Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi Po sep 24, 2007 8:25 pm

Danes sem imel priložnost vozit Cee'd CRDI EX 115KM in to s sport dodatki. V tej preobleki izgleda skrajno resno, tako da sploh ne bi čakal na 3-vratnega, če bi iskal športnost. Skratka testna vožnja je trajala cca 10 minut, prej pa sem si avto še dobro ogledal od znotraj. Prvo, nisem imel nobenega občutka cenenosti, nobenih "čričkov" (al kako se že temu reče) - ok, mogoče kakšen gumb od radia, da je deloval rahlo ceneno, ampak da se to v testih tako poudarja je skrajno smešno.
Avto ima na zadnjih sedežih ogromno prostora za noge - za primerjavo bistveno več kot Hyundai Lantra wagon ali Peugeot 407. Sedeži se mi zdijo zelo udobni, armatura pa precej všečna. Edino, kar mi je pa res takoj padlo v oči je bil opazno spraskan volan na sprednji plastiki (hupa).
Sama vožnja je bila hitra in udobna. Zavore tako močno primejo, da sem ene parkrat res grobo ustavil avto. Prav nežen moraš bit, da ne cukne. Očino je naša stara Landtra že tako adijo, da nisem več navajen. Avto je pri 150km/h neverjetno tih, ampak tukaj so najbrž prišle do izraza gume, ki niso mogle bit slabe. Predvidevam, da so na sport verzijo dali kvalitetnejše gume. Pospeševanje lepo zvezno in hitro do četrte prestave, kjer začne mal sopihat, ampak je vseeno udobno. Če nisi ravno divjak, mora biti vožnja pravi užitek.
Skratka uživancijska vožnja, res se ga ne bi branil. Žal mi je edino to, da nočem niti probat 90KM verzije, ker bom skoraj sigurno razočaran, heh. Spustil pa bi sport dodatke, ki dodajo k ceni okroglih 2000€, dasiravno avto z njimi izgleda super.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To sep 25, 2007 8:22 am

In koliko stane ta verzija ceeda, ki si jo vozil?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi To sep 25, 2007 8:29 am

Heh, pozabil na ključno informacijo. Okoli 18500€.

himi

Napisal/-a himi To sep 25, 2007 3:56 pm

Jaz bi si tudi izbral cee'da, ampak bi počakal do Januarja, ko bo na voljo Pro_cee'd s tremi vrati. Baje da bo avto nekaj lažji od pet vratnega in zaradi tega tudi športnejši.

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran Sr sep 26, 2007 7:27 am

u frankfurtu je bil predstavljen v beli barvi, ki moram reči se mu zelo poda

himi

Napisal/-a himi Sr sep 26, 2007 8:04 am

No pa imamo še en razlog več, da izberemo cee'da! Včeraj je i30 dosegel samo 4 zvezdice na crash testih!
http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2007/302.aspx

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 26, 2007 12:29 pm

zanimivo. edin link mi zdele ne dela. Kolk je pa razlike v točkah med njima?
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr sep 26, 2007 1:23 pm

sedaj sem zvedel...
Hyundai i30
Adult Occupant Protection - 4 stars
Child Occupant Protection - 3 stars
Pedestrian Protection - 2 stars

ni slabo 8)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če sep 27, 2007 10:17 am

k0ndi je napisal/-a:Heh, pozabil na ključno informacijo. Okoli 18500€.
18500 €? To je natančno toliko, kot sem jaz dal za novega golfa V, 1.9 TDI 105 KM s 6 prestavami. Oprema:
- ABS, ASR, servo volan, 8x airbag itd
- meglenke
- seveda standardno daljinsko centralno in vse šipe na el.
- avtomatska dvopodročna klima
- usnjen volan in prestavna ročica, sredinski voznikov naslon za roko
- potovalni računalnik
- avtoradio CD MP3, z notranjim izmenjevalnikom 6 CDjev, 10 zvočnikov
... če nisem še česa pozabil
Tako da ne bo kakih bistrih komentarjev v stilu "ja ampak golf nima nič opreme".

Zdaj ne bom rekel da ob enaki ceni je nujno treba kupiti raje golfa (morda bo pa komu celo djensko ceed všeč... teoretična možnost obstaja), je pa vredno premisliti...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Pe sep 28, 2007 4:30 pm

sonic je napisal/-a:
cliopower je napisal/-a:Sej nism mislu nč narobe pač si napisu svoje mnenje ki si ga dobil ko si vozil avto recimo cca 20km vendar se to tvoje mnenje lahko spremeni če bi imel vozilo dalj časa in bil z njim tudi zadovoljen :D Tko da vsak avto je treba res stestirat da se lahko dajejo različne informacije o tem vozilu.
Glede na tekst mislim da je kar dobro stestiral zadevo, ni treba zdaj človeka zajebavat.

16 jurjevje pa kar veliko za ta denar - ja, za 17 jurjev dobiš golfa V z 90 KM TDI mašino in dosti opreme. Vidim da so eni malo razočarani, če kdo po pravici in iz lastnih izkušenj pove, da korejci niso ravno vrhunec kvalitete - ampak tako pač je...

Golf za 17 jurjev od danes že že doma v garaži! :) Zaenkrat kar zadovoljen! Si pa ti "krivec" za ta podvig ;) LP

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe sep 28, 2007 6:13 pm

prvi vtisi? :D

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe sep 28, 2007 6:19 pm

marjanko je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Glede na tekst mislim da je kar dobro stestiral zadevo, ni treba zdaj človeka zajebavat.

16 jurjevje pa kar veliko za ta denar - ja, za 17 jurjev dobiš golfa V z 90 KM TDI mašino in dosti opreme. Vidim da so eni malo razočarani, če kdo po pravici in iz lastnih izkušenj pove, da korejci niso ravno vrhunec kvalitete - ampak tako pač je...

Golf za 17 jurjev od danes že že doma v garaži! :) Zaenkrat kar zadovoljen! Si pa ti "krivec" za ta podvig ;) LP
Čestitam!
No to je bilo pa hitro, moram reči. A nisi prej kupoval Hyundaia ali Kie?
Hehe, potem si pa pogledal golfa, pogledal koliko dejansko stane, in si ga kupil, hehe. Bravo, tako se dela.

Če to ni lep dokaz, da je golf najboljši v svojem razredu, potem pa res ne vem...

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Pe sep 28, 2007 6:23 pm

Ja... zdaj sem še malo zmeden a z prijetnimi vtisi. Vse se je zgodilo v parih dneh. Prej je bil v igri ceed, alternativa pa 207 ali i30 in še to naslednje leto. Zdaj mi ni žal, čeprav bo en čas treba jesti samo krompir in solato :? Skratka "zadovoljen" in lahko nakup priporočam tudi drugim, čeprav tudi ceed ni slab, vsaj mislim da ne. LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 28, 2007 7:00 pm

marjanko je napisal/-a:Golf za 17 jurjev od danes že že doma v garaži! :) Zaenkrat kar zadovoljen! Si pa ti "krivec" za ta podvig ;) LP

Pametna odločitev, čestitke...po enih 2-3 tisoč km. obisk Matjaža(RSR) in boš videl, veselju ne bo konca (nasmeh se ti bo razširil od "uha do uha")
P.S sam imam tak avto že skoraj leto in pol(30 tisoč čipan na 130 PS nobenega problema...sicer se pa prijavi na "TEAM VW" kar boš vprašal boš zvedel....

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Pe sep 28, 2007 7:14 pm

Hvala za čestitke! Verjetno se bom kasneje odločil tudi za kako dodatno kurjavo. LP

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Pe sep 28, 2007 7:22 pm

A maš to SI opremo, pa kera mašina je?
Ali se da kje izvedeti, kakšen nateg je SI oprema.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe sep 28, 2007 7:32 pm

@hondas: off:
tu ti vse pise katere modele zajema trendline, confortline in sport in ni nateg
ne vem po cem to kar sodis... oz si to bleknil
http://www.volkswagen.si/novice/novice/ ... 2_500_eur/
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
07-91-70-71
Nov uporabnik

Napisal/-a 07-91-70-71 Pe sep 28, 2007 8:51 pm

marjanko je napisal/-a:Ja... zdaj sem še malo zmeden a z prijetnimi vtisi. Vse se je zgodilo v parih dneh. Prej je bil v igri ceed, alternativa pa 207 ali i30 in še to naslednje leto. Zdaj mi ni žal, čeprav bo en čas treba jesti samo krompir in solato :? Skratka "zadovoljen" in lahko nakup priporočam tudi drugim, čeprav tudi ceed ni slab, vsaj mislim da ne. LP

sevede, zdj bomo pa vsi na vrat na nos šli Golfe kupit :evil:

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe sep 28, 2007 9:01 pm

MacTron je napisal/-a:@hondas: off:
tu ti vse pise katere modele zajema trendline, confortline in sport in ni nateg
ne vem po cem to kar sodis... oz si to bleknil
http://www.volkswagen.si/novice/novice/ ... 2_500_eur/

MacTron, saj veš kako je...itak je folku najlažje samo ku***ti kako so Volkswagni precenjeni in brez opreme, zraven se jim pa ne da niti na uradno stran iti pogledat, kakšne so v resnici cene in ponujena oprema! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Pe sep 28, 2007 9:02 pm

hondas je napisal/-a:A maš to SI opremo, pa kera mašina je?
Ali se da kje izvedeti, kakšen nateg je SI oprema.

Glej, mene boli k... kaj je SI oprema, meni je važno kaka je oprema in taka kot je, meni čisto zadostuje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov