Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne jun 06, 2010 6:23 pm

There is no time...

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Ne jun 06, 2010 7:37 pm

Oprostitev plačila DMV za družine s 3 ali več otroki
Oprostitev velja za eno motorno vozilo s 5 ali več sedeži, ki ga največ enkrat v treh letih kupi eden od roditeljev v družini, ki ima tri ali več otrok, ki še niso dopolnili 18 let. Oprostitev se uveljavlja na podlagi dokazila o skupnem gospodinjstvu

Če sem član družine, ki ima 3 otroke, ki so stari pod 18 let, lahko pripeljem recimo BMW 5 brez plačila DMV?

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Ne jun 06, 2010 8:51 pm

supr je napisal/-a:
Oprostitev velja za eno motorno vozilo s 5 ali več sedeži, ki ga največ enkrat v treh letih kupi eden od roditeljev v družini, ki ima tri ali več otrok, ki še niso dopolnili 18 let. Oprostitev se uveljavlja na podlagi dokazila o skupnem gospodinjstvu

Če sem član družine, ki ima 3 otroke, ki so stari pod 18 let, lahko pripeljem recimo BMW 5 brez plačila DMV?

Velja samo za starše, ne pa člane.

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Ne jun 06, 2010 9:17 pm

Normalno.

Je kdo že dobil povrnjen DMV? Po internetu sem zasledil nekaj informacij ampak ni jasno ali se gre samo za nova ali tudi za rabljena vozila?

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Ne jun 06, 2010 9:30 pm

lukp je napisal/-a:
supr je napisal/-a:

Torej če poznam koga takšnega, mi lahko uvozi avto s 3.2 V6 motorjem brez plačila DMV? Mater, malo težje, kot dobiti napotnico, ampak vseeno :D
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Ne jun 06, 2010 10:47 pm

http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... vec_otrok/

Zadnji odstavek. Očitno ni tako enostavno.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Po jun 07, 2010 2:30 pm

ALIEn3001 je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:
supr je napisal/-a:

Torej če poznam koga takšnega, mi lahko uvozi avto s 3.2 V6 motorjem brez plačila DMV? Mater, malo težje, kot dobiti napotnico, ampak vseeno :D

ne... samo nova vozila... in ne more ti ga prodati, ker ga zakon zavezuje koliko let ga mora imeti...

lp

Airmatic7
Nov uporabnik

Re: NOVI DMV!!!

Napisal/-a Airmatic7 Če nov 25, 2010 9:41 pm

Precej svinjski zakon, napisan samo za tiste, ki imajo že tako veliko pod palcem.

Teoretično vprašanje (mogoče smešno): Lahko znižam vrednost vozila, ki ga uvažam, na neko smešno cifro, če mu recimo ven vzamem motor?
Ali pa ne motor ampak nekaj, kar bi vozilu drastično znižalo vrednost in tako tistih 25-30% ne bi predstavljalo tako visokega zneska.

Mogoče bi lahko tudi samo napisal na papirje, da je celotna elektronika fuč ali pa da je bil avto pod vodo - pri sodobni elektroniki je tak avto skoraj za na odpad.

Neumno razmišljanje?

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Po nov 29, 2010 8:03 am

lahko to naredis samo potem bos mel doma cenilca; sem ravno dal cez to zadevo k sem mel vrednost avta cca 7k dejanska pa je bila 22k€ samo v mojem primeru je bil avto ''razbit''. uglavnem pa vsak avto ravno zaradi tega preverijo po euro taksi in ce je odstopanje veliko, potem te obiišče cenilec. (pustmo to da je mene gnjavu da kolk me je prevoz prsu, skupaj z malico in cestninami in prenočišči-tega od mene zav ni zvedu in je napisu povšalno ceno cca 250€- se zmerom manj od dejanske.) pa sliku in cene delov oz racune je hotu met (sem pac veliko delov kupu na odpadu. :D brez racunov. uglavnem cela jeba.
pri meni je blo plus edino to da je ta cenil prsu sele po 3 mesecih in sem pac jaz zgovarju da se je v tem casu avto ze popravu. =P kaj sej ni nihce reku ko sem ga na dmw prjavu da ga nesmem popravljat.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po nov 29, 2010 8:29 am

pocesnkII je napisal/-a:lahko to naredis samo potem bos mel doma cenilca; sem ravno dal cez to zadevo k sem mel vrednost avta cca 7k dejanska pa je bila 22k€ samo v mojem primeru je bil avto ''razbit''. uglavnem pa vsak avto ravno zaradi tega preverijo po euro taksi in ce je odstopanje veliko, potem te obiišče cenilec. (pustmo to da je mene gnjavu da kolk me je prevoz prsu, skupaj z malico in cestninami in prenočišči-tega od mene zav ni zvedu in je napisu povšalno ceno cca 250€- se zmerom manj od dejanske.) pa sliku in cene delov oz racune je hotu met (sem pac veliko delov kupu na odpadu. :D brez racunov. uglavnem cela jeba.
pri meni je blo plus edino to da je ta cenil prsu sele po 3 mesecih in sem pac jaz zgovarju da se je v tem casu avto ze popravu. =P kaj sej ni nihce reku ko sem ga na dmw prjavu da ga nesmem popravljat.

Jst sem pa na davčno prinesel račun od avta (poškodovanega), kjer je bila pač nizka cena itak, zraven sem dal pa še slike avta in poškodb. Oni seveda slik niso hoteli upoštevat, da je avto poškodovan in zato taka cena, ampak so šli na svoj eurotax. Potem sem šel pa do cenilca, je on pregledal avto in zapisal še nižjo ceno, kot sem jst dal za njega in potem so na davkariji upoštevali njegovo ceno. Me je pršlo skupaj s cenilčevo tarifo več kot pol manj, ko če bi njihovo eurotax ceno upošteval.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Airmatic7
Nov uporabnik

Napisal/-a Airmatic7 Po nov 29, 2010 11:57 am

Zanimivo. @pocesnkII: kako se je pa pri tebi izteklo pol?

Tole z računi za popravilo je komplicirano, če avto v resnici ni nevemkoliko poškodovan... razen če se da kaj dogovoriti s cenilcem :)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Napisal/-a pocesnkII Po nov 29, 2010 3:56 pm

izteklo se je tko da sem reku da sem kupoval nekaj od privat - avti za dele (pa je spet moriv, da kaj ce pa je ukraden avto, kateri gre za dele, pa sem mu cist lepo reku da mi bo gvisen povedu prodajalec, če je ukraden- če verjames :lol: ), nekaj z odpada, in je na koncu, k je vidu, da sem bl trd oreh k je mislu in, da nebova dalec prisla (sem ga tut seznanu da ce bo kaj prevec drekov, da lahko dobim papirje od slo. avta in se bojo pod nosom ubrisal za dmw), je pac napisu 7k€ +250€ kao prevoza. in tako sem placu dmw samo 1738€ :huh: namesto nekje 5500€ :evil:

Airmatic7
Nov uporabnik

Napisal/-a Airmatic7 Po nov 29, 2010 4:20 pm

Zakon :)

Ja verjetno bi se dalo vrednost vozila znižati, če bi bila kakšna napaka na menjalniku ali elektroniki - take stvari je verjetno težko odkriti / diagnosticirati, tudi če pride cenilec.

Druga varianta bi mogoče bila, da če kupiš vozilo z 80.000km, jih prevrtiš na 580.000 :) Eurotax se verjetno ustrezno zniža. Po plačilu DMV pa nazaj na originalno vrednost prevrtiš.

Če bi se dalo elektroniko nekako 'pofejkat', da bi avto izgledal kot elektronska totalka, bi bilo mogoce zanimivo. Sodoben avto brez elektronike je itak neuporaben.
Problem je samo, če te potem stiskajo s tem, da moraš dostaviti račune za popravilo :)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Napisal/-a pocesnkII Po nov 29, 2010 5:47 pm

lej sej je ze dost da neuzge oz vzames racunalnik vn. pol se nej pa cudi zakaj neuzgemotor fuč???, računalnik fuč????,....... al pa glavno varovalko od štarterja, če bo to skaperu pol je pa lah chak noris

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po nov 29, 2010 6:03 pm

Sj je DMV na CO2 in ne vec na vrednost vozila
There is no time...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po nov 29, 2010 7:28 pm

CO2 doloci odstotek od cene (skupaj z vrsto goriva in Euro4,5,6 normo). Imas na DURSu tabelo za izracun
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: NOVI DMV - ter DD

Napisal/-a MacTron To jun 05, 2012 10:23 pm

Predno nekdo nespametno odpre novo temo v splosnem, bom raje jaz nadaljeval v temi, ki se ze tice (DMV)-ja in ki ima ze temelje o njem. Nadaljevanje tega pa se je spremenilo oz. dopolnilo se z dodatnim davkom (DD), ki naj bi pricel veljati s 1. julijem. Kaksne poteze ima pa v naslednjem linku: http://www.delo.si/druzba/na-kolesih/do ... ulija.html ter lestvici

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Sr jun 06, 2012 12:52 am

Ta država STALNO uvaja neke nove davke. Ko na spletni strani DURS-a pogledaš koliko jih imamo, si misliš "a za to je tudi davek?!" Naj začnejo prvo varčevati pri sebi, ker naročajo nove mobilne telefone, iPad-e, imajo subvencionirana kosila pri 3000€ neto, naj zmanšajo število poslancev za polovico, naj že začnejo izvajati zakone pri nekaterih ljudeh (Tovšak, Bavčar, Zidar...) in jim vzamejo nezakonito zasluženo premoženje, uvede naj se, da ne moreš imeti višjo plačo od 6-kratnika povp. slo. plače in nenazadnje bi se moralo na novo narediti strukturo javnega sektorja (120.000 zaposlenih ne pa 160.000, pravilno razporediti ljudi da vsi delajo, ne pa da imajo nekateri roke in noge v zraku in prejemajo 3000 neto, ukinitev generalnih direktorjev in namesto njih naj funkcijo prevzameta poslovni direktor za ekonomsko-kadrovske zadeve in strokovni direktor za strokovne zadeve), in še bi lahko našteval. Žal mi je, ker ljudje delajo samomore, ker ne vidijo izhoda. Preden naredijo samomor bi mogeli poskrbeti še za kakega "klinca".

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jun 06, 2012 3:36 pm

In kaj je davčna osnova v tem primeru?

Tole kar je napisal lukp se pa strinjam 100% in je že večkrat prežvečeno ter zrelo za novo temo.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr jun 06, 2012 4:10 pm

lukp: je čist narobe napisal. Jezi se na premožne ljudi, medtem ko ta davek prav posega v vozila višjega cenovnega razreda. Revež si nikoli ne bo mogel kupiti Panamero, brez tega davka ali z tem davkom.
Revež si pa lahko kupi vozilo, pa ga ta davek ne bo nič prizadel.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 6 gostov