Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne jun 07, 2009 3:23 pm

Brett, čestitam. Si ga končno dobil, nekam dolgo si ga čakal :P Moj foter je tud izjemno zadovoljen, res je dober izdelek. Aja, tisto kar si pisal o V, sej si sem hecu ne :?: (jst vozim V :mrgreen: )

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne jun 07, 2009 3:28 pm

ban je napisal/-a:Brett, čestitam. Si ga končno dobil, nekam dolgo si ga čakal :P Moj foter je tud izjemno zadovoljen, res je dober izdelek. Aja, tisto kar si pisal o V, sej si sem hecu ne :?: (jst vozim V :mrgreen: )

Čakal sem zato, ker sem ga na keš jemal in sem moral le tega zbrati. Ni mi pa žal, da sem že feb. naročil avto. So sedaj cene malce zrasle (za 1.4 TSI 90kw za cca 200 EUR)+ popusti so nižji, ker gre švabom VW zelo dobro v rodni deželi in Z Evropi.

Glede golfa V: žal ban: resno sem mislil- če bi mi ga zastonj dal (novega), ga ne bi maral. :twisted:
Brez zamere :P

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne jun 07, 2009 3:34 pm

Brett: buh pomagej, kaksen roman in kaksno hvaljenje bi ti sele napisal, ce bi vozil cenovno visji avto.... :lol: :lol:
:)

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne jun 07, 2009 3:46 pm

Morda: pa ne samo pri višje rangiranih-lahko tudi horizontalno enakih ali vertikalno nižjih razredih. In ne nujno samo hvaljenje. Najbrž bi zaradi dosedanjega starega avta hvalil vsakega novega.
Poanta dolgega pisanja ni v tem, da sem pohvalil ali grajal kaj, ampak da sem to (znal) tudi utemeljil. Ker moje pisanje ni namenjeno samo pisanju mojega čust. izražanja, ipd., ampak predvsem tudi kot morebitna pomoč vsem, ki so morebiti v dilemi kaj izbrati oz. jih zanimajo mnenja uporabnikov določenega vozila. Da se potem (tudi) lažje odločijo. Ker ravno takih postov primanjkuje v takih temah kot je ta. Ponavadi je vse ena sama kregarija in navijanje za znamko, ali pa izjave tipa ala: Vau, kok je hud! Fuj, to je j**c! ITN.

LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne jun 07, 2009 4:05 pm

če še nikol ni vozu primerljivga avta ;)

pa ne vem kje s ti najdu tako razliko med 5 in 6 ;)

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne jun 07, 2009 4:19 pm

Vozil sem focusa, 308, megana (III generacija), civic (prejšnja generacija), aurisa. Od večjih pa A6 (prejšnja generacija), laguno (prejšnja generacija), tak da ne bo pomote, da nisem še nič vozil!

A veš kako se najbolj opazi razliko: postavi V in VI enega zraven drugega in si ju oglej! Že res, da ni taka razlika kot megan I, II ali III generacija, ampak razlike so očitne! Še toliko bolj pa sama notranjost.

Ni revolucija, je pa evolucija. In zame ravno takšna, da so iz grdega avta naredili zelo privlačen avto.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jun 07, 2009 4:54 pm

čestitke k nakupu golfa :clapclap :clapclap :clapclap !
upam, da ti bo služu in da ga čimprej predstaviš na a.com.
glede dolgega zgornjega posta: lepo si to napisal in obrazložil!

še enkrat: čuvaj ga in veliko varnih kilometrov ti želim.
lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne jun 07, 2009 6:35 pm

Brett, čestitam k nakupu novega avta. Z golfom gotovo nisi zgrešil.

Malo se pa skuliraj glede šimfanja V-tke. Jaz dostikrat ko kakšnega golf VI vidim na cesti, ne vem takoj ali je VI ali V. Pa imam odličen vid in golfov sem se nagledal še in še, jih poznam.
Če se omejimo na vzualni aspekt, je VI le facelift od V, to je dejstvo. Tako da je precej smešno, če najprej rečeš, da je golf V grd kot greh, pri (praktično enakem) VI pa že orgazmiraš...

Pa še to -včeraj sem na neki TV gledal kratko predstavitev novega polota. Izgleda skoraj enako kot golf VI. Kar po drugi strani pomeni, da golf sedaj izgleda kot polo... plačaš več denarja za golfa, pa izgleda kot polo. Jao jao.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne jun 07, 2009 7:03 pm

golf v je tudi za moje pojme obup! :? :!:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jun 07, 2009 9:13 pm

sonic je napisal/-a:Brett, čestitam k nakupu novega avta.
Malo se pa skuliraj glede šimfanja V-tke.....

čestitke tudi z moje strani (pa slikice gor seveda)

...glede "petice" je pa tako: sam sem jo imel slabi dve leti, kot avto kupljen pod mus in za prehodno obdobje, ampak bolj se družiš z njo, bolj ti h srcu priraste.......resnično....Brett pa mk V ni imel, zato tako razmišljanje; je pa mk VI samo nepoznavalcem enaka oz. ne vidijo napredka_pa le ta je in to ogromen....

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jun 08, 2009 8:21 am

...Brett pa mk V ni imel, zato tako razmišljanje; je pa mk VI samo nepoznavalcem enaka oz. ne vidijo napredka_pa le ta je in to ogromen....
Vi seveda ni enaka, ji je pa vizualno od daleč zelo zelo podobna. Verjamem, da so 'pod kožo' izboljšave še precej večje.
Vozil sicer golfa VI še nisem, le sedel v njem. Tudi notranjost kabine je le evolucija iz golfa V. Kar seveda sploh ni slabo! V V-tki se namreč odlično počutim, VI je pa le še bolj izpopolnjena in kot celota zagotovo odličen avto - če bi trenutno kupoval avto v tem rangu bi gotovo kupil golf VI.
Ampak oblika se v prehodu z V na VI ni spremenila tako korenito, da bi lahko v isti sapi lahko resno dajal izjave o tako različnem videzu, enostavno ni konsistentno. Samo to sem želel povedati.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 08, 2009 9:27 am

V ma bolj velike sprednje luči, pa zadnje so drugačne, pa streha ni tako položna. Gledano iz strani sta si precej podobna, razen že omenjene strehe. Notranjost je v VI definitivno boljša, ni pa spet neke oh in sploh razlike. Največja razlika je v sami vožnji, VI je veliko bolj zvočno zatesnjena, motorja praktilno se slišiš, tud izpod koles je manj zvoka.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po jun 08, 2009 3:57 pm

brett je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme (razen če bo želja uporabnikov po predstavitvi vozila), naj obelodanim, da sem v petek, 05.06., postal (KONČNO) ponosni lastnik novega golfa VI. generacije.

Testno sem si ga odšel ogledat v Ajdovščino (kjer je bil kupljen oz. naročen) že sredi maja meseca in že takrat mi je bil res hud v izbrani barvni kombinaciji znotraj in zunaj ...

LP

Najprej in predvsem veliko srečnih km.

Kot kaže si kupil pri tej avto-hiši - glej slike.

Slika je s testne vožnje, avto je imel primerljivo opremo, le agregat je bil 2,0 TDI. Na tem testu sem v enem dnevu prekrižarl Slovenijo - cca 1000 km praktično vse možne kombinacije cest (AC, mesto, gor.prelazi, normalne ceste ... ).
Na testu me je avto prepričal, da je razred zase med konkurenti.

Razlike, proti recimo R MEGANE, s katerim sta praktično hkrati začela boj za kupce, so v materialih v notranjosti, občutek kakovosti, udobje, lega na cesti + vodljivost pri višjih hitrostih ... - primerno doplačilu oz razliki v ceni.

Ta testni je bil spodobno "naložen" z dodatno opremo, cenili so ga na + 22.000 EUR.

Veliko - malo ?

Pri taki ceni, ki pa za GOLF-a in doplačilne možnosti sploh ni bila posebno visoka, se krog kupcev zmanjša in marsikdo se raje sprijazni z nižjo kakovostjo + lastnostmi, ki jih nudi konkurenca za bolj "prijazno" ceno.

Kar je očitno na našem trgu, za razliko od EU kjer je prodaja (bistveno) boljša.

Osebno so me bolj kot dizel, navdušile bencin različice, posebno 1,4 TSI. Predvsem navduši pojem tišine - delovanje agregata v prostem teku, če ga poslušaš zunaj vozila in pa uporabno območje glede vrtljajev, predvsem razpon, ki se začne za bencin zelo "nizko".

LP
Priponke
GOLF VI 2.JPG
GOLF VI.JPG

Uporabniški avatar
slku8a
Nov uporabnik

Napisal/-a slku8a Po jun 08, 2009 7:54 pm

Jaz sem tega Golfa hodil gledat skoraj vsak mesec, da bi preskočila iskrica, pa ni šlo. Po vseh tabelah in grafih, ki sem jih naredil, je bil zmagovalec, ampak ko sem ga gledal tam v salonu, ni bilo med nama nobenih čustev.

Na koncu sem vzel in (pre)plačal A3 :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jun 08, 2009 8:56 pm

slku8a je napisal/-a:Jaz sem tega Golfa hodil gledat skoraj vsak mesec, da bi preskočila iskrica, pa ni šlo. Po vseh tabelah in grafih, ki sem jih naredil, je bil zmagovalec, ampak ko sem ga gledal tam v salonu, ni bilo med nama nobenih čustev.

Na koncu sem vzel in (pre)plačal A3 :)

ne vem mi smo a3 sportback z xenon 1.9 tdi dobl za 24.000

golf pa sploh ni mel opcije ksenona!
ne vem kje so mel tu glavo pri VW..

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To jun 09, 2009 9:00 am

hladni je napisal/-a:eh pa četudi bi bla opcija, kdo pa bi ga naročil? Nihče.

Saj opcija je bila že vse od začetka prodaja, samo dobavljivi pač niso bili! ;)

In tudi če bi bili Bi-Xenoni normalno dobavljivi bi jih naročilo maksimalno 5 % kupcev...pi**a 3/4 raznih BMW 3 / BMW 5 / Audi A4 / MB C in podobnih za vsaj še enkrat več denarja je brez Xenonov pa se vseeno nihče ne pizdi...da o KIA Cee'd kjer Xenona sploh ni v ponudbi (pa se vseeno skoraj v vsaki temi tukaj gor ponuja kot nekaj najboljšega) niti ne govorim! :roll:

Bi rekel, da je bila nedobava Bi-Xenona samo "dober" izgovor za pljuvanje čez Golfa!?
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jun 09, 2009 11:06 am

Tisti, ki imate ali ste vozili Golfa 1.4 TSI (122 km), dajte malo povedat kakšna je kaj realna poraba za ta motor? Namreč po testih prihajajo do zelo različnih rezultatov...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To jun 09, 2009 11:25 am

Tattoo- je napisal/-a:Bi rekel, da je bila nedobava Bi-Xenona samo "dober" izgovor za pljuvanje čez Golfa!?

dj no a res vidiš sam golfa?
pogoja sta bla dva (xenon, esp)

poglej si kolk audijev a3 ima xenon..

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jun 09, 2009 11:54 am

dejstvo je, da so standardne luči zastarele oblikovno kot funkcijsko. sam vozim VAG pa lahko rečem da sem prepričan, da če bi kupoval v tem segmentu bi me tej reflektorji v obliki javne razsvetljave pač odvrnili. s xenonom ima avto čisto drug izgled. lahko bi se pa še malenkost bolj potrudili s kakšnimi LEDicami.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jun 09, 2009 3:34 pm

Polo78 je napisal/-a:Tisti, ki imate ali ste vozili Golfa 1.4 TSI (122 km), dajte malo povedat kakšna je kaj realna poraba za ta motor? Namreč po testih prihajajo do zelo različnih rezultatov...

cca 600 km se ga prevozil in lahko samo povem, da poraba niha, kot pri nobenem drugem avtu, ki sem jih vozil do sedaj(mogoče edino v golfu V, 1.4 vendar 170 PS)

Če kdo pozna ruto Brežice-Krško-Sevnica-Mokronog-Trebnje in nato na AC ter gasa nazaj proti Brežicam(vsak avto, ki ga dobim odpeljem prvo ta "krog") 70 km navadne ceste po omejitvah, ter nato 70 km AC na "polno"_prvi del poti normalne vožnje je poraba po BC -ju kazala 5.8(povprečje 42km/h) nato resetiram prvi BC (drugega pustim na stanju, ki pač je - se pravi 5.7) drugi del poti je poraba bila 11,3(povprečje 141km/h).......po drugem BC-ju(skupaj) je poraba kazala 8.5.......

P.S zaključek je, da se da peljat z neko srednjo vrednostjo 7 litrov....(aha; pa pri 200km/h kaže trenutno zglednih 19,5 - rečem zglednih, ker velika večina "vozov" (bencinskih)je že kr čez 20lit....)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov