Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr dec 10, 2008 7:00 pm

Kael je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:Oni ovinek ko je 100 omejitev pred Trojanami v smeri Celje - Ljubljana recimo z serijskim podvozjem 130... ni ravno najbolj varno - avto nemiren, sploh zadnji konec. Športno podvozje varianta - 150+ avto miren kot da se pelem naravnost.

No če mislimo isti ovinek in če ti pri 130 avto zanaša bi res veljalo takoj zamnjat gume. S Fabio tam 160 brez problema, s Carismo, ki tudi ne slovi po ne vem kak dobrem podvozju tudi 170 ni problema.

Res pa je da so gume v obeh primerih Bridgestone Turanza.
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr dec 10, 2008 7:11 pm

ne ga napadat fantje.. verjetno ima ozke zimske gume, pa še kašna vlaga se je verjetno pojavila, če le ni dirkal od 1ih do 2eh.

z dobrimi letnimi gumami tudi jst po mokrem marsikateri ovinek lahko zvozim 3x nad omejitvijo, z 2 letimi starimi zimskimi gumami se mi pa po dežju velikokrat vklaplja ESP, brez da bi omembe vredno presegal omejitve..

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 10, 2008 7:13 pm

Gume ma 205 55 16 mabor winterjet..nek crap, ki ga podturijo na servisu.

Sicer je pa off ampak vseeno, od kar imam nov sluzben avto sem opazil, da niti tako vrhunske gume ne morejo nadoknaditi pomanjkljivosti v podvozju avtomobila.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr dec 10, 2008 7:14 pm

Ne napadamo. Samo opozarjamo da ima (je imel) zanič gume in zna bit nevarno.

... in obratno. Niti tako vrhunsko podvozje ne more skriti zanič gum.
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr dec 10, 2008 7:50 pm

aha.. nisem bral vsega. verjetno res vplivajo te gume, za katere prvič slišim.

sicer pa.. proklete zimske gume, drugo zimio jih ne bom več dajal gor, ker še tako dobre zimske gume so dosti bolj nevarne po mokrem kot pa dobre letne gume v snegu, če sploh ga je kej..
2x na leto bom rajši dajal ketne gor v največjem metežu, kot pa ta j***a od zimskih gum vozil in lepo z opranimi možgani mislil, da sem kralj zime..
sorry za OFF

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 10, 2008 7:52 pm

jaz že zdaj razmišljam da bi dal gor letne gume :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr dec 10, 2008 9:45 pm

aklan86 je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:Oni ovinek ko je 100 omejitev pred Trojanami v smeri Celje - Ljubljana recimo z serijskim podvozjem 130... ni ravno najbolj varno - avto nemiren, sploh zadnji konec. Športno podvozje varianta - 150+ avto miren kot da se pelem naravnost.

No če mislimo isti ovinek in če ti pri 130 avto zanaša bi res veljalo takoj zamnjat gume. S Fabio tam 160 brez problema, s Carismo, ki tudi ne slovi po ne vem kak dobrem podvozju tudi 170 ni problema.

Ti se pelješ po avtocesti iz Celja proti Mariboru, imaš preden se pričnejo tuneli omejitev 100 (prva omejitev) takoj za znakom pa je dokaj oster ovinek (za avtocesto) in o tem ovinku se pogovarjamo (če me spomin ne daje, je potem še desni ovinek ter ravnina in prvi tunel kjer majo tut policaji radi kangooja parkiranega). Pri 100 je avto miren ko na tirnicah, medtem ko pri 130 v istem ovinku prov čutiš kako avto sili iz ovinka (kot sem omenil z Alteo in športnim podvozjem ter Potenzo 150 ni blo problem). Zdej al so letne pnevmatike al so zimske tu ne igra nobene vloge, ker je stvar dokaj podobna. Identične "težave" imam če vozim nad 110 one ovinke ko se pelješ od Maribora proti Avstriji po tisti dvopasovnici čez ovinke ko prideš do ogromnega krožišča iz katerega se nato lahko vključiš nazaj na avtocesto (od dvoetažnega mosta v Mariboru čez Dravo naprej). Sem namreč pr enem prehitevanju malo pozabu na števc gledat in sem v ovinek prletu z max 120, komaj za kamoj je šlo da nisem ograje podrsu, ker je avto na vsak način hoteu it ven z ovinka :).

Glede nato, koliko Leonov sem fural in ostalih Seatov, tudi sam krivim zato gume. Bodo menjane ko se bodo iztrošile, do tedaj pa se bom držal 110 omejitve na avtocesti, saj z gumami dokler niso hitrosti previsoke nimam težav, npr. na regionalnih cestah še nisem imel težav, dokler vozim do 90 na uro, jasno pa je treba v primeru mokre ceste, snega (to predvsem zaradi odnašanja zadnjega konca) ter poledice hitrost prilagoditi.

Tistim ki niste brali: letne Michelin energy+, zimske Mabor Winterjet, obojne 205/55/R16. Manjših ne gre gor dat (ni 15" v hom. kartonu), večje pa brezveze.

@speedfreak: pa veš, da ne bom pisal nekaj kar ni res. Sicer se praviloma tak vedn vozim krepko pod 13o zarad porabe goriva, ampak k je en sodelavc omenju, kak je z Golfom V sufral tist ovinke 160 (spet ma športno podvozje) sem reku, no da vidm, kuk gre, pa ker sma mela s punco par poti v LJ, sem probal 125 realnih (letne, zuni 30 stopinj, suha cesta). Pa sm naredu "powerslide" čez cel ovinke, prov čutl se je zadn konc nesl z ovinka - sm reku, prvič, zadnjič pa nikol več.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr dec 10, 2008 10:05 pm

Kael je napisal/-a:
ironmann je napisal/-a:Učeri sem testiru še leona 1.8TFSI in avto gre perfektno pa zlo tih motor sploh ne veš, da lavfa. Sam poraba pa povskoči tud hitro, kot leti avto. Sam vseen ostajam pr špotnem dizlu.

Sej sem ti povedal, da 1.8 TFSI leti, vendar čim začneš sposobnosti motorja uporabljat si na dvomestni cifri... Drugače pa poglej še tole http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2472518

ta je od moje šefice, o katerem sem govoril.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr dec 10, 2008 11:51 pm

Vse lepo in prav,sam sramota, da si ne more za zimo še ene alu zrihtat :? :?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 11, 2008 10:46 am

CupraR je napisal/-a:Vse lepo in prav,sam sramota, da si ne more za zimo še ene alu zrihtat :? :?

saj te plehnate črne full pašejo :P pa še pocen je cel komplet....

P.S. če jih daš pa na srebrno špricnt, pa sedejo gor "ko ata na mamo" - resnično: že videl.....

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 11, 2008 11:11 am

Pejte 1x probat na AC iz LJ proti NM, v višnjegorski klanec čez tiste ovinke 160 ali več :pray:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če dec 11, 2008 11:14 am

160 se ni prou nobena umetnost peljat tam, počnem to vsakokrat ko grem iz lj proti domu. moj najljubši odsek na tej cesti.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 11, 2008 11:20 am

S|icKeR je napisal/-a:160 se ni prou nobena umetnost peljat tam, počnem to vsakokrat ko grem iz lj proti domu. moj najljubši odsek na tej cesti.

Je je, dokler ne dohitiš na kakšen kamion k prehiteva drug kamion pr 80 km/h. Sej men je tist del tud dober, se spomnmem kako je blo ko še ni blo AC, smo večkrat tam stal na cesti :lol:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 11, 2008 1:28 pm

160 se ni prou nobena umetnost peljat tam, počnem to vsakokrat ko grem iz lj proti domu. moj najljubši odsek na tej cesti.

Kar tako naprej, pogumno! :ne

Uporabniški avatar
Vocko
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Vocko Če dec 11, 2008 1:36 pm

ban je napisal/-a:Pejte 1x probat na AC iz LJ proti NM, v višnjegorski klanec čez tiste ovinke 160 ali več :pray:

A dej dej, 160 gre s Twingotom tam do nekje sredine klanca, pol mu pa zmanjka moči.

Adrenalinsko je bilo z Mazdo RX8 tam gor se 220 peljat (kot sovoznik). Bil sem presran čist, ko je lučka za ESP skoz utripala :pray:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če dec 11, 2008 1:37 pm

simply je napisal/-a:

Kar tako naprej, pogumno! :ne

...verjetno ne veš za kater odsek govorijo.............je pa resnično lepo speljana cesta v blagi hrib: dva lepa dolga ovinka v levo, dva v desno in nato spust v Višnjo Goro......so pa "jeba" res ti kamioni, ko se prehitevajo......(odstavnega pasa pa ni, ker je AC "pohodila" staro magistralko)......sem že sam tudi peljal nekje 190, vendar takrat nisi na nobenem pasu, temveč pelješ po sredini.........

P.S. mogoče bi se dalo še mal več, vendar potem rata res nevarno

:P

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 11, 2008 1:39 pm

Vocko je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Pejte 1x probat na AC iz LJ proti NM, v višnjegorski klanec čez tiste ovinke 160 ali več :pray:

A dej dej, 160 gre s Twingotom tam do nekje sredine klanca, pol mu pa zmanjka moči.

Adrenalinsko je bilo z Mazdo RX8 tam gor se 220 peljat (kot sovoznik). Bil sem presran čist, ko je lučka za ESP skoz utripala :pray:

OK no, mogoče bi mogu napisat vsaj 180+, sicer se pa klanec ne konča na sredini ampak na vrhu.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če dec 11, 2008 1:41 pm

ban je napisal/-a:
Vocko je napisal/-a:

OK no, mogoče bi mogu napisat vsaj 180+, sicer se pa klanec ne konča na sredini ampak na vrhu.

...sej 180 je blo realnih....števci na mazdah so itak frizirani....... :D :-P

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 11, 2008 4:16 pm

Vem za kateri klanec se gre - nič bat.

Le početje mi ni všeč.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 14, 2008 1:25 am

Kael je napisal/-a:
aklan86 je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:

Ti se pelješ po avtocesti iz Celja proti Mariboru, imaš preden se pričnejo tuneli omejitev 100 (prva omejitev) takoj za znakom pa je dokaj oster ovinek (za avtocesto) in o tem ovinku se pogovarjamo (če me spomin ne daje, je potem še desni ovinek ter ravnina in prvi tunel kjer majo tut policaji radi kangooja parkiranega). Pri 100 je avto miren ko na tirnicah, medtem ko pri 130 v istem ovinku prov čutiš kako avto sili iz ovinka (kot sem omenil z Alteo in športnim podvozjem ter Potenzo 150 ni blo problem). Zdej al so letne pnevmatike al so zimske tu ne igra nobene vloge, ker je stvar dokaj podobna. Identične "težave" imam če vozim nad 110 one ovinke ko se pelješ od Maribora proti Avstriji po tisti dvopasovnici čez ovinke ko prideš do ogromnega krožišča iz katerega se nato lahko vključiš nazaj na avtocesto (od dvoetažnega mosta v Mariboru čez Dravo naprej). Sem namreč pr enem prehitevanju malo pozabu na števc gledat in sem v ovinek prletu z max 120, komaj za kamoj je šlo da nisem ograje podrsu, ker je avto na vsak način hoteu it ven z ovinka :).

Glede nato, koliko Leonov sem fural in ostalih Seatov, tudi sam krivim zato gume. Bodo menjane ko se bodo iztrošile, do tedaj pa se bom držal 110 omejitve na avtocesti, saj z gumami dokler niso hitrosti previsoke nimam težav, npr. na regionalnih cestah še nisem imel težav, dokler vozim do 90 na uro, jasno pa je treba v primeru mokre ceste, snega (to predvsem zaradi odnašanja zadnjega konca) ter poledice hitrost prilagoditi.

Tistim ki niste brali: letne Michelin energy+, zimske Mabor Winterjet, obojne 205/55/R16. Manjših ne gre gor dat (ni 15" v hom. kartonu), večje pa brezveze.

@speedfreak: pa veš, da ne bom pisal nekaj kar ni res. Sicer se praviloma tak vedn vozim krepko pod 13o zarad porabe goriva, ampak k je en sodelavc omenju, kak je z Golfom V sufral tist ovinke 160 (spet ma športno podvozje) sem reku, no da vidm, kuk gre, pa ker sma mela s punco par poti v LJ, sem probal 125 realnih (letne, zuni 30 stopinj, suha cesta). Pa sm naredu "powerslide" čez cel ovinke, prov čutl se je zadn konc nesl z ovinka - sm reku, prvič, zadnjič pa nikol več.

Sem zadnjič, ko sem šel v ljubljano prav šel sprobat ta ovinek, zunanja temp 3 stopinje, močan dež, hitrost 160km/h, nobenih težav...šlo bi tudi hitreje, z letnimi gumami pa po suhi cesti kamot 200
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov