Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po jan 19, 2009 5:20 pm

partty je napisal/-a:
MateSLO je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Copy/paste opreme LX Open, da ne bo dileme:

VARNOST: varnostni zračni blazini na voznikovi in sovoznikovi strani (sovoznikova z možnostjo izklopa), stranske varnostne zračne blazine, stranske varnostne zračne zavese, ABS zavorni sistem z EBD, zavorni diski na vseh kolesih, elektronska blokada motorja proti kraji vozila (imobilizator), avtomatsko zaklepanje vozila pri hitrosti nad 40km/h, prekinitev dovoda goriva v primeru trka, samodejno odklepanje vozila v primeru trka, varnostni pasovi z zatezniki, ISO FIX za pritrditev otroškega sedeža, opozorilnik za nepripet pas na prednjih sedežih, zadnja meglenka, tretja zavorna luč.
UDOBJE: klimatska naprava, centralno zaklepanje, progresivni servo volan nastavljiv po višini in globini, ohlajen predal pred sovoznikovim sedežem, električni pomik stekel, zadnji sedeži z držali za pijačo, merilec zunanje temperature, potovalni računalnik, predal na sovoznikovi strani z osvetlitvijo, osvetlitev prtljažnika, stikala avdio naprave na volanskem obroču, radio + CD/MP3 predvajalnik, 4 zvočniki, vzglavniki nastavljivi po višini, zadnja klop ložljiva in deljiva v razmerju 60:40, sistem proti praznjenju akumulatorja pri zaklenjenem vozilu.
z
ZUNANJOST: širokokotno vzvratno ogledalo, tonirana stekla, 15-palčna jeklena platišča s pnevmatikami Michelin 185/65 R15H, zadnji brisalec in grelec, kljuke vrat v črni barvi, ročno nastavljivi stranski ogledali v črni barvi.

Če je pa to v redu opremljen avto za 9.990 eur pa naj vsak sam presodi. ;)

Ni slaba oprema, sploh :]

Mal si oglejte najosnovnejšo Astro GTC koliko opreme ma pa kak motor. In po tem primerjajte s ceedovo ceno.

A je slucajno slaba oprema za avto ki stane 10.000€? Niti podrazno.

Aha ... se opravicujem za mojo nevednost - dejansko cene so enake kar se pa tice opreme je pa nekako na istem nivoju kot tista od Ceeda ... ni kaksnih res groznih razlik ...

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Po jan 19, 2009 6:05 pm

Ne ne, saj je bilo mišljeno tudi tako, da ma ceed dosti več za manj dnarja.

Se nisem točno izrazil.

Sicer pa smo danes vplačali proceeda......belega :twisted:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jan 19, 2009 6:53 pm

Pa bi se dalo dobit namesto 15 colskih jeklenih platišč z gumami 185, aluminijasta platišča 17 col z 225/45 pri 1.4 litrskem motorju z 109 KM? Z nekaj malega doplačila seveda. Ali bi bilo potrebno avtomobil naročiti in čakati?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po jan 19, 2009 9:54 pm

partty je napisal/-a:Ne ne, saj je bilo mišljeno tudi tako, da ma ceed dosti več za manj dnarja.

Se nisem točno izrazil.

omg, se en bel :lol: :lol:
pocasi bojo sami beli :lol: kero opremo si vzel, pa kateri motor?

simply je napisal/-a:Pa bi se dalo dobit namesto 15 colskih jeklenih platišč z gumami 185, aluminijasta platišča 17 col z 225/45 pri 1.4 litrskem motorju z 109 KM? Z nekaj malega doplačila seveda. Ali bi bilo potrebno avtomobil naročiti in čakati?

Celo 2 tipa 17colskih alu platisc lahko izbiras,...

ALUMINIJASTO PLATIŠČE

P/N: P84001H500
    Cena MPC: 202,98 EUR
Slika

P/N: KME1D84017
    Cena MPC: 172,80 EUR

Slika

sicer glih ni neke malega za doplacat, ampak kr konkretno :?

btw, en prodaja rabljena platišča, taka ko so na prvi sliki
Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po jan 19, 2009 10:08 pm

MatejW ja seveda da so draga - ce so pa orginal :]
Prve so res vsecne, samo na avto.net imas vrsto lepsih, po kar ugodnih cenah ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po jan 19, 2009 10:43 pm

Ma k. orginal dokupovat, jeklene maš za za zimo, za poletje pa ene aftermarket 17...

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Po jan 19, 2009 10:45 pm

Mi smo naročili LX Fresh+16", je pa avto na skladišču, tako, da bo v garaži že konec tedna. :lol:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 19, 2009 11:25 pm

CupraR je napisal/-a:Ma k. orginal dokupovat, jeklene maš za za zimo, za poletje pa ene aftermarket 17...

problem je samo v letnih gumah na jeklenih platiščih
kako je lahko 200 eur velik- če pogledate je samo razlika v nabavni ceni gum ene 30 eur po komadu minimum
in me zanima, kje boste dobili za tak denar aftermarket feltne- je pa res, da neboste mel jeklenih platišč za zimsko gumu
15'' letna guma je pa itak potem neuporabna
lp

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Po jan 19, 2009 11:35 pm

partty je napisal/-a:Mi smo naročili LX Fresh+16", je pa avto na skladišču, tako, da bo v garaži že konec tedna. :lol:

kolko ste doplačali za felne :?:
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 To jan 20, 2009 12:42 am

Mal ga pofotkaj, če boš mel čas ;)

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To jan 20, 2009 12:50 am

trafo66 je napisal/-a:matr pa valda je punto neki avto. kupi si punta pa boš vsaj dobr voz mel. in zelo lep dizajn. ne pa kio ki ni niti dobra niti lepa.

ah dej dej ti pa veš...fiat je najslabš avto na svetu, kia pa je dost spredi pred fiatom, fiat puntone nove vleče na levo stran, tovarniško napako majo, 100x raje kia kot fiat. Edin servis je 180€ baje za ceed

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To jan 20, 2009 12:51 am

cliopower je napisal/-a:
trafo66 je napisal/-a:matr pa valda je punto neki avto. kupi si punta pa boš vsaj dobr voz mel. in zelo lep dizajn. ne pa kio ki ni niti dobra niti lepa.

Niti dobra niti lepa mislim halo a mas mogoče ceeda da lahko tako izjavo daš??
:bonk :bonk

ja ceed je men eden najlepših avtov na cest, mam ga raje kot audija a3

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 20, 2009 12:58 am

MateSLO je napisal/-a:MatejW ja seveda da so draga - ce so pa orginal :]
Prve so res vsecne, samo na avto.net imas vrsto lepsih, po kar ugodnih cenah ;)

Ja sej nisem reko da bojo poceni, pac napisal sem da nebo placo neko malenkost, kot je verjetno pricakoval po njegovih besedah "nekaj malega doplacila"...
sicer pa so to med cenejsimi, ko sem sam iskal cupra felne od ibize, je bil komad 300€ za 16col!
Slika

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty To jan 20, 2009 7:36 am

sandek je napisal/-a:
partty je napisal/-a:Mi smo naročili LX Fresh+16", je pa avto na skladišču, tako, da bo v garaži že konec tedna. :lol:

kolko ste doplačali za felne :?:

250€
Končna cena, neki čez 11.1k

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To jan 20, 2009 7:52 am

kljukec je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Ma k. orginal dokupovat, jeklene maš za za zimo, za poletje pa ene aftermarket 17...

kako je lahko 200 eur velik- če pogledate je samo razlika v nabavni ceni gum ene 30 eur po komadu minimum
in me zanima, kje boste dobili za tak denar aftermarket feltne- je pa res, da neboste mel jeklenih platišč za zimsko gumu
lp

Kaj sred zime prodajajo z letnimi :lol: :lol: super da že v štartu treba zimske kupit. (pa smo na dodatnih 200+ eur)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 20, 2009 8:30 am

partty je napisal/-a:Ne ne, saj je bilo mišljeno tudi tako, da ma ceed dosti več za manj dnarja.

Se nisem točno izrazil.

Juhej, še en bel proceed več. :D Kmalu nas bo več, kot je bilo nekoč srebrnih golfov IV. :lol:
Sicer pa čestitke za nakup (jaz svojga še čakam :( )
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To jan 20, 2009 8:50 am

gledam spisek opreme... če bi to nekdo od VW napisal bi se vsi smejal.... širokokotno ogledalo, zadnji brisalec in grelec, prekinitev dovoda goriva v primeru trka... wtf?

avto ima nekaj opreme ni pa potrebno 15 vrstic pisat in rečt da ima full... ker nima... tok ima tut fabia... :lol: ... pa še vprašanje... ali ima to daljinsko cent. zaklepanje ali ne?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To jan 20, 2009 9:03 am

CupraR je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

lp

Kaj sred zime prodajajo z letnimi :lol: :lol: super da že v štartu treba zimske kupit. (pa smo na dodatnih 200+ eur)

dvomim, da sploh kakšna firma proda avto s samo zimskimi gumami
lp
Zadnjič spremenil kljukec, dne To jan 20, 2009 9:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo To jan 20, 2009 9:04 am

Na ceniku od golfa je polno podobnih neumnosti. Pač imajo mašilo, da več zgleda. Opreme vseeno nima kaj več kot ceed, če govorimo o osnovnih izvedbah. Višje gor se zadeve zelo spremenijo :)

himi

Napisal/-a himi To jan 20, 2009 9:43 am

če pogledaš opremo LX ceeda se mi niti ne zdi čisto nič posebnega razem morda stranskih blazin in potovalnega računalnika, drugače pa imajo vsa vozila že samo po sebi takšo opremo. Mar ni tako?

Seveda imajo po večini vsi tako opremo, samo ne za tak denar.

Drugače pa, a sem mogoče jaz edini, ki mu je 5 vratni cee'd lepši kot pro_cee'd? Odkar sem videl enega črnega z 17 felgami in malo znižanega me je ćisto prevzel (5 vratni model)...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov