Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 16, 2009 2:15 pm

ellena.. praviš, da ožaš izbor.. preden greš gledat avto se tukaj pozanimaj predvsem kdaj bo avto imel veliki servis (okoli 100.000km jih ima večina), poglej koliko bodo stale nove dobre gume in ostali stroški (zavore itd, manjši servis...)
če bo avto dobro servisiran bo tudi dosti bolj varen, predvsem pa boš dobila realno sliko koliko te bo avto stal.
jst vedno prodam avto nekako s 180.000km in je zato treba dodati še 2000€ za vse stvari in servis. seveda to novemu lastniku tudi povem, nekateri pa pač ne...

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Pe jan 16, 2009 2:18 pm

Energetik81 je napisal/-a:@lumpii ne bluzi in ne izzivaj krega. Poskušamo svetovati Elleni in ne razpravljamo zdaj o znamkah.

Mah sej ni panike.
Jaz osebno ne prebavljam korejcev. Japonci so ok.

Pred 7 letmi sem imel 2 mesca dajvuja lanosa ( 1.5 motor, 90km, star je bil 1 let)in sem se vozil pač z njim na šiht.
Avto je adijo pamet.
Pada dež, slišim v kabino kapljice kako nabijajo po strehi nad glavo.......plehnat zvok.
Potem po mestu malo gasa pa spet bremzaš, semaforji, slišim kako se prežlampava bencin po kestlu itd...
Poleti sem imel klimo. Noge so mi zmrznle, gor sem pa še kar švical......
Vrednost takega avta iz dneva v dan vidno pada, pa še prodat ga ne moreš.

Avto je nekaj čudno cukal ko si dodal gas, skor bi morsko fasal, in pobčki na servisu niso znal pogruntat kaj bi blo. ( eprom, šlule, štrom, .....kar menjal bi računalnik) Avto je pa imel prevoženo 7.000 km.

Adijo pamet.......reši se ga če se le moreš.....čimprej......
Evo to so moje izkušnje z rižem....pardon korejsko-kitajskimi avtomobilskimi izdelki
E60 525dA M-Optic, 2005

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe jan 16, 2009 3:05 pm

No, moj kolega ima pa dobro mnenje o lanosu. Njegov ima okrog 70.000km, pa pravi, da v vseh teh letih kar ga ima, so bili samo stroški rednih servisev in bencina :).

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 16, 2009 3:08 pm

ja seveda ga ima..
tudi jst sem mel dobro mnenje o svojem bivšem avtu, dokler se nisem v sedanjega vsedel.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 16, 2009 3:32 pm

kljukec je napisal/-a:nebivedu
od kje teb, da ma daihatsu 5 zvezdic??

osebni test "nebiveduja" _parkrat je šel na streho namreč :P

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Pe jan 16, 2009 5:21 pm

nebivedu a da je tko dober da daihtasu, pa da je toyotin motor? Kok pa stanejo pa letnik? Kako še 2000 za servise in podobno ko kupim avto,pol nimam dost dnara.. Tale toyota se prodaja 100m stran od mene, kak prodajalec avt je to ne vem, vem samo da pr njemu dolgo avti stojijo,ker grem mimo,ko se sprehajava z otrokom. Kaka cena se vam zdi, pa še pomebneje koliko pije tak karavan?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2539417&show=

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 16, 2009 6:03 pm

oprosti ellena, če sem narobe napisal..
govoril sem ti za razred passata recimo, da če ima velik servis+ vse nove gume in še kakšne bremze in recimo končniki ki radi grejo, da pride 2000€. toliko pride ponavadi pri 180.000km.

tojota kot vidiš ima nove gume, boš pa morala kupit letne in če se ne motim bo imel avto kmalu velik servis. koliko stane je odvisno kam ga pelješ. poleg tega pa pri teh kilometrih lahko dodaš še kakšne malenksti in se hitro nabere.. nebom rekel koliko, pač spet je dobro, da gre nekdo s tabo in ti oceni v kakšnem stanju je! če nikogar ne poznaš, greš do kakšnega mladega dopoldanca, mu poveš kaj te muči in verjami, da bo za malo denarja naredil veliko koristi!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2009 9:32 pm

ellena je napisal/-a:nebivedu a da je tko dober da daihtasu, pa da je toyotin motor? Kok pa stanejo pa letnik? Kako še 2000 za servise in podobno ko kupim avto,pol nimam dost dnara.. Tale toyota se prodaja 100m stran od mene, kak prodajalec avt je to ne vem, vem samo da pr njemu dolgo avti stojijo,ker grem mimo,ko se sprehajava z otrokom. Kaka cena se vam zdi, pa še pomebneje koliko pije tak karavan?

1999 letnik je okoli 3400 do 4000 evrov, 2000 letniki so okoli 4200 do 4500 evrov in 2001 letniki so okoli 5000 evrov.

1999 letnik ki se prodaja za 4000 na avtonetu pri eni celjski firmi, lahko kupiš na začetni polog 1200 evrov in 12 obrokov po 250 evrov (sem ga hotel sam kupit, pa sem si premislil, ker mi stari daihatsu še vedno dobro služi).
Servis na avtu je opravljen (pri ogledu je bil jermen nov) in avto je uredu poštiman ter takoj za na cesto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Pe jan 16, 2009 9:43 pm

nebivedu je napisal/-a:
ellena je napisal/-a:nebivedu a da je tko dober da daihtasu, pa da je toyotin motor? Kok pa stanejo pa letnik? Kako še 2000 za servise in podobno ko kupim avto,pol nimam dost dnara.. Tale toyota se prodaja 100m stran od mene, kak prodajalec avt je to ne vem, vem samo da pr njemu dolgo avti stojijo,ker grem mimo,ko se sprehajava z otrokom. Kaka cena se vam zdi, pa še pomebneje koliko pije tak karavan?

1999 letnik je okoli 3400 do 4000 evrov, 2000 letniki so okoli 4200 do 4500 evrov in 2001 letniki so okoli 5000 evrov.

1999 letnik ki se prodaja za 4000 na avtonetu pri eni celjski firmi, lahko kupiš na začetni polog 1200 evrov in 12 obrokov po 250 evrov (sem ga hotel sam kupit, pa sem si premislil, ker mi stari daihatsu še vedno dobro služi).
Servis na avtu je opravljen (pri ogledu je bil jermen nov) in avto je uredu poštiman ter takoj za na cesto.

Pa kwa tolk hvalš tega svojga dajhatsuja?
A nisi ti glih kar motor menju????
Če bi bil to dober avto meni verjemi, da ganebi rabu menjat....
E60 525dA M-Optic, 2005

-ibiza-
Nov uporabnik

Napisal/-a -ibiza- Pe jan 16, 2009 10:08 pm

Tale Toyota se je nekaj časa nazaj prodajala v Logatcu za manj denarja z velikimi kilometri, potem je avto kupil švercar iz LJ in prevrtel kilometre in sedaj ga prodaja ta avtohiša. Ta avto sem videl sem pa se zanimal za nakup tiste IBIZE sive sigurno si jo vidla.

Ellena terenocov pa se za at denar izogibaj, pod 5000 evrov so terenska vozila za en kur* vredna.
Ne vem jest karavana nebi kupoval, prav tako ne enoprostorca edino, če boš imela še kakšne tri ali štiri otroke.
Kaj pa vw polo clasic nekaj podobnega.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2009 10:33 pm

lumpii je napisal/-a:Pa kwa tolk hvalš tega svojga dajhatsuja?
A nisi ti glih kar motor menju????
Če bi bil to dober avto meni verjemi, da ganebi rabu menjat....

Lumpi, ja, menjal sem mašino zarad 400.000km prevoženih, od tega vsaj 80.000 po takih terenih, kjer se ti peš ne upaš al pa ne moreš sprehajat. Te mašine ob navadni vožnji mamice z otrokom ne moreš uničit.

Jst gobe nabiram iz avta, tko da vrata odprem, pa se ven stegnem po gobo in odpeljem naprej. :twisted:

A misliš, da take stvari kot tale na sliki ne uničujejo mašine (z vročo mašino direktno skozi par deset centimetrov globoko lužo? Probaj to s svojim avtom - me zanima če bo zdržal 400.000km. Ali pa probaj navit avto na 8000 obratov, ko lezeš v kak klanec (tak ko ne gre peš gor.
Jaz imam avto za počenjat vse svinjarije, pa je zdržal dlje kot vsi prej - ali misliš, da ga bo ena mamica z otrokm vozila tam kot jaz.
Zato ji pa predlagam tak avto, ker vem, da ga bo, kakor se nam kriza bliža in bo huda, imela še dolgo in avto bo moral zdržat marsikaj - mogoče tudi to da bo spustila par servisnih rokov(ker bo brez denarja - nikoli ne veš) in vsak navaden avto tega ne bo prav lepo prenesel - ta avto pa to prenese in malo je takih.
Priponke
PB021423.JPG

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Pe jan 16, 2009 10:42 pm

Energetik81 je napisal/-a:Mislim, da si kriterije kar dobro postavila. Na tvojem mestu ne bi kupoval velikih ladij, starih 10 let. Lej z Accentom po 2000 letnik je tko: nima glih 5 zvezdic na NCAP, ampak nevaren pa tudi ni. Neko povprečje bi rekel. Imaš ojačitve v vratih, zmečkljivo cono, 2 airbaga, pa še zadnji del ima dokaj velik v primerjavi z Puntom, Cliom (v primeru trka v rit). Ker lohk maš Cliota s 5* pa se ti bo en v rit zaleti, in ti tistih 5* nič ne pomaga.
.

Glede tega lahko kupi tudi thalio. Če je varnost ista kot pri cliu + dolg prtljažnjik v primeru da se ti en prbije u rit. Vem ni glih lepotica ampak dam vseno predlog
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2528020&show=

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Pe jan 16, 2009 10:53 pm

Ja,sem gledala tud polo klasike, če so to ok avti itak da ja,no, sem vprašala enga kolega če bo šel z mano, ko bom kupovala in je reku da ja, pa od ene kolegice fanta prjatu servisira avte po ugodni ceni, deli so cenejši,če sem prav razumela in bom lah pr njemu avteka servisirala,jeee!! Ok,zakaj ta džip ni u redu,ker je pod 5000? Kako nej jes to vem, mogoče je pa čist ok džipek, najbol da gre za vsak avto kdo z mano,sam kdo pa ma tok cajta.. :nae

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe jan 16, 2009 10:57 pm

A se zavedas kaj si zdej vprasala ?! :) Na moskem forumu, si vprasala kdo gre s tabo ?!?!? ;)
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe jan 16, 2009 11:00 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst gobe nabiram iz avta, tko da vrata odprem, pa se ven stegnem po gobo in odpeljem naprej. :twisted:

Hahahaha, ta zmaga !! :)
Peugeot 407, 2.0 HDI

pepe10
Nov uporabnik

Napisal/-a pepe10 Pe jan 16, 2009 11:35 pm

ellena je napisal/-a:Ja,sem gledala tud polo klasike, če so to ok avti itak da ja,no, sem vprašala enga kolega če bo šel z mano, ko bom kupovala in je reku da ja, pa od ene kolegice fanta prjatu servisira avte po ugodni ceni, deli so cenejši,če sem prav razumela in bom lah pr njemu avteka servisirala,jeee!! Ok,zakaj ta džip ni u redu,ker je pod 5000? Kako nej jes to vem, mogoče je pa čist ok džipek, najbol da gre za vsak avto kdo z mano,sam kdo pa ma tok cajta.. :nae

Jest ti lahko povem, da sem prevozil 1000 km in porabil nenormalno veliko časa za te kurč*ve avte. Prodajalci se po telefonu lažejo, ko pa prideš k njemu pa je avto obupen.
Najbolje bo, da iščeš avto v krogu do 50 km dalj ni vreden hodit in zapravljat tako tvoj čas, kot kolegov čas in seveda bencina. Glej, če se pojavi, kakšen avto iz primorske (Ajdovščina, Vipava, KP so načeloma brez rje, tako da te ne bo skrbelo).
Terenska vozial so pod 5000 evrov bolj boga no en me narobe zastopit, saj dobiš l.95 za 3-4000 evrov, ampak 14 let staro. Poznam eno Ferozo za 3000 evrov ah pozabi an terenska vozila.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 16, 2009 11:43 pm

ellena je napisal/-a:... Ok,zakaj ta džip ni u redu,ker je pod 5000? Kako nej jes to vem, mogoče je pa čist ok džipek, najbol da gre za vsak avto kdo z mano,sam kdo pa ma tok cajta.. :nae

Če ga je Nebivedu že pregledal, je gotovo zelo v redu in ena izmed najboljših variant. Pri tem dobiš vse, kar rabiš + nizka poraba, vzdržljivost, varnost in kot bonbonček še obroki. Tudi deli so poceni. Ne oziraj se na Ibizo, ker ne ve, kaj govori. Nebivedu je pa za ta avto (terenček) res strokovnjak.

Pojdi ga vsaj pogledat in probat, če ti ni predaleč.

pepe10
Nov uporabnik

Napisal/-a pepe10 Pe jan 16, 2009 11:51 pm

V bistvo sem hotel napisat pod 3000 evrov ni vredno razmišljati o terencu.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2009 11:59 pm

ellena je napisal/-a:Ok,zakaj ta džip ni u redu,ker je pod 5000? Kako nej jes to vem, mogoče je pa čist ok džipek, najbol da gre za vsak avto kdo z mano,sam kdo pa ma tok cajta.. :nae

Moja žena je vozila cliota. Ko sem ji predlagal terenca, se ga je otepala, potem pa je le zamenjala cliota letnik 1998 za 5 vratno vitaro in to 4 leta starejšo od cliota - ključ za ključ. Danes terenca ne zamenja za noben osebni avto, ker je terenec pregleden, varen in zanesljiv. Nobenih problemov nima kljub 360.000km prevoženih. Glede porabe - vitara ima visoko porabo za tak avto (9 do 10 litrov), ampak za tiste 3 litr kot več porabi, sediš visoko in udobno, imaš pregled nad dogajanjem okoli sebe in uživaš na cesti, četudi je zasnežena, luknjasta ali pa je makadamska.

Sam đipe vozim že kr nekaj časa in tekmujem z njimi (sem tekmoval, zdej se raje na daljše ture (potovanja) odpravljam z njimi - 400km ali več ). Ti avtomobili so narejeni, da bodo zdržali dolgo časa na terenu, ki ni ravno dober za navadne avtomobile, kar pomeni, da bo še toliko dlje časa zdržal na cestah. In to se je tudi pokazalo v vseh primerih.

Večina ljudi trdi, da je terenca težje vzdrževat, pa to ni res. Osnovne zadeve kot so redni servisi so cenovno enaki kot za osebne avtomobile. Dražji pa so servisi za dele, ki so na terencih mnogo bolj ojačani, kar seveda peinese tudi višjo ceno - ampak tisti ponavadi ne crknejo, če pa že, pa mnogo kasneje kot pri osebnem avtu. (na mojem avtu so 18 let stari končniki in vsi zglobi - še taprvi, ker pač ne crknejo. Na renaultu (kateremkoli) boš končnike z samo navadno vožnjo po cestah menjala na vsaj 2 do 3 leta).

Daihatsu terios pa ni čisto pravi terenec. Je bolj malo povišan avto z pogonom na vsa 4 kolesa in zelo majhno mašino, dobesedno zato da manj porabi. Vendar v osnovi so pogonski sklopi še vedno od terenca in ti zdržijo mnogo dlje od navadnih avtomobilov, cene servisov pa niso nič višje, ravno iz razloga, ker to ni več tisti pravi terenec, ampak povišan osebni avto. In ta avto je resnično zelo malo pokvarljiv. Lahko ti postrežem s podatkom, da od 400 prodanih (od ene firme v kranju) v letu 1998 ni niti eden prišel na nazaj na kakršnokoli garancijsko popravilo.
Koliko je pa procentualno prišlo cliotov na garancijsko popravilo? 10, 20, mogoče 30 procentov!!!.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So jan 17, 2009 12:05 am

pepe10 je napisal/-a:
Terenska vozial so pod 5000 evrov bolj boga no en me narobe zastopit, saj dobiš l.95 za 3-4000 evrov, ampak 14 let staro. Poznam eno Ferozo za 3000 evrov ah pozabi an terenska vozila.

feroza ni za kupovat za mamice, zato sem ji predlagal teriosa, ki je novejši in z popravljenimi napakami, ki jih je imela feroza.
Odpravljene so napake, še vedno pa ima isto zasnovo motorja (le manjšo po kubaturi, z enako močjo in z odpravljenimi napakami pregrevanja - ja feroze se pregrevajo), isto elektroniko in iste pogonske sklope, nima šasije (podvozja kot tapravi terenci), nima listnatih vzmeti - ki so neudobne za vožnjo po cestah a uporabne za težke tovore in dolge vožnje po terenu in na splošno terios ne rjavi toliko kot so feroze.

Uglavnem majhen terenček za male družinice, ki pa je vzdržljiv, poceni za vzdrževat in zadosti poceni cenovno (2000 letnik za 4000 evrov) .

Lahko bi ji predlagal tudi toyoto rav4 - imam eno doma, ki jo prodajam in jo lahko pride stestirat. Vendar s porabo 10 do 11 litrov se ne bo strinjala, s ceno 4000 evrov za 1998 letnik najbrž tudi ne, z mašino in s tem povezano registracijo pa sigurno ne - ima namreč 2000ccm in 125KM, kar potegne 700 evrov osnovne registracije.
In zato je ne predlagam rava 4, pa vem, da je odličen avto, vzdržljiv in da se ne kvari.

Za teriosa pa vem iz prve roke, ker sem ga rihtal za kolegico, ki se danes ne more ločit od njega. Vozi se vsak dan po 50km v eno smer v službo, pa ni važno, sneg, dež, karkoli, vedno se pripelje brez problemov (pa ima v zadnjih štirih kilometrih makadamske ceste do doma kar 600m nadmorske višine razlike - iz 300m se dvigne na 900mnv). Avto ve letu in pol ni nikoli zatajil, niti enega problemčka in niti enega izrednega servisa, pa ima avto 250.000km in je 1997 letnik.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov