Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso Po jul 06, 2009 10:17 am

zlarre_ je napisal/-a:Ta čren bravo se prodaja že več mesecev. :lol:
Kaj si porabil sploh benzin, da si si ogledal te smeti...
A ti tukaj Fiat fani niso nič povedali o tem, da ta avto že dolgo na avto.netu.... :lol:

Vem, vem, ampak sem itak blizu NG in sem šel spotjo pogledat...ne delam si stroškov brezveze =)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po jul 06, 2009 10:21 am

A čudno, sedaj pa te ne zanima več bravo, ko se videl enega, kako je zjahan?
Prvo boš moral neke stvari v glavi pošlihtat! Prvo se odloč kateri avti te sploh zanimajo,nared ožji spisek. Potem pojdi na avto.net pa preišči za vsemi avti, ki si jih dal v izbor, pokliči lastnike, se pozanimaj vse glede avta in kdaj se da stvar videt. Potem se lahko izjašneš od kod si, pa nafehtaš kakšnega uporabnika foruma, če je iz teh koncev, če ti gre avto pogledat, pa mu daš za pivo. ;) Pa če ti pove, da je mašina, mastna, cel potolčen, potem ga verjetno ne boš šel gledat.

Potem pa lahko tudi narediš izbor recimo 3 avtov, ki jih greš pogledat npr. v Maribor, pa vse 3 pogledaš v enem dnevu, pa boš lažje našel kaj pametnega.

Ne pa it enkrat gledat Bravota v Gorico, potem 306ko v Maribor, pa spet enkrat Megana v Kranj....boš zagonu bencina pa cajta "še pa još"

Pač nasvet, koliko ga pa upoštevaš pa čist tvoja stvar.

edit: sem zdele opazil da si bliz Gorice, tako da... :oops: :lol:
LP

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso Po jul 06, 2009 10:30 am

Prezioso je napisal/-a:No, pa še jaz tukaj vprašam, kupujem avto do cca 1300 eu, mašina od 1.4 do 1.6, ima porabo pri normalni vožnji manj od 8l, se ne kvari na vsakem vogalu, dobre vozne lastnosti ter udobje in nekaj dodatne opreme (servo, el pomik stekel, centr zaklep, klima...)

Nekako gledam v tej smeri:

Fiat Bravo 1.6 SX
Peugeot 306 1.6 ali 1.4
Hyundai Accent 1.5 GLS

Predlagate še kaj? Kakšen link od kakega avta?

Drugič ne na pamet :!:

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jul 06, 2009 12:19 pm

Prezioso je napisal/-a:Jah bomo že nekaj našli..treba potrpet :)

Ok, naslednji avto, ki mi je zanimiv in izgleda solidno:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2948046&show=1

Izgleda dobro, za gotovino ga da za ok.1300 če ga shendlaš na 1200 (kar bo pomoje šlo) je pomoje to dober nakup, pametnejši od bravota.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 06, 2009 12:45 pm

Technologic je napisal/-a:
Prezioso je napisal/-a:Jah bomo že nekaj našli..treba potrpet :)

Ok, naslednji avto, ki mi je zanimiv in izgleda solidno:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2948046&show=1

Izgleda dobro, za gotovino ga da za ok.1300 če ga shendlaš na 1200 (kar bo pomoje šlo) je pomoje to dober nakup, pametnejši od bravota.

Js mam občutek, da želiš avtorju teme škodovati, namest pomagat.
Tale pežo se nikakor ne more primerjat z bravom.
Bravo se je takrat kosal z golfom IV, lahk spet ti prilimam test od avtomagazina, v kolikor boš še naprej bluzil neumnosti.
Evo, sem na razpolago naredit vzporedni test s takšnim pežojem, da ti odpravim dvome, v kolikor boš še naprej govorim neumosti.

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Po jul 06, 2009 12:52 pm

Dej moj oče ima enga Bravota....dej ti ga prodam z veseljem samo da bo Fiatfan ponosen šel spat, ker je nekomu potaknil "novo" kripo ki ni ničemur podobna.

Kupiš? :lol:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jul 06, 2009 1:20 pm

Fiatfan je napisal/-a:Bravo se je takrat kosal z golfom IV, lahk spet ti prilimam test od avtomagazina, v kolikor boš še naprej bluzil neumnosti.
Evo, sem na razpolago naredit vzporedni test s takšnim pežojem, da ti odpravim dvome, v kolikor boš še naprej govorim neumosti.

Kosal že kosal ampak do kam je Bravo segu Golfu IV je pa vprašanje....
Lej nisem pristaš nobene znamke in to lahk potrdijo vsi,ki me poznajo in vrjem velik avtov sem že zamenjal tko,da ne bluzim kr neki v 3 dni.
Vozil sem tko korejce,nemce,jugoslovane,francoze,italjane kot špance in nazadnje japonca in ti lahk povem,da vse znamke imajo kje ahilovo peto in povsod so kakšni problemi zj nekje manjši nekje večji in vrjem,da je povsod tako.da pa ti bravo-ta postavljaš ob bok Golfu IV je pa nesmisel.Že pri izdelavi sami,da o ceni ne govorimo.Smo mel doma punto-ta pa je zadeva delovala solidno razen kdaj kakšna kontrolna lučna ni posvetila ob kontaktu a to na samo vožnjo ni vplivalo kj dosti mel pa je ta naš Fiat tolk čriškov,da sm porabu nevem kolk pipsov,da bi jih pokončal a ko si ubil enga se je pojavu drug in zatorej z mojega stališča primerjava z golfom ni relavantna.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jul 06, 2009 1:54 pm

Golf IV pa fiat bravo primerjaš.

:lol: -that´s all i can say. Bravota nebi primerjal niti z golfom dvojko, ker nočem žalit golfa.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 06, 2009 2:10 pm

Technologic je napisal/-a:Golf IV pa fiat bravo primerjaš.

:lol: -that´s all i can say. Bravota nebi primerjal niti z golfom dvojko, ker nočem žalit golfa.

pa kaj moram spet it iskat link od tega testa al kaj?? js mislim da ste tle eni totalni neumneži kar se avtomobilizma tiče. S tem kažete svoje kompetence, ki so take kot od sosedovga pekineza!

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po jul 06, 2009 2:13 pm

Ej vi folk ste totalno zmašani.

Vsak avto lahko naredi po 300.000km brez težav čisto vsak samo vse je odvisno od lastnika vozila, njegova preteklost, servisiranje, pa tudi kraji vožnje, kratke ali dolge relacije-še najbolj to vpliva na življenjsko dobo ja seveda pogoj pa je redni servisi.

Moderatorji pa očitno spijo ali pa so na dopustu.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 06, 2009 2:15 pm

KO PA VAM OMENIM KREDIBILEN VZPOREDNI TEST, STE PA KAR TIHO, s tem se kaže vaša kredibilnost komentarjev.

Popolnoma enakovredno se primerja z golfom IV, v nakaterih stvareh ga celo premaga( napr. motor)

Tisti, ki ste res laiki za avtomobilizem, si PREBERITE ŽE ENKRAT TA TEST, da ne boste v vsaki temu govorili bedarij.

Končna ugotovitev kredibilnega ocenjevalca: "Bravo ima dušo, boljši motor in lego na cesti"

http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?t=184

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jul 06, 2009 2:25 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Po jul 06, 2009 2:34 pm

Če boš iskal peugeot 306 boš najprej našel dobro ohranjenega, sem pred enim letom iskal bravota pa so bli usi uničeni ali dotrajani. Accent si mi pa zdi najslabša izbira, sicer avto ni slab, samo vožnja v njem je ful čudna, ko avto nebi meu tolko konjev ko je v prometni napisan. Pa nevem zakaj primerjate golfa in bravota ker nima nobene veze z temo.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po jul 06, 2009 2:39 pm

Fiatfan je napisal/-a:ma laguno II sm omenu ravno zarad tega ker je to dosti novejši in dražji avto pa kvaliteta plastike ni nič boljša.
Poslušaj, js mam 160k pa je mašina taka kot na kakem pasatu pri 50.000, popolnoma nič mastna, redno servisiran na pooblaščenem servisu use.. tako da ne govor gluposti.
Gre za iskanje optimuma, torej čim mlajši, čim novejše zasnove, čim več opreme, za minimum dnara, temu se reče optimizacija nakupa.
In ne govor o 30 let starem bmwju lepo te prosim no.

Žalostno, da je kdo drug tolko časa nazaj (po tvojem 30 let) naredil boljši avto od tega tvojega tako opevanega bravota. Optimizacija nakupa - torej čimveč opreme (med drugim tudi check control, abs zavore, šipedah, električna stekla in šipe, usnjen volan - bog ve, kolko bravotov za 1300€ ma takšno opremo), čim manj stroškov tako z vožnjo kot vzdrževanjem za minimum denarja ter zasnova, ki omogoča zelo dinamično vožnjo - prej privede do takšnega bmwjčka kot do bravota.

Sicer sem dal primer bolj za hec kot zares, ampak, če si že zagrabil...

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Po jul 06, 2009 2:40 pm

Fiatfan brez zamere,ampak ti si zrel za psihiatra. Pa daj nehaj že vsakemo vsiljevat Bravota in ga primerjati z vsakim avtom kateri je bil podan tudi kot predlog nekega drugega uporabnika.
Če negdo napiše da priporoča Megana,ti takoj odgovoriš in prilepiš link,da se Megan ne more primerjat z Bravom,priporoča negdo nekaj tretjega,ti spet igraš na iste strune...Mogoče ima gdo širše obzorje glede avtov in ne gleda samo na določeno znamko,kakor počneš ti!

Saj ne rečem,da Fiat ni vredu,sigurno pa ni znamka,ki bi bila na vrhu avtomobilske industrije,kakor ti trdiš,oz. pardon,vsaj tako je razbrati iz tvojih postov... Pa brez zamere,....

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 06, 2009 3:22 pm

Pitu je napisal/-a:Fiatfan brez zamere,ampak ti si zrel za psihiatra. Pa daj nehaj že vsakemo vsiljevat Bravota in ga primerjati z vsakim avtom kateri je bil podan tudi kot predlog nekega drugega uporabnika.
Če negdo napiše da priporoča Megana,ti takoj odgovoriš in prilepiš link,da se Megan ne more primerjat z Bravom,priporoča negdo nekaj tretjega,ti spet igraš na iste strune...Mogoče ima gdo širše obzorje glede avtov in ne gleda samo na določeno znamko,kakor počneš ti!

Saj ne rečem,da Fiat ni vredu,sigurno pa ni znamka,ki bi bila na vrhu avtomobilske industrije,kakor ti trdiš,oz. pardon,vsaj tako je razbrati iz tvojih postov... Pa brez zamere,....

Avtor teme se je nekaj časa odločeval za fiata (drugič preberi celoten tekst, preden kaj rečeš), zato sem utemeljil svoj komentar.
Ne gre za to, da vsiljujem bravota, vendar če nakateri pametnjakoviči primerjajo brava z golfom II oziroma še to ne, kompetentni novinarji, ki že to delajo po 30let pa govorijo drugače. Zdj res nevem al so nekateri posamezniki dobesedno trčeni al pa ne razločijo skuterja od avta, al pa zanalašč provocirajo.
Test je popolnoma kredibilen!

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Po jul 06, 2009 3:29 pm

Naredi ti še 1x test sam pa boš opazil kaj je bolše...... ;)

Takrat pa pozabi, da si Fiat fan in oceni sam.....pa ni nam treba razlagat tukaj nam, kako in kaj, ker boš verjetno spet navijal za Fiata....ampak pri sebi boš razčistil nekaj reči.

Če jaz rečem "došla baka sa kolačima", še ne pomeni da je prišla. ;)

Ne delaj cirkusa tukaj, ker se ti folk že smeje, ker vedno nabijaš o Bravotu.
Edini Bravo, ki je kaj vreden je HGT....če nimaš tega raje bodi tiho....ker nisi pravi fiat fan ampak napiflan papagaj z Fiat foruma. ;)

Pa brez zamere. ;)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 06, 2009 3:47 pm

zlarre_ je napisal/-a:Naredi ti še 1x test sam pa boš opazil kaj je bolše...... ;)

Takrat pa pozabi, da si Fiat fan in oceni sam.....pa ni nam treba razlagat tukaj nam, kako in kaj, ker boš verjetno spet navijal za Fiata....ampak pri sebi boš razčistil nekaj reči.

Če jaz rečem "došla baka sa kolačima", še ne pomeni da je prišla. ;)

Ne delaj cirkusa tukaj, ker se ti folk že smeje, ker vedno nabijaš o Bravotu.
Edini Bravo, ki je kaj vreden je HGT....če nimaš tega raje bodi tiho....ker nisi pravi fiat fan ampak napiflan papagaj z Fiat foruma. ;)

Pa brez zamere. ;)

Pa ne govorim, da je bravo boljši kot golf IV, vendar govorim, da se lahko enakovredno primerja z njim. V nakaterih stvareh je boljši bravo( sploh motor s 16v tehniko in ne potopni z 2 ventilsko tehniko, ter lega na cesti, tako je napisal izkušeni novinar), izguba vrednosti je pa seveda pri golfu veliko manjša, kar tudi nakazujejo končne ugotovitve. Torej, ne govorim kar v tri dni, ampak moje izjave podkrepijo kvalitetni testi in ne brezvezne izjave, ki niso nikjer dokazljive.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po jul 06, 2009 4:10 pm

A daj, a Golf se pa ni prodajal z 16V motorji al kaj?

Ti si lepo sprintaj te tvoje kredibilne teste, pa pojdi malo na zdravljenje, boš imel kaj brati, pa upam, da te pošlihtajo! ;)

Vso srečo!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 06, 2009 4:29 pm

GiGi1985 je napisal/-a:A daj, a Golf se pa ni prodajal z 16V motorji al kaj?

Ti si lepo sprintaj te tvoje kredibilne teste, pa pojdi malo na zdravljenje, boš imel kaj brati, pa upam, da te pošlihtajo! ;)

Vso srečo!

Nekateri ste nepoboljšljivi in se vam samo smejim,ker za kaj drugega ni vredno.
Vidite test in govorite da ni ok test bla bla bla.. Testi, v katerih pa fiat ne blesti pa jih takoj najdete in govorite kako so kompetentni.
V lastno zanko se ujamete, pa itak če sprejmete ali ne, test je napisal strokovnjak za avtomobilizem, ki je testiral avte takrat ko so nekateri še po jajcah plavali.

Lepo poletje, še posebno švaba fanom, ki se tolažijo vedno z istimi stvarmi. :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov