Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jan 15, 2008 12:58 pm

Car-t-maN je napisal/-a:ja kdaj pa sem primerjal 1,9 dizla s V6 bencinarjem al pa 4,2 bencinarjem???? Nikoli tudi omenil nisem 4,2 bencinarja??? Tko da ne vem kva govoriš. Mal preber preden kej poveš...

14 jan 2008 22:31
...drugace pa vi dizelasi kok mate masine 1,4, 1,6 mogoce clo ksn 1,9!!
No k boste mel avte saj s V6 al pa v8 lahko govorite...

ne obtuzuj preden se ne prepricas... :idea: in govoris tako nedefinirano da te clovek
resno "jemlje" pod tem
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris To jan 15, 2008 1:12 pm

Zgleda ljudje mešajo osnovne pojme kot je kubatura in ventili! :/:o:/
Boh ne daj da ga prašaš kaj pomeni W12 na mašini?
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 15, 2008 1:24 pm

FBR, niti jih ni tako malo, npr fiatov 1.3, potem renaultov 1.5 jih je kr dost

In Car-t-man, ko govoriš, da nj ti ne pametujemo glede V6 in V8, nam ti tud ne pametuj o glasnosti današnjih dizlov. Je res, da je v prostem teku dizel glasnejši od bencinarja, med samo vožnjo pa niti slučajno ni tok razlike, kot jo ti navajaš.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 15, 2008 2:00 pm

Prejšnji teden je imel sodelavec 700 evrov škode, ker mu je na fiatu 1.3 dizel crknila turbina zaradi banalnega vzroka - zvečer je pozno prišel domov ugasnil avto in zjutraj ko ga je vžgal je počilo (v turbini se je nabral kondenz ki je zmrznil) - turbina je šla rakom žvižgat, zaradi ledu v turbini in so lopatice primrznile na ohišje, ko pa je vžgal avto je pa lopatice polomilo in pokrivilo.

Če je to kaka kvaliteta dizlov in njihovih turbin, sem jaz papež. V 420.000km ki sem jih naredil z 15 let starim turbo avtomobilom (R5GTT) mi ni crknila turbina, tukaj pa na avtu letnik 2005 z 34.000km prevoženimi crkne turbina zaradi banalnega vzroka kot je kondenz in zunanjih minus 3 stopinje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris To jan 15, 2008 2:01 pm

nebivedu je napisal/-a:Prejšnji teden je imel sodelavec 700 evrov škode, ker mu je na fiatu 1.3 dizel crknila turbina zaradi banalnega vzroka - zvečer je pozno prišel domov ugasnil avto in zjutraj ko ga je vžgal je počilo (v turbini se je nabral kondenz ki je zmrznil) - turbina je šla rakom žvižgat, zaradi ledu v turbini in so lopatice primrznile na ohišje, ko pa je vžgal avto je pa lopatice polomilo in pokrivilo.

Če je to kaka kvaliteta dizlov in njihovih turbin, sem jaz papež. V 420.000km ki sem jih naredil z 15 let starim turbo avtomobilom (R5GTT) mi ni crknila turbina, tukaj pa na avtu letnik 2005 z 34.000km prevoženimi crkne turbina zaradi banalnega vzroka kot je kondenz in zunanjih minus 3 stopinje.

Zato ker delajo z vedno bolj čip širip materialom!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 15, 2008 2:08 pm

Ja res je, ampak dizel ima večje pritiske v sami mašini kot bencinar in zato vedno bolj crkujejo ti avtomobili, ker materiali ne zdržijo, firme pa šparajo povsod koder se da. In zato danes bencinski motorji zdržijo parkrat dlje kot dizelski. Na žalost se pa to pozna povsod in pri vseh firmah.

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To jan 15, 2008 2:22 pm

MacTron je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a:ja kdaj pa sem primerjal 1,9 dizla s V6 bencinarjem al pa 4,2 bencinarjem???? Nikoli tudi omenil nisem 4,2 bencinarja??? Tko da ne vem kva govoriš. Mal preber preden kej poveš...

ne obtuzuj preden se ne prepricas... :idea: in govoris tako nedefinirano da te clovek
resno "jemlje" pod tem

A je to primerjanje????? Prasov sm kok majo masine da govorijo da so dizli tok dobri. NISM pa reku primerjej 1,4 traktor mislm dizla z V8 bencinarjem al pa V6....
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO To jan 15, 2008 2:38 pm

@Car-t-maN prosim če se umiriš in prebereš pravila foruma.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 15, 2008 2:51 pm

nebivedu, za katero različico motorja pa gre? 70, 75 al 90 KM? Sicer pa prvič to slišm za to mašino.
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To jan 15, 2008 3:00 pm

FBR: 6 valjnega BMW bencinarja lahko mirno zamenjaš za Audija A# 3.2 (torej 6 valjnika). Nihče ne poveličuje BMWja v tej temi. Imam pa pač izkušnje z vožnjo 330i in zato sem ravno tega omenil (če bi vozil 3.2 bi omenil tega, kot primer). Malce bolje preberi...

ps: zanimivo pa jem da te odkrito poveličevanje VAGovcev pa nikjer ne moti....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 15, 2008 3:20 pm

IcEm4n je napisal/-a:nebivedu, za katero različico motorja pa gre? 70, 75 al 90 KM? Sicer pa prvič to slišm za to mašino.

Za 75 konjskega multinevemkva 1300ccm puntota gre.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 15, 2008 3:33 pm

Dr.M3 je napisal/-a:ps: zanimivo pa jem da te odkrito poveličevanje VAGovcev pa nikjer ne moti....

Hehehe... če bi bral še kakšno drugo temo (v kateri si btw tudi ti pisal) bi videl, da se... in to ravno pred dnevi.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To jan 15, 2008 3:34 pm

FBR je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:ps: zanimivo pa jem da te odkrito poveličevanje VAGovcev pa nikjer ne moti....

Hehehe... če bi bral še kakšno drugo temo (v kateri si btw tudi ti pisal) bi videl, da se... in to ravno pred dnevi.

Verjetno imaš v mislih tisto Passat Coupe zadevico kajne? 8) Tam je bilo čisto preveč kregarije, da bi kaj izluščil ven

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti To jan 15, 2008 3:36 pm

Car-t-man ko berem to temo tudi jst zastopim da primerjaš 1.9 dizel s v8?
In ko smo že pri tem da imaš ti neko merčo (lohko prilimaš predstavitveni link ti bomo verjeli), nimamo vsi denarja za takšne avtomobile ampak se vozimo v škatlcah in avtih srednjega razreda, in nimamo ravno dnarja za V6,V8,V10 mašnie in avte luksuznih znamk kateri lahko popijejo 10-14l benzina in majo drage zavarovalnine.

Tema je po mojem mnenju namenjena primerjavi enega normalnega 1.6-1.8 benzinarja in 1.6-1.9 dizelskega motorja ne ba BMW dizelco 3.0 in WV TUAREG 5.0 V10 benzinarja. Ker se večina tudi vozimo s mašincami srednjega razreda.

Pač vsak si kupi avto ki mu ustreza meni za enkrat dizelca, ko bom meu redno zaposlitev in nekaj dnarja se bom tud sam lahko prevažal z Mazdo Rx8 al kakršno koli bolj močno makino.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 15, 2008 3:43 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Verjetno imaš v mislih tisto Passat Coupe zadevico kajne? 8) Tam je bilo čisto preveč kregarije, da bi kaj izluščil ven

Zelo slab izgovor. Pač nisi imel kaj dodati na moj komentar...

@Car-t-man
Tko kot ti je @djoti povedal. Vmešavanje V6 in V8 bencincev v temo, ker se pogovarja o čimvečjem prihranku, človeku da dejansko misliti, kakšna je to primerjava. Namreč v vsak postu na koncu si že mogel dodajati njihovo nadmoč. Normalno... to so super motorji. Vendar ne za šparat.

Govora je prej o malih dizlih tam do 2.0, kar ponavadi še kupiš, da avto dobro poskoči obenem pa tankaš minimalno... kar je tudi moj smisel in zato tudi imam tak avto...

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To jan 15, 2008 4:24 pm

Evo dobr oprostite mi vsi tisti ki sem vas užalil. Se vedno stojim za trditvijo, da so bencinarji boljši kot pa dizli in to je pač moje mnenje in ga ne bom spreminjal... Vem da je tut ta tema namenjena majhnim dizelčkom ne pa V8, V10. Tako da če hočte prišparati za eno šteko cigaret na mesec pač imejte dizla, meni osebno pa avtomobili predstavljajo preveliko strast da bi šparal na bencinu.
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 15, 2008 4:34 pm

Car-t-maN je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:

resno "jemlje" pod tem

A je to primerjanje????? Prasov sm kok majo masine da govorijo da so dizli tok dobri. NISM pa reku primerjej 1,4 traktor mislm dizla z V8 bencinarjem al pa V6....

Če te že zanima....... 2.5TD je moj motor :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To jan 15, 2008 4:57 pm

ni škatla cigaret, ampak če tankam mesečno 150litrov ali pa 250litrov, je pa vseeno lušna razlika. Avto ni vse, zato raje dajte denar drugam ;)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To jan 15, 2008 5:03 pm

Avto ni vse, zato raje dajte denar drugam

Tako je. Ko se pa nabere dovolj pa si privoščiš stanju primerno. ;)

ps: saj ni skrivnost da je slovenski nacionalni šport delati 10 dni/mesec samo za avto...

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jan 15, 2008 5:11 pm

nebivedu
mam občutek, da si strokovnjak na področju strojništva, ko govoriš kaj bolj crkuje in kaj ne. Materiali so danes, kot eni in drugi zelo zelo uredo, po tej logiki bi moralo vsem diesel motorjem crknat turbine, pa ne. Verjami, da so boljši motorji od benza., kako pa kdo ravna z avtom je pa druga stvar, potem bi morali tovornjakaji imeti bencin, avtobusi in vsi delovni stroji, ki so podvrženi izrednim naporom. No za nekatere pa je 1.9 ali 2.0 motorček mali motorček, da ne rečem moped. V8-V6, ti tvoji cigareti so pa zelo dragi, izračunaj razliko pa boš vido, no pa ti si privatnik. :vrum
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov