Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Re: jasno

Napisal/-a GoGo To mar 04, 2008 12:49 pm

matjazb425 je napisal/-a:USI STE PAMETN DA GLAVA PEČE!!!!
RES KR GLAVA PEČE!!!
POANTA JE DA JE DIZLER D R A Ž J I !!!!!!!
Zakaj ker majo dizlerji od 1.5 naprej mašine in te tepe povsod glede na 1.4 bencinerja!
Jasno zdej usem PAMETNJAKOVIČE!?!?

Le kako naj bo kdo tu gor sploj pameten, če pa izgleda, da si vso pamet ti dobil, ko so jo talali. :roll:

Kar se pa avtosveta tiče maš pa prav, ja in se mi zdi zanimivo da ti je uspelo dobit od njih del
stroškov popravila...Nam zaupaš skrivnost, si poskušal bit diplomatski ali si se drl in
vpil, tako kot tukaj?
Lep dan!

Uporabniški avatar
Fubar
Nov uporabnik

Napisal/-a Fubar To mar 04, 2008 12:57 pm

Dragi Matjaz - mislim da takšno obnašanje kot ga ti razkazuješ tukaj ni primerno. Zavedaj se da je forum za izmenjavo informacij in pomoč ne pa za kretenske komentarje.
Slika

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To mar 04, 2008 3:08 pm

matjazb425
Če bi glava bolela od pameti, bi tebe morala vsak dan 9x, pa pečit tudi. Tehnični je tehnični, pa naj bo Katra ali Maybach, zavarovanje je odvisno od načina in kaj vse boš zavaroval, da je od30 - 40% dražje tankanje ne vem kje pobirajo te podatke.
Cestni sklad pa je od konjev odvisen, res pa je malo več takse. To okoli reg. in zavarovanja. Mehaniki pa mi ne čebul, da je šravfarija dražja, zato ker je diesel in če ti bo nekdo menjal zračni filter pri benz. in dies. ti za 1 vzame 10eur. za 2 14eur. Malo morgen. Kaj pa je dražje kot rezervni del? pol os naprimer. enak avto eden benz, drugi dies in če je oboje enako razen motor, ne govorit, da je zato dražje.
Mislim, da imaš benza. in poglej kolk te je že prišl, posebej klima in drugo.
Nič ni dražje odvisno kaj kupuješ, da pa je pumpa draga je pa res, ker v benza bi ne šla takšna. če je samo merilo pumpa, pol te glava res peče. :idea:

Uporabniški avatar
Fubar
Nov uporabnik

Napisal/-a Fubar To mar 04, 2008 3:34 pm

Samo - v koliko sem še prav podučen je cestni sklad odvisen od ccm z vsem ostalim se pa strinjam.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 04, 2008 3:48 pm

povej mi zakaj je dizel 1.5 dci (101km) (megane) dražji za vzdrževat ko bencinar 1.4 (98)
NIi!!!!
sam da mam porabo 30% manjšo ko mama..

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 04, 2008 4:23 pm

samo mesarec je napisal/-a:
Cestni sklad pa je od konjev odvisen, res pa je malo več takse.

..narobe ! Cestni sklad je od ccm3 odvisen - od kilovatov(konjev) pa zavarovanje....

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To mar 04, 2008 4:27 pm

Fubar in vsi ki me boste koregirali iskreno povedano, da nevem natanko po čem se cestni sklad plačuje po konjih ali kubikih. Hvala za opozorilo. Konec koncev v vsakem primeru moram plačat, če pa je res, da se plača po kubikih, je pa vseeno kaj maš, tko ali tako bo 2.5 plačal v naj. rangu, če se ne motim in potem kaj je dražje in kaj ne ni več pomenbno, ker po določeni cca plačajo vsi isto. Popravte, če se motim.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 04, 2008 4:31 pm

samo mesarec je napisal/-a:koncev v vsakem primeru moram plačat, če pa je res, da se plača po kubikih, je pa vseeno kaj maš, tko ali tako bo 2.5 plačal v naj.

1.8 - 2.5 je predpredzadnji razred 127 eur - nad 2.5 se pa "drastično" poveča cena...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To mar 04, 2008 4:45 pm

Enkrat za vselej si izračunajte koliko vas pride registracija in tehnični http://www.span.si/?p=s&o=8 pa nehajte nakladat, da je to za dizle apriori dražje, ker se s tem itak tolažijo (in sami sebi lažejo) samo tisti, ki se vozijo v bencinarjih.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To mar 04, 2008 4:48 pm

Imam 1.9JTD pa sem z reg. teh. preg + zavarov. nekaj okoli 350eur, s tem da imam proti divjadi, luči posebej, parking, skratka vse, seveda imam 50% popust pri zavarovanju. Cestnina mislim, da okoli 100 eur. Seveda 350 eur. je kar denar, če se hočemo drkat naokoli potem moramo plačati.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer To mar 04, 2008 8:58 pm

Mi gre pa zelo na smeh. :D

Vsi jamrate o porabi in se greste: moj pije manj kot tvoj.......

Nisem bogat, pa vseeno ne vozim z desko pod pedalom od gasa...
Jaz imam avto zato, da se pripeljem od A do B. Če se mi mudi, grem hitreje, drugače pa bolj umirjeno.... Da bi se pa obremenjeval s porabo, hvala ne...
Tistega, ki ga to tako boli, naj gre na avtobus...........................ali bicikel. :P

My 2 cents

PS sry za OT :D
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To mar 04, 2008 10:41 pm

FoxTer je napisal/-a:Mi gre pa zelo na smeh. :D

Vsi jamrate o porabi in se greste: moj pije manj kot tvoj.......

Nisem bogat, pa vseeno ne vozim z desko pod pedalom od gasa...
Jaz imam avto zato, da se pripeljem od A do B. Če se mi mudi, grem hitreje, drugače pa bolj umirjeno.... Da bi se pa obremenjeval s porabo, hvala ne...
Tistega, ki ga to tako boli, naj gre na avtobus...........................ali bicikel. :P

My 2 cents

PS sry za OT :D

:lol: :lol: :lol:

zdej so pa ze crpalke ratale nategatorji :lol:

matjazb425
Nov uporabnik

Kraj: Brestanica

tema

Napisal/-a matjazb425 Sr mar 05, 2008 9:38 am

Lejte mal smo zašli.ZANALAŠ!!!Kaj sem hotu:

Kot študent sem vozu Golf II 1.6D poraba 5.5 - 5.8max KONSTANTNO pa sma se z punco zdejšnjo ženo polno nabita prtlage vozla na Bled 160 - 170 po avtocest in naredu 850 km s tankom.!!! Kupu puntota 1.9JTD USE prav USE dražje pa sem mel isti tip zavarovanja kot na golfi itd.... zdej mam pa Ibizo 1.4 Sportrider letnik 2008 pa sem dal za use papirje 880EUR mam sam 35% bonitete.

Hm Hm

Ampak dost o tem mormo vedit,da je vmes bla inflacija,sprememba valute NEPRAVIČNO zaokroževanje cen.......
Glede teme nategatorji:
ne upam si povedat zgodbe, ker nikol ne veš kdo čite in te lahk spozna
Srečno pa pamet v roke!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr mar 05, 2008 3:03 pm

Pri puntotu si padel v višji razred pri cestnini in višji razred pri zavarovanju, ker ma punto 80 konjev golf pa 65 al kolk že? Pri ibizi pa maš spet majnšo kubaturo in pa vrjetno isto konjev kot pri puntotu. Zato razlike v ceni ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr mar 05, 2008 3:26 pm

samo mesarec glej da tebi crkne turbina(bognedaj) boš dal toliko zanjo kot jaz za celo mašino če mi rikne.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Re: tema

Napisal/-a FBR Sr mar 05, 2008 4:14 pm

matjazb425 je napisal/-a:Lejte mal smo zašli.ZANALAŠ!!!Kaj sem hotu:

Kot študent sem vozu Golf II 1.6D poraba 5.5 - 5.8max KONSTANTNO pa sma se z punco zdejšnjo ženo polno nabita prtlage vozla na Bled 160 - 170 po avtocest in naredu 850 km s tankom.!!! Kupu puntota 1.9JTD USE prav USE dražje pa sem mel isti tip zavarovanja kot na golfi itd.... zdej mam pa Ibizo 1.4 Sportrider letnik 2008 pa sem dal za use papirje 880EUR mam sam 35% bonitete.

Hm Hm

Ampak dost o tem mormo vedit,da je vmes bla inflacija,sprememba valute NEPRAVIČNO zaokroževanje cen.......
Glede teme nategatorji:
ne upam si povedat zgodbe, ker nikol ne veš kdo čite in te lahk spozna

Saj vse lepo in prav, samo če nimaš pojma o zavarovanjih in registracijah rajš ne druge prepričevat kaj in kako.

Zavarovanje je odvisno od KW in kasko od nabavne vrednosti novega vozila.

matjazb425
Nov uporabnik

Kraj: Brestanica

teme

Napisal/-a matjazb425 Sr mar 05, 2008 9:53 pm

dnovak24 je napisal/-a:samo mesarec glej da tebi crkne turbina(bognedaj) boš dal toliko zanjo kot jaz za celo mašino če mi rikne.

Nebi vedu ka si hotu z mesarec.Jas sem komplet turbino poprvavu za 300 E (nov luftmeser+vse cevi).Punto je mel 92km ibica jih ma 85km
Srečno pa pamet v roke!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: teme

Napisal/-a MacTron Sr mar 05, 2008 9:57 pm

matjazb425 je napisal/-a:Nebi vedu ka si hotu z mesarec

off:
slabo je citiral uporabnika: samo mesarec
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr mar 05, 2008 11:34 pm

MacTron
Prav imaš, da me je slabo citiral, kajti nevem zakaj je omenjena moja turbina, ni bilo govorao tem, temveč o zavarovanju in kolk sem plačal. Res bog nedaj, da mi crkne. Mislim pa da ne crkne kar tako iz ljubga miru upam, da še komu ni!

Jerac
Nov uporabnik

Napisal/-a Jerac Če mar 06, 2008 8:00 pm

Nategatorji so po moje tudi pri Avto Celje. Sicer je tast tam kupil Rover-ja in nima že par let nobenih problemov (čeprav se vozi cca. samo 5-7k na leto), me je pa zanimala Nissan Primera karavan. Cena 4750€. Na avto.net niti omenjeno, da je počen prednji odbijač, da meglenko drži samo en vijak, da so gume videti še prve pa je avto star 10 let in da na ročici menjalnika manjka tist del (ploščica) kjer je narisano kako se prestavlja.

Še dobro da sem iz CE, ker se mi je zdel avto zanimiv. Ter drag.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost