Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Pe jul 17, 2009 7:52 am

ban je napisal/-a:Sej veste kako pravjo, hudič se skriva v detajlih. Dejstvo je tud, da se golf navkljub visoki ceni še vedno dobro prodaja, le zakaj :?: Pa naš trg je daleč od tega da bi bil mirodajen, tolk kot je pr nam prodanih avrov na leto jih je v nemčiji v enem mescu. Pa če maš plačo 700 € si res težko prvoščš avto za 20 k€, nemci k majo po 1800 € povprečno plačo, njim pa res ni težko dat tud 25 k€ za enga golfiča. Sicer pa naj vsak kup tisto kar mu je všeč, naj bo to golf al pa dacia.

Le zakaj se Golf v Nemčiji dobro prodaja? Mogoče ker je domač avto? Koliko se jih pa proda v Franciji? Tudi pri nas se jih očitno ne veliko, glede na to kako prodajo je imel VW v juniju (-40%), ja in tudi meni se zdi dati 20k€ za avto golfovega razreda neumnost, pa imam "nemško" plačo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 17, 2009 7:59 am

Gosic je napisal/-a:Kolega je kupil tega golfa in mi ga je dal en krog.......

katerega "tega" golfa je kupil :?: :roll: (očitno še en "fiatfan") ali zopet fraj vikend delijo v norišnici in si prilezel do tipkovnice.....

P.S preberi kaj napišeš, oz. malo premisli, predno pritisneš tipko "pošlji"....

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe jul 17, 2009 8:15 am

o zmogljivostih... 160 konjski gre odlično... če 122 konjski drži korak in pri 150 kmh gre naprej od Punta HGT, verjetno ni kar nekaj. Siddharta je v tem trenutku top avto. DSG7 , highline, rcd 310, za 20500€. Seveda s petimi vrati, multifuncijskim volanom, alkantaro notri, nastavljivo ledveno oporo, naslon za roko... za 280€ je paket porto ki prinese lepše alu, temne šipe in nižje podvozje. za 300€ več še 510 radio, ki ima AUX vhod, cd changer v sebi, bere SD kartice ...

O dolgih presatvnih razmerjih 1.4 motorja v Kiji pa ne govort, ker nima daljših od golfovih... sicer pa je tehnična naprednost motorjev pri Kiji zanimiva tudi pri Soulu... 96kw v 1.6 motorčku pa 11s do 100... in 170 končne... Ko mi kdo omeni 96kw dizla se vedno spomnem fabie RS... zmerjenih pod 9s do 100... 16,1s na 402m, končna po GPSu na 18" 211 kmh... teža 1250 kil ... jp.. ni ravno lahek..

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe jul 17, 2009 8:31 am

mito155 je napisal/-a:...za 280€ je paket porto ki prinese lepše alu, temne šipe in nižje podvozje.

Dodatno zatemnjena stekla zadaj so že serijsko v paketu Siddharta (za 18.494 €)!

mito155 je napisal/-a:...za 300€ več še 510 radio, ki ima AUX vhod, cd changer v sebi, bere SD kartice ...

AUX-IN ima tudi že radio RCD 310...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jul 17, 2009 9:17 am

Gatsu je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Kolega je kupil tega golfa in mi ga je dal en krog. Glede na kojne gre zelo povprečno. Notranjost je kvečjemu dovgočasna. Kolegu je to všeč ker je pač VW. Avto tega denarja ni vreden. Da negovorim o legi. Audi a3 letnik 98 ma boljšo lego.
LP

Tvoj kolega golfa o katerem teče ta debata definitivno ni kupil, ker še nobenega ni v Sloveniji, tako da zelo očitno lapaš v prazno. Kaj ta forum nima nobenih modov, da bi malo umirili določene pregreteže? Naslov teme je Golf Siddharta in ne Golf vs Ceed zato prosim, da tisti ki se hočte kregat čigav konj je boljši odprete novo temo in si tam merite kurce, hvala!

Upam, da bo VW kmalu tako kot konkurenca ponudil podaljšano garancijo - o tem tudi že razmišljajo, vsaj prodajalec na Bravničarjevi mi je tako zatrdil, ko sem šel na testno furo novega Golfa plus mesec dni nazaj, pa čimprej se naj odločjo ker mi do konca novembra poteče registracija trenutnega avta in mi je to skrajni rok da menjam.

Koliko so pa dejansko manjši stroški vzdrževanja TSI motorjev napram TDI, če ima kdo to informacijo? Imam namreč rad dinamično vožnjo a kljub temu čimbolj varčno in dosedaj mi je čipan 1.9 TDI odlično služil v te namene. Je pa sedaj seveda razlika v ceni med 140km TDI higline in tole siddharto tako visoka, da se najbrž kljub cca 2litra višji bolj splača vzet 1.8 TSI kjer tudi veliki servis odpade, ker ima verigo.

Govorim za 1.4 tsi.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jul 17, 2009 9:22 am

Ne bom citiral posameznih odgovorov, rajši pišem v točkah:

* VW v Nemčiji še vedno velja za sinonim ljudskosti (neupoštevajoč Phaetona ter Touarega) ter nacionalni avtomobilistični ponos. Upoštevajoč izjemen nacionalni ponos ter protekcionističnost sta "premijska" tako Renault v Franciji, kot Fiat v Italiji.
Ljudskost v VW koncernu - znamka Škoda, razen modela Fabia in sedaj prihajajočega Yetija, nima neposrednega konkurenta napram VW ter ponuja medrazrede - kanibalizem bi bil prevelik (Octavia ponuja drugačno filozofijo kot Golf, ter Superb napram Passatu). Kljub temu je državna finančna pomoč pripeljala v Nemčiji Fabio na 3. mesto po prodaji.

* Ker se je tema zasmetila že do konca, sem se začel spraševati: Kateri model je pravi slovenski Golf? Postavljam tezo, katera bo zopet dvignila na forumu nemalo prahu: Korejska cenovna konkurenca v obliki I30 in Cee'd je postala pravi slovenski Golf - zadovoljujejo osnovne voznikove potrebe za konkurenčno ceno ter se brez sramu postavljajo ob bok ostalim predstavnikom razreda. Kar ne morem reči za predhodnike - Cerato, Elantra.
V slovenskem / jugoslovanskem avtomobilističnem obdobju, poznanim v obliki fičkov, katrc ter stoenk, je TAS-ov Golf veljal za nekaj več - ta miselni vzorec se aplicira tudi v sedanjosti. V Nemčji je Golf vedno veljal za "jugota" - osnovni prevoz, zato prihaja do razlik v percepciji dojemanja med obema trgoma. Zato bo za razliko z matičnim trgom Golf VEDNO pri nas veljal nekaj več.

* Da ne bo dvomov ter dovolj off-ov - tema je omenjeni model Siddharta, z okleščeno ceno, prisiljeno s strani konkurence. Kot že omenjeno je ponudba za dani model več kot odlična (pred nekaj leti bi se za ta denar zagotovo ogrel za takšno kombinacijo, danes pa potrebujem dizelsko različico ter večji prtljažnik).

Resnično se skoraj v vsaki temi omenja korejski dvojec (na nemških forumih bi bilo to bogokletno dejanje - zaradi domačega trga je tudi število prodanih primerkov drastično drugačnejše od slovenskega), povedanega je bilo že dovolj - tudi z argumenti.
Na drugi strani pa je zopet opazno božansko malikovanje germanske avtomobilistične pravljice - zakaj tako, opisano zgoraj.
Vozniki smo z okusi različni, racionalni še zdaleč ne - če ne bi vsi vozili Dacie.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jul 17, 2009 9:25 am

Gatsu je napisal/-a:Mene pri tejle izredno ugodni golf ponudbi moti edino prtljažnik, ki se mi zdi malo majhen, glede na to da bi samo otroški voziček pol placa zasedu :(
Ni res!

Voziček ti bo zasedel VES plac! ;)

(vem iz izkušenj, sicer pri golf V, ampak pri VI mislim da ni bistvene razlike pri prtljažniku)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jul 17, 2009 9:58 am

sonic je napisal/-a:
Gatsu je napisal/-a:Mene pri tejle izredno ugodni golf ponudbi moti edino prtljažnik, ki se mi zdi malo majhen, glede na to da bi samo otroški voziček pol placa zasedu :(
Ni res!

Voziček ti bo zasedel VES plac! ;)

(vem iz izkušenj, sicer pri golf V, ampak pri VI mislim da ni bistvene razlike pri prtljažniku)

To je tud odvisno kakšen voziček maš, če maš tazga, ki se zapira na sistem "dežnika", potem ti ostane še precej prostora, če maš pa onega drugega, ki se samo skupej zloži, tist pa zavzame mal več prostora.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 17, 2009 10:25 am

CHAN je napisal/-a:Vozniki smo z okusi različni, racionalni še zdaleč ne - če ne bi vsi vozili Dacie.

narobe...."voziti" se (pa magari z Dacio) ne pomeni racionalnosti_tukaj pride bolj do izraza stari "rogovc" če ma pa še Shimano prestave, si pa itak zmagal :P

Dugače pa dobro napisan post....

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Pe jul 17, 2009 4:18 pm

Šel danes narest informativno ponudbo, Golf siddharta, ročni menjalnik + RDC 510 z ojačevalcem + Porto paket + kovinska barva za 19600,00 - sigurno še nekaj rezerve za glihanje cene, je pa zadeva omejena količinsko na 150 kom za celotno slovenijo. Prtljažnik bi pa res znal biti problematičen, čeprav se voziček ki ga imam namen kupiti zloži kot marela in sem skoraj preprican da je zanj za prednjimi sedeži dovolj placa, sicer pa brat ima golfa štirko pa 3 otroke pa folga :P

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Pe jul 17, 2009 5:22 pm

Gatsu je napisal/-a:zadeva omejena količinsko na 150 kom za celotno slovenijo. :P

:shock: :shock: :shock: , ali pa je to le poteza za lažje prepričevanje...

lp

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe jul 17, 2009 6:21 pm

nejko307 je napisal/-a:
Gatsu je napisal/-a:zadeva omejena količinsko na 150 kom za celotno slovenijo. :P

:shock: :shock: :shock: , ali pa je to le poteza za lažje prepričevanje...

lp

Nope, je podatek, ki ga je Gatsu napisal kar pravilen...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jul 20, 2009 7:10 am

Gatsu je napisal/-a:Šel danes narest informativno ponudbo, Golf siddharta, ročni menjalnik + RDC 510 z ojačevalcem + Porto paket + kovinska barva za 19600,00 - sigurno še nekaj rezerve za glihanje cene, je pa zadeva omejena količinsko na 150 kom za celotno slovenijo. Prtljažnik bi pa res znal biti problematičen, čeprav se voziček ki ga imam namen kupiti zloži kot marela in sem skoraj preprican da je zanj za prednjimi sedeži dovolj placa, sicer pa brat ima golfa štirko pa 3 otroke pa folga :P

Kljub mikavni ponudbi, vseeno razmisli o prtljažniško večjem avtomobilu. Sam sem zaradi podobnih potreb zamenjal podobno volumensko velik avtomobil za karavana (v igri tedaj tudi enoprostorec). Otroški voziček zavzame veliko prostora - zložljivost gor ali dol, ko pa je potrebno opraviti še večji nakup v bližnjem Sparu ali Mercatorju - pa imaš že vrečke v naročju. Da ne omenjam že krajših obiskov k starim staršem čez vikend, ter tovorjenjem "najosnovnejše" krame - zložljiva posteljica,...
Smiselno bi bilo počakati na kakšnega novega Golfa VI Variant, ki prihaja jeseni, čeravno ne bo ponujal tako mikavnega paketa (ali pač?). Pri ceni okrog 20.000€ sam ne bi sklepal kompromisov glede prostora - prej kvečjemu pri motorju, opremi.
Emotio bo potrebno skompenzirati z ratiom!

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Po jul 20, 2009 8:12 am

Ma ja sej maš prav... samo novi Golf VI mi je notri res špica, pa še res dobro ceno ma tale paket... na katero ti dajo pol še dodatne popuste... Sej moj favorit je drugače Octavia RS TDI, sam kaj ko so škodini trgovci skopuhi pri popustih za avtomobile naročene po želji....

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jul 20, 2009 8:26 am

Jap, notri je res v redu, bolj se mi dopade kot V, čeprav je večina mnenja, da je enak petki. Prtljažnik pa je pri obeh dokaj majhen in kakšen voziček noter ne bi šel, ker je enostavno preozek. Najbolje bi bilo iti z vozičkom k prodajalcu in poskusiti. Drugače pa 3 otroke, dva na otroških sedežih (jahač + jahač z naslonjalom, za druge sedežke ne vem), je mogoče spraviti b.p. na zadnji sedež. Preiskušeno.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jul 20, 2009 3:11 pm

Že pred nakupom se moraš odločiti ali se boš obnašal emocionalno ali praktično.
Naredi kot moj kolega : Octavia RS karavan, TDI čipana.
Ženi lepo obrazložil, da malo pije, je relativno lepa, pa še velik prtljažnik ima. Idealen družinski avto. No 18colskih platišč in +200KM ni omenjal, a to je že druga zgodba.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Po jul 20, 2009 5:58 pm

Gatsu je napisal/-a:Ma ja sej maš prav... samo novi Golf VI mi je notri res špica, pa še res dobro ceno ma tale paket... na katero ti dajo pol še dodatne popuste... Sej moj favorit je drugače Octavia RS TDI, sam kaj ko so škodini trgovci skopuhi pri popustih za avtomobile naročene po želji....

pri katerih trgovcih si pa delal ponudbo in koliko popusta so ti dali?lahko tudi na zs

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To jul 21, 2009 8:22 pm

CHAN je napisal/-a:
Gatsu je napisal/-a:Šel danes narest informativno ponudbo, Golf siddharta, ročni menjalnik + RDC 510 z ojačevalcem + Porto paket + kovinska barva za 19600,00 - sigurno še nekaj rezerve za glihanje cene, je pa zadeva omejena količinsko na 150 kom za celotno slovenijo. Prtljažnik bi pa res znal biti problematičen, čeprav se voziček ki ga imam namen kupiti zloži kot marela in sem skoraj preprican da je zanj za prednjimi sedeži dovolj placa, sicer pa brat ima golfa štirko pa 3 otroke pa folga :P

Kljub mikavni ponudbi, vseeno razmisli o prtljažniško večjem avtomobilu. Sam sem zaradi podobnih potreb zamenjal podobno volumensko velik avtomobil za karavana (v igri tedaj tudi enoprostorec). Otroški voziček zavzame veliko prostora - zložljivost gor ali dol, ko pa je potrebno opraviti še večji nakup v bližnjem Sparu ali Mercatorju - pa imaš že vrečke v naročju. Da ne omenjam že krajših obiskov k starim staršem čez vikend, ter tovorjenjem "najosnovnejše" krame - zložljiva posteljica,...
Smiselno bi bilo počakati na kakšnega novega Golfa VI Variant, ki prihaja jeseni, čeravno ne bo ponujal tako mikavnega paketa (ali pač?). Pri ceni okrog 20.000€ sam ne bi sklepal kompromisov glede prostora - prej kvečjemu pri motorju, opremi.
Emotio bo potrebno skompenzirati z ratiom!

kaj pa novi Touran?

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Pe jul 31, 2009 9:36 am

Jst sm iskanje avtomobila zase že končal in se že veselo furam v črni Octavii RS 2.0 TDI karavan :) Sicer ni faceliftana je bla pa zato krepko cenejša.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Pe jul 31, 2009 10:00 am

Mi pa smo pred dvema tednoma naročili omenjenega Golfa - ga že nestrpno pričakujemo :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov