beretta9 je napisal/-a:z boniteto sem mislil denimo vožnjo avtomobila pod ameriškimi tablicami (to verjetno vse najbolj zanima oz. je edino v kontekstu z avtomobili od tega kar bo naprej napisano), kar je ugodno s tega vidika, da si lahko omisliš neko 2-3tonsko žival od avta, za katerega v USA plačaš mizerno reg. in zavarovanje, pa ga potem veselo voziš tu v EU kot službeno vozilo... potem pa so še tu razne druge finančne ugodnosti kot so najemi kreditov ipd.ivanetich je napisal/-a:delniško družbo?
kolk morš pa na leto to plačevat? kakšne so pa potem bonitete?
delniško družbo sem dal kot eno izmed oblik gospodarskih družb, to pa pač zato ker jo je recimo najtežje ustanovit, oz. je najbol rigorozna zakonodaja
na leto plačevat? plačuješ po sistemu kot v vsaki drugi državi, v skladu z ustrezno zakonodajo - plačuješ pa davke od dobička (če ga maš), razne druge dajatve ipd. s to razliko, da v ''offshore'' območjih, kot so denimo konkretno Dellaware v USA in potem denimo Kajmanski otoki, Nizozemski Antili ipd., plačuješ manjše davke oz. pristojbine oz. le-teh ne plačuješ oz. so minimalni, potem velja manjša transparentost poslovanja, samo to vse so primeri kjer se odločiš za ti. famozno ''pranje denarja'' - torej, ti maš ''preveč'' denarja (iz kakih poslov nas ne zanima
ops: ) in se bojiš oz. nočeš da ti ga naša davkarija pobere oz. obdavči, zato se odločiš za ustanovitev podjetja v offshore območjih in s tem imaš legitimen biznis oz. ''alibi'' od kje ti dnar - samo po novi davčni zakonodaji DURS trga davek od dobička, tako fizičnih kot pravnih oseb, ki so državljani RS, ne glede na to kje je ta pridobljen (pa magari v Tanzaniji)... v tem primeru pa potem lahko tisti, ki si lahko to ''privočijo'', raje dajo denar v banke na omenjenih območjih in potem le-te naprej ''plemenitijo'' denar v obliki ranoraznih investicij in s tem tebi povečujejo donos oz. dobiček, obenem pa niso vezane izdajati poslovnih podatkov svojih komitentov, posledično pa potem ta dnar ne more bi t obdavčen
![]()
se opravičujem za ta post, samo sem ga pač napisal sem, upam da admin ne bo preveč hud :P
Sicer je to OFF TOPIC pa vseeno: ZDA ima trenutno tri zvezne drzave, kjer lahko tujci (ok, nerezidenti, zal sam nisem to,ker zivim tukaj...) ustanovijo podjetja po sistemu off-shore: Delaware, Nevada (nima fransizne takse) in Wyoming. Ustanovit delnisko druzbo tukaj ni nic bolj "rigorozno" kot pa recimo LLC. Stroski so nekaj sto $, ni ustanovitvenega kapitala, postopek je koncan v nekaj dneh, pot v ZDA sploh ni potrebna. Letne pristojbine so potem v razredu $150 in to je to.
Vec o tej temi in ustanovitvi: http://delreg.com/
Tak avto, ki ga potem kupis v imenu svojega podjetja v ZDA pripeljes v Slovenijo: to pa je ze druga zgodba, ce ti bodo oblasti in policisti tezili, ko te ustavijo in povprasajo za dokumente. Meni denimo niso, ko sem pred letil vozil ameriske avte na ta nacin.
LP iz Chicaga!