Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So maj 24, 2008 10:42 am

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2080916

Ima klimo, Airbage dizajn je sprejemljiv tako noter kot zunaj 8)

zacetnik_
Nov uporabnik

Napisal/-a zacetnik_ To maj 27, 2008 9:49 pm

Kako pa je kaj s cenami rezervnih delov za Lanosa?

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To maj 27, 2008 10:07 pm

začetnik pojdi na zavarovalnico, kjer imate zavarovano hišo oz. stanovanje, življenska zavarovanja, kjer si tudi ti zavarovan. Če si njihova stranka že več let, potem se da hitro dogovoriti za kake popuste

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To maj 27, 2008 10:41 pm

zacetnik_ je napisal/-a:Kako pa je kaj s cenami rezervnih delov za Lanosa?

Rezervni deli niso dragi, prav tako paše noter oz. tudi na originalnih delih piše OPEL/VAUXHALL...

Lanos je tehnološko gledano namreč nek mix opel kadetta in opel astre vse tam okoli leta 94.. Definitvno pa vseeno hvaležen avto, vsaj mi smo leta 98 kupili novega in ga imeli par let pri bajti... Razen dveh bencinskih pump v 130.000km ni bilo izrednih stroškov.. Tisto pumpo dobiš pa tudi za majhn denar če že crkne ;) Naš je bil 1.5 in je pil okoli 8-8,5L/100km, kar se mi niti ne zdi tako strašno. Avto ni športnik ni pa tudi len in se da tudi po AC z njim lepo peljati, namreč to je bil eden od redkih avtov, kateri me je presenetil z izolacijo kabine glede na ceno v svojem razredu ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 27, 2008 10:57 pm

še zmer nis vzel avta :?:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To maj 27, 2008 11:27 pm

avto za začetnika mora bit VAREN!!! VAREN in še enkrat VAREN... a sem že reku VAREN?

kar pa golf II ni pa s elahko na glavo postavte. če jeavto velik in kompakten, še ne pomeni da je varnejši od 10 let mlajšega morda malo manjšega in navzen manj kompaktnega avta.

kar poglejte si tale video http://www.youtube.com/watch?v=86M_fV-1yKY

zdej pa, malo nas je (ali pač), ki smo imel tako srečo, da smo mel omogočen nakup relativno novega (bom rekel novejšega) avtomobila in s tem varnejšega. toliko varnega 10 let starejšega bo najbrž težko dobit, bo pa definitivno 10 let star avto mnogo varnejši kot 20, se vam ne zdi logično?

pa ne vem zakaj bi zarad pripadnosti neki bedni znački mogu kupit gnil 100x precenjen avto? pa vidu sm izjave v stilu, da tak avto ne izgublja vrednosti...pa kaj kupuješ avto zase al gledaš, da z njim ne boš nč zgubu? pol boljš da ne kupš nič pa hodiš peš, ker tako ne izgubiš ničesar. mislm eni pa mate mišlenje na višku...70 letnika!

cajti se obračaj, če morda še kdo ni opazil.

za nižji proračun vsekakor glej čimmlajši avto s solidno varnostno opremo, pa če ma klimo al pa ne, jebeš, js sm se do pred 3 mesci vozu v avtu brez klime, fotr se še zde, vsak dan pa mu nč ne manjka, če smo že pikolovski, se sam prehladiš če pretirava s tem ;)

pa še glede oplov, glede na to da sem opelfahrer in da nekak spremlajm to znamko dosti bolj kot ostale. pazi s ejih, ker jih ma rja rada, treba je dobro pregledat podvozje, da ne boš čez kake pol leta presenečen, ko bo kje kaka luknja oz. se bo kaj posedlo.

moj nasvet bi bil, če že ne nabereš več kapitala, da vzameš japonca oz. korejca ali kakega bravota, punta, ker za ta denar nekako (poleg opla in francozev) dobiš največ.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr maj 28, 2008 4:55 am

nasvet:kdor je imel Lanosa ti lahko pošteno pove,da je poraba 9-10l na100km, prevelika za ta rang avtomobila ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr maj 28, 2008 10:14 am

michelin je napisal/-a:

nasvet:kdor je imel Lanosa ti lahko pošteno pove,da je poraba 9-10l na100km, prevelika za ta rang avtomobila ;)

mišelin, mi smo ga imeli in je imel porabo okoli 8-8,5L in to v motorju 1.5... Res pa je, da ga nismo lih pritiskali in je bil bolj za umirjene vožnje ;)

Če pa bi nam pil 10L pa ne dvomim, da bi ga prodali... Ni to da bi bla poraba prevelika za takšno velikost vozila, ampak premalo gre da bi bilo dopustno pogoltniti 10L/100km 8)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr maj 28, 2008 10:25 am

adis je napisal/-a:še zmer nis vzel avta :?:

za nakup avta si je treba vzet čas, potrpljenje, ...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 28, 2008 10:45 am

trust je napisal/-a:
adis je napisal/-a:še zmer nis vzel avta :?:

za nakup avta si je treba vzet čas, potrpljenje, ...

za prijatelje si je treba čas vzet ;)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr maj 28, 2008 9:45 pm

Da te še opomnem naslednje:

Pazi se preprodajalcev, vsi vemo, da je naš trg nasičen z plehom in, da stari avti nimajo skoraj nobene dobre/pametne cene, preprodajalcii izkoristijo to priliko in lepo preprodajajo avte dalje za precej višjo ceno pa čeprav sploh ni toliko vreden avto.

zacetnik_
Nov uporabnik

Napisal/-a zacetnik_ Sr maj 28, 2008 10:15 pm

Kaj pretirano se mi ne mudi z nakupom. Nekdo je rekel (ali pa sem celo prebral) da je bolje zamuditi nakup dobrega avta kot pa ujeti nakup slabega...

Ej! V oci mi je padel en Megane, letnik 1996, z nekaj opreme in bi lastnika jutri poklical. Lastniki, bivsi lastniki, kaksne izkusnje imate z njimi. Zanimata me poraba in kvarljivost.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če maj 29, 2008 9:31 am

C4V4L13R je napisal/-a:

pa vidu sm izjave v stilu, da tak avto ne izgublja vrednosti...pa kaj kupuješ avto zase al gledaš, da z njim ne boš nč zgubu? pol boljš da ne kupš nič pa hodiš peš, ker tako ne izgubiš ničesar. mislm eni pa mate mišlenje na višku...70 letnika!

Nekomu predstavlja izguba vrednosti (pomemben) dejavnik pri kupovanju.
In nikakor ne moreš trdit, da boš npr. LANOS-a hitreje in bolje prodal kot kakšnega EU malčka, četudi sta sicer (ohranjenost, stanje vozila, km, ...) primerljiva.

Tako da - sicer tvoje mnenje. Ne moreš pa zaradi tega kar povprek drugačno misleče zmerjat.

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če maj 29, 2008 9:32 am

zacetnik_ je napisal/-a:Kaj pretirano se mi ne mudi z nakupom. Nekdo je rekel (ali pa sem celo prebral) da je bolje zamuditi nakup dobrega avta kot pa ujeti nakup slabega...

Ej! V oci mi je padel en Megane, letnik 1996, z nekaj opreme in bi lastnika jutri poklical. Lastniki, bivsi lastniki, kaksne izkusnje imate z njimi. Zanimata me poraba in kvarljivost.

Veliko je napisanega o njem. Uporabi iskanje !

LP

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če maj 29, 2008 12:33 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:

pa vidu sm izjave v stilu, da tak avto ne izgublja vrednosti...pa kaj kupuješ avto zase al gledaš, da z njim ne boš nč zgubu? pol boljš da ne kupš nič pa hodiš peš, ker tako ne izgubiš ničesar. mislm eni pa mate mišlenje na višku...70 letnika!

In nikakor ne moreš trdit, da boš npr. LANOS-a hitreje in bolje prodal kot kakšnega EU malčka, četudi sta sicer (ohranjenost, stanje vozila, km, ...) primerljiva.

Tako da - sicer tvoje mnenje. Ne moreš pa zaradi tega kar povprek drugačno misleče zmerjat.

LP

Pa si ti prebral za koliko keša človek kupuje avto? :?:

Pri taki nabavni ceni je važno, da bo čim manj pizdarij z avtom ne pa da ga bo potem dobro prodal :!: Če bo z avtom za 1000-1500 naredil 100.000km ga lahko samo komu "podari" za 200-300 eurov ali pa pelje na dinos ;) ... Razen če kupiš Golfa 2 dizel, tisto bi pa znal prodati za celo isti denar, kot si ga kupil namreč zmeraj se najde kdo približno isto neumen oz. kot je nekdo v eni temi dejal, da avti niso forever in da se ti lahko zgodi da bo na golfu 2 pri 300k km treba zamenjati mogoče kakšno dihtungo ali pa olje:lol:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če maj 29, 2008 1:59 pm

Psepi je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:

LP

Pri taki nabavni ceni je važno, da bo čim manj pizdarij z avtom ne pa da ga bo potem dobro prodal :!: Če bo z avtom za 1000-1500 naredil 100.000km ga lahko samo komu "podari" za 200-300 eurov ali pa pelje na dinos ;) ... Razen če kupiš Golfa 2 dizel, tisto bi pa znal prodati za celo isti denar, kot si ga kupil namreč zmeraj se najde kdo približno isto neumen oz. kot je nekdo v eni temi dejal, da avti niso forever in da se ti lahko zgodi da bo na golfu 2 pri 300k km treba zamenjati mogoče kakšno dihtungo ali pa olje:lol:

e točno to! če bi gledal samo na to, kako bo vrednost ob prodaji še zmer visoka, potem pa kupi oldtimerja, ko starejši je, dražji je in z leti sam pridobivaš...na sami vrednosti avtomobila, kolk pa dejansko vmes za vzdrževanje porabiš p anima veze kaj... :roll:

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če maj 29, 2008 7:40 pm

Psepi je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:

LP

Si ti pismen ali se delaš nepismenega ?

Govorim o izgubi vrednosti in zapisano je, da gre za primerljiva vozila !

Sicer cenim tvoje mnenje - ampak v tem primeru je "čisto mimo", nepomembno, ker govoriš o čisto drugih dejavnikih.

Mogoče še ne veš, ali nočeš vedet, da so vozila, ki sem jih omenil med kupci različno cenjena - to je dejstvo. In misliš, da jih cenijo ker so pokvarljiva, ali na splošno (v seštevku lastnosti) slaba ?
Lahko ti mimogrede ilustriram s kakšnim primerom iz prakse.

Pa ne gre za GOLF-a, ki vam več kot očitno ne da miru. S tem, ko ga neprestano omenjate mi zgolj potrjujete dejstvo, ilustrirano s pregovorom »Za dobrim konjem se vedno praši«

LP

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe maj 30, 2008 2:02 am

Psepi je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:

LP

Si ti pismen ali se delaš nepismenega ?

Govorim o izgubi vrednosti in zapisano je, da gre za primerljiva vozila !

Sicer cenim tvoje mnenje - ampak v tem primeru je "čisto mimo", nepomembno, ker govoriš o čisto drugih dejavnikih.

Mogoče še ne veš, ali nočeš vedet, da so vozila, ki sem jih omenil med kupci različno cenjena - to je dejstvo. In misliš, da jih cenijo ker so pokvarljiva, ali na splošno (v seštevku lastnosti) slaba ?
Lahko ti mimogrede ilustriram s kakšnim primerom iz prakse.

Pa ne gre za GOLF-a, ki vam več kot očitno ne da miru. S tem, ko ga neprestano omenjate mi zgolj potrjujete dejstvo, ilustrirano s pregovorom »Za dobrim konjem se vedno praši«

LP

Da ti še js malo poilustriram >> za golfom d na cesti zmeraj smrdi <<, drugače pa me ne moti ta šajtrga kot sama... Moti me , da se mu ponuja kot da je to edini avto ki si zasluži naziv avta.

Glede na to, da je Cavalier razumel kaj si ti napisal in kaj sem napisal jaz, smatram da je tvoja izjava o moji slabi pismenosti pač stavek, ki si ga napisal ker nisi vedel kaj bi napisal. .

Možno , da sem kaj za nazaj spregledal v tem primeru se ti že vnaprej opravičujem ;)

Kar se tiče same primerljivosti vozil, za katera praviš da so primerljiva. EU malček nas večina smatra za ta denar , da bi to bil kakšen Twingo, Saxo, P106 ali kaj podobnega... Ne vem kje je to primerljivo z Lanosom??? Ne kateri je boljši - slabši, ampak to so avti z drugačnimi tehnološkimi karakteristikami, z drugačno namembnostjo itd..

Tisto, o tem da lahko različno cenimo avte pa mi ne rabiš ilustrirat ker sem sam sebi najboljša ilustracija. To je moj avto, za katerega hočem 5k eur, drugače raje vidim da ga porabim za kres ;), ker pač vem da je toliko vreden in se ne požvižgam na eurotax ampak res dvomim da bom ta avto sploh kdaj prodal: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2083198

pa vseeno... Govorili smo nasplošno o nekem splošnem xy avtu , ki jih je na netu veliko in je srednje ohranjen v vseh pogledih ;)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe maj 30, 2008 7:19 pm

Kaj sem zapisal lepo piše - preberi še enkrat !

Glede tvojo izjavo o primerljivosti je moč razbrat, da si slabo prebral. Govorim o izgubi cene oz vrednosti, pri tem pa nimam v mislih primerljivost v smislu razreda vozil, ampak primerljivost stanja vozila. Lepo piše - v oklepaju !

In primer tvoje ALFE je potrditev, tistega kar hočem povedat. ALFA je čisto OK avto, s takšnim motorjem kot je tvoja tudi odličen GT. Pri poglavju prodaja, pa je zelo slaba. Vem primere iz prakse, in tudi ti zagotovo poznaš (ali pa si vsaj slišal) za prodajalca v Novi Gorici, kjer je takšna A.R. 145, sicer v odličnem stanju čakala kupca vsaj pol leta če ne več. In za nekoga, ki nima potrpljenja čakat na pravega kupca kot ti, je ALFA slaba izbira. Podobno je z LANOS-om, pa še kakšnim podobnim.

Med tem, ko imaš za kakšnega EU malčka veliko več možnosti, da bo hitreje in po boljši ceni zamenjal lastnika. Pred kratkim sem imel priložnost »v živo« spremljat prodajo P 106 letnik 95 - odlično ohranjen, dobro opremljen (XT oprema brez klime) - lastnica je brez pogajanj in čakanja zanj »pokasirala« 1200 EUR.

Kar me je zmotilo je to, da se nekoga, ki avto kupuje po takem načelu zmerja z 70-letnikom oz njegovim razmišljanjem. Pomisli samo, kaj vse bi se lahko reklo o obratnem razmišljanju - npr. takšnim, kot ga imaš ti pri prodaji ALFE.

LP

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe maj 30, 2008 7:32 pm

Abarth: najedaš počasi z enim in istim. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov