Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 To jan 26, 2010 8:25 pm

Skopirano iz članka na naslovnici za novi Clio RS 2,0 16 v (200 KM)

Povp.por.goriva ECE (l/100km) 8,3 l
http://www.avtomobilizem.com/modules/ar ... rt_id=2872

Za menjalnik je bilo tud rečeno da se zatika v ekstremnih pogojih delovanja, kar pomeni da ga je novinar gnal do konca, temu primerna ja bila tudi poraba na testu.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 26, 2010 8:28 pm

R 26 je napisal/-a:Skopirano iz članka na naslovnici za novi Clio RS 2,0 16 v (200 KM)

Povp.por.goriva ECE (l/100km) 8,3 l
http://www.avtomobilizem.com/modules/ar ... rt_id=2872

Za menjalnik je bilo tud rečeno da se zatika v ekstremnih pogojih delovanja, kar pomeni da ga je novinar gnal do konca, temu primerna ja bila tudi poraba na testu.

Katerga pa niso?

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To jan 26, 2010 8:30 pm

pskoda je napisal/-a:Poraba novega clia na testu je bila 13,7l :shock: , ampak menjalnih pa še zemem ne znajo naredit, tudi pri prejšnem modelu se je rad zatikal
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=26656

Moja poraba je približno 11,3L/100km (11,5L), od umirjene do takšne za katero je avto narejen, vožnja po mestu, lokalna, hitra cesta. Mislim, da je to kar realna slika.
Pa, da se še ob menjalnik obregnem, je eden boljših in nimam nobenih problemov; je pa res, da se pač v takem avtu znajde menjalnik, ki ni namenjen lahkotnemu pretikanju, ampak zahteva samo malček več odločnosti - nič nenormalnega.

Nekaterim od vas bi pa svetoval, da se počasi znebite zaplankanosti in hvaljenja samo enega Boga.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To jan 26, 2010 8:32 pm

_Pancho_ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Poraba novega clia na testu je bila 13,7l :shock: , ampak menjalnih pa še zemem ne znajo naredit, tudi pri prejšnem modelu se je rad zatikal

Moja poraba je približno 11,3L/100km (11,5L), od umirjene do takšne za katero je avto narejen, vožnja po mestu, lokalna, hitra cesta. Mislim, da je to kar realna slika.
Pa, da se še ob menjalnik obregnem, je eden boljših in nimam nobenih problemov; je pa res, da se pač v takem avtu znajde menjalnik, ki ni namenjen lahkotnemu pretikanju, ampak zahteva samo malček več odločnosti - nič nenormalnega.

Nekaterim od vas bi pa svetoval, da se počasi znebite zaplankanosti in hvaljenja samo enega Boga.

No končno je en povedal po pravici oz grem stavit, da si ga lastiš, skozi sem govoril da clio pije +11l, corsa pa kolikor sem iz slik pokazal malenkost manj, ker ji je v prid turbo in manjša kubikaža
Zadnjič spremenil pskoda, dne To jan 26, 2010 8:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jan 26, 2010 8:34 pm

_Pancho_ je napisal/-a:

to sploh ni dosti za 200 konjev. bi se dalo zmenit za kakšno testno vožnjo? :-P

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 26, 2010 8:58 pm

Ma tak clio porabi recimo 8 litrov + užitek. Pač če se voziš počasi ko z ostalimi avti porabi mal več ko ostali, če ga teraš naraste poraba sam pa uživaš dosti zraven. Odvisno od tipa človeka tudi 8)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To jan 26, 2010 9:22 pm

Blinder je napisal/-a:Ma tak clio porabi recimo 8 litrov + užitek. Pač če se voziš počasi ko z ostalimi avti porabi mal več ko ostali, če ga teraš naraste poraba sam pa uživaš dosti zraven. Odvisno od tipa človeka tudi 8)

On je povedal svojo porabo, jaz sem svojo ti pa še zmeraj trabezlaš o nekih 8 litrih in sigurno si ne lastiš takih vrst avtomobilov. Z 8l porabe na 100km ni skoraj nobenih užitkov, če pa dodaš +2l je pa kar lepa vožnja

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 26, 2010 9:28 pm

Blinder je napisal/-a:Ma tak clio porabi recimo 8 litrov + užitek. Pač če se voziš počasi ko z ostalimi avti porabi mal več ko ostali, če ga teraš naraste poraba sam pa uživaš dosti zraven. Odvisno od tipa človeka tudi 8)

Navaden Clio 1.4 16V porabi povprečno 8 litrov (ob malo hitrejši vožnji tudi 9-10 litrov) ne pa RS z 200 konji :)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To jan 26, 2010 10:12 pm

j*** vas falus pa poraba. Sj tak avto kupiš za dušo in to pomeni da ne gledaš vsaki liter ko ga stisneš...

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To jan 26, 2010 10:15 pm

Ce bi vsak avto dobil toliko pohval, kot jih je ta na testi, bi bili vsi avti perfektni.
:)

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To jan 26, 2010 10:30 pm

ManIAK je napisal/-a:j*** vas falus pa poraba. Sj tak avto kupiš za dušo in to pomeni da ne gledaš vsaki liter ko ga stisneš...

Pocasi mojster - jaz s svojim delam prek 40K letno, verjemi, da mi popolnoma vseeno ravno ni...

LpF

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To jan 26, 2010 10:32 pm

gofra je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:j*** vas falus pa poraba. Sj tak avto kupiš za dušo in to pomeni da ne gledaš vsaki liter ko ga stisneš...

Pocasi mojster - jaz s svojim delam prek 40K letno, verjemi, da mi popolnoma vseeno ravno ni...

LpF

Cudnu...clovek, ki dela 400000 kilometrov letno, bo kupil Clio Rs-cup....kake mate :roll:

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To jan 26, 2010 10:48 pm

FLINK je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:

LpF

Cudnu...clovek, ki dela 400000 kilometrov letno, bo kupil Clio Rs-cup....kake mate :roll:

...obstajamo tut malo bolj cudni na tem svetu ;) *

* (taki, ki nam voznja pomeni uzitek recimo)

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To jan 26, 2010 11:05 pm

gofra je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:

LpF

...obstajamo tut malo bolj cudni na tem svetu ;) *

* (taki, ki nam voznja pomeni uzitek recimo)

No...ce tudi vnaprej ves, da bos letno delal 40k kilometrov in vseeno kupis sporta, potem res ne vem, zakaj pretirano razmisljanje o porabi....totalno nesmiselno.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To jan 26, 2010 11:53 pm

Jebala vas poraba skos eno in isto

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr jan 27, 2010 12:09 am

Suljo20 je napisal/-a:Jebala vas poraba skos eno in isto

:clapclap :tomidelej: ...če vas toliko skrbi poraba,pa malo podprite železnice,da ne bo vsak mesec 4milj.eur izgube. :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 27, 2010 12:40 am

FLINK, zakaj bi mogu met pa dva avta zato (enga za vsak dan, druzga pa za stiskat)?
Slika

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr jan 27, 2010 1:00 am

Se ti skoro bol splaca enega met, pa tistega skoz stiskat, ko pa vzdrzevat dva.
Slika

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr jan 27, 2010 3:50 am

pancko in psoda sta povedala cisto realne vrednosti na porabi...vrjamem da ima OPC nekaj nizjo zaradi turbo motorja, ne toliko 1.6 masine, temvec tega, da dosega hitreje visji navor v nizjih obratih, kar tako posledicno privede ob normalni voznji par dcl razlike...rs pa je tukaj malcek zadaj zaradi atmosferskega motorja...jaz pravim, vsakemu svoje, ob2 avta sta mi zelo, zelo vsec...nekak pa se bolj nagibam na RS-a, NA, nekak mi bolj sede...

povprecna poraba pri mojem avtu, z cca. 180ps je 9,1... tako da bo kar drzalo...8l...hehehhe, pol se moras vozit res ko po jajcih...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Sr jan 27, 2010 8:32 am

pskoda je napisal/-a:
_Pancho_ je napisal/-a:

No končno je en povedal po pravici oz grem stavit, da si ga lastiš, skozi sem govoril da clio pije +11l, corsa pa kolikor sem iz slik pokazal malenkost manj, ker ji je v prid turbo in manjša kubikaža

Kaj ti ni jasno? Kdo prej "ni govoril resnice"? Govora je bila o normalni vožnji po predpisih in kakšna je poraba v takšnem režimu vožnje. In ti si trdil, da je preko 10L kar enostavno ni res. Za preganjanje, AC (ima kratke prestave = višji obrati = višja poraba), mesto,...je normalno, da je poraba takšna kot je Pancho napisal in to smo tudi že prežvečili. Ne vem zakaj vedno izpostavljaš določene fakte drugih pa ne?

Te teste pa malo z rezervno vzemi :roll: 159 1.8TBi so tudi spravili na takšno porabo pri AM, da glava peče in dvomim, da bo pri katerem koli lastniku porabila blizu njihove vrednosti.

Kot je dominic napisal. Zaradi turbo-motorja ima Corsa v daily use lepšo porabo, ker maksimalni navor v zelo nizkih obratih doseže in ob bolj dinamični vožnji ni treba toliko sukati motor in šaltati. Zadeva se spremeni, ko se avta priganja nonstop. Pred 2? 3? letam, ko smo bili na Grobniku se je ravno takšna slika pokazala z Alfami medtem, ko je 2.0TS porabil cca. 20% več pri konstantnem preganjanju je JTDjem narastla poraba krepko čez 30% (če ne še več). Če boš znal to prav interpretirat boš videl kje tišči poanta. Kot sem ti že enkrat omenil pa si trdil, da ni možno - ista relacija z Clio RS in Corso OPC - Clio je porabil okoli 13L medtem ko Corsa 17,2L.

Kako bi pa opisal prestavljanje v tvoji Corsi? Me firbec matra, ker testno, ko sem jaz vozil se je pri nizkih obratih/hitrostih tudi zatikal ravno tako kot pri Astri OPC.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost