Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:39 pm

ja tdi 140 hp popije LITR več od 105 konjca (nov passat naprimr 5 prestav pa 6 prestav)

Čeprou sm zmotno mislu da popije 6 prestav mn sam vrjetn zard same moči, drgač pa stari to je zakon avto.

Folk kle neki pametuje k nima pojma, jst sm večja budala k se trudm razložit tako jte en napade da pa to ni možno, cccc

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:43 pm

ne lažemo nobenmu, mi smo budale k se ubadamo s tem če nekdo ne vrjame pač ne vrjame kva naj sam k ti je uno jooooj k veš neki kako je pa bi rd pokazu folku da pač mislš resno ampak sej mogoče se bo kdo najdu z SDI-jem k lohk potrdi to moje glede porabe. al pa mau google kšn prospekt kdor ne vrjame zihr je kej ostal starga na netu. Nč treba it vn dons petk,

držte se treba it vn jst mam dost tega me že oči bolijo :shock:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe maj 23, 2008 5:43 pm

dragojevic je napisal/-a:am adis jst mam 45 L tank !!! :lol:

ja in? :roll:

off: skratka tole gre verjetno v kregarijo počasi, modi pobrište če mislite da so nekateri moji posti tu "odveč"

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe maj 23, 2008 5:44 pm

speedfreak je napisal/-a:uni k nimate tdi-jev raj ne berte tole temo k boste dobl komplekse..tdi-ji pač ne žrejo nič :P

Dejte nehat nabijat tdi-fahrerji..poznam osebo k ma golfa 4, tdi 115 ps..pa ma porabo ce fura normaln cca 6.2..ce ga pritisne pa cez 7..kar se zmer ni velik za to moč in težo..ni pa to 5 litrov :roll: ..komu lažete?

samo res. 5 litrou pijejo samo stari bošpumpa tdi-ji, na relacije skoz 110-120 po avtocesti. sm mel 110hp in je res. pumpedize pa ne pijejo tako malo. meni ob normalni vožnji v povprečju 6.5, ob priganjanju 8 (96kw). počasi se bo bolj splačalo bencinarja, sploh če ga misliš imet dlje časa. dizel se čedalje bl draži, razlika v porabi pa je ob normalni vožnji 1.5-2l v prid dizla, kar je zanemarljivo v primerjavi s tem kakšne užitke ti nudi bencinar v primerjavi z dizlom.

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:53 pm

no to vidš mojster. SDI ni pumpe duse (preko šob s tlačilkami) Je samo elektronsko vbrizgavanje goriva isto stara mašina kot Golf II 1.6, ta pa 1.9 s mau elektronke

Prej smo mel temno modrga glih tega golfa je 5 L piu (mislm da povprečno) al pa relacija to pa neveM biu sm mejhn takrt še. Ta je pa res supr avto ta SDI.

in na relaciji spije 4.1 L

Danes se mi ne da lahko skeneram njegovo original KNJIGO VW uno k dobiš zravn k prou piše not kok porab pa dam sliko gor sam zdej se mi res mudi bom jutr oblubm pa boste vidl

piše prou relacija 4,1L / 100km, če se gre v ekstreme tko kot jst k sm delu test ga spravš na 3,7 L.

Jutr dobite sliko

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Pe maj 23, 2008 5:57 pm

ŠE ena zanimivost.. polo sdi ima v peti pri recimo 160km/h cca 250 več obratov kot moj bencinc :D (4000 vs 4250 RPM). Bi blo zanimivo res en test porabe nardit pri taki hitrosti.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe maj 23, 2008 6:07 pm

Znanec ima službeno takega megana z dizel motorjem. Ko je avto prevzel od njegovega predhodnika (drugega sodelavca), je na servisu prosil za izpisek zgodovine, kar pa je naneslo celo goro papirja. Zamenjano je bilo skoraj že vse možno. Nadalnji komentar ni potreben. Če pa niste še prepričani v nekvaliteto Renaultov, naj povem, da je slovensko podjetje imelo v avtoparku cca 70 različnih vozil te znamke. Zaradi okvar in splošnega nezadovoljstva so presedlali na drugo znamko.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe maj 23, 2008 8:00 pm

Dragojevic, koliko avtov si do zdaj že kupil s svojim denarjem? Pa po pisanju in hvaljenju menim, da si še najstnik? Pa tega, da si se peljal po črnokalskem klancu 190 km/h in ob tem, da si izpadel "frajer" pred kolegico v avtu, raje ne bi komentiral. Kar sem do zdaj razbral iz tvojih postov, je eno samo nabijanje in hvaljenje v stilu "jaz imam najdaljšega".

P.S: Zdaj pa se spravi še name. Ampak samo preko ZS.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 8:38 pm

Am ne pač nevem avto je sam šou tud če si pustu gas si čutu da ma un "zalet" ane pa sm reku ah ga bom stisnu ane da mau sprobamo kot vsak normaln človk k ga rd mau prtisne pa sprobaš ane kako zadeva laufa To sm čist tko povedu konkretno kako je blo s kolegico nism se mislu nč pohvalt kr je folk tm leteu tud velik velik več ane...

No No... Kupil sem en avto s svojim denarjem, ki sem ga zaslužil med študijem.Izpit imam več kot tri leta in sem star 21 let. In to se ga kupu od očeta. (seveda s popustom) Pa sploh mi ni do hvaljenja, kar se tiče hitrosti, samo pač smo mau pokomentiral, če bi mau razbral iz mojih zadnjih postov bi lahko dojeu da sm samo slike probu dt pa pokazat da so nekateri lažnivci ne pa jaz kot je na začetku zgledal, ko so neki se zaletaval češ

to pije 10L, pa nevem to gre 165km/h in podobne reči. In pol k jim dokažeš se spravjo na neki druzga in uglavnm nikol konca.... Sej vrjam ne da se mi več ukvarjat s tem. Probaš, če nekdo ne dojame ah... konc koncev mi tud že dol visi res

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe maj 23, 2008 10:29 pm

Mogoče se je pa spet Sonček prijavil z drugim imenom... :lol:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara So maj 24, 2008 6:12 am

Ker smo že pri meganih grantour da še jaz dodam nekaj besed.
Včeraj sem šel gledat ta 2 avtomobila:
http://www.avto.net/2004/dealer_oglas_i ... ID=2072638
http://www.avto.net/2004/dealer_oglas_i ... ID=2072640

Prvi avto na zunaj zgleda super...sem reku 22k km mora bit kot nov...ko sem pa pogledal noter me je vse minilo. namreč notranjost je bila porazna kot da ima avto 220k ne 22k km. ročke od vrat oguljene in od voznikovih in sovoznikovih vrat, prav tako tudi ročica menjalnika...definitivno sem reku da ta avto nima 22k km. pri 22k po mojem mnenju mora bit notranjost tip top! ko sem trgovca vprašal če so km realni, je reku da on neve, da so avto dobili pred kratkim iz Belgije. Sem samo reku hvala lepa in nasvidenje.

Za drugi avto pa lahko povem da je bil udarjen v sprednji desni bok, kar se tudi vidi če le bolje pogledaš...ima cirka 60k km, noter sicer nima oguljenih ročk, ima pa polomljeno tisti zračnik na sredini kjer piha ven zrak. pa klima ne dela..baje pravi trgovec da jo je treba samo nafilat...tudi uvožen iz belgije.

No samo da prihranim pot komu če je mislu slučajno it pogledat ta 2 avta.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So maj 24, 2008 7:22 am

dragojevic je napisal/-a:ja tdi 140 hp popije LITR več od 105 konjca (nov passat naprimr 5 prestav pa 6 prestav)
Čeprou sm zmotno mislu da popije 6 prestav mn sam vrjetn zard same moči, drgač pa stari to je zakon avto.
Folk kle neki pametuje k nima pojma, jst sm večja budala k se trudm razložit tako jte en napade da pa to ni možno, cccc

Nažalost tvoje trditve niso resnične, ker imam doma možnost vozit vse tri TDI-je o katerih teče beseda: 1.9 TDI s 105 KM 6 prestav - Touran, 1.9 TDI s 105 KM 5 prestav Leon II ter občasno tudi 2.0 TDI s 140 KM - mala Altea (nobeden od teh TDI jev ni common rail). In za vse trije TDI-je velja, da pijejo toliko, kolikor jih boš priganjal, se pa da z vsakim od njih vozit prekleto varčno.

Vsaj po mojih testih razlike med 5 st TDIjem in 6st TDI jem ni, ker sta motorja kljub prestavi razlike pri isti hitrosti na idetičnih obratih (pustmo 100 rpm), kar pomeni, da nista za na avtocesto z vidika porabe. Če se s 1.9 TDI-jem pelješ po avtocesti med 160 in 180 kar je skoraj končna teh dveh motorjev boš imel porabo strašansko - 10L plus. Podobno je tudi na avtocesti - vse nad 110 na uro žene obrate strašansko hitro proti 3000 rpm (npr 130 na uro) in posledično je poraba ogromna 7-9 L minogrede. Če pa se držiš pravil lepe vožnje, se lahko voziš s 1.9 TDI motorjem po mestu v primeru Leona s okoli 6,3 L / 100km, relacijah avtocestah pa tam do 5.4 L / 100km, oziroma v primeru Tourana so podatki po mestu dobrih 7L, relacijsko 6 L / 100km. Skratka motorja sta varčna dokler ju ne teraš in ne voziš po avtocesti nad 110 na uro.

No in tukaj pridemo do tvoje trditve, da 2.0 TDI s 140 KM pije več. Ni res. Poraba po mestu je resnično za odtenek večja, kombinirana poraba pa je mimogrede nižja od primerjajočega 1.9 TDI-ja. Do ogromnih razlik pa prihaja na avtocestah: na samo da je vožnja pri npr 120 mnogo tišja, ampak tudi poraba dober liter nižja zaradi bistveno boljše izračunanih prestavnih razmerij. Tako sem prišel s tem TDI-jem (2.0) do Ljubljane po avtocesti s porabo 5.3 (moj Leon pije vsaj 6+ pri 120, idetično velja za Tourana), nazaj po stari cesti pa s porabo 4.9 L / 100km, kar mi z 1.9 TDIjema nikakor ne uspe - pod 5.4 ne pridem ob nižjih hitrostih vožnje (do podobnih rezultatov je prišel tudi sodelavec ko je dobil nadomestno vozila Tourana 2.0, njegov je bil 1.9)... dobro do sem smo se pogovarjali o varčni vožnji. Če pa ti začneš vozit normalno, pa bo res poraba 1.9 TDI, kot je omenil že speedfrak okoli 6.5 L, 2.0 pa krepko nad 7L... S tem da je avtomobil z 2.0 motorjem mnogo prijetnejši za vožnjo in z opaznimi pospeški, medtem ko je pri 1.9 TDI vse skupaj mlačno...

... so pa pri WV že naredili motor, ki je znal biti mnogo bolj varčen in poskočen. 1.9 TDI s 110 KM (prejšnji Toledo, prejšnji Leon, Golf IV,...) je bil legenda. Šparovna vožnja s !klimo 4.5L, normalna vožnja s klimo 5.5L, avtoceste tam malo čez 6.5 pri 150....

Krneki
Nov uporabnik

Napisal/-a Krneki So maj 24, 2008 11:41 am

Kaj eni ne razumete da ta tema ni odprta za vaše TDI-je???
Dajte si odpret svojo temo pa si tam pišite kolk keremu pije TDI!!!!

Krneki
Nov uporabnik

Napisal/-a Krneki So maj 24, 2008 9:35 pm

spitbox je napisal/-a:Po vsej verjetnosti bom šel gledat v petek ali soboto, vsekakor bom poročal kako in kaj...

Si šel pogledat?

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox Po maj 26, 2008 7:01 pm

Ponovno pozdravljeni!

Končno mi je uspelo.
Kupil sem Megana Grandtoura, 1,5dci - 101 KM.
Je sicer drugi lasnik, ki pa ga je imel večino časa (3 leta). Avto je kupljen v SLO in tudi prvi lastnik je iz SLO. Avto sem si ogledal z mehanikom, pred rezervacijo pa sem ga dal še tehnično pregledat. Vse je bilo OK in zato sem se odločil za nakup.

Sem pa šel tudi v Koper (Avto MIK) gledat Megana. In moram reče, da sem bil zelo razočaran. Nad samim avtom, kot tudi nad prodajalcem, ki si ni vzel niti 5 minut časa zame. Vseskozi se je pogovarjal po telefoni in se za potencialnega kupca niti oziral ni.
Avto je pa totalna katastrofa. Pro sprednji havbi je na desni strani 1 cm zamika, torej je bil karamboliran od spredaj. Od zunaj je bil celotni avtomobil brez praskice - sumim, da je bil v celoti prebarvan. Od znotraj je smrdelo od klime, v volanu je pri zavijanju nekja štrkalo, pri določenih obratih je motor na karoserijo prenašal tresljaje itd.
Skratka zapravil sem stroške za pot in cesnine, vendar tega pač nisem mogel vedeti.
Verjel sem na besede na forumu, kjer je pisalo, da je veliko uporabnikov zadovoljnih z AvtoMik.

Hvala vam za vso vašo pomoč.
LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 26, 2008 7:07 pm

super naj ti lepo služi!
slika?

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po maj 26, 2008 7:16 pm

Pošteno....
Ne bo ti žal....
Veliko srečnih kilometrov.....pa čim manšo porabo.....:)
E60 525dA M-Optic, 2005

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox Po maj 26, 2008 7:29 pm

Čez dva tedna grem po njega... Bom ga takrat poslikal in prilepil slike...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po maj 26, 2008 7:34 pm

Čestitke za nakup, naj ti služi.

Glede commentov o SDIju... motor je len, a lepo vozen, trpežen in varčen. Mogoče da kak TDI ob varčni vožnji pije manj... ampak SDIju se porabe skoraj ne da spravit na 6l! (preverjeno, fabia SDI po a-c skos poln gas).

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 26, 2008 8:13 pm

spitbox je napisal/-a:Čez dva tedna grem po njega... Bom ga takrat poslikal in prilepil slike...

zakaj pa šele čez dva tedna?
in koliko si odštel, kaj podrobnosti?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov