Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če sep 10, 2009 4:35 pm

Tole alfo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3124825&show=1
Bi znala bit vredna nakupa.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Re: Športnik do 4000€?

Napisal/-a marinaio Če sep 10, 2009 5:06 pm

theDegriz je napisal/-a:Zdravo,

Moj prvi post na forum kar v obliki teme/vprašanja :)

Odločil sem se, da si omislim en uživaški avto tam do 4000€. Avta NE rabim ampak je bolj razvajanje.

Zadnjih par dni sem metal oči po raznih Celicah, 3000 GT-jih, 300ZX, ipd.

V glavnem se mi gre za "neuporaben" majhen avto s čimveč konji in spodobnimi voznimi lastnostmi.

Ker s temi (in takimi) avti nimam izkušenj me zanimajo vaša mnenja in predlogi. Če kdo prodaja kaj, ki bi mogoče ustrezalo tem kriterijem ali pa ima konkreten predlog (določen avto?) še bolje :)

Finance za vzdrževanje načeloma niso problem ne bi pa rad v (recimo) naslednjih dveh letih preplačal avta s kakšnimi servisi.

Glavni kriteriji so nekako:
- nad 200 konjev
- pod 4000€

zgleda da si večina odebeljenega odstavka ni prebrala :roll:
pa verjetno je mislu še čimbolše razmerje moč/teža....
hm...mene bi najbolj pritegnu 300ZX, če bi iskal uživaški avto, pa še redek je :)
al pa kakšna AR GTV samo malo dvomim v ohranjenost teh ki so na avto.netu

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Če sep 10, 2009 6:35 pm

Corleone je napisal/-a:Človek ni napisal da išče redek, ljubiteljski avto za nedeljska poliranja na dvorišču (čemur bi bil morda ta Golf nekaterim primerna izbira, nekaterim spet ne), ampak športni avto - kar pa vsaj zame ni (ker je to samo športna izvedba majhnega družinskega avtomobila) ;)

aja don corleone bmw m5 potem ni športni avto ampak je športna izvedba družinskega avta ??? haha

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če sep 10, 2009 6:53 pm

Oglavnem kupi Japonca :D

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če sep 10, 2009 7:00 pm

Moj predlog: malo več denarja pristavit in dobiti boljši avto, kar se bo kasneje obrestovalo. Nekaj pa bi se tudi shendlalo, glede na to da gre za starejše močne avte.

Honda Prelude

Honda Integra

Subaru Impreza

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če sep 10, 2009 7:05 pm

marinaio je napisal/-a:

Odločil sem se, da si omislim en uživaški avto tam do 4000€. Avta NE rabim ampak je bolj razvajanje.

V glavnem se mi gre za "neuporaben" majhen avto s čimveč konji in spodobnimi voznimi lastnostmi.

Ker s temi (in takimi) avti nimam izkušenj me zanimajo vaša mnenja in predlogi. Če kdo prodaja kaj, ki bi mogoče ustrezalo tem kriterijem ali pa ima konkreten predlog (določen avto?) še bolje :)

Finance za vzdrževanje načeloma niso problem ne bi pa rad v (recimo) naslednjih dveh letih preplačal avta s kakšnimi servisi.

- nad 200 konjev
- pod 4000€

hm...mene bi najbolj pritegnu 300ZX, če bi iskal uživaški avto, pa še redek je :)

Aja ma očitno tudi ti nisi celega posta prebral ...
ne bi pa rad v (recimo) naslednjih dveh letih preplačal avta s kakšnimi servisi.

Noče avta preplačat z servisi in vsemi rezervnimi deli ... gospodič ... avti razreda kot je 300ZX so uživancija resno so zakon ... sam pa je težko najdet enga v solidnem stanju, brez da bi moral vanj vložiti še 2-3x kupno ceno denarja ... npr. na avto-netu se prodaja 300ZX ampak brez motorja in menjalnika ... za 25oo€ ... zdej pa dodaj še nov (rabljen) motor, menjalnik, pa potem še VELIK VELIK servis z vsemi deli + delo ... pa si na ceni okoli 5000€ (avto + vse ostalo) če ne še kaj več ... samza primerjavo ... mi smo morali menjat motor pri 99' Focusu pa je bil rabljen motor z okoli 100.ooo km 500-700€, nov iz servisa pa okoli 45oo€ (Summit motors).
Tako, da naši predlogi le niso tako slabi ...

LP
Matej

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če sep 10, 2009 7:05 pm

drift.king je napisal/-a:
Corleone je napisal/-a:Človek ni napisal da išče redek, ljubiteljski avto za nedeljska poliranja na dvorišču (čemur bi bil morda ta Golf nekaterim primerna izbira, nekaterim spet ne), ampak športni avto - kar pa vsaj zame ni (ker je to samo športna izvedba majhnega družinskega avtomobila) ;)

aja don corleone bmw m5 potem ni športni avto ampak je športna izvedba družinskega avta ??? haha

Točno tako, športna izvedba družinskega avta. Trše in nižje podovzje, športni sedeži in močan motor še ni recept za športen avto. Športni avti so tisti, ki so že v osnovi delani, da bodo športni. M5 je konec koncev kompromis, (saj še vedno ohrani uporabnost za družino, dolga ptoovnja itd...) lahko bi pa nekdo kupil BMW 535d in temu dodal še Ferrarja F430. Slednji je namreč definicija športnega avtomobila oz. že superšportnega. A kupiti M5 namesto teh dveh je pač lažje in cenejše, nudi pa precej.

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Če sep 10, 2009 7:11 pm

lizard je napisal/-a:

Točno tako, športna izvedba družinskega avta. Trše in nižje podovzje, športni sedeži in močan motor še ni recept za športen avto. Športni avti so tisti, ki so že v osnovi delani, da bodo športni. M5 je konec koncev kompromis, (saj še vedno ohrani uporabnost za družino, dolga ptoovnja itd...) lahko bi pa nekdo kupil BMW 535d in temu dodal še Ferrarja F430. Slednji je namreč definicija športnega avtomobila oz. že superšportnega. A kupiti M5 namesto teh dveh je pač lažje in cenejše, nudi pa precej.

bmw m5 500 KM ni športn avto !!!!!!!!????? haha ne me j**** !!

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Če sep 10, 2009 7:33 pm

AudiFreak je napisal/-a:Moj predlog: malo več denarja pristavit in dobiti boljši avto, kar se bo kasneje obrestovalo. Nekaj pa bi se tudi shendlalo, glede na to da gre za starejše močne avte.

Honda Prelude

Honda Integra

Subaru Impreza

No ja, vsi so dražji od 4000 evrov, se pa nebi branu nobenga. Drgač pa roke stran od tiste impreze.
okužen z Rallyus virusom

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy Če sep 10, 2009 7:49 pm

lizard je napisal/-a:
dzimy je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3125107&show=1

Pa katri del v besedi športnik ti ni jasen? Oz. tebi in precej ljudem tule. Eni pacienti lepijo gor karavanske Audije, pa velike Alfe pa nevem še kaj vse. Recimo Alfa 166 3.0 pa Alfa 164 3.0 so limuzine s športnih pridihom, ne pa športniki. Pravtako je tisti S4 ali kaj je že bil, samo športna izvedenka navadnega karavana. Tudi nevem kaj dela tu stari ljubitelski Golf 2 GTI. Tu spet gre za športno različico najbolj ljudskega "hatcha".

Corleone vam je dobro povedal kaj je športnik, vsaj približno no. Ne pa da lepite linke kar vseh mogočih avtov iz avto.net-a. Če nimate pojma kaj je kateri avto ne dajajte predlogov.

Človek išče DRUGI avto, ne pa prvega. Torej ima en avto za normalno vožjo, drugega pa za vikend užitke, pa ne bo valda mel te vaše predloge za ob vikende :) Razni GTI-ji in podobno so pač združenje dveh tipov avtov, da ti potem ni treba doma imeti dveh, ampak je taka vto pač kompromis.

am pač edn od pogojev je bil čez 200 konj.. in to sm dal gor čist tko ker ma čez 200 konj pa še cenovno ugodna je... dobr nej si kup "pocket rocket" z 200 konj a potem bomo pa brali črno kroniko po cajtngh, dnevnikih, bilokje... pa to ne leti na avtorja teme to je nasploh!! no to mi ni jasn !!!
ajde dost off, nobenega mojega posta več v tej temi ker se ne mislim kregat
lp dzimy

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio Če sep 10, 2009 8:04 pm

Matey_ je napisal/-a:
marinaio je napisal/-a:

- nad 200 konjev
- pod 4000€

Aja ma očitno tudi ti nisi celega posta prebral ...
ne bi pa rad v (recimo) naslednjih dveh letih preplačal avta s kakšnimi servisi.

Noče avta preplačat z servisi in vsemi rezervnimi deli ... gospodič ... avti razreda kot je 300ZX so uživancija resno so zakon ... sam pa je težko najdet enga v solidnem stanju, brez da bi moral vanj vložiti še 2-3x kupno ceno denarja ... npr. na avto-netu se prodaja 300ZX ampak brez motorja in menjalnika ... za 25oo€ ... zdej pa dodaj še nov (rabljen) motor, menjalnik, pa potem še VELIK VELIK servis z vsemi deli + delo ... pa si na ceni okoli 5000€ (avto + vse ostalo) če ne še kaj več ... samza primerjavo ... mi smo morali menjat motor pri 99' Focusu pa je bil rabljen motor z okoli 100.ooo km 500-700€, nov iz servisa pa okoli 45oo€ (Summit motors).
Tako, da naši predlogi le niso tako slabi ...

LP
Matej

haha..ti pa mojga nisi :lol:
jaz sem napisal da bi mene; se pravi če bi jaz iskal tak avto, bi me 300ZX zanimal od teh linkov kar so bili prilepjeni, nisem pa napisal da je to najboljša izbira za njega! :) niti jaz nevem če bi ga vzel ker bi verjetno po vseh informacijah ugotovil da se ne splača ;)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe sep 11, 2009 8:33 am

Aha uff :oops: :oops: :oops: sam je res ... :P OK sorry ...

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Pe sep 11, 2009 9:03 am

:vrum http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2949822&show=1
pa maš dirkalno vozilo :D mal heca

js bi raj kej takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3036660&show=1
če smo že pri športnikih, golf II GTI mene osebno ne prepriča
Slika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe sep 11, 2009 10:47 am

če hočeš dirkat in se razvajat, kupi "ta močan" go-kart, pa pojdi na pisto.

za avto pa ne vem. sam vozim 205-GTI-ja že par let in se venomer z veseljem vsedem vanj ;) Sem ljubitelj majhnih, lahkih in poskočnih avtomobilov. če bi se še enkrat odločal, bi se enako.

ni vse v konjih,avtocesti in gasu do daske :-P
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe sep 11, 2009 5:31 pm

Sam se še zmerej z GTI- jem odpelješ v ovinku mem vskega Proba ali ZX200 ali ne vem kaj. Za šalo!

Tolk o japonskih superšportnikih- superšport ni draganje z športnim filtrom za Rutarjem, ampak je na počez odpeljat relacijo Lj.-Kočevje, ali Planino, ali grobnik.

Gdje ste miševi??!!
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe sep 11, 2009 5:53 pm

lizard je napisal/-a:

bmw m5 500 KM ni športn avto !!!!!!!!????? haha ne me j**** !!

OFF:
Žal res ne. M5 s 508hp je limuzina s športnim motorjem.
Je prej evropski MUSCLE CAR kot pa sportscar. Športni avto od BMWja je po mojih pojmih Z4M coupe, torej klasičen roadster FR konstrukcije.
Ostalo pa so močnejše izvedenke avtomobilov, ki jim prvoten namen ni le SPORT vožnja...temveč uporabnost.
In tu dajmo ločit zadeve...Ferrarija ne kupiš, da se boš z njim vozil vsak dan v službo, BMWja pa. In zato bmw ni športnik, Ferrari pa je avto, ki ga voziš za hobi, ki je sicer drag ŠPORT. ;)

ON:
Za 4 jurje dobiš le jamo brez dna. Hiter in hkrati zanesljiv avto za ta denar ne obstaja.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Pe sep 11, 2009 6:06 pm

primozek68 je napisal/-a:Sam se še zmerej z GTI- jem odpelješ v ovinku mem vskega Proba ali ZX200 ali ne vem kaj. Za šalo!

Tolk o japonskih superšportnikih- superšport ni draganje z športnim filtrom za Rutarjem, ampak je na počez odpeljat relacijo Lj.-Kočevje, ali Planino, ali grobnik.

Gdje ste miševi??!!

Ti resno to? :lol: Verjetno si primerjal GTI in kaki star Civic ESI :) :jy

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe sep 11, 2009 6:31 pm

Corleone je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:Sam se še zmerej z GTI- jem odpelješ v ovinku mem vskega Proba ali ZX200 ali ne vem kaj. Za šalo!

Gdje ste miševi??!!

Ti resno to? :lol: Verjetno si primerjal GTI in kaki star Civic ESI :) :jy

Ki češ, kdaj češ, z čim češ.

samo reči.

lp, Aleš.
Slika

koreanstyle
Nov uporabnik

Napisal/-a koreanstyle Pe sep 11, 2009 6:50 pm

Čuj corleone. Primožek ti je povedal kar prav, samo ne vem če si ga razumel. Ti bom še jaz razložo. Pred leti sem imel 300zx (takrat ko je to bilo nekaj od avta), takrat sem ga uvozil iz nemčije. Avto je zelo neokreten in težak in za po ovinkih (kar naj bi bil smisel "športnega avta") ta avto ni. Kolega je imel 3000gt twin turbo in zadeva je podobna. Ti avti so preveč american stil. Pa ko imaš toliko za povedati proti hot hatchem ti povem samo to da mi je leta 1994 r5 gtt naredila take šale na ovinkasti cesti da je kar joj. V življenju sem imel vsaj 40 avtomobilov, razne vr6, gtije več znamk in lahko ti povem iz lastne kože da je na primer golf 2g60 ali gti veliko več športnega avta kot tisti ki si jih naštel ti. Edino kar je za tebe športnega je to da imajo 2 vrata in da so kupejevske oblike. Nisem noben ljubitelj gtijev ali turbo 5k in podobnega, samo na realnih tleh stojim in govorim iz lastnih izkušenj. Zdaj vozim mb E320cdi (družina) in tudi proti tem nimajo tvoji športniki nič šans.
Hočem ti povedati da nimaš kaj dosti pojma o avtih, če govoriš da je ford probe, nisan zx in mits 3000gt športen avto. Če se ne motim so celo v eni od angleških avto oddaj naredili test na progi z starim nisanom 300zx in z novim twinngem 1.2gt in ugani kdo je bil boljši.
Malo mleka še spij in malo še pogooglaj preden boš spet napisal kakšno bedarijo in se osmešil kot si se.

Ne mi zameriti

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe sep 11, 2009 7:11 pm

Lahko pripomnem le BRAVO!
:clapclap
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov