mihaing je napisal/-a:Potrebujem mnenja, predvsem izkušnje saj je prišel čas ko bo potrebno zaradi menjave službe zamenjati vozilo. Potrebujem pomoč da si naredim izračun če se mi splača vzeti službo tako daleč. Potni stroški so plačani skrbi me zgolj to da bo avto po nekaj letih fuč.
Vsakodnevna relacija IZOLA-LJ in obratno. Od mojega doma in nazaj nanese 230km dnevno. Letno z zasebno vožnjo bo naneslo min 60.000km-
Sedaj me zanima kaj naj kupim (cena do 20.000EUR lahko tudi več) da bo vozilo kos vsakodnevno vožnji (95% avtoceste). In da bo po prevoženih 300.000 še nekaj vredno.
Razmišljal sem predvsem o Hyundai i30 1.6 crdi, saj ima hyundai 5 letno garancij brez omejitev prevoženih kilometrov kar je tudi pogoj za nakup (poleg nizke porabe)
Jerch_ je napisal/-a:in ja. udobje je ko imaš pri 150 2000rpm pozimi lepo grete sedeže, poleti pa avtomatsko klimo ki ti ne piha v glavo in direktno v prste na nogah. hkrati paše še lep pogled na armaturo in dovolj konjev za lagodno vožnjo, torej to pomeni da ne prestavljaš na vsakem klančku in zelo redko čutiš konec poti od pedala za gas.
zgleda, da vse to ima i30.. če verjameš, da je vse res ti lahko mnenje spremeni res le kakšen e320 CDI ali pa 530 ali pa A6 3.0TDI, ki imajo baje (kot je nekdo rekel) res samo 10-15cm večjo medosno razdaljo in bog si ga vedui zakaj tako visoko ceno.. ki pa že vemo da po tvojem sploh ni upravičljiva.
mihaing je napisal/-a:Samo vprašam za mnenje: Kaj pa nova prius? Iz sedanjih cen se bo pocenila za 8%. Samo dvomim da je ta tehnologija toliko zanesljiva za tolikšen napor. Ali pač?
Glej tole ti čisto prijateljsko in dobronamerno povem: mnogo sereš, kume.mihaing je napisal/-a:Samo vprašam za mnenje: Kaj pa nova prius? Iz sedanjih cen se bo pocenila za 8%. Samo dvomim da je ta tehnologija toliko zanesljiva za tolikšen napor. Ali pač?
sonic je napisal/-a:Glej tole ti čisto prijateljsko in dobronamerno povem: mnogo sereš, kume.mihaing je napisal/-a:Samo vprašam za mnenje: Kaj pa nova prius? Iz sedanjih cen se bo pocenila za 8%. Samo dvomim da je ta tehnologija toliko zanesljiva za tolikšen napor. Ali pač?
Že s tisto predelavo na plin si povsem mimo pihnil, ampak dobro, so ti že drugi razložili kakšna ye.ba je s tem plinom.
Prius je pa totalna brca v temo. Razen če nisi vernik v global-warming hoax, ni nobenega razloga da bi normalen človek kupil to ogabo. Itak pa s priusom tudi prihranil ne boš, tako da pozabi.
Saj vem v čem je štos - malo te denar srbi, na vsak način bi rad kupil neko novo makino, ampak bi rad ta nakup nekako razumno upravičil.
Moj nasvet: vozi naprej Tucsona (kar sploh ni slabo), le ne s*** ga s plinom n takimi traparijami. Zvozi Tucsona do konca, ti bo v globalu finančno morda še najceneje.
Če ti ta varianta ne diši, si pa kupi nekaj novega - ampak kupi tudi malo 'za dušo', samo enkrat se živi. Saj imaš denar, pa imej še kaj od njega.
mihaing je napisal/-a:To pa definitivno. IN to je plava osvetlitev armaturke, ki pa je zopet na voljo samo v Sonati od mojega izbora.![]()
Jutri zjutraj grem sprobat sonato![]()
P.S takega dobim za 22.500EUR http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2521449&show=1
Jerch_ je napisal/-a:kolesar ne porivaj mu vedno svojo ljubljeno znamko..
če še nisi opazil je rekel da na renoje lahko dobi 19% popusta in laguna dizel nova s 110konji bi tako prišla 14.400 za njega. in ni niti odgovoril na predlog.
..
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov