Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne maj 31, 2009 3:33 pm

Hvala za odgovor. Pravil, ki si jih napisu se itak poskusam drzati, ampak ko vidim kako ugodno ponudbo, me kar 'zagrabi' :P.
Se kak predlog?
No escape from the mass mind rape...

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 Ne jun 07, 2009 6:04 pm

Pozdravljeni

jaz bi se tudi pridružil tej temi.Odločil sem se kupiti Mazdo 6 in pri enem prodajalcu takšnega vozila sem se dogovoril za ogled vozila. Pri ogledu mi pove, da je vozilo uvoženo iz Belgije in nima nobenih papirov za vožnjo v Sloveniji. Avto prodaja za 8000€,da mi pa zrihta vse papire pa zahteva še dodatnih cirka 500€. Avto je sicer odlično ohranjen ima 106000km, 1. lastnik, potrjeno serv. knjižico in prvič registriran 12/2003.
Skrbi in zanima me pa, če ni avto ukraden, ga lahko on registrira, opravi tehnični pregled in vse kar sodi zraven legalno, četudi je vozilo ukradeno?
Za vaše komentarje se vam zahvaljujem.
LP

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 Ne jun 07, 2009 6:22 pm

upam,da nisem s tem vprašanjem te kaj užalil a_sist, ker sem kr tak not skočo. Se v naprej opravičujem.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jun 07, 2009 7:25 pm

Išči dalje. Moje mnenje
Pa pozabi na realnih 105000 km, kvečjemu 205000 pa še kaj zraven! :roll:

LP

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 Ne jun 07, 2009 9:51 pm

Samo, če pa zgleda res dobro ohranjen, pa še potrjeno servisno knjižico ima. Kako lahko potem zbijejo kilometre, če majo vse servise zabeležene? Koliko km bi bi pa zdržal tak avto dizel motor,da nebi bilo treba kaj preveč menjevat?preko 300kkm?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jun 07, 2009 10:06 pm

najprej, da se razumeva, jaz nevem nič o avtu, lastniku in vsem ostalem. Mi je pa sumljivo vse skupaj. Avto nima nobenih papirjev, zahteva še dodaten denar da to uredi, ve se pa, da avti dizli v tujini delajo najmanj 40.000 km letno in še dosti več. Pa računaj. Če bi bil avto tak super, bi se že prodal v belgiji med prijatelji in znanci, ne da ga kupi nek preprodajalec. ;) Tako kot mi zvozimo največje jajce v Bosno, tisti avti ki so še dobri za nekaj euro ostanejo tukaj pa se z njimi vozijo delavci, študentje....mogoče malo za razmislek.

Spet 8000 eur ni tako mala cifra denarja, priporočam da če malo počakaš, pogledaš drugo ponudbo, kriza je, avto se prodajajo tudi pri nas dosti poceni, takšni ki so res od prvega lastnika in z realnimi km, avto daš pregled na servis,.....

pač moje mnenje, denar je pa tvoj. uspešen nakup želim

LP

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 Ne jun 07, 2009 10:17 pm

Hvala za nasvet,ga bom upošteval. Samo res je težko najdit tak avto z malo km in za tako ceno.

LP

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jun 08, 2009 7:48 am

mico9586 je napisal/-a:upam,da nisem s tem vprašanjem te kaj užalil a_sist, ker sem kr tak not skočo. Se v naprej opravičujem.

Ni panike.. :) . Užaljen bom, če mi boš kak lep primerek ( ki ga še vedno potrpežljivo čakam ) speljal pred nosom ;)

Drugače pa .. GiGi1985 ti je dobro svetoval.. Roke proč od kakega preprodajalca, ki 'muti vodo'. Najbolje res od fizične osebe - od 1. lastnika ( slovenskega ). Vso srečo pri izbiri..

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po jun 08, 2009 4:08 pm

mico9586 je napisal/-a:Pozdravljeni

jaz bi se tudi pridružil tej temi.Odločil sem se kupiti Mazdo 6 in pri enem prodajalcu takšnega vozila sem se dogovoril za ogled vozila. Pri ogledu mi pove, da je vozilo uvoženo iz Belgije in nima nobenih papirov za vožnjo v Sloveniji. Avto prodaja za 8000€,da mi pa zrihta vse papire pa zahteva še dodatnih cirka 500€. Avto je sicer odlično ohranjen ima 106000km, 1. lastnik, potrjeno serv. knjižico in prvič registriran 12/2003.
Skrbi in zanima me pa, če ni avto ukraden, ga lahko on registrira, opravi tehnični pregled in vse kar sodi zraven legalno, četudi je vozilo ukradeno?
Za vaše komentarje se vam zahvaljujem.
LP

Dizelski agregati so bili problematični, predvsem glede na bencinske različice.

Glede zanesljivosti bi osebno raje izbral bencinarja, če je "šetstica" edina izbira, pri dizelskem bi zahteval dobro garancijo.

Za tak proračun pa osebno še najraje nov/novejši avto, četudi nižje kategorije.

LP

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 Po jun 08, 2009 7:11 pm

Hvala za komentar. Drugače me pa zanimajo limuzine s ptimi vrati in ne karavani tako kot tebe. Zelo sem izbirčen pri nakupu, celo malo preveč. Želim namreč avto z avt. klimo in s čim več opreme. Poleg tega me pa še mika siva barva vozila. Seveda pa zraven nastopi še cena. To vozilo sem si ogledal
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2523155&show=1
je pa iz Belgije, drugče je pa v nulo porihtan. Hvala za vse vaše komentarje in trud.

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 Po jun 08, 2009 7:26 pm

Bencinarji pa baje pijejo povrečno 8 litov, to pa je preveč zame. Poleg tega se želim rešit starega avtomobila a ne najdem kupca pod ceno ga pa tudi nočem prodat. Tako, da bi najraje napravil nakup staro za staro pri kakšni avtohiši.Pri avtohiši Malgaj so mi zanj ponudili okrog 1500€,če vzamem pri njih mazdo 6 2004 letnik s 17100 km.Se splača kupit ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2857336&show=1

Samo se mi to zdi malo. V 1 letu sem zgubil 1000€ na tem vozilu. To je drugače moj avto.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2874762&show=1

Mi lahko kdo z nasveti pomaga pri prodaji prosim.

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Po jun 08, 2009 10:08 pm

mico9586 je napisal/-a:Hvala za komentar. Drugače me pa zanimajo limuzine s ptimi vrati in ne karavani tako kot tebe. Zelo sem izbirčen pri nakupu, celo malo preveč. Želim namreč avto z avt. klimo in s čim več opreme. Poleg tega me pa še mika siva barva vozila. Seveda pa zraven nastopi še cena. To vozilo sem si ogledal
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2523155&show=1
je pa iz Belgije, drugče je pa v nulo porihtan. Hvala za vse vaše komentarje in trud.

No da se še jaz vključim v debato, ta avto mi je malo sumljiv, samo poglej zadnja prtlažna vrata, napis MAZDA je na drugi strani kot običajno pri drugih avtih

Tistega na Malgaju sem si tudi sam ogledal in mislim da ima sedaj že kar krepko več kot 171.000 km, zmotilo me je tudi dejstvo da je dobava avta šele konec Junija in da bo lastnik naredil še kar nekaj kilometrov.

Tudi sam sem dolgo iskal svojo 5 vratno mazdo in ma koncu le našel nekaj pametnega.
Ko sem sam kupoval avto sem si postavil zahteve:
1. lastnik
slo poreklo
od privat prodajalca (ker sem v avtohišah videl sam nateg, moje izkušnje)

Če je kakršnokoli vprašanje pa samo na dan znjim.

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Po jun 08, 2009 10:14 pm

od trenutne ponudbe bi šel pogledat tole
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2898676&show=1
Če je res kar je napisano potem, bi moral avto še dolgo služit.

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 To jun 09, 2009 4:17 pm

Kolko si dal ti za njega Andriy, če ni skrivnost? Zlata barva mi ni preveč všeč,presvetla mi je, vem, da kompliciram, samo za tak denar hočem met meni všečen avto.
Sem opzail napis na vratih, mogoče, da ga je sam prestavil, da bi bil ekstra ali pa so tako označeni euro 4 dizel motorji, kar mi je povedal prodajalec tega vozila in, da so baje vrhunec dizel motorjev tega časa. Nevem,če ga še nebom enkrat šel pogledat in si zapisal VIN oz. številko karoserije, motorja in malo preveril preko interneta. Kje so točno te številkezapisane na mazdi, će kdo ve? Verjetno bom tak po reakciji lastnika videl kolko je ura.
Samo svoj avto še moram najprej prodat.
LP vsem in hvala za komentarje

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy To jun 09, 2009 4:27 pm

mico9586 je napisal/-a:Kolko si dal ti za njega Andriy, če ni skrivnost? Zlata barva mi ni preveč všeč,presvetla mi je, vem, da kompliciram, samo za tak denar hočem met meni všečen avto.
Sem opzail napis na vratih, mogoče, da ga je sam prestavil, da bi bil ekstra ali pa so tako označeni euro 4 dizel motorji, kar mi je povedal prodajalec tega vozila in, da so baje vrhunec dizel motorjev tega časa. Nevem,če ga še nebom enkrat šel pogledat in si zapisal VIN oz. številko karoserije, motorja in malo preveril preko interneta. Kje so točno te številkezapisane na mazdi, će kdo ve? Verjetno bom tak po reakciji lastnika videl kolko je ura.
Samo svoj avto še moram najprej prodat.
LP vsem in hvala za komentarje

Pozdravljen
Za svoj avto sem dal 8.500€, to je bil res best buy in se mi še sedaj smeje :) Dogajalo se je pa zelo hitro, v nedelo popoldan je bil oddan oglas, v ponedeljek zjutraj sem klical lastnika, popoldan sem šel pogledat avto ga zaaral v torek pa sem se že ponosno vozil naokrog.
Tako da se mi je na koncu polletno čakanje in iskanje splačalo

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 Če jun 11, 2009 6:05 am

kakšna je razlika med motorjem z 89kw in 100kw? ali spadata oba v isti zavarovalni rang? kateri je bolj požrešen? ipd. govorim za mazdo

LP vsem

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 11, 2009 8:06 am

mico9586 je napisal/-a:kakšna je razlika med motorjem z 89kw in 100kw? ali spadata oba v isti zavarovalni rang? kateri je bolj požrešen? ipd. govorim za mazdo

LP vsem

Razlika med motorjema je zanemarljiva. Tisti močnejši se zvrti v malenkost višje obrate, to je pa to, navor je isti. Pri iskanju rabljenega avta bi dal sam osebno veliko večji pomen na to, da dobim res en dobro ohranjen primerek, potem pa kakeršenkoli motor že pač je, je. ;)
Antiznačkar po prepričanju

mico9586
Nov uporabnik

Napisal/-a mico9586 Če jun 11, 2009 10:56 am

kje majo mazde serijsko številko zapisano oz. VIN ? Lepo prosim, če mi lahko kdo odgovori na to vprašanje? Rad bi malo preveril nekatera vozila.

LP

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jun 15, 2009 11:39 am

Kakšna se vam zdi ta?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2901229&show=1

1. lastnik, malo km..
Pozna kdo mogoče? Lastnik je direktor firme Boltez d.o.o.
Cena je ok?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov