanima kakšna cena za izvoz v slovenijo bi bila za `03 Acuro RSX Type-S?
mora pa biti obvezno 200HP motor, ker so zanj dobavljivi deli pri nas.

lp

Acure RSX-Type S, 2003 2.0L imajo cene tukaj med 13 in 16 jurji $, odvisno od miljaze in ohranjenosti. Razlike v ceni med rocnim in avtomatskim menjalnikom prakticno ni. Temu pridaj se stroske prevoza: $1500 do Trsta ce gremo po roll-on/roll-off sistemu.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Pe avg 10, 2007 1:22 pm

res je da sem odpru novo temo že ampak ker vidim da ti si tip za stvar me zanima kako je kej z dodge viper, cene pa rarity. Za kej bolj resnega je najbolj da uporabimo e-mail..
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Pe avg 10, 2007 7:21 pm

Čaki tegale pa ne štekam. Alfa romeo 164 letnik 91 10000 usd najcenej pa 1500 usd :shock: :shock: :shock: :shock:
pa a so zlate al kaj mislm :? :? :?

Veš kaj me bolj zanima za tele amerišče avtomobile bolj stare mustange al pa korvete pa kej podobnega a se da tud kake rezervne dele dobit mogoče?

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne avg 12, 2007 12:48 am

Tečko je napisal/-a:Čaki tegale pa ne štekam. Alfa romeo 164 letnik 91 10000 usd najcenej pa 1500 usd :shock: :shock: :shock: :shock:

haha lepo povedano :D
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne avg 12, 2007 1:32 am

Tečko je napisal/-a:Čaki tegale pa ne štekam. Alfa romeo 164 letnik 91 10000 usd najcenej pa 1500 usd :shock: :shock: :shock: :shock:

Veš kaj me bolj zanima za tele amerišče avtomobile bolj stare mustange al pa korvete pa kej podobnega a se da tud kake rezervne dele dobit mogoče?

Če govorimo o 164 Q4 3.0 V6 jih je res že tako malo, da so skoraj zlate.
Pred kratkim se je ena (l.94 s 40.000km, kot iz trgovine) na nemškem ebayu prodala za 8.000€.
In je sigurno vredna vsakega centa.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne avg 12, 2007 9:17 am

Bolano! Evropske avte uvažat iz amerike v evropo? Sick!
Uvozi američana v evropo če hočeš biti Extra ne pa alfe pa nekaj kar je tu že tega na pretek!
Make my day

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne avg 12, 2007 9:55 am

Badmike je napisal/-a:Bolano! Evropske avte uvažat iz amerike v evropo? Sick!
Uvozi američana v evropo če hočeš biti Extra ne pa alfe pa nekaj kar je tu že tega na pretek!

Ni tako sick, business ima vcasih cudna pravila. Trenutno je veliko povprasevanje tukaj po Mercedesih klase S oblike "krava" letnika 1992-1999. Vecina teh gre v drzave bivse Sovjetske Zveze in pa na Balkan. Tukaj so precej boljse ohranjeni (v vecini primerov) kot nabavljeni v zah. Evropi pa se manj kilometrov/milj imajo in precej boljso opremo ze v osnovi. Prevozni stroski ne igrajo velike vloge, ker, ko to razbijes na nekaj avtov po kontejnerju to ni vec tako drago.

Podobno velja za BMW-je serij 5 in 7 pa Porscheje....vse tam med leti 1990-2000 za omenjena trzisca.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne avg 12, 2007 10:00 am

bass je napisal/-a:

Če govorimo o 164 Q4 3.0 V6 jih je res že tako malo, da so skoraj zlate.
Pred kratkim se je ena (l.94 s 40.000km, kot iz trgovine) na nemškem ebayu prodala za 8.000€.
In je sigurno vredna vsakega centa.

ALfe so tukaj vecinoma junk, kar je voznih in urejenih so pa res "zlate", saj so precej redke. Je to ze skoraj collector's car in cena gre gor nenormalno. Tak avto nima velike veze z vsakdanjo voznjo ampak je ze domena investicije v zbirateljsko podrocje.

Onidan sem videl starega hrosca letnik 1979 na prodaj za 10-jurjev $. Sam sem se podobnega se v Sloveniji komaj znebil pred leti, pa se placal sem, da so ga sploh odpeljali...

LP iz Chicaga!

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Ne avg 12, 2007 3:52 pm

Onidan sem videl starega hrosca letnik 1979 na prodaj za 10-jurjev $. Sam sem se podobnega se v Sloveniji komaj znebil pred leti, pa se placal sem, da so ga sploh odpeljali...

Ni kej američani so pa res čuden narod :D ;)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne avg 12, 2007 7:16 pm

Tečko je napisal/-a:Onidan sem videl starega hrosca letnik 1979 na prodaj za 10-jurjev $. Sam sem se podobnega se v Sloveniji komaj znebil pred leti, pa se placal sem, da so ga sploh odpeljali...

OK potem si pa predstavljal naslednjo situacijo. Kao eno mondeno upscale zabavo tam v LA-ju kamor pride masa folka, bizniserjev, producentov, dobrih mrh itd. itrd. Vsi v nekih ferarrijih, corvettah, mercedesih, teh je na tone, vsak ima isto.... Ti pa v ficku, starem hroscu.... kdo bo CENTER OF ATTENTION??? Ugani....ha? To se pa placa ker center of attention pomeni biznis kontakte, bejbe okoli tebe itd itd. Kapiras zdaj?

:)

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne avg 12, 2007 9:21 pm

chgotom je napisal/-a:
Tečko je napisal/-a:Onidan sem videl starega hrosca letnik 1979 na prodaj za 10-jurjev $. Sam sem se podobnega se v Sloveniji komaj znebil pred leti, pa se placal sem, da so ga sploh odpeljali...

OK potem si pa predstavljal naslednjo situacijo. Kao eno mondeno upscale zabavo tam v LA-ju kamor pride masa folka, bizniserjev, producentov, dobrih mrh itd. itrd. Vsi v nekih ferarrijih, corvettah, mercedesih, teh je na tone, vsak ima isto.... Ti pa v ficku, starem hroscu.... kdo bo CENTER OF ATTENTION??? Ugani....ha? To se pa placa ker center of attention pomeni biznis kontakte, bejbe okoli tebe itd itd. Kapiras zdaj?

:)

LP iz Chicaga!

tocno to...sej isto je pri nas....starih avtov ni vec in bodo vedno bolj zakon.... ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne avg 12, 2007 11:28 pm

ljudje bodo še plačevali za vožnjo s starodobniki! kukr je situacija v novi gorici... en tip ima dodge (nevem kjeri ma uglaunem ful neki prestižn) iz leta 1929 in ko je dau tega dodge-ta v najem za eno poroko, so ga hotl usi met na porokah! splača se uredit te stare avte... kr se ti bo enkrat obrestovalo... ;)

... čeprou je to že offtopic :P
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Po avg 13, 2007 6:38 am

@chgotom
Po mailu sem ti že pisal a še nisi odgovoril!
Jaz rihtam stare Citroënove A modele kot so Spaček 2CV, Dyane, Ami...
In me zanima kaka bi to bila cena tam pri vas? a bi se tebi splačalo to zadevo inportirati ?

Za pokušino če koga zanima: http://www.citroen-pla.net/portal/index ... pic&t=2987
Make my day

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr avg 15, 2007 6:35 am

Badmike je napisal/-a:@chgotom
Po mailu sem ti že pisal a še nisi odgovoril!
Jaz rihtam stare Citroënove A modele kot so Spaček 2CV, Dyane, Ami...
In me zanima kaka bi to bila cena tam pri vas? a bi se tebi splačalo to zadevo inportirati ?

Za pokušino če koga zanima: http://www.citroen-pla.net/portal/index ... pic&t=2987

Imas private...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr avg 15, 2007 6:52 am

Turbobitch je napisal/-a:res je da sem odpru novo temo že ampak ker vidim da ti si tip za stvar me zanima kako je kej z dodge viper, cene pa rarity. Za kej bolj resnega je najbolj da uporabimo e-mail..

Viperja dobis ze za 40 jurjev $ za tam letnik 1997-99 in pa seveda potem navzgor po letniku. Tam letnik 2004-5 pa je med 50 in 60 jurji$.

Miljaza igra bolj majhno vlogo, vecina je tako zelo malo vozena: tam 10-15K milj ali pa se manj.

Na cestah so redki v vsakdanjem prometu, razen mogoce sem in tja vidis kaksnega v nedeljo popoldan v lepem soncnem vremenu. Zbirateljski avto pac...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Skyline
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Skyline So avg 18, 2007 7:38 pm

Nekdo je ze napisal pa ni blo odgovora... kako pa je kaj s starejsimi ameriskimi muscle avti ... npr. kaksen 1967 Shelby Mustang al pa kaj takega. Ali tudi taksne stvari prodajate in kje se gibljejo cene ...

Aja pa samo tak informativno ... Nissan Skyline tam od 98 letnika dalje ? >)

Lp
You get what you're giving, it's all how you use it!:)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Ne avg 19, 2007 6:19 am

Ja jaz sm napisu, pa sem tudi mislil opomnit pa si že ti.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

IceRazor
Nov uporabnik

Napisal/-a IceRazor Ne avg 19, 2007 9:26 am

Mene pa zanima kak je pol z davki, ko avto prispe v Trst? Npr. kupiš avto za 20k$ potem je 1500$ še prevoz in potem še 20% carine al kak to? Sam informativno me zanima :)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Ne avg 19, 2007 10:47 am

jap mislim da je 20 % davka. Plus potem še homologacija, registracija.....
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov