Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To maj 20, 2008 7:16 pm

:idea:
Priponke
StayOnTopic.jpg
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sio2
Nov uporabnik

Napisal/-a sio2 To maj 20, 2008 7:39 pm

warmaster in ban po moje se strinjata, da se NE strinjata in se glede pogleda na VW Golf tudi nikoli ne bosta. Torej - Stay on topic!

mitjag
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjag Sr maj 21, 2008 8:45 pm

No ker sem ravno nekaj iskal na netu in sem sučajno zasledil debato o VAG in ostalih znamkah.
Na kratko:
Od 7.5. sem lastnik CEED SW 1,6 CRDI 115KM(karavnska različica) z max opremo+delno usnje.
To temo sem bral samo mal na začetku vendar dovolj da vidim da eni gledate na znamke predvsem kot celoto in ne od modela do modela avtomobila.
Z avtomobilom sem res zadovoljen. Prej sem vozil Seat Ibizo ampak zaradi potreb po večjem avtu sem sedaj prestopil na Kio Ceed-a.
Zdej pa glede mojega mnenja. Sam sem ko sem kupoval Ibizo (VAG koncern) gledal predvsem avte tega razreda in skoraj sem se odločil za Kia Rio....in verjetno bi mi bilo žal, ker avto je bil res ugoden ampak materiali itd so bili katastrofa(čeprav opreme več kot Seat). Po dveh letih sem Ibizo prodal predvsem zaradi prostora in prehoda na dizel(daljše vožnje).
Pred nakupom Kie ceed sem testiral Ford Focusa, Opel Astro,Mazdo 3, Mazdo 6 karavan,Laguno, Lancerja, Toyoto Corollo, Golf variant in moram rečt da od vseh teh so prišli v ožji izbor Opel Astra, Ford Focus in Kia Ceed.
Vem eni boste rekl da so nekateri avtomobili čisto drug razred ampak pač dal sem si duška z testiranjem.
Ožji izbor sem izbiral predvsem (v grobem) po naslednjih kriterijih:
- vožnja, oblika
- cena
- dobavljivost

Npr. pri Mazdi me je na splošnem zmotilo to da je avto glede na KM in material, ki ni ne vem kaj zelo drag ter da je bilo vsaj pri dizlu občutiti da teh 140KM ni dosti za tak avto...
Pri Laguni je prav tako bila odločilna cena in to da so materiali kljub vsej opremi notri zelo slabi glede na razred in ceno.
Pri Toyoti me je odvrnila notranjost ter dejstvo da se z njimi ne da dogovoriti niti za 100€ popusta(če seveda nimaš vez)
Pri Golfu me je odvrnila čakalna doba, zelo malo opreme za modele ki so na zalogi, glasen motor, obnašanje prodajalcev( na način kot da sej avto je Golf in to se samo promovira....žal so ti časi minili...isto me je sicer zmotilo tudi pri Fordu ko se je prodajalec vmes pogovarjal po MSN namesto da bi prodajal avto)
Lancer je imel veliko premajhen prtljažnik sicer pa super avto.

No da ne bom dolgovezil nazadnje sta predvsem zaradi odnosa do strank pri Fordu in čakalno dobo 8 mesecev pristal pri izboru dveh.

Šel sem v avtocenter Trobec kjer zastopajo tako Kio kot Opel in se najprej vsedel v Astro...super se je peljalo in že sem skoraj rekel ja ko sem se vsedel še v Kio ceed....in tako sem sedaj že dva tedna lastnik Kia.

No za vse značkarje...tudi sam sem rekel nekoč Kio pa res nikol ne kupim itd....imam kolege ki so pristaši znamk kot je VW itd. ampak mislim da so časi slabih avtomobilov vsaj glede ene znamke minili....se strinjam nekateri modeli pri določeni znamki so slabi in obratno in tukaj je Kia pri modelu ceed in Sportage naredila velik korak naprej. Materiali pri prejšnjih modelih so vsaj za nekaj razredov slabši prav tako vse ostalo.

Tako da folk malo se zbudite iz teh prepričanj da je nek avto dober samo zato ker piše gor VW in en avto slab samo zato ker piše gor KIA.

Namen vsega pisanja je bil pač kako sem pristal pri KII in da sem bil tudi sam nekoč prepričanja da znamka je kvaliteta....kar je včasih absolutno držalo. In ja res sem zadovoljen s tem avtom kot nisem bil prej še z nobenim (ima vse kar imajo "ZNAMKE" :) Glede na to kolk skoraj neznanega folka me je v teh dneh povprašalo o avtu in hvalilo obliko, notranjost itd. upam da se boste nekateri zbudili iz sanj in pogledali dejstva...Kia se je odkar je pod Hyundai okriljem (če kdo še ne ve) zelooooooo spremenila in se hitreje razvija kot katerakoli evropska znamka poleg tega pa sedaj Ceeda in Sportage delajo v Evropi(Slovaška), kjer so postavili eno izmed najmodernejših tovarn.

P.S. Samo za informacijo...menda je novi model golfa slabši kot prej ker naj bi pretiravali pri materialih in bodo sedaj "šparali"...ampak to so spet le govorice kajneda :)....
Da pa ne bo pomote namen posta ni pluvanje po VW ali katerikoli znamki ampak sem hotel povedati le to da naj vsak vsaj za 10min poizkusi avto predno ga pljuva.

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster Sr maj 21, 2008 10:11 pm

mitjag--> se strinjam s tabo, in ti tudi verjamem, da če si stestiral toliko avtomobilov, si se pač odločil za tistega, ki ti najbolj ustreza. Samo me zanima, kaj boš napisal čez par let na ta forum ko bo avto imel prevoženih recimo 100.000km me zanima, če boš še tako zadovoljen. Ne da bi te napadal, ampak tudi sam nevem kako vzrdžljivi so ti novi modeli,recimo že izpostavljene Kie.

Pač hotel sam samo napisat, da ko bo avto star par let, bomo videli kakšni so materiali in njihova vzdržljivost.
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr maj 21, 2008 11:44 pm

če boš še tako zadovoljen. Ne da bi te napadal, ampak tudi sam nevem kako vzrdžljivi so ti novi modeli,recimo že izpostavljene Kie.

Če nek trejdmark ponuja 7 letno garancijo OČITNO zelo zaupa svojim avtomobilom. Menda ne misliš Warmaster, da bodo pri Kii ponudili tako garancijo in potem menjavali v garanciji pol avtomobila. To seveda vpliva na pospeševanje prodaje. Vendar se za ta korak ne bi odločili, če b svoja vozila ne bi bili prepričani. Nekako tako.

P.S. Samo za informacijo...menda je novi model golfa slabši kot prej ker naj bi pretiravali pri materialih in bodo sedaj "šparali"...ampak to so spet le govorice kajneda

Ja nekaj baje res mislijo šparati - a nimajo enega problema z zadnjim delom vozila - je baje predrag za izdelavo (in posledično manj profita od enega kosa - kljub temu da je z naskokom najdražji v razredu). Tudi jaz se bojim, da VW ne bo ubral kakšne cheap varianta (bodisi oblikovne bodisi v kvaliteti materialov). Tako da tudi ne pričakujem da bo notranjost kaj prida boljša kot v tej sedanji. Zadnji del zna biti pa bolj dolgočasen pomoje - če imajo s tem težave...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 22, 2008 8:21 am

mitjag je napisal/-a:Pred nakupom Kie ceed sem testiral Ford Focusa, Opel Astro,Mazdo 3, Mazdo 6 karavan,Laguno, Lancerja, Toyoto Corollo, Golf variant in moram rečt da od vseh teh so prišli v ožji izbor Opel Astra, Ford Focus in Kia Ceed.
Vem eni boste rekl da so nekateri avtomobili čisto drug razred ampak pač dal sem si duška z testiranjem.
Evo, tako se kupuje avte - izbereš jih nekaj, ki se ti zdijo zanimivi, potem pa jih konkretno preizkusiš....

Pri Golfu me je odvrnila čakalna doba, zelo malo opreme za modele ki so na zalogi, glasen motor, obnašanje prodajalcev( na način kot da sej avto je Golf in to se samo promovira....žal so ti časi minili..
Odvisno kateri salon VW si obiskal, na Bravničarjevi v Ljubljani se res nekam visoko nosijo (ko jih j3be press). Namig: obiščite uradne prodajalce malo izven LJ, so precej prijaznejši, se bolj posvetijo in tudi pri popustih so ponavadi fleksibilnejši.

Želim ti veliko prijetnih KM z novim avtom, pa ne ga preveč šparat, saj imaš 7 let garancijo

:D
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če maj 22, 2008 8:32 am

Dr.M3 je napisal/-a:Če nek trejdmark ponuja 7 letno garancijo OČITNO zelo zaupa svojim avtomobilom. Menda ne misliš Warmaster, da bodo pri Kii ponudili tako garancijo in potem menjavali v garanciji pol avtomobila.
Ni nujno da tako zelo zaupa kvaliteti svojih vozil, lahko (oziroma najverjetneje) je to njihova strategija za osvojitev večjega tržnega deleža.
Bodo pač nekaj let stisnili zobe in folku zastonj popravljali njihove Kie, če bo treba, tudi v lastno izgubo. Azijci so pač navajeni razmišljanja na malo daljši rok.
Ko bodo dovolj veliko ljudi namamili na Kie, bo počasi prodaja stekla: "poceni avto, ki ti ga še zastonj popravijo" - to bo prodajni hit, vsaj pri nekaterih ljudeh. Ki bodo tudi kasneje čez par let kupili kako novo Kio (kajti stare Kie se bodo pač najlaže znebili po sistemu 'staro za novo', face it)

Dodatno pojasnilo: zgoraj opisan scenarij je samo teorija in ne zanika povsem možnosti, da so Kie res kvalitetne.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

mitjag
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjag Če maj 22, 2008 12:36 pm

sonic je napisal/-a:
mitjag je napisal/-a:Pred nakupom Kie ceed sem testiral Ford Focusa, Opel Astro,Mazdo 3, Mazdo 6 karavan,Laguno, Lancerja, Toyoto Corollo, Golf variant in moram rečt da od vseh teh so prišli v ožji izbor Opel Astra, Ford Focus in Kia Ceed.
Evo, tako se kupuje avte - izbereš jih nekaj, ki se ti zdijo zanimivi, potem pa jih konkretno preizkusiš....

Pri Golfu me je odvrnila čakalna doba, zelo malo opreme za modele ki so na zalogi, glasen motor, obnašanje prodajalcev( na način kot da sej avto je Golf in to se samo promovira....žal so ti časi minili..
Odvisno kateri salon VW si obiskal, na Bravničarjevi v Ljubljani se res nekam visoko nosijo (ko jih j3be press). Namig: obiščite uradne prodajalce malo izven LJ, so precej prijaznejši, se bolj posvetijo in tudi pri popustih so ponavadi fleksibilnejši.

Želim ti veliko prijetnih KM z novim avtom, pa ne ga preveč šparat, saj imaš 7 let garancijo

:D

Sam sem bil pri Debevcu (Mengeš)....brat je bil ko je kupoval pred pol leta v Šiški(tam blizu Opla) in ima isto izkušnjo...ma sej vem da bodo nekateri mnenja saj se ne voziš z prodajalcem ampak z avtom ampak vseeno en odnos mora biti(pa nisem zahtevna stranka...ampak če ti sam katalog porine v roke in pravi poglej si pa ti bo vse jasno potem to ni ravno pravilen odnos...take podatke že na netu najdem :)

Hvala za želje upam da bo zdržala 7 let :)
Edino kar je velik minus pri Kii (vsaj pri KMAG) je servis v katerem delajo večinoma študenti.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe maj 23, 2008 7:31 am

ban je napisal/-a: Pri VW pa dobiš max. (vsaj po mojih izkušnjah) 5-6% popusta ne ceno v ceniku.

Ta teden smo dobil 11%. Čeprav so na prvo žogo res ponujali 5 ali CELO!!! 6 %.
In imam občutek, da bi šlo še dlje.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe maj 23, 2008 8:14 am

hladni je napisal/-a:brez zamere....verjamem, da je moteče, če je prodajalec neprijazen itd. Amapk če je meni avto kot takšen v redu, mene prodajalec nič ne skrbi. Posledično sem šel pač v celje po avto, torej 75km od mojega doma, pa kaj? Za mene je to glup razlog, da ne kupiš stvari zaradi prodajalca.

Glede na to da avto ni štruca kruha, človek pričakuje temu primeren odnos in posvečanje resni stranki (češ, saj gre za Golf, kaj bi ti sploh govoru drhal nakupovalska...)!
Kot primer naj navedem da se je en prijatelj zanimal za enega Passata (in že prej je pri taisti firmi kupil en nov avto), ki je bil dokaj ugoden. Na spletni strani piše, da lahko poprosite prodajalca (z objavljenim email naslovom kar prek tega - poglej avto net ...). Z par informacij ... O odgovoru ne duha ne sluha. Pa ne mi reč prosim, da se razni froci zanimajo in utrujajo preko mailov za nove avte, da bi bilo to opravičilo. Pa tudi pisni nivo komuniciranja je na taki ravni, da se vidi da gre za resno osebo. Tudi mail je bil dostavljen. ;)
Potem je šel v BMW prodajalno in prodajalec mu je pred sestankom prinesel sveže kuhano kavo. ;) Pa še popust je dobil, kljub avtu po naročilu.
Nekatere pač ignorantski odnos moti. Tudi mene. Saj ne kupujemo štruco kruha. :roll:
Tko da to, da si recimo iz Ljubljane in bi moral zaradi slabega odnosa kupovati v Mariboru je bolj nategnjeno kot poceni vlačuga med zelo delovnim vikendom...

ps: in tudi odgovarjanje na maile je pokazatelj določene resnosti. Glede na to, da sem vodil tudi neke s kadrom povezane zadeve, nekako vem, kako gre to pri različnih osebkih in s samo resnostjo. Človek ti pošlje elektronsko pošto z informativno prijavo za delo in pa seveda z možnostjo razgovora. Napišeš določene informacije in poprosiš za potrditev termina. Potem nekateri talenti odpišejo čez 2-3 tedne. :roll: Zelo resno. In ne le to, celo potem, ko jasno odgovora več ne dobijo, težijo preko mailov, da kako smo nesramni in kakšen HRM imamo... bog pomagej. Tko da recimo tak prodajalec avtomobilov, kateri celo javno objavi email in dopiše, da "poprosite za informativni izračun prodajalca, informacije ...." pri meni ne bi dolgo visel (na plačilni listi).
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Pe maj 23, 2008 8:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe maj 23, 2008 8:18 am

cordo je napisal/-a:
ban je napisal/-a: Pri VW pa dobiš max. (vsaj po mojih izkušnjah) 5-6% popusta ne ceno v ceniku.

Ta teden smo dobil 11%. Čeprav so na prvo žogo res ponujali 5 ali CELO!!! 6 %.
In imam občutek, da bi šlo še dlje.

Kakšen avto in za kolk dnarja ste pa kupoval, če ni skrivnost? Pa katera avtohiša je tako radodarna :DDD

mitjag
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjag Pe maj 23, 2008 12:06 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:brez zamere....verjamem, da je moteče, če je prodajalec neprijazen itd. Amapk če je meni avto kot takšen v redu, mene prodajalec nič ne skrbi. Posledično sem šel pač v celje po avto, torej 75km od mojega doma, pa kaj? Za mene je to glup razlog, da ne kupiš stvari zaradi prodajalca.

Glede na to da avto ni štruca kruha, človek pričakuje temu primeren odnos in posvečanje resni stranki (češ, saj gre za Golf, kaj bi ti sploh govoru drhal nakupovalska...)!
Kot primer naj navedem da se je en prijatelj zanimal za enega Passata (in že prej je pri taisti firmi kupil en nov avto), ki je bil dokaj ugoden. Na spletni strani piše, da lahko poprosite prodajalca (z objavljenim email naslovom kar prek tega - poglej avto net ...). Z par informacij ... O odgovoru ne duha ne sluha. Pa ne mi reč prosim, da se razni froci zanimajo in utrujajo preko mailov za nove avte, da bi bilo to opravičilo. Pa tudi pisni nivo komuniciranja je na taki ravni, da se vidi da gre za resno osebo. Tudi mail je bil dostavljen. ;)
Potem je šel v BMW prodajalno in prodajalec mu je pred sestankom prinesel sveže kuhano kavo. ;) Pa še popust je dobil, kljub avtu po naročilu.
Nekatere pač ignorantski odnos moti. Tudi mene. Saj ne kupujemo štruco kruha. :roll:
Tko da to, da si recimo iz Ljubljane in bi moral zaradi slabega odnosa kupovati v Mariboru je bolj nategnjeno kot poceni vlačuga med zelo delovnim vikendom...

ps: in tudi odgovarjanje na maile je pokazatelj določene resnosti. Glede na to, da sem vodil tudi neke s kadrom povezane zadeve, nekako vem, kako gre to pri različnih osebkih in s samo resnostjo. Človek ti pošlje elektronsko pošto z informativno prijavo za delo in pa seveda z možnostjo razgovora. Napišeš določene informacije in poprosiš za potrditev termina. Potem nekateri talenti odpišejo čez 2-3 tedne. :roll: Zelo resno. In ne le to, celo potem, ko jasno odgovora več ne dobijo, težijo preko mailov, da kako smo nesramni in kakšen HRM imamo... bog pomagej. Tko da recimo tak prodajalec avtomobilov, kateri celo javno objavi email in dopiše, da "poprosite za informativni izračun prodajalca, informacije ...." pri meni ne bi dolgo visel (na plačilni listi).

Točno tako. Pač če npr kupuješ avto in se nikakor ne moreš odločit za enega na koncu pridejo do izraza tudi takšne zadeve. Je pa vsekakor tudi res da če bi mi bil po vseh testiranjih en avto veliko bolj všeč kot drug bi ga sigurno kupil (sicer drugje). Kot drugo pa ti da odnos tudi misliti kako bo kasneje na servisih. Da ne bo pomote nisem bil samo enkrat tam(govorim o Fordu)...bil sem na Summitu pri dveh prodajalcih(ker prvič se še ni dal vidt avta) in bil sem tudi pri Bizilju.
Ko sem bil prvič na Fordu sem rekel če bi se dalo kaj peljati z novim Focusom (prodajali so ga že)...pa mi takoj reče da ne...hmmmmm. Grem še k Bizilju in tam mi da katalog v roke...pa vprašam če bi se dal eno konfiguracijo...pa pravi ja najprej si poglej katalog...hmmmm
No naslednjič pridem spet do Summita in drug prodajalec vmes klepeta po MSN. Ko ga vprašam kaj je na zalogi pravi da sam osnovni modeli ter da je čakalni rok za ostale 6-8mesecev.
No potem dobim klic od prvega prodajalca(ta drugi ga je nadomeščal) in vprašam da če je res tolk čakalnega roka...pa pravi da ne da to samo tako pravijo da pa pride avto ponavadi tam 3-4 mesece.
Prav tako pri Avtohiša Vis za Opel Astro (Šiška). Pridem tja(brat je kupil Astro GTC) in pač sem bil pri istem prodajalcu kot je on kupil avto. Prodajalec prijazen in res ok....zmotilo pa me je ko sem omenil da se odločam med Astro in Ceedom....pa ga je skoraj nazaj vrglo in je začel da pač ta dva avta ne moreš primerjat ker nista isti razred ne po kvaliteti itd...hmm po čem je sklepal...dvomim da je avto peljal.
Kasneje ko Sem bil Pri avtohiši Trobec kjer imajo tako Opel kot Kio sem postavil isto vprašanje. In mi je prodajalec lepo povedal dejstva in zakaj priporoča Astro in zakaj Ceeda. Tako sem se lažje odločil. Ne pa da takoj brez argumentov pove da je druga znamka slaba(normalno saj hoče prodat ampak vseeno ni ravno vest....če bi plus in minus obeh bi bilo drugače).
Pri Trobcu pa so lepo povedali da sta oba avta super. Da dobim pri Ceedu več opreme, ima novejši motor, je lepše oblike ampak da je to relativno in odvisno od posameznika, da ima več garancije, ampak da se da pri Oplu tudi garancijo dokupit, da je pri Ceedu več prostora(dvojno dno zadaj), prtljažna vrata so premaknjena bolj naprej zaradi česar ne rabiš veliko prostora za odpiranje vrat, da ima ceed trše podvozje. Da pa ima Astra prizkušen motor, karoserija je malo močnejša, več izbire dodatne opreme(ksenon, usnje in veliko raznih dodatkov kot je tipka za športno podvozje itd). Nato sva šla z obem avtom na vožnjo in tako sem se odločil. BDW res da nisem vzel potem Kie tam(mi je malo iz poti do službe in tudi poznanstvo na KMAG.
Ampak vseeno to se mi zdi da je OK prodajalec in razmišljam da bi servis opravljal drugje kot na KMAG ker pač imam informacije da na KMAG čeprav so zastopnik niso ravno dobri pri servisiranju :)

Tko spet sem se razpisal.
LP

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe maj 23, 2008 2:09 pm

ban je napisal/-a:Kakšen avto in za kolk dnarja ste pa kupoval, če ni skrivnost? Pa katera avtohiša je tako radodarna :DDD

Passat.
Dejanske maloprodajne cene so v poslovalnicah po celi SLO zelo podobne.
Izposloval sem v VW salonu, ki slovi kot zelo nefleksibilen. Drugače moram vse VW salone pohvalit kot zelo prizadevne pri prodaji in suportu. Hvala jim.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe maj 23, 2008 5:32 pm

ma to je isti drek kot mobilini operaterji...simobil je mel občutne ugodnosti kot mobitel. mobitel je zdj vidu da hoče simobil prevladat.mobitel je že začel delat na tem, da ima nižje cene storitev in bolšo ponudbo.

Ko se bo kaj podobnega nardilo pr VW bo tut začel malo spuščati ceno. Zdj ma ugled in dokler se bo držal te tradicije da bo uspešn in izdeloval zanesljive avte, bo še vedno držal ceno.Folk si bo reku:raj dam 2 ali 3k€ več, za zanesljivejši avto, ker je pač znan po tem.potem še ta stavek potrdi z starim rekom:nisem tako bogat, da bi poceni kupuval.in že ma pred bajto enga nemca v tem primeru VW.

Priznat pa je treba da so vse firme ratale zanesljive in prej ali slej bo začel VW počasi spuščati ceno na povprečn nivo (...tako mislim)...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe maj 23, 2008 7:30 pm

sašo5 je napisal/-a:
citroDS je napisal/-a:rabljenega c5, ki je

....o citroenu ne gre zgubljat besed....evo naključno sem potegnil ven:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2003386 - evo, že face-lift.....
verjetno veste kolk je stal nov........

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2075263

evo "potegnil" sem 2.0 ven, da bo identična mašina........

lahko bi dal pa tega....

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2047106

...če že mate debato...

drugače je pares, da če kupiš golfa v akciji, ga čez par let zelo dobro prodaš napram konkurenci....
je pa res, da uvoz na dolgi rok zbija cene...hmmm...le do kje jih bo, ampak to vsem
avtom..

LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe maj 23, 2008 7:36 pm

radar je napisal/-a:lahko bi dal pa tega....

..ta je že na sliki čudn, pa še comforline ni - nima meglenk, navadna klima, ni med sedežema opore zan roko, predala ipd...

P.S. mene nekaj druzga zanima: a se je avtor teme(pavlea) po več kot mesecu "mlatenja prazne slame" odločil in kupil kakšen avto :?:

Uporabniški avatar
sio2
Nov uporabnik

Napisal/-a sio2 Pe maj 23, 2008 7:39 pm

myster je napisal/-a:... Ko se bo kaj podobnega nardilo pr VW bo tut začel malo spuščati ceno. Zdj ma ugled in dokler se bo držal te tradicije da bo uspešn in izdeloval zanesljive avte, bo še vedno držal ceno...

Kot sem že zgoraj napisal, sem skoraj pred dvema letoma kupil Golfa V (vplačal v aprilu 2006). Tedaj so mi ponudili "Evro paket" in sem privarčeval 2 k€. Prodajalec mi je rekel (čeprav tega ne bi smel), da so imeli leta 2006 v prvem trimesečju ZELO slabo prodajo in da so enostavno morali ponuditi razne akcije, če so hoteli kaj prodati.
Upam, da bo konkurenca (predvsem nova z daljnega vzhoda) naredila svoje in bodo 'presrane' evropske tovarne in trgovci malo cvilili zaradi slabih prodajnih rezultatov.

Uporabniški avatar
slku8a
Nov uporabnik

Napisal/-a slku8a Pe maj 23, 2008 8:04 pm

sio2 je napisal/-a:Upam, da bo konkurenca (predvsem nova z daljnega vzhoda) naredila svoje in bodo 'presrane' evropske tovarne in trgovci malo cvilili zaradi slabih prodajnih rezultatov.

Upam, da ne bo ravno obratno. To je, da bodo tudi vzhodnjaki dvignili cene na nivo evropskih, ko bodo pridobili nek renome :(

pavlea
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a pavlea Ne jun 01, 2008 10:04 am

Živjo!

Ne nisem še kupil avta,ga bom pa sigurno. ;) Edino, kar bi še rad počakal je da minejo ti dopusti in da pride september, ko imam registracijo, da dobim še teh 5% bonitete, pol pa v akcijo. Ampak bavarc me pa še vedno mika... :D Malo sem še premišljeval v tem času in res ne najdem nobenega drugega avtomobila, za ta denar, ki bi mi bil tako všeč... :DDD

sašo5 je napisal/-a:
radar je napisal/-a:lahko bi dal pa tega....

..ta je že na sliki čudn, pa še comforline ni - nima meglenk, navadna klima, ni med sedežema opore zan roko, predala ipd...

P.S. mene nekaj druzga zanima: a se je avtor teme(pavlea) po več kot mesecu "mlatenja prazne slame" odločil in kupil kakšen avto :?:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po jun 02, 2008 8:47 am

Pavlea, a ne boš golfa kupil, boš raje Audija ali BMW-ja al kako?

Ker VW ni "Bavarec", zgoraj omenjena sta... Wolfsburg je v zvezni deželi Niedersachsen 8)

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov